Přejít na výpis diskuzí
Vyšlo demo Jagged Alliance: Back in Action, vyzkoušíte ho?
1.2.2012 | Petr Poláček
170 příspěvků
-
Micro recenze/info k plný hře. Hraju to od včera. Mírné chyby v textech, někdy jsou chybné texty u popisu věcí - nic tragického. Grafika celkem jde, nečekal jsem Crysis a celkově vypadá slušně. Kamera zase tak moc nezlobí (mě tedy nijak neotravuje), ale občas nejde přiblížit tak, jak bych chtěl, abych mohl obdivovat výbavu vojáků a tím pádem se i špatně odhaduje, co má nepřítel v ruce. Nelze vytvořit vojáka/sebe (epic fail?). Občas mě otravuje že nevím/nejde nastavit, ať voják střílí, dokud nezabije. Občas voják nechce střílet na nepřítele, který od označení není chvilku vidět (třebapřeběhne za stromem), ale jen ojediněle. Demo bylo dost krutý oproti začátku normální hry. Nelze opravovat OBLEČENÍ! Je to možná reálné, ale maximálně otravné každou chvíly kupovat nové vesty, notabene když se na ně musí minimálně den čekat než dorazý na letiště. OPRŮŮZ MAXIMUS. Milice se vytvářejí úplně jinak než v JA2 a zatím se mi to moc nelíbí. V podstatě po dobití nějakého bodu se tam objeví civilisti s ikonou pěsti, což znamená že jsou ochotni pro Vás zemřít(nechat se naverbovat jako odrana bodu). Ale..., musíte jim dát nějakou zbraň! Pak teprve fungují. Zatím jsem na začátku, ale neumím si představit, jak to bude, až budu mít půlku mapy a budu pendlovat mezi milicema a obchodem se zbraněma a mezi tím si nacházet čas na to, něco dobít. Narozdíl od JA2 jdou slušné zbraně kupovat už po dobití letiště (což je první mise, takže s tím počítejte). Například jsem si nevzal vojáka s expertízou na kulomety, protože jsem nečekal, že si nějaký budu moc dovolit/seženu tak rychle.
-
-
jen te trochu doplnim a budu ti prizvukovat.
1. Nepridani moznosti vytvorit si vlastini postavu me pekne nasrrr......
2. Vojaci strili do killu pokud je zaukolujes pres realtime. Cos se dela pekne blbe pokud se snazis trefit hlavu. Pak jeste strili do killu pokud jsou v guard modu. Tj. hlidaji danou oblast kam koukaji a strileji na zive protivniky. Ale tato oblast je znacne omezena na dalku, zvysuje ji schopnost vnimani. Pokud ukolujes pres prerusenej tah tak vystrelej maximalne tolikrat kolikrat si jim zadal. A pak stojej a cucej. 3. Milice no coment. pekne me serrr.. a taky dostavaji pekne na (_!_). Mam osvobozeno 50% a vojaci D. se zacaly snazit s najezdama. Tak trochu nestiham branit i kdyz boje probihaji pekne hlouho takze lze prisunout posily. 4. zbrane sice koupis ale nebudes mit za co alespon ne ze zacatku. 5. Mam hnusnej pocit ze pokud nekdo(tvoji lidi, milice nebo nepratele) dostane zasah tak dotycnej prerusi danou cinost a zacne od zacatku.Asi skrytej interupt: pr. chcete vystrelit a mirite, dostanes zasah a mireni provadis od znova. 6.pokud se ti nepritel byt na chvilku za neco schova tak to tak v 75% pripadu vyhodnoti jako nemoznej zasah a prejde na dalsi naplanovanou akci.
Na zaver par doporuceni: *3*
1. pouzivejte sniperky tak 2 do tymu o 6 lidech. Vzdalenej mrtvej nepratelskej vojak =dobrej vojak. 2. Mejte alespon 1 brokovnici.Nejlepe spas nebo caw. celkem brzo k dostani. 3. Alespon jedna zbran s vysokym RPM( kadenci). Zjistil jsem ze vetsinou dlouho trva nez vystrelite viz bod 5 vyse. Tydle zbrane jsou nejrychlejsi na vystrel. 4. nebojte se pouzit granaty *1* . 1 granat dokaze vyresit spoustu problemu s lupama *2*. 5. odemykejte, opravujte zbrane, pacte, lecete, odminovavejte. Jsou to obcas celkem slusny zkusenosti navic. Hlavne Odminovavejte pokud zverbujete milici na zaminovanem uzemi. Tak se dockate odminovani systemem minimalne 1 milice na 1 minu. 6: Hlavne se bavte *5* at je hodne mrtvejch na ty spravny strane *16*. SORRY za to formatovani ale původne jsem mel moc odstavcu na nechtelo mi to uploudnout. -
Supr, dík za info, pěkně napsaný. Koukám že dost očasili u tu strategickou část. Dneska večer se do toho pustím, tak snad mě to chytne.
-
A ještě jedna důležitá informace! V boji nelze ukládat hru!! Hra se ale automaticky uloží do extra pozice na počátku boje. Já osobně jsem schopný jiné hry ukládat i každých 20 sec, v JABIB musíte do menu, save, vybrat pozici, save, potvrdit přepsání. Na rychlou klávesu jsem nenarazil, ale nijak jsem po ní nepátral, radši jsem hrál. :) Každopádně ALT+S,CTRL+S, SHIFT+S,F5 nic nedělá.
Pozor při loadingu, hra se nahraje v real-time režimu, což může být v boji trochu blbý. -
ještě dodatek k těm milicím. Můžete je omezeně vybavovat stejně jako vlastního vojáka a tak mu jde kdykoliv zbraň sebrat a dát mu jinou...jenom ho najít.
-
-
aha dík, jen takové upřesnění, čeština tam není napsaná a cenu máš zobrazenou v eurech? Sorry za travování *3*
-
-
tak už jsem to zjistil, je to tím že na to koukám přez net, doma na steamu je to v pořádku...
-
-
no tak to jsem asi fakt dement, zkusím to ještě doma. V práci mi to nenechá nainstalovat steam a tak na to koukám jen přez net a tam je za 39,99$ jazyky Angličtina, Němčina, Francouzština, Italština, Španělština
-
-
Tiez pisalo, ale mam tam cestinu... 24euro
-
-
...
-
Ahoj. Kupil som si hru a cakalo ma zdesenie. Grafika je ako z roku 1998. Turn-based? Gadget? Fog of War? Stara dobra Jagged Alliance 2. *9*
-
-
Koukám že jsi si nezahrál demo, když jseš tak překvapen ;-)
-
-
Demo som hral, no som cakal ze to je iba beta verze, ze final bude lepsia *8*
-
-
*1* no to jsi mě pobavil, betu by nezveřejňovali 14 dni před vydáním, to už by nestačili zapracovat případné změny do plné hry...
Člověk se musí povznést nad to že to není JA 2, jinak nebude spokojenej nikdy. Prostě dokud se nepochytaj manažeři vývojářských firem a nenahází se do řeky, tak se pořádné hry nedočkáme. Budou nás zavalovat korididorovými střílečkami na jedno brdo, a pokud jim bude klesat prodej tak přidaj ještě trochu akce navíc *3* Ale to je nekonečné téma...
Spíš mi prozraď něco ze hry? *4* Jaká je strategická část hry na mapě atd.. prostě takovou minirecenzičku *3* -
-
no normal... zabit diktatorku... nic noveho... mohli to kludne odlozit na pol roka a poriadne doladit. vyvojar by si zasluzil cez hubu!
-
-
steam v cestine
-
To ji se teda rozepsal, no dobrá nechám se překvapit *3*
A kde jsi si to koupil, na steamu v češtině za 28 euro?
-
-
-
-
-
-
Mimochodem proč jsem všude přehlídnul, že si nemůžete na začátku vytvořit vlastního vojáka? No to mě naprosto nasr.... Nebo to nikdo nevěděl?
-
-
To je na píšu. :/ Diť to ani nedává moc smysl, že tam nejste. :/ Koho tohle proboha napadlo :(
-
Nie je tam tvorba vojaka *10*
-
-
Tak na STEAMU už hra vyšla :) Samo bez češtiny a za 40 dolarů (popravdě když jsem něco kupoval ze STEAMU tak ve faktuře byly dolary, ale z účtu se mi stáhli eura - v kurzu jeden dolar za jedno euro, pěkná zlodějina pak se ty hry pěkně prodraží....)
-
-
Pokud mluvis o JA BIA tak ja ji na steamu koupil za 18 euro cili levneji nez u JRC kde by mela stat tusim 700Kc. Musik kupovat kdyz maj slevu *1*
-
Nechápu co si se STEAMem udělal, ale chyba bude u tebe. Na STEAMu je to za 28€ a s češtinou. Teď jsem to hrál.
-
-
no ať koukám jak koukám je tam 39.99$ http://store.steampowered.com/app/57740/
tak kde je chyba??? Já jsem psal o jiných hrách co jsem tam kupoval (magicka, From Dust), u těch mi místo dolarů naúčtovali eura... -
-
Co se týče toho odkazu, mě to ukazuje 28€ :)
-
A ostatní věci vidíš v € ? Pokud ano, zkus změnit v nastavení serverů odkud taháš hry na českou republiku,pokud tam je, tak to zkus přehodit na německo a pak zpět na českou republiku. Jinak fakt nevim...leda že sis kdysi zakládal steam účet přes proxy, abys platil v dolarech místo €.
-
-
-
-
Udělali remake tahové strategie bez tahových soubojů...Toto už opravdu neni normální.Myslím,že značku Jagged alliance defitivně pohřbili...kkti *10*
-
1. nemůžete položit výbušninu kde chcete
2. všechno je nerozbitné
3. předávání věcí mezi žoldáky je VOPRUZ
4. NELZE KOMBINOVAT STEJNE PŘEDMĚTY
5. ZBRAŇ LZE VYLEPŠIT POUZE JEDNIM SLOTEM - VE SROVNÁNÍ SE STAROU JA SMĚŠNÉ
6. nepřehledná kamera a tudíž ovládání
7. chybí spousta vychytávek z JA - například práce s inventářem apod.
Jsem veliký fanda JA2 a datadisků a tahových strategií vůbec. Když tento počin srovnám s Hired Guns( což byla hrůza), tak mi připadá pouze o něco málo lepší.
Verdikt : nekupovat, tato hra se brzo objeví ve výprodejích a na dvd k nějakému hernímu časopisu -
-
Mas pravdu s body 1,4,5 souhlasim. 2 nemuzu posoudit. JA BIA rozhodne prevysuje Hired guns(ktere byly zmrsene az na pudu). Ale zaroven nedosahuje JA2.
Boze jak ja se tesil na vlastni postavu a brouky. *13*
ALE jako fanda JA obecne jsem si tuhle hru nemohl nechat ujit a musel jsem si ji koupit hned!! -
Co takhle, si zapnout tutorial, pak bys moná pochopil, že napředávání věcí vojcl-vojcl je tam krásné tlačítko jenž má na sobě dvě šipky.
-
1. no to mi přijde taky jako demence, třeba to pak opravěj
2. škoda, taky jsem doufal, dokonce pokud se nepletu tak v JA2 šlo prostřelit díru do zdi.
(hlavně podle toho videa jak stojí u tý díry do zdi)
3. je nějakej jinez způsob než položit na zem a sebrat?
4. tohle jsem moc nepochopil, jak myslíš kombinovat?
5. no tohle mě přijde jako hrozná škoda, jsem se těšil jak jim budu dávat dvojnožku, zaměřovače atd skorem jak v BF3, ale pokud jde dát jen jedno políčku a tak je to vyloženě promarněná věc...
6. Kamera mi ani tak moc nevadí, štve mě, že není pořádně vidět účinej dostřel a špatně se zaměřují nepřátelé v budovách atd,..
Ale i přez tyto nevýhody jsem tomu propadnu (už mi dlouho nevyšla nějaká zajímavá taktická akce), demo jsem dohrál několikrát a myslím že i plná hra mě na pár týdnů zabaví. Já tomu dám šanci... -
-
ad 4. v JA2 když jsi měl třeba několik stejných věcí různé kvality, tak jsi je mohl zkombinovat do jedné a kvalita samozrejmě vzrostla
Předávání v JA2 šlo udělat přetahováním věcí z otevřeného inventáře na obrázek jiného vojcla - když byl na dosah, tak si to předali - zde to nejde a je to šílené - předání jedné věci budiž alekdyž máte přeplněné inventáře a chceto materiál a zbraně různě přerozdělit, tak se z toho zblázníte - to mi po kameře asi vadilo nejvíc, úplně šíleně to strhává hratelnost a je to spíš ubíjející -
-
Předávat věci jde ... na pravé straně jak máš příkazy jsou 2 šipky a jen klikneš na borce kterému chceš věc předat a otevřou se ti inventáře obou žoldáků. V JA2 to bylo lepší, ale mě to takhle vcelku vyhovuje.
-
-
jsem nepsal, ze predavat veci nejde - jen skrze to tlacitko je to desnej vopruz
-
a já si říkal k čemu jsou ty dvě šipky :) dobrej postřeh, dík
Demo už jsem dohrál asi 10krát, ze začátku mi to přišlo dost těžký, ale jak se s tím člověk trochu zžije, je to naprostá pohoda. Ale co mě prodí je jak se špatně zaměřují vojáci, stačí aby byl za listem palmy a už clověk musí složitě točit kamerou aby se mu na tu hlavu dostal. A když je týpek zalezlej u okna a barák nemám ještě odkrytej, tak ho prostě nezaměřím. Nemáte na to nějaký trik? Ještě bych se zeptal, když hru na začátku pauznu, ukáže se mi kam vidí nepřátelé a červeně se vyznačí i ti v barácí, ale po nějaké době hraní se tahla funkce vypne. Nevíte čím by to mohlo být?
-
-
-
-
Tak tak, až se to objeví ve slevě za par euro tak to zkusím. Demo sem dohrál a nejvíc mi vadí ta nepřehlednost, přechod do 3D tomu podle mě moc neprospěl, pořád hýbat s kamerou abych mohl vybrat vojáka, kam vystřelit. To mě otravovalo a zdržovalo nejvíc. Škoda no. Ještě že máme v1.13 *1*
-
Nemůžu jinak než souhlasit. Oproti v1.13 to nesahá ani po kotníky...bohužel. No nic, jdu si dodělat questy do San Mony a pak hurá na Almu;)
-
-
Online je tady http://jaggedalliance.gamigo.com/en/