Přejít na výpis diskuzí

Vychází taktická strategie Shadow Tactics – víceméně Commandos z feudálního Japonska

6.12.2016 | Václav Pecháček

32 příspěvků

- 

Právě jsem dohrál první úvodní misi na nejtěžší..trvalo to zhruba hoďku a quickloadoval jsem asi 20x, takže vše v naprostém pořádku. Musím velmi pochválit 3 quicksave sloty, protože se mi ke konci mise podařilo dát quicksave 0.5s před alarmem, takže jsem nemusel začít misi znovu. Právě jsem dohrál první úvodní misi na nejtěžší..trvalo to zhruba hoďku a quickloadoval jsem asi 20x, takže vše v naprostém pořádku. Musím velmi pochválit 3 quicksave sloty, protože se mi ke konci mise podařilo dát quicksave 0.5s před alarmem, takže jsem nemusel začít misi znovu.
 Je to paráda.
- 
                - 

Tak tos mne navnadil.. Výbordelně, na něco takového jsem čekal.
- 
                - 

Jsem skoro na konci 5. mise a zatím 8 hodin.

- 

- 

Já jsem právě ukončil 3. misi (hrál jsem od začátku, i když jsem 1. a část 2. mise znal z dema), vše na nejtěžší obtížnost a zatím cca 4 hodiny herního času. Pokud bude člověk chtít zvládnout i ty velký výzvy (např. zabít všechny samuraje v komplexu, netuším, jak třeba tohle provést), bude to ještě na hodiny a hodiny! :)

- 

- 

"Jako fanoušek série Commandos se na tuhle hru opravdu těším, a co teprve Adam. Ten je tak netrpělivý, že už asi půl hodiny s manickým leskem v očích obsesivně aktualizuje stránku hry."
 To samý tady. Než mi došel na mail, že a) hra vyšla, b) je v prodeji položka z mého wishlistu, c) poděkování za nákup, už jsem měl 5% instalace za sebou. Demo bylo výborný, atmosféra je skvělá a kdo to nebude hrát s japonským dabingem je prašivej pes a jeho slova jsou jen bzučením mouchy v mých uších! :)
- 
                - 

Poslední dobou to rčení slýchám podezřele často. Použil to snad někde nějakej jůtůber, nebo mám jen štěstí na lidi, co Sinuheta fakt četli?
- 
                - 

Spis to druhe. Pochybuju, ze pri prumerne inteligenci youtubera ctou knihy, natoz takove "historicke" bichle, jako Egyptan Sinuhet. Je ale mozne, ze to pouzil zcela autenticky, ze mel skutecne v usich mouchy, nebot pro same sezeni pred kamerou a sledovani ostatnich retardovanych youtuberu nemel cas na hygienu. Pak by slo jen o shodu nahod.
- 

Řekněme, že jsem z generace, která čte. ;)

- 

- 

- 

Dám tomu šanci. Navíc za 26 "eček" je to ferová cena. *5*
- 

- 

Zkusim demo a uvidim, Commandos byla serie meho detstvi. Pamatuju si tenkrat jak jsem mazal systemove soubory a by se mi na disk vesli Commandos 2, ktere v te dobe zabirali cca 2gb (byli na 3 CD). Coz byl onehda masakr :D Navic quicksave a quickload zabirali cca 2 minuty, coz u hry kde loadujete temer porad znamenalo, ze jsem vic casu stravil na loudovacich obrazovkach :D
 Tady mi jen trosku vadi japonska kultura... To neni muj salek kavy.
- 
                - 

Pre demo je uz pripravena lokalizacia a podla autorov by mala byt lokalizacia pre plnu hru dostupna dnes alebo zajtra.
 Viac info na: http://www.lokalizacie.sk/preklady/39-shadow-tactics-blades-of-the-shogun/
 Inak som hral demo (aj betu, mam nahranych 13hod) a musim povedat ze to je naozaj parada, skvele pokracovanie Commandos serie v uzasnej grafike.

- 

- 

Tak na commandos a desperados jsem vyrost, robin hood uz byl slabsi, takze uz stahuju demo tohodle:)
- 
                - 

Zkoušel jsi Chicago 1930?
- 
                - 

Ne to jsem nehral. Docela me zklamalo desperados 2, ale to bylo spatne zvolenym 3D ktere pro tento zanr neni idealni. Bohuzel byla takova doba a bylo to strasne moderni. Proto jsem rad ze tahle japonska variace se vratila ke ,,korenum"
- 
                - 

Shadow Tactics je kompletně ve 3D. Můžeš si kamerou otáčet jak chceš.
- 
                - 

Jo to vim, spatne jsem to formuloval, je to blize commandos2 kde uz taky slo otacet nez desperados 2 ktery byl hodne nesikovny a hlavne graficky uplne vyblity. Uz to nebyla ta rucne malovana grafika z jednicky.
- 
                - 

No, souhlas. Já si třeba nejradši hraju Commandos + datadisk. Další dva díly mám, ale už jsem jsem je tolik nehrál. S Desperados dtto. Ta izometrická grafika mi sedí víc. Stejně tak jako tady v Shogun Tactics, byť 3D, dokázali ve mě vyvolat ten old school feeling grafikou.

- 

- 

- 

- 

- 

- 

japandos
- 

Jediné co me u hry zatím zklamalo , je využítí budov jako v Comandos 1 a také žádná interakce s inventářem jako v C2 ..
- 
                - 

Tak aspoň možnost pro případný pokračování :) Myslím že s tímhle trefili do černýho..

- 

- 

Sláva nazdar výletu Commandos s Desparados jsou zpět v plné kráse. Konečně *14* . Jsem ve čtvrté misi a nemůžu se toho nabažit. *4*
- 
                - 

až na to japonske prostredí
- 

Jo a zde je už skoro plnohodnotná Slovenština.
 http://www.lokalizacie.sk/preklady/39-shadow-tactics-blades-of-the-shogun/
- 
                - 

Slovenstina nemuze byt nikdy plnohodnotna, to je oxymoron.
- 
                - 

Zato ty si teda plnohodnotny KKT... :D

- 

- 

- 

- 

Jak je to vlastně s postavama? Jak v Commandos, tak v Desperados byly postavy, který neměly moc využití, když se to člověk snažil hrát stealth. Trpí tim i Shadow Tactics?
- 
                - 

Ach jo. Hele, mínuska a pluska jsou fajn věc, ale odpověď by se mi šikla víc. Je tam zas někdo, jako sapper, kterej celou misi leží někde zalezlej v koutku, a celý jeho zapojení se omezuje na vyhazování objectivů do vzduchu?
- 
                - 

Jo, Takumu zatím používám nejméně, stejně tak Mugena. První je sniper/ženista, druhý klasický tank. Zatím vypadá na nejideálnější kombinaci Hayato (nindža) s Yuki (zlodějka) + Aiko (gejša), pokud ji máš k dispozici. S nimi vyřešíš skoro vše. Nicméně jsem v 5. misi a zatím jsem nikdy neměl všech pět pohromadě ( :) ), takže těžko říct, jak to bude později. Hra to zatím dávkuje tak, že máš 2-3 hrdiny zároveň a nikdy ne stejný, takže se musíš přizpůsobovat. Uvidíme dál.
- 
                - 

Okej, díkes, s tim se dokážu srovnat. Jdu do toho.

- 

- 

- 

- 

Nevíte někdo, kdy to má vyjít na konzole? Na prvních Commandos jsem vyrost, ale od té doby uplynulo moře času a já už PC hraní neholduju