Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inferius

    Ne, ze by to nebylo jasny hned od zacatku, ale nevim, proc ty firmy takove akce delaji i u her, u kterych je jasny, ze nestihnou vyjit. Jestli je to marketing stylu, ze vedeni si mysli, ze vybicuje vyvojare k vykonum a nebo jestli je podle marketingu lepsi neco slibit a pak to odlozit.

    • Derp_1337

      Každý správný markeťák ti řekne, že neexistuje nic takového jako "negativní" reklama. Ať už se o něčem mluví v dobrém a nebo špatném, hlavní je, že se o tom produktu mluví.

      Takže i když odložení hry vyvolá u hráčů "negativní" emoce, tak pořád je to do určité míry úspěch, protože hráči k té hře už mají nějakou emocionální asociaci ještě před vydáním. A pak je o trochu větší šance, že ti hráči budou sledovat datum vydání hry a tu hru si zahrají, aby se přesvědčili, jestli to čekání za to stálo.

      Samozřejmě tahle marketingová strategie neplatí na většinu lidí. Ale i boost o pár procent je úspěch pro marketingové oddělení. (Na ty ostatní lidí použijí jiné metody.)


      Tenhle "negativní" marketing má i své problémy, protože všeho moc škodí. Management/vývojáři/marketing si musí ohlídat, ať se hra neodkládá až příliš hodně, protože pak hrozí, že ty "negativní" emoce přerostou v apatii a lidi se raději o hru přestanou zajímat, aby se vyhnuli dalšímu zklámání.


      TL;DR = jedno nebo dvě odsunutí data vydání většinou hře neuškodí. Spíš to naopak lehce zvedne zájem.

    • Gulivera84

      Bylo videt ze ten engine v chodu je  takovej... nevim jak to rict...dojem zanechal vselijakej...

    • Jevo83

      Vo velkych teamoch to je niekedy aj vsetko dokopy a k tomu este vzajomne podrazanie si noh a nedostatok komunikacie. 

      Z pohladu projektoveho riadenia je kazda AAA hra vlastne  niekolkorocny projekt, ktory udrzat v rozumnom tempe a dotiahnut do konca je vzdy tazke..

      Ale mam pocit (mozno nespravny), ze posledne 2-3 roky sa tie odklady stali uz nepeknym standardom... preto sme aj tento odklad uz asi vsetci cakali, lebo prirodzena skepsa..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit