Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Korán je lepší než Bible :-) Ale Vážně, po textové stránce je to mnohem příjemnější čtení než Starý zákon. Co se týká násilí, pak Korán skutečně obsahuje verše (je veršovaný, věděli jste to? :-D ), které mohou být použity k ospravedlnění násilných činů, ale pokud se podíváte do Starého zákona, tak tam je genocida nejoblíbenější Boží činností... mimochodem Wels spočítal, že Bůh zabil ve Starém zákoně 2 476 633 lidí.
  • Čeština není a vzhledem k současným tendencím v české společnosti asi ani nebude, bohužel.
  • Tak tahle adventůrka je hodně dobrá. Vždycky je zajímavé podívat se jak vypadá opravdová revoluce proti diktatuře. Jsem potom rád, že ta naše "sametová revoluce" byla taková pohodička... nevím, nevím jak by to s námi dopadlo, kdyby se do toho komouši tehdy opravdu opřeli... kolik tvrďáků cinkajícíh klíčema by pak zůstalo věrných myšlence demokracie :-)

    Co se týká Islámu, je to pořád to samé dokola. Než abychom řešili opravdové problémy (např. že téměř 50% své výplaty odvádíme státu, případně korupci ve státní sféře), tak se budeme raději zabývat Islámem... :-D Panejo, muslimů jsou u nás 2000 a má jich přijít další 2000... Víte co to znamená? Nic. Viděli jste někdy např. u nás v pohraničí opuštěné vesnice, kde už nikdo nebydlí? Takové ty vísky na konci světa? I kdybychom tam umístili 10 000 muslimů... tak bychom si jich ani nevšimli... ale místo muslimské střední třídy, si sem raději vezmeme 50 000 ukrajinců a budeme koukat jak nám devalvují výplaty, protože pro ukrajince je desítka čistého na výplatu, hotová pohádka...
  • Nevíte někdo prosím zda a kde je k sehnání čeština? *3*
  • Blue.Shark
    Vůbec jsi nepochopil moji pointu. Škoda. Ale zkusím to ještě naposled s Giddensem. Až dočteš, přečti si jméno kmene pozpátku.
  • zkus si poradne zamavat nekolikrat hlavou a opakuj si u toho nejakou vymejvarnu mozku, to proste s pokrizovanim ma pramalo spolecnyho, mi nejde o smesnost

    no a pak to opakuj denne 20 let

    samotny slova nemaj zdaleka takovej ucinek, jako kdyz se to napoji na nejakou motorickou cinnost, pokud se ti u ni jeste obcas udelaj mzitky pred ocima, ucinek je dokonalej
  • Blue.Shark
    OK, židé mi připadali při modlení extrémnější a srandovnější. Ale jak říkám, rituál jako každý jiný. Budeš se divit, ale třeba taková sociologie identifikuje rituály jako běžnou součást života. Oběd s rodinou je (v ideálním případě) každodenní rituál. Zanechaly na tobě stovky setkání u rodinného oběda následky? Když je náboženství součástí tvého života, je naprosto běžné vykonávat s ním související rituály a nepozastavíš se nad nimi více, než nad zavazováním tkaniček.
  • nepletu, predklon na kolenou, hlavicka do zeme, narovnani, predklon hlavicka do zeme a nevim kolikrat to opakujou, ale kdyz to delaj kazdej den, tak to musi zanechat nasledky
  • Blue.Shark
    n: Řekl bych, že si pleteš židy u Zdi Nářků s muslimy, ale to je nepodstatné. Náboženské rituály jsou v každém náboženství. Pokud bys nikdy neviděl žádné náboženské rituály, stejně postavené na hlavu ti budou připadat i ty křesťanské, popřípadě jakékoliv jiné. Křižování křesťanů při příchodu do kostela je rovněž rituál. Nepřijde ti divný, protože se s ním potýkáš od dětství.

    TheGGG: On je právě v tom ten problém. Proč se Islám nevyvíjí podobným směrem, jako křesťanství? Co třeba proto, že se věřící stále ve víře podporují a nepociťují téměř žádný vliv zvenčí? Jakmile tuhle jistotu skupiny narušíš, začne změna.

    O videích na internetu se zde nebudeme bavit, protože jde o poněkud patologický jev: nenajdeš slušně chovajícího se muslima, protože...kdo by se na to koukal? Co je na tom zajímavého? Generalizace také není na místě, zrovna tak bys mohl tvrdit, že veškeré křesťanské kněžstvo je pedofilní, že všichni češi jsou hloupí vidláci s pivasem, nebo že každý němec točí fekal p*rno.

    Ano, imigranti sem přišli za lepším životem (za horším zřejmě nepůjdou, že?). Ty bys nešel? Kdyby to jen trochu bylo možné, nesnažil by ses narvat tam, kde se budeš mít co nejlépe? Tohle chování je naprosto pochopitelné, ale většina lidí si řekne: "To ale nejsme my, to jsou oni". Můžeš si ale opravdu říct: "Stačí mi, že mi nelétají kulky nad hlavou, půjdu třeba tamhle pod ten most"?

    Závěrem: Samozřejmě jsou mi středověké metody proti srsti. Rozhodně souhlasím s tím, že se příchozí musí přizpůsobit morálnímu a právnímu systému země, do které přicházejí, ale to už není tak moc chyba imigrantů jako spíš vlád daných zemí. S každým by se mělo jednat stejně. Hmm, nějak jsem se rozjel.
  • TheGGG
    nulový vývoj islámu od středověku. Jediné co se změnilo jsou metody jak zabíjet nevěřící, jinak zde není ani špetka tolerance a ochoty se dohodnout na nějakém kompromisu. Na internetu jsou stovky videí, kde muslimové týrají ženy, popravují, nebo ničí nemuslimské památky. A teď nemluvím o ISIS... Takzvaní imigranti se pěkně vybarvili, s vypláchnutou hlavou si sem přišli pro prachy a luxusní věci... Ve většina arabských zemí, jsou pořád středověké metody a tresty... toto může obhajovat jen naprostý hlu*ák...
  • videls nekdy jak se modli muslimove? ty si to doslova natloukaj do hlavy od detstvi, celkem verim tomu, ze ty kymacyvy pohyby jsou neco jako drogra, takovej ritualek, co se zazere pod kuzi spolu s tim jejich allahu akbar, sekta jak vysita
  • Technicky jo, málo polygonů skloro všude :), ale výtvarnou stránkou tomu libovolný GTA imho nesahá ani po kotníky, aspoň z trailerů a gameplay záběrů.
  • Samozřejmě. To je podstata problému. Křesťanství se přizpůsobuje době, je otevřenější. Islám zamrzl stovky let v minulosti - proto ho nejsem schopný tolerovat, dokud on nebude tolerovat mě. Je to podobné, jako kdyby do Evropy přišli lidi, který choděj nahatý, živí se lovením zvěře a my bysme je museli takhle nechat žít. Prostě by si běhali bez hadrů po ulicích, lovili kočky a kdykoliv bych třeba jel autem, tak bych musel počkat, až přejdou silnici. Nesmyslnost.
  • Blue.Shark
    To ale přece nemá lautr nic společného s rozdíly mezi náboženstvími. Situace vždycky závisí na výkladu. Pokud by se našel někdo, kdo by Bibli vykládal doslova, do pěti let znovu skáčeme po stromech...ale ne moc daleko od domova, abychom nepřepadli přes okraj té naší placky.

    Máš-li k dispozici dostatečný počet jedinců ochotných uvěřit, vychytáš-li příhodnou náladu ve společnosti a přitom budeš oplývat přesvědčivým vystupováním, můžeš jim natlouct do hlavy i to, že židé jsou nečistá rasa, či že vlastně ani nejsou lidé, jak z historie víme, přestože nešlo o náboženství. Ideologie ale funguje na stejném principu.

    Když se zamyslíš, nakonec zjistíš, že náboženství, ač možná založeno s čistými úmysly, se vždy stává mocným nástrojem pro kohokoliv, kdo jej umí přííhodně využívat. Vždy záleží na představitelích a jejich zájmech. Proto rád tvrdím, že náboženství, které se nezaměřuje na jakýsi duchovní rozvoj a morální hodnoty, je středověký přežitek. Islám sám o sobě není zlý, není špatný. Respektive není o nic horší, než křesťanství, podíváš-li se do Koránu a Bible. Problém je v "sektě", která se rozhodla dělat ze života peklo každému, kdo se neřadí k ní.
  • MickeyMutant
    Nic se neděje, Irák je na mapě taky hnedka vedle Íránu.
  • Nene, bavíme se o Páhlavím. V lednu 79 odjel pod tlakem levičáků podporovaných z Franice a za tichého mnutí rukou USA do USA (taková ta standardní "záchrana" made in USA, něco jako bylo nabídnuto Kaddáfímu, který to nevyužil a tak skončil zlynčovaný ve škarpě) a už v únoru Chomejní začal defacto vládnout.
  • Tak polopatě, chytráku - píšu o průběhu IRÁNSKÉ revoluce. Ano, "Irák" jsem překlepnul, k je na klávesnici kousek vedle n, nicméně každý trochu inteligentní člověk to pozná.
  • vis jakej je ale rozdil mezi krestanstvim a islamem? ze islam je porad na urovni staroveku a to je ten problem

    prave na krestanstvi je videt, ze kdyz se prestane nabozenstvi dogmaticky vykladat a neni prorostly se statni strukturou, tak se da zit v miru
  • frajere, pokud napíšeš "přicestoval Chomejní (ano, francoužští demokraté si hýčkali odporného islamistického šmejda) a změnil Irák v islámskou diktaturu" - pak ano, skutečně si pleteš Irák s Íránem a nechápu, co okecáváš:)
  • Blue.Shark
    Naprosto jednoduchý argument: extrémní pojetí jakéhokoliv náboženství je vždycky špatné. Momentálně je na odstřel Islám, ale na křesťanství, které v minulosti bylo umírněné asi jako morová rána, se velmi rádo zapomíná. Přesto se na křesťanství mnoho lidí odvolává. Světe, div se, i křesťanství má za sebou nepříjemnou minulost s šílenými sektami a bojovníky za kdoví co, pokud nebudeme rozebírat ještě dávnější minulost. Tady máš velmi zajímavou infografiku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit