Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja to chapu, ale ty nechapes, ze nektera poruseni autorskeho zakona jsou zaroven kradez. A to ta, u kterych dochazi k majetkovym skodam. Takze jsi kkt, protoze me bezduvodne napadas. Nazdar :-).
  • CrocoRay
    Když si tak letmo pročítám tuto diskuzi a čtu rozhořčené reakce na Jejdaska a jeho příspěvky, tak se musím místy přiklánět na obě strany, ale někdy to Jejdásek opravdu moc prožívá a bezdůvodně se vzteká.

Jak tu všichni argumentujete, že si hry stahujete pro vyzkoušení a pak se rozhodujete o koupi, tak to je sice pěkné, ale ruku na srdce....dělají to tak všichni piráti? A kdyby ano, myslíte, že by společnosti to pirátství takhle řešily?

Já osobně žiju v prostředí, kde si jeden můj kámoš hry kupuje a má i nějaké sběratelky, ale co znám ostatní, tak když se jich zeptám, jestli si tu hru jdou koupit, tak si ťukají na hlavu (a to jsou to i vysokoškoláci), že by za to nedali, když to můžou mít zadarmo z netu. Často se mě i ptají, jaké výhody mi z toho plynou, když si to koupím originál. No, o tom, že mě dojebáv4jí ochrany, o tom se radši nezmiňuju *1* a uvedu to, že prostě podporuju vývojáře, a že ty hry se zadarmo neudělají. Osobně si myslím, že jestli hru stáhne milion lidí, tak ani polovina z nich o nějaké koupi vůbec neuvažovala.

Na druhou starnu, pokud opravdu někdo stahuje, aby se ujistil o kvalitě, na tom není nic špatného a nechápu proč se Jejdásek tak vzteká, že se jedná o porušení autorského práva. Pokud to člověk opravdu upřímně stahuje, že se chce jen přesvědčit o kvalitě tak v pohodě, ale myslím, že každý rozumný člověk si o hře obrázek opravdu většinou udělá i z těch gameplay videí a dalších uveřejněných informacíh, takže nemusí stahovat (občas se každý sekne, ale to bývá jen výjimečně - mě znechutilo ovládání jednoho dílu Alone in the Dark - i ta stovka byla hodně)

btw: Snad mi nikdo nebude chtít namluvit, že se chtěl přesvědčit u CoD:MW3, jestli ta kampaň byla opravdu jiná a o dost lepší než ostatní díly CoD.
  • Veskoslav
    Ty jsi de*il nebo to jenom děláš? Pochopení psaného textu se učí ve 3. třídě ZŠ....
  • 30s s aktivatorem win7 a udelam ti tenhle screen na libovolnem pc :D
  • Ripem dvd pro vlastni potrebu se nelegalni cinnosti nedopoustis. Narazis asi na par. 43, odst. 1. Kdybys mel pravdu, pak by podle odst. 2 byl nelegalni i prodej zalohovaciho software a ruznych konvertoru.
  • Jsem zdravy, zato ty trpis kratkou pameti. Nepsal jsi o ripu z vlastniho dvd, ale o ripu stazenem a na ten jsem reagoval.
  • kvalitni hra se proda "sama"
  • MrSanta
    Tož některé firmy už to tak dělají. Akorát tomu říkají DLC a cenu nechávají vysokou *1*.
    Touhle myšlenkou už se někdo zabýval, akorát si nevzpomenu kdo. Problémem ale je, že peníze nejsou pro warez hlavní důvod. Lidi vesele warezí hry, které stojí pár stovek. Hlavní důvod warezu je v podstatě nulová postihnutelnost a jednoduchost.
  • Ouha. Tak toho neznám.

Je to někdo podobný týpkům odsud?
    http://exotopedia.org/wiki/Hlavn%C3%AD_strana
  • zase, jednas expresivne.
    vacsina ludi na to dlabe, ale vidiet to dobre na Ubi, skusaju kde az mozu zajst, online kontrola, spyware, obmedzovanie poctu instalacii...
    kua, hra je produkt za 30-50 e, ukaz mi fyzicky produkt za tu cenu, kde by si pomaly aj otlacky prstov musel davat pri jeho kupe *16*
  • Všichni pořád jen něco stahují. Mě by celkem zajímalo, kde na to ty lidi berou čas, pořád se na něco dívat nebo něco hrát :)
  • Celkovo jednaniedistribútorov a obchodníkov je na hlavu.
    Nebolo by lepšie napríklad ponúknuť plnohodnotnú hru na DVD (prípadne na stiahnutie) z ktorej by bola hrateľná len 1/5 či 1/3 a potom ak by chcel zákazník ďalej hrať tak by si musel doplatiť zvyšok. Obmedzenia by mohli vložiť priamo aj do hry - napr.: do danej oblasti môžte stúpiť ak si doplatíte zvyšok, určitý predajca zbraní by sa sprístupnil len po doplatení zvyšku, atď.
    Myslím si, že by sa sťahovanie hier znížilo, keby bola tu možnosť získať za menej nijaký "LIGHT EDITION". Ja si stiahnem hru len pre skúšku, čo ma baví to si potom kúpim. A k tomu aby som zistil, či ma to baví alebo nie častokrát nestačí 5 minútové demo. Radšej by som kúpil hru za 5-10€, vyskúšal riadne a keď ma baví, tak doplatil by som na odomknutie plnohodnotnej hry.
    Možno je to kktina, ale za pokus by to stálo možno. *5*
  • hold osobne slobody cloveka su nadradene autorskemu zakonu ;)
  • MrSanta
    Nevím proč do toho taháš filmy, když jasně píšu o hrách. A skutečně žádný DVD rip nemám. Filmy co mě zajímají, si koupím v levných edicí (víc jak 200 nedám) a stejně radši chodím do kina. V TV to nemá to kouzlo.
    DRM jako důvod proč warezit. Dobře, jaké další důvody si vymyslíme - ošlivá krabice ve které se hra prodává, nebo třeba ošklivé UI na Steamu?
    Když už warezíte, tak aspoň řekněte rovnou, že za to prostě nechcete platit a nevymejšlejte si pořád nějaká ospravedlnění *7* (myšleno všeobecně, ne jako přímá reakce na skavena123).
    Zábava taky pořád číst jestli je warez krádež nebo není a co to vlastně je. Studio udělá hru a skrz vydavatele tu hru PRODÁVÁ za určité peníze a pevně daných podmínek - hru koupíš a můžeš hrát. Nedává možnost si hru pořídit z warezu, pokud si dost šikovný, nemáš morální zábrany a zneužíváš situace když ti nehrozí žádný postih.
  • Není.

Je to skoro určitě troll.

Nebo naprosto brainwashed čověk, kterému jakákoliv autorita řekně skoč a skočí z mostu. A nebo hůř, řekne střílej a on začne. Takových se bojím.
  • ucho
    a ztroskotá to hlavně na jednoznačném dokázání viny a určení konkrétního člověka... a protože to tedy někomu nemůžou dokázat, je to automaticky správné a v pořádku vlastně :)
  • Jako ze udelat si rip ze svojeho dvd, ktery si pak schovam je spatne? Jsi zdravy?
  • Protoze nechapes ze poruseni autorskych prav se nerovna kradezi. Vyjadrit nejaky primy vztah se snazi asi hodne odborniku na pravo a autorstvi obecne. Kkt je ten kdo ostatni napada aniz by o nich vubec neco vedel, cili to ze jsi kkt neznamena ze tomu nerozumim. Preji hezky den *5*
  • asi nemas pravdu, kedze nikto nebol odsudeny za to, ze nieco niekde nelegalne stiahol
    a takych pravnikov chytrakov minimalne v USA bolo, co na tom chcelo zarobit :)
  • Kdyz uz dvd mas, tak to kradez neni, ale stale je to nelegalni a spatne jednani.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit