Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    "...způsobem, který je proti standardům mravnosti, slušnosti a vhodnosti, jakou obecně považují příčetní dospělí lidé za normální."
    A proto jim zakážeme něco, co by neudělali *1*
  • Black_Hand
    "Kradení her je špatné, áno, a to i v případě, kdy k tomu máte posvěcení hlavního designéra hry." Adame, kdyz pominu kradeni, tak zbytek vety nedava smysl. piratenim porusujes zakonna prava vlastnika autorskych prave na dany produkt a proto je to povazovano za spatne. pokud ti vlastnik autorskych prav rekne, ze si dany produkt muzes stahnout zadarmo (za urcitych okolnosti), tak jeho prava neporusujes, tudiz nedava smysl povazovat je za spatne.
    • Overwatch
      Pokud si hru ukradneš, tak si ji prostě ukradneš (= je to špatně...). Pak je přece jedno, jestli ti jeden z jejích tvůrců řekl, ať to uděláš, ne? Zákon je postavený nad názor tvůrce...
      • Black_Hand
        kdyz ti nekdo kdo vec vlastni rekne "vezmi si" tak to, ze si "vezmes" tak rozhodne nekrades. asi takhle takhle bych to rekl :). to, ze se neco distribuuje torrentem/uloz.to atp. neznamena automaticky, ze je to spatne.
      • Když jde o jeho dílo tak může říct komu chce aby si ho "ukradnul".
      • GlaDOS
        To si nemyslím. Když ti někdo něco dá, tak je to v pořádku, ne? Když si kupuješ hru, tak si kupuješ jen licenci k užívání. A když ti to autor písemně povolí, tak se tu o žádném kradení mluvit nedá.
      • Nicméně v tomto případě je zákon vcelku absurdní a v tomto případě je zdravý rozum postavený nad zákon :)
  • už dlouho mě zajímá, jak, kdo a kdy stanovuje tyto ratingy? Vývojář má povinnost hru po dokončení někam poslat? Nebo si ty ratingové organizace shánějí hry samy? Jak tohle funguje, víte někdo?
    • Bude tam pravdepodobne povinnej nejakej registr, ale i tak - jsou to jenom dalsi paraziti.
      • V jednom z novějších levelů o tom byl článek, doporučuju přečíst.
  • Skoro vic se zase tesim na soundtrack nez na samotnou hru. Hra omrzi a dohraje se rychle, ale soundtrack prezije na disku az do jeho smrti ( a pak se zase znovuzrodi na novem ).
  • Demence je ze to vubec zakazali, v tehle grafice se muze zobrazit absolutne cokoliv a bude to porad vypadat jak chundelatej pikachu.
    Meli by to porovnat s anime na ktere se divaji haranti v japonsku, to kdyby pustili v australii tak je ceka vlna infarktu.
    Nicneme beru si to k srdci a rozhodne to ukradnu, kdyz to maji australane dovoleno tak nevim proc ja bych mel platit (ne svedomi me netizi, klidne bych vam sebral vsechno a nechal vas mrznout na chodniku vy moralisti).
    • TheGGG
      "(ne svedomi me netizi, klidne bych vam sebral vsechno a nechal vas mrznout na chodniku vy moralisti). "
      hahaha wanna be badass
      Možná ve školce kradeš svačiny, ale to je tak jediná věc co ty komu sebereš.
      BTW: Koukám, že hentai je jediný pojem co ze všech mnou jmenovaných znáš, tak prosímtě nemel nic o Japonsku.
    • TheGGG
      koliks těch anime viděl ty chytrolíne? Kodomo a shounen jsou zcela přístupné a i značná část seinenu neobsahuje nic co by člověk neviděl v průměrném akčním filnu ze západu. Brutální kousky se vysílaj pozdě v noci a v japonsku na tom maj dost ostrý zákony. Hentai se v běžném vysílání nesmí ani ukázat, tak jak u nás péčko.
      Zbytek toho co jsi napsal ani nebudu komentovat, diskuzní drsňáci tvého kalibru mě totiž moc děsí.
      • Jo protoze dnes neexistuji chytre televize internet ani zadne prenosne zarizeni pro prehravani videa, kazdy se diva na televizi a deti jdou po vecernicku spat.
        Tema je brutalita, nechapu co s tim ma spolecneho hentai ale je fajn videt jak pracuje tvuj mozek =)
        A kdyz priznam ze bych se klidne obohatil na ukor ostatnich tak sem jenom uprimnej, kdybych chtel demonstrovat jakej sem drsnak tak pisu jine veci.

        Nic moc troling kamo, davam ti dva bludistaky a at se priste dari lip
        • TheGGG
          kdyby šlo o trolling, mohl by sis gratulovat, bohužel nejen že jsi PCzloděj, co si najde milion důvodů proč hru čornout, máš naprosto směšné předsudky o Japoncích na základě pár hloupých stereotypů, ale ještě svojí demen*i veřejně dáváš najevo, zřejmě doufaje ve spusty plusek od podobně zaostalých kolegů. Gratulace.
      • Tak možná tě děsí co napsal xxx ale ve všem má pravdu, chtěli kapitalismus tak ho mají, stahovat hry je špatné ale když třeba nezaplatíš nájem nebo kabelovku atd atd atd atd atd tak ti všechno vezmou i když na to nemáš ale to je v pohodě že Stalina na ně... byl by svatý klid
        • takže když nebudeš platit nájem a kabelovku atd atd atd, tak ti mají ještě poděkovat a nejlíp ti dát větší byt a najít ti práci abys nebyl už nikdy vystaven takovému ošklivému stresu? to dává smysl *15*
      • Jack1947
        Japonci sou sami osobě dost úchylní takže se ničemu nedá divit, divím se že nemají na svoje hentai speciální kanál vždyt p-rno se taky běžně vysílá na placené televizi.
      • Komu to cpeš? To si nech do pořadu nejšílenější úchylky.
        • TheGGG
          Supr, jsem rád že reaguješ úplně na každý můj příspěvek. Nakrásno tím dokazuješ, že mám pravdu a ty se ji jen jako zprávný uplakánek snažíš vyvrátit. Padej hrát Botu, nebo co vy PC Kiddos hrajete a nelep se na cizí.
          Jinak lore warcraftu je tisíckrát větší uchylárna a prasá*na než veškerý anime na netu spojený se snaffem a záznamy z koncertu Green Days dohromady.
  • Jack1947
    "prostě si hru ukradněte"

    Je mi líto Australanů, jiných uzbekistánů atp... že musí hru "krást". I když bez crackerů kde by jsme dneska byli bez nich. At už v originále nebo u piráta. Tímto děkuji za jejich chvályhodnou práci. Jsou hry které za koupi třeba ani nestojí a díky nim si můžeme zahrát.

    A jestli někdo bude pičovat pirátství je svatokrádež, tak jo. Díky tomu vyniknou i hry které by jinak zapadli, je to k něčemu dobré - nejde jen o ochcání systému. Njn, ale to někdo nepochopí.

    Výjmenoval bych různé skupiny... co hodně pomohli vemte si třeba Starforce, noční můra všech majitelů originálu a ta doba s zase ( možná hůře) snaží vracet. Jenže technologie pokročily.
    Jinak stojím na neutrální straně a ten kdo jen pirátí nemá být na co hrdý, te kdo si koupí hru co za to stojí a i je pirát to je ok.
    • Vojta_Ilavsky
      Četl jsi článek?
      • Jack1947
        Nakonec jo. Neotravuj... jo pro příště.
        • Vojta_Ilavsky
          Hádám že až po svém příspěvku. *7*
  • Thorleif_cz
    Takže, když mě na návštěvě rodičů mého kolegy z práce (jen ilustrační příklad - defakto mě naprosto neznámí lidé) vybídne jeho matka, abych si vzal ten stříbrnej náramek, co leží na kredenci a já s poděkováním přijmu, pak spáchám loupež? Prosím nevolejte policii Aleši.
    • v takovém případě by ti ho darovala a zákon to neřeší.. možná až na darovací smlouvu *1* ale když ti řekne že vlastní klenotnictví naproti a ať tam rozbiješ výlohu a ukradneš si ho, tak už by to zákon řešit mohl, co říkáš
      • Thorleif_cz
        To ano, ale to mi přijde jako naprosto odlišná situace.
        Viz: "Pravost emailu se podařilo ověřit Polygonu prostřednictvím vydavatele hry Devolver Digital, který se ve svém vyjádření postavil za vývojáře ze studia Dennaton Games. Nechce jim zasahovat do hry, stejně jako nemá v plánu napadnout rozhodnutí australské ratingové komise."
        To leda tak si ještě vyžádat tu darovací smlouvu. Oni přece neřekli, že si má dotyčný místo toho sosnout třeba GTA2.
        Samozřejmě, beru to vše z pohledu člověka, kterého se to týká.
        Edit: Sorry, blbě jsem si přečetl tvůj post. Avšak ani tak to není to samé.
        • jestli můj příklad neodpovídá tomu co se tam stalo, pak ani tvůj. oni mu totiž hru nedarovali ani neposkytli třeba úložiště, ze kterého si ji má stáhnout. prostě mu řekli ať si ji sežene jak chce. a pokud neni čaroděj, odkázali ho pouze na nelegální způsoby.
          • Thorleif_cz
            Stáhnutí souboru ze cloudového, nebo jiného uložiště samo o sobě není ilegální, pokud nejde o obsah chráněný autorskými právy, jichž se za určitých podmínek právě autor vzdal a to za podpory (nebo alespoň s vědomím a bez protestu) vydavatele. Co chceš víc, v tom žádný zločin snad není, ne?
  • hm, kradnutie, a komu konktretnemu tu hru ukradne? v nejakom obchode? ci ako
    • Vážně potřebuješ mít něco fyzického v ruce, aby sis to dokázal ve své nezralé hlavičce přiřadit ke krádeži? Když si například od maminky bez dovolení vypujčíš údaje k bankovnímu účtu aby sis za ně koupil lízátka, tak jsi jí tedy taky nic nevzal? přece jsi jí nevzal penízky z peněženky, tak vo co de *3* Jistě, můžeš si to zkusit obhájit jak u maminky, tak u soudu. třeba vytvoříš nějaký precedens *15* ale normální lidi mají ohledně neoprávněného nabývání věcí jasno.

      Pokud ovšem narážíš pouze na fakt, že má pán z austrálie posvěcení od vývojářů, tak stejně záleží formě, kterou si to vezme. Pokud vývojáři chtěli aby to probělo legálně, měli mu to prostě darovat a né říct jo, ukradni si to. Zákon se neptá, jestli ti někdo tu krádež schválil. Stále je to krádež a oni nemají pravomoc ji zlegalizovat. Dokonce bych se nedivil kdyby je někdo aktivní napadl za nabádání ke krádeži *1* asi i proto to takhle nevydali jako oficiální stanovisko *3*
      • Jde o pravni definici, chytracku.

        Za stahovani obsahu je uplne jiny trest nez za kradez, tak si to vyjasni.
        Chapu, ze tvuj priklad je asi z osobniho zivota, ale ta analogie nefunguje.
        • a proč ta analogie nefunguje? o výši případného trestu tu přece nejde
          • ono totiž v případě stahování nejde ani o trestný čin
            • v pripade software je trestny cin i stahovani
            • aha, to je dobrý vědět. a hraje tam roli cena jako u běžné krádeže? jakože když nelegálně stáhneš autocad v hodnotě desítek tisíc, tak už to trestný čin je?
        • Taky bych cekal, ze na hernim ,,radoby profesionalnim,, webu to budou mit spravne.
    • Ty vole přece normálně v pekárně! To snad ví každej.
  • Söderström je proste typickej PCckar :D
  • A proč je v tomhle případě krádež hry špatná, mohu-li se zeptat? Jediná možnost, jak k tý hře v Austrálii přijít bude pravděpodobně warez. Nikomu tak nevznikne žádná, a to ani hypotetická, když si někdo hru v Austrálii stáhne. Navíc, autorům to podle všeho nevadí. Takže... ne, ať na to koukam, jak na to koukam, nic špatnýho na tom nevidim. Protizákonnýho možná, ale špatnýho ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit