Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lol dyt to ma lepsi grafiku jak arma *15*
  • Škoda že mám na kontě mrtvo,jinak bych ji koupil, vcelku dobrá strategie.

Koko: Proč tě štve neobjektivnost recenze? Hlavní věc, kterou se oháníš je tvůj subjektivní názor.
    • Spíš mě zarazilo, že autor prohlásil, že se jedná o vylepšený datadisk a přitom AB přinesla spoustu změn. Mimo kampaně v recenzi nezazněla ani jedna. To vám neni divný?
      • No jedna zmena me krome kampane prastila do oci hned a to bylo UI. Musim rict ze tahle zmena mi teda rozhodne vubec nesedla.
        • Ghost47
          A co konkrétně nevyhovuje ? Velikost se dá nastavit a to, jak se zobrazují jednotky, se dá nastavit taky, je tam i předvolba, aby to vypadalo stejně jako v EE.
          • Jj mas pravdu... dalo to sice praci ale nakonec se mi podarilo to nastavit aby to bylo pouzitelny.
  • škoda že musíte mít dustojnickou školu abyste vědeli kterou jednotku na co použít
    • Zkus Company of Heroes, tam můžeš poslat kohokoliv na cokoliv, třeba lehkou pěchotu na tank, tam je to jedno *3* *7*
      • nesmysl, pěchota ani kulomety tankům v CoH absolutně nic nedělají, ani kdyby do nich střilely 3 hodiny, můžou je zkusit lehtat granáty, ale ani to není moc účinné
    • Jasně, koho by napadlo, že průzkumáci s dalekohledem by mohli provádět průzkum, že pancéřovník má RPG s kterym odpálí tank, že tank má velký dělo a Šilkou Leoparda neulehtáš k smrti...
      • No ja teda musim zase trochu tady s kolegou vyse souhlasit. Ne ze by to bylo uplne nejasny ale treba u letadel jsem si dost casto nebyl jistej ktera munice se vlastne hodi k cemu a musel jsem si to tak nejak odzkouset sam coz mi prislo skoda.
        • tak u těhle strategií se předpokládá již určitá znalost reálií - každopádně platí rakety na těžkou techniku, bomby na lehkou techniku a napalm vyžehlí pěchotu ;)
          navíc když zadáš název munice do googlu, dovíš se víc
          • To co jsi napsal jsem fakt vubec netusil. Diky za radu!
  • Já mám před sebou strategii, která přinesla něco úplně nového do světa RTS. Posunula hranice 1. dílu, vyslyšela hlasy hráčů. Hodnotit singl je jako hodnotit singl u Unreal Tournament, jestli kvůli tomu autor snižuje hodnocení, tak mi nepřijde normální.

Jistě, hra není pro každého, ale já vlastně ani nevím, co jí vytknout? To je to co jsme chtěli. Spousta míst v recenzi se mi nelíbí (jasně subjektivní názor). Ale to hodnocení je rána na oko. Blbosti jako AC, CoD, Crysis tu sbírají 9-tkové hodnocení. A já vsadim fusky, že na tuhle hru budeme vzpomínat ještě za deset let (a dost možná ji ještě hrát) a vyslouží si pouhou 8?

Proč 8?
    P.S: Já jsem za český dabing vděčný.
    • Pokud má hra singleplayer, tak by se hodnotit měl, bez výjimek.

A jestli seš ty sám s hrou spokojen natolik, že předpokládáš, že vydrží 10 let (o čemž sice pochybuju, ale těžko předvídat), tak není snad úplně fuk, jaké hodnocení jí dal autor recenze?
      • Není mi to fuk, nepřijde mi to objektivní. Indie hry tu za nové nápady dostávají 10/10 a přitom je člověk musí brát s nadsázkou a někdy s přivřenýma očima.
        Už jen za to, že jednotky oplývají jakousi morálkou si hra zaslouží povznézt. Přirovnání k datadisku už je úplně mimo. Interface, struktura jednotek, odpadlo odemykání jednotek za XP.... spousta věcí v recenzi nezazněla.

Takže autorovo 8 můžu brát, ale tohle hodnocení si neobhájil. Když něco tvrdim, tak alespon vysvětlim proč. Asi jste skutečně z 95% všichni hráči SP a když vidíte MP, tak se křižujete. Člověk co si úmyslně tuhle hru koupí spustí single pravděpodobně jen aby vyzkoušel nastavení grafiky.
        • trest smrti pro multiplayerofily!
        • Recenze jsou zásadně subjektivní, takže o nějaké objektivnosti asi těžko může být řeč. O objektivním srovnávání her můžeš leda tak snít. Recenze je prostě autorův subjektivní pohled na hru, který prezentuje ostatním. Můžeš se s ním stotožnit, nemusíš, ale nemůžeš po autorovi chtít, aby zastával tvůj názor, jenom proto, že se neshodujete. Jestli chceš recenzi, která bude podle tvých představ, tak jí můžeš sám napsat.

To, že si svůj názor neobhájil? Na to může mít taky každý svůj názor.

Tohle je přesně důvod, proč jsou recenze s číselným hodnocením v dnešní době prehistorická věc. Na všech webech, které navštěvuji se vždy ve většině diskuze rozebírá číselné hodnocení, jestli mu odpovídá text, jestli je "správné", nebo "špatné", a jak by si ho jednotliví hráči přáli. A když se k tomu ještě přidá metacritic...

Vážně nechápu proč více webů nepřejde na styl jaký praktikuje RPS. Wot I Think bez číselných hodnocení. Jestli je to kvůli lidem, co se jenom dívají po čísle, tak opravdu nechápu smysl recenzí.
          • zkus si otevřít nějakej starej level z roku 98-2002 at víš, že napsat kvalitní a objektivní recenzi lze
            • Oháníš se tu objektivitou, rád bych věděl, co to pro tebe vůbec znamená. Chceš objektivní zhodnocení her, podle kterých se nemá určovat jestli je hra dobrá, nebo špatná. K čemu v tom případě vůbec něco takového bylo, kdyby toho vůbec bylo možné dosáhnout? A když budu mít já jiný názor, tak to znamená, že je ten neobjektivní, nesprávný? Opravdu mě zajímá, jak si představuješ takové objektivní zhodnocení.

Tohle je skvělý příklad toho, proč jsou číselná (a v tomto případě i jiná) hodnocení absolutně k ničemu. Kdyby se to zavedlo, tak se tady zase bude rozebírat, co se komu nelíbí, s čím nesouhlasí? Jaký by v tom byl smysl? Bylo by to to samé v bledě modrém.

Kdyby se tu objevila tahle recenze jako "autorův pohled na hru" bez číselného hodnocení, nebo něco takového, tak by se sice dalo autorovi vytknout, že podal málo informací, ale asi těžko by se tu dalo ohánět objektivitou, obhájením číselného hodnocení apod. Ale předpokládám, že to je na tomto webu utopická představa. Nešlo by to tedy zkusit to tak aspoň brát? Musí se případ Hotline Miami opakovat v každé diskuzi?
            • Lunchboxi co mi to tu balíkuješ? Jaký lepší/horší hry?! Nehodlám tu kvůli někomu jako ty spamovat forum. Pokud se zamyslíš nad mojim textem, třeba ti to dojde, pro tebe to zopakuji znovu:
              Chybý mi u "recenze" (ano to je literární prvek) objektivní shodnocení +/- vyhodnocení již může být subjektivní. Pokud řeknu, že tvoje auto je šunt, měl bych vysvětlit proč.

Z recenze této hry se toho člověk o hře zas tak moc nedozví, proto mě trkla ta 8.

Vlastně bych ti měl poděkovat, alespon jsi mě trochu rozptýlil od nudnýho učení.
            • Jistě, když se podívám třeba na motoristické magazíny, tak takový Svět motorů je neuveřitelně objektivní. To by to dopadlo.

Řekni mi tedy, "objektivně", který z prvních dvou dílů Falloutu je lepší? Je Neverwinter Nights 2 objektivně dobrá, nebo špatná hra? Je objektivně lepší hrou Mafia, nebo Planescape: Torment? Třeba takhle pochopím, v čem tkví ta mýtická objektivnost, kterou se někteří lidé s oblibou ohání.

Recenze v Levelu, na které ses odkazoval, se také někdy nedaly za recenze příliš považovat, tendence ke sklouznutí k líčení autorových pocitů se tam objevovaly. Pokud byla recenze uveřejněna, tak byla asi schválena jako minimálně postačující, takže sis můžeš stěžovat, ale pochybuji, že tím něčeho dosáhneš. Můžeš napsat vlastní recenzi, z nějakého důvodu tu přece čtenářské recenze jsou.
            • Ale ono to jde. Stačí se podívat do magazínů o motorkách, modelech, ATM... jenom v těch herních to brouzdá mimo....zřejmě pro to, že autoři dávají to, co čtenáři chtějí číst (jako Blesk).

Co jsme se z téhle recenze dozvěděli? Jenom že SP je časově omezenej a přibyly letadla...to je teda pěkně slabý, protože hra od EE změnila hodně.

To už tu ale nemáme recenzi, ale jakýsi "esej". Můžete si mě děti mínusovat jak chcete.

8 hra mít může, proč by ne, stále si ale stojim za tim, že hodnocení autor neobhájil, vlastně hru pochválil (a přitom neřekl co přesně).
            • Dobře napsané a čtivé recenze Levely v té době měly, ale objektivní? Kde? Subjektivita z toho stříká na všechny strany.

Všeobecně preferovaný názor neznamená, že je objektivní, jen že je populární.
  • Je zajimave cist recenzi na tento produkt zde a v novem Levelu. Znacny rozdil v hodnoceni.
    Tak kde je zakopany pes?
    • smejki
      v preferencích? Úkolem recenzentů přeci není, aby se všichni shodli, ale aby každý nabídl svůj smysluplný(!) úhel pohledu. Takže bych se podíval, jestli tě to, co hře vyčítá Rybka, nedrásá.
    • Koľko dal Rybka?
    • v Rybkovom prístupe k 3d stratégiám
      • To je pravda, ale na druhou stranu, 2D strategie jsou mnohem přehlednější. Už tento fakt mi bohatě stačí. Třetí Stronghold byl v tomto směru katastrofa...
        • Veskoslav
          No jo, ale 3. Stronghold to neměl jenom kvůli 3D. Tam toho bylo mnohem více.
          • Přesně tak, o tom škoda psát :D...
  • Jo bral bych podobnou hru na téma čistě druhá světová válka. Posílat stíhačky proti sobě koukat jak bojují v 10 000 jak napadají svaz bombardérů, jak padají dolů z mraků na zem, jak se honí mezi mraky o takové strategie se nikdy nedočkám :/ (prosím realistické vlastnosti letadel, tanků, atd.)
    Dejte mi tým a prachy! :D
    • Co War Leaders: Clash of Nations? Takovy pokus o prevedeni Total War do WW2. Dnes se sezene za par supu.
    • Ehmm... Taková strategie už existuje a jmenuje se Achtung Spitfire!

http://www.youtube.com/watch?v=5-2v1F6tANs
      • Todle je ale tahovka a to se mě nelibí mám rád plynulost.
      • On má ale nejspíš na mysli kompletní strategii, kde máš jak pozemní, tak vzdušné jednotky... no, když nepočítám Blitzkrieg 2 (tam bylo vše), tak pak vyšla strategie Officers (kampaň o 6ti misích) a to je panečku velká hra... http://games.tiscali.cz/recenze/officers-50534, cena dnes asi 150 Kč *3* . Bojuješ tam na mapách, co maj desítky km čtverečních s tisíci jednotkami... máš tam zásobování, parašutisty...prostě všechno *3* doporučuju zkusit...
        • Miserius
          Vidim poprvi, ale vypada to jako Men of War 1:1
        • Ještě taková byla Sudden strike 3 ale bral bych něco v novém kabátě ne uplně super grafika ale aby se na to dalo koukat a fakt promakany ... bitky s letadlovkama promakanou oblohu a tak dale.
  • Špatné vyvážení jednotek pohřbilo mnoho dobrých strategií. Jsem rád, že tady se to povedlo - je nějaká šance, že Escalation dostane opravný patch? Kdyby to vyšlo později na Steamu jako komplet, bral bych to.
    • s tim bych nepocital. proc hrat EE kdyz tu mame daleko daleko lepsi airland........
      • Protoze ma lepsi SP kampan?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit