Vychází Half-Life: Alyx, střílečku ve virtuální realitě si nejvíc užijete v obří místnosti
-
Rekordy? Možná to bude nejprodávánější hra na VR, ale to je asi tak jediný rekord, který to troufne.
Zatím jenom velmi málo lidí má doma VR headset (na Steam to je cca 1% všech hráčů).
-
Při tom teleportování absence couvání dává smysl, ale když si nastavíš pohyb na klasický analogový ovladač, tak by couvání mělo fungovat, ne?
-
Som zvedavý, či týmto VALVE definitívne posunulo smerovanie herného trhu smerom k VR. Ak niečo dokáže predať VR tak značka HL. Podla ohlasov to zatiaľ vyzerá, že áno. Môže to byť aj taký test. Po dobrej odozve HL3 bude pravdepodobne na VR a ďalšie štúdiá to budú kopírovať. Bude VR časom predsa len nutnosť?
-
Super! Já bych právě mohl mít k dispozici tak 2,5*2,5 takže to už by opravdu mohlo být dostačující.
-
Zda se ti dělá špatně nebo ne může ovlivnit i headset. Jde o to, že třeba Valve index má větši rozlišení a obn.frekvenci a tím se třeba výrazně snižuje šance, že se ti udělá špatně. Takže tohle časem snad problém nebude.
Jinak horor to sice je, ale druhá část hry už ne. Valve chtělo i z Episode Three udělal hororovou hru, tak tady si trochu naplnili své přání,
-
I když jak nad tím přemýšlím, tak reálně taky necouvám... Jdu do předu a přes rameno se dívám do zadu.
-
Souhlas, každý to má jinak. Mně tam hrozně chybí možnost couvat. To budu muset nějak pošéfovat.
-
1,5x1,5m je nejaký minimum. Pohodlí začíná na 2x2m a víc je samozřejmě fajn. Když něco prohledávaš, typicky šuflíky od stolu, tak máš spíš tendenci se natáhnou rukou a s menším prostorem můžeš šmátrat po nábytku doma. Ale je to spíš komfort než nutnost. Granáty jsou taky rozumně udělaný a není nutný pohyb jako hod kilovým předmětem do dálky. Stačí jemně hodit
-
Staci ti pohodlne cca 1,5x1,5m -pr0ste aby ses mohl bezpecne otocit kolem svy osy s natazenyma rukama...ty blaboly ohledne mista neres, to pisou lidi, co nemaji s vr zkusenost pripadne to maji poprve na hlave. Doufam, ze tady to dostane k recenzi nekdo kompetentni.
-
Mrzí mě, že jsem se v článku nedozvěděl jak vlastně velké ten prostor na hraní potřebuji. Tohle je věc kvůli který vážně zvažuju, že si VR pořídím a právě proto, že mám problémy s kinetózou musím vědět jak velký prostor je třeba. Předem díky za odpověď!
-
Nerad bych kecal, ale myslim že je tam i volba že chodíš kam se díváš. Každej to preferuje jinak, což je u VR náročný. Já zase nehraji nic kde nemůžu chodit za rukou. Snad jen že by ten pohyb mohl být plynulý na VIVE ovladači. Spousta her to tak má a tady buď jdu nebo nejdu. Nic mezi. Ale to je detail... Každopádně jsem ani nemohl dospat a de se zase na to :D
-
Hraju na Oculus Quest + link, cca 4h odehrané a zatím naprosto bez problémů, pár postřehů bez spoilerů 1) dá se hrát v sedě, ale ve stoje to je lepší (rychleji se otočíte, když chcete zdrhat) 2)větší mínus je pohyb. Nebo spíš menší, protože za to HL úplně nemůže. To je omezení spíše VR obecně. Ukazovat, kam jít prostě není pěkné. Vím, že tam je možnost se pohybovat páčkou, ale z toho je hned špatně. 3)prostředí, a´ť už interaktivitou, detailností, grafikou je úplně jiný level, než co sem do teď hrál. Nerad bych pomlouval klasické hry, ale s tímto se nemohou srovnávat 4) po 4 hodinách hry jsem asi v 30% hry 5)možná až velké zaměření na horror hru. Teda podle toho co mám zatím zahrané. Nemám rád headcraby, ať už klasické, nebo jedovaté a tady jich je hodně. 6) tempo je spíše pomalé
Kdo může, kupujte. Nevěřil jsem tomu, ale Valve opět ukazuje, jak se bude herní trh dál vyvíjet.
-
Hráls to?
-
do ted jsem to hral..sem uplne celej propocenej,nohy me bolej mota se mi hlava...je to naprosta spicka, revoluce v hrani her...tohle tu proste jeste nebylo grafika nadherna, kdyz to srovnam ted s doom eternal tak je to vicemene to same, ale hl vypada proste lip..a ten pohyb v prostredi je proste gamechanger...urcite jsou hry jako last of us kde jde prosmejdit kazdej suplik je to krasne udelany, jenze tady clovek je fakt vtom svete a je neskutecne interaktivni, chces sebrat hrnecek,petku,plechovku,bednu,noviny,energetak,sud,zidle....cokoliv tu je moznost osahat a pro experimenty se meze nekladou najdu kyblik dam si ho na pistol a vystrelim :D seberu headcraba a roztaham mu nozky dam si to na pistol.. dam ho do kybliku a hodim ho ze stechy... ja uz VRko nejakou dobu mam a cca ovladani umim - prvni velkou hru co sem hral byla arizona,walking dead,asgard..takze pohyb mam zmaknutej a uz me prijde normalni si vzit index na palici pustit hru a hrat..ale ten pocit kdy jsem to poprve zkusil a posadilo me to na zadek, tak verim tomu kdo nema index a ted si ho koupi a prave zapne ALYX tak ho to posadi na zadek jeste vic nez me...je fakt ze Valve proste umi a je to asi nejlepsi herni studio, ktery vzdy nasadi jinej level - HL1,HL2 ---- ted alyx (artefakt nepocitam :DDD) takze, jestli opravdu ma byt ten HL3 tak uz fakt nvm co od toho budou lidi muset ocekavat, protoze tohle trumfnout jentak nepujde a aby Valve udelalo "obycejnou" hru na klavesnici a mys po tomhle delu se mi nezda..takze HL3 mozna bude v matrixu nebo fakt netusim.. :D
jinak hraju na valve index 120hz - SS na 150% a nejvetsi nastaveni - grafika je luxus jede to jako po maslicku - sestava i9 9900k nvidia 2070s 16gb ram -
du si hrat jeste nachvilku do HLA a pak spanek konec hlaseni :D
-
Top 11/10 Valve se překonalo ve všech směrech
Nejpropracovanější Vr hra na trhu
Valve ukazálo jak se mají VR hry dělat , celý průmysl by si z toho měly vzít lekci po tydle jízdě se už k normalním vr hrám nevrátíš
-
Taky to hraju na starým VIVE a nemám s tím problém. Možná jen že jsem ještě nevyzkoušel nový :D
-
Mám za sebou asi tri hoďky a absolútny súhlas. Barnacle, úplne obyčajná vec, ktorú som v pôvodných hrách už ani nevnímal, tak tu som na to čumel 10 minút. No a keď sa objavil vortigaunt, tak som bol vysmiaty od ucha k uchu :) Jediný problém mám a to su vive ovládače. Je vidieť, že hru robili primárne na tie svoje.
-
Nemám slov. Zatím 4h herního času a některé momenty si budu pamatovat do konce života. VALVE zase přepsalo standardy. Tohle je prostě game changer a všichni ti co si někde vyzkoušeli VR na telefonu a zapřísáhle budou tvrdit že je na nic můžou puknout vzteky a závistí :D
Vůbec nepochybuji, že je tu jedna z nejlépe hodnocených her historie.
-
Nepochybuju o tom, že stále hlas některých lidí prostě neutichne. Nepochopí, proč to je jen na VR, nepochopí o čem to je a vlastně ani nebudou chtít. A stále budou říkat, že to je tech-demo :D.
-
96% na steamu je propadak? ok