Warhammer 40,000: Space Marine 2 – recenze temné a brutální akce
-
Vidím, že všichni stráví víkend řezáním Tyranidů a já, ptže jsem hru náhodou dostal k CPU, si budu muset počkat na pondělí😬
Může někdo potvrdit, že progression tree je stejný pro PvE/PvP?
-
Možná by bylo dobrý zmínit, že hra v době launche nebude podporovat ultrawide, takže já si počkám.
-
Ok, díky, to zní dobře. Kupuji 😉
-
Space Mairne 2 jsem teď hrál 90 minut a Gearsy jsem dohrál zatím všechny, které vyšly na PC.
Kde Gearsy jsou o tom, že najdete první krytí a pak kosíte zpoza něj, Space Marine je hodně o časování jednotlvých akcí (např. modrá = zmáčknout c; červená = úhyb nebo útok) a vytváření komb z různých typů útoku a alespoň prozatím za Tituse rozhodně větší mix melee a střílení než v Gearsech. To vše místy doprovázenými různými finishery a časovanými headshoty. Na rozdíl od Doomu ale zase finisherů není tolik.
Space Marine 2 je tedy o něco komplexnější. Obě hlavní postavy jsou ale spíše "tank" a rozhodně od nich nečekejte kotouly.
-
Možná nepatřičný dotaz, ale pokud tuto hru srovnáte s Gears 5, která hra je lepší? Gears 5 mne moc nebavila (podivný pohyb postavy etc...), oproti tomu Space Marine 2 vypadají z gameplay záběrů slibně.
-
já ti jen říkám, že v polovině případů, kdy lidi něco takového tvrdí prostě neberou v potaz všechna fakta, nebo jen opakují, co už někde slyšeli z druhé ruky. Netvrdím, že tam takové případy nejsou, ale hodně se to přehání.
-
Hele, nemusíš to obhajovat. Chápu, že to asi budou tvé oblíbené knihy a nelíbí se ti, když někdo poukazuje na nesrovnalosti.
Neříkal jsem, že každé dílo (kniha) je takové. Ale spousta z nich má autorský bias. To není nic vyjímečného, ale děje se to běžně i v jiných knihách. Třeba tím, že ukazují hlavní postavy "v lepším světle".
Když čteš třeba Sága o Honor Harrington od Davida Webera, tak přes víc jak desítku knih je furt jenom jedna hlavní postava. Takže to pak působí i konzistentně, když ta postava dokáže odolávat přesilám.
Ale když čteš různé knihy z Warhammeru, tak ty soustředí na různé frakce. A autoři často mají autorský bias. Jednou jsou nezastavitelní jedni, podruhé zase jiní.
-
to spíš zní jako info nabrané z memů a různých youtube kanálů, které tu údajnou nekonzistenci vždy nafouknou do obřích rozměrů, ale pak uvádějí buď dva ty samé příklady pořád dokola, nebo srovnávají věci v lore, co jsou 20 let od sebe.
Popřípadě vždy zapomenou dodat nějaký důležitý detail, jako "postava X porazila postavu Y, to vůbec nedává smysl" ale už nedoplní, že předtím postava Y bojovala s tuctem jiných postav a do boje s postavou X šla zraněná... jeden takový příklad je koneckonců i v samotné hře space marine II, ale to tady nechci spoilovat....
-
To byla nadsázka, že úplně každá pojmenovaná postava to dokáže. 😉
-
Super film, takový jsem dlouho nečetl.
-
Nevím, odkud bereš své znalosti, ale rozhodně jakákoliv pojmenovaná postava nedokáže sejmout Phoenix Lorda. Fakt by mě zajímalo, kde si to vzal.
A moc si toho nečetl, protože v každé knižní sérii o Imperiálních jednotkách jsou i Eldaři. -
Tak sorry. Ale uniká mi, proč bych si měl něco zjišťovat o Eldarech? Jediné, co o nich potřebuji vědět, je jak je zabít. 😉
Teď vážně: Knihy o Eldarech moc nečtu. Nemám rád, když knihy z různých pohledů rozbíjejí kontinuitu univerza a protiřečí si.
Třeba z pohledů mariňáků prakticky jakákoliv pojmenovaná postava dokáže sejmout Phoenix Lorda. Ale u knih z pohledu Eldarů je Phoenix Lord nezastavitelná armáda o jedné osobě.
Podobně je to i pro Tyranidy.
-
Bože...když už tady házíš slovíčka jako Xenos a heretic lůza, tak si zjisti, jak oslovují Eldaři lidi nebo spíše za co je považují....
Takže ses vesele ztrapnil Derpe.... -
Že se vždycky ta potrefená opička sama od sebe ozve a přidá se do konverzace, ve které na ni nikdo nemluvil.
Vskutku zajímavé, že?
-
No to bych toho Knighta chtěl vidět, protože jsme nedávno tiskli Blood Pack na phrozen Sonic Mini 8K a vypadalo to hezky, ale po porovnání s originálem to šlo poznat. A to si myslím, že je jedna z nejlepších na tisk minifigurek.
-
Takový koníček. Tam se peníze už pak moc nepočítají:)
-
Zajímám se o to nějakou dobu... ale první resinku jsem si pořídil nedávno. Doteď jsem tisknul vše na FDM.
Jen u systémů filtrace bych si dával pozor... Dost filtrů které mají různé tiskárny a podobně je spíš jen placebo + lidi neví jak vyměňovat filtry (který nejsou levný).
Proto já teď plánuju postavit kóji v dílně která bude v zimě vytápěná aby se dalo tisknout i mimo dny kdy je teplo.
Ale jedna věc je imho pravda... Na vytisknutí jedné armády to nemá smysl. Otázka je jestli potom člověk zůstane u jedný armády když má k dispozici figurky za zlomek ceny. Ale tak to už je na každým aby si to spočítal. Já jen za poslední rok dal do tisku cca 50 - 70tis. Což se s tím jak a co tisknu nemůže nikdy vrátit. Ale ne všechno děláme kvůli tomu aby se to vrátilo. -
JJ v tomhle máš pravdu, já to mám v práci v IT skladu, šéf je s tím v pohodě, tomu tisknu věci na vláčky a figurky pro jeho děti :)
-
Ani náhodou, teď jsem vytisknul 40 standarních 28mm figurek na malovací workshop pro děcka a bylo to celkem 236ml resinu, kupuju Anycubic ABSlike V2 za $105 za 5l tj cca 450 za litr tj těch 40 figurek vyšlo lehce přes stovku. Imperiál knighta si vytisknu za resin za cca 300. Jak psal kolega nade mno vymývačka není potřeba, já jí mám udělanou s plastový nádoby a koše ze starýho friťáku a vytvrzovačku z UV světla za pár stovek, ale jde to v pohodě i na sluníčku.
-
Teoreticky ne, ale už kvalitní stanici seženeš za necelých 3,5, která ti dostatečně postačí a právě systém filtrace ti umožní nesmrdět jak podomní garážový servis:)
Jo, ale ty se v tom už vyznáš. Kolego, co nechtěl poradit, no řekněme, že má tiskárnu, která je vhodná tak na tisk píšťalek, ne figurek:)