Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vyhoda je ze bonusy guvernera v sektoru dostavaj vsechny planety a nemusis mikrovat kazdou planetu , v zakladu muzes ovladat jen 5 planet ( s racial traitem az 7 ) a dalsi uz musis dat do sektoru ( teda nemusis ale dostavas hrozny penalty pokud prekrocis limit , ej to tusim 2 ikona nahore zprava - Directly controlled planets ) kde se Ti o ne stara guverner , muzes je pak focusovat na co se maj zamerit vyzkum/populace/military atd ale primo uz je neovladas.
    Dostal jsem se na 9 planet, ale ted na me zautocila federace 4 narodu a pac jsem sam ( protoze kdyz jsi ve federaci a nejsi prezident tak nemuzes vyhlasit valku a 10 let se mi nechtelo cekat nez budu prezident ja takze jsem fed. leavnul ) tal jsem dostal hrozne na zadek a akorat si vytvarim novou rasu pro novou hru :)
  • Magister_Peditum
    U Paradoxu jsi nikdy nemohl přímo ovládat bitvu.Vrcholem micromanagementu bylo, že si v CK2 mohl určit, jak jednotky budeš mít na křídlech a v centru bitevní sestavy, a kdo jim bude velet.
  • jamar28
    To je u Paradoxu normální. Není to strategie na úrovni velitele, ale vůdce celého státu. Takže nemůžeš klikat, kam přesně mají lodě v boji letět nebo na koho střílet, na druhou stranu ale můžeš flotilám nastavovat různou taktiku. Sice to ochudí o boj, ale na druhou stranu když hráč může jednotky přímo ovládat, prakticky vždy to skončí tak, že se proti AI osvědčí 1-2 druhy strategie a ta si pak už ani neškrtne, což je nuda (tím trpí snad všechny Total Wary). A na druhou stranu ve Stellaris zase člověk může stavět vlastní typy lodí, vlastní design, takže nudných bojů se nebojím.
  • Veny
    Prosímtě, po 12 hodinách jsem si všiml, že můžu dávat planety do sektorů.
    Jaký to má výhody? Teda krom toho že ušetřim guvernéry a vše se stane míň přehledným (nemam planety v panelu, nevidim co se staví, nemůžu tak rychle stavět lodě atd.)
  • XorxoxTalarius
    No Master of Orion zklamal na plne care. Tak jsem zvedav co Stellaris predvede, kazdopadne nez kupovat zajice v pytli tak urcite vyzkousim (porad lepsi nez pak chodit a plyvat na to vsude syru). Tajne doufam ze to bude super a ze konecne se objevi neco co prekona MoO2.
  • XorxoxTalarius
    To zni dost naprd pokud nemuzu ovladat lode ....
  • Zatím máme jen trojku, proto nemohu referovat čtyřkou :)
  • Já bych doporučil Distant Worlds Universe.

To je skvělá velká hra. Přímo obrovská a hlavně tam máte možnost vybrat si míru mikromanagemenu! Od AI která dělá skoro vše a až po kompletní řízení. To je skvělé.
  • Na to se těším. Pak budeš jak velitel.
    Ovládat vše sám bylo šílené a divné.
  • Nevim jakou merou se Paradox podepsal pod Naval War, ale ta hra je take perfektnim pokracovanim Fleet Commandu. Na stellaris jsem se tesil dlouho.
  • Llour
    U HoI 4 mikro odpadne, ovládá je AI, ty stanovíš pouze základní plán *3*
  • mam odehrano cca 8 hodin , moc pokrocila faze to ale neni, mam objeveno celkem malo , dal jsem si 1000 hvezd a je to overkill, 9 planet kolonizovanejch. ale je to prvni hra, zkoumam co se vyplati a co ne. myslim ze mam na par mesicu zabavu :D 4x strategii uz mam odehrano hafo ( od moo1 prez ascendancy, endless space , sots az po stardrive, fracuted space ), tady je v podstate vsechno co mi kde chybelo, za mne naprosta spokojenost :)
  • Veny
    Celá hra je real-time... jako Sins of a solar empire.
  • Paradox hry jsou něco mezi. Jejich hry ubíhají po dnech(některé po hodinách) a ty máš možnost je zrychlovat, popř. zpomalovat. Rozdávat příkazy jde i během pauzy a občas(často) strávíš víc času s hrou v pauze než běžící (typicky Hearts of Iron a mikromanagement celé fronty). A pozor na jednu věc, jsou to grand strategy, takže moc neočekávej přímý vliv na střet.
  • jamar28
    Kolik hodin máš tak odehráno? To už je docela pokročilá střední fáze hry ne? Jak dlouho trvá fáze objevování?
  • alladjex
    Díky. Já žádnou strategii od Paradoxu nehrál, tak právě nevím.
  • pockej az vyzkoumas kolonizace dalsich planet, bude jich pak mraky jen je dobry vedet ze primo muzes ovladat jen 5 planet ( mozna je nejaka technologie co to jeste trochu zvedne ), dalsi uz musis dat do sektoru a tem priradit guvernera.

Je to moje prvni grand strategie od paradoxu, ale zatim mne to hodne bavi , uvidime jak se to vyvine ted zakladam federaci a blizej se volby :)
  • jamar28
    Boje jsou realtimové, ale hráč je nemůže přímo ovlivňovat. Ty lodě bojují samy, přičemž u nich lze jen nastavit taktiku atp. Celkově je hra něco mezi realtime a tahy. Sice plyne po dnech, ale není potřeba čekat, až odehrají ostatní, vypadá to plynule atp. Zkrátka jako jiné paradoxí hry.
  • Kozy
    Taky bude Endless Space 2, taky to mu ale dam tak rok cas.
  • alladjex
    To je tahová strategie? Z traileru vypadají boje jako realtimové ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit