Přejít na výpis diskuzí
Wasteland 2 - dojmy z hraní rané bety
30.12.2013 | Jan Smejkal
114 příspěvků
-
mňam se těším.... *8* *14*
-
Parádně napsaný, děkuju :)
-
smejky: tak precetl jsem to jednim dechem a myslim si ze si vystihl hru presne v tom stavu v jakem je a to jsi take popsal. imho napadlo te napriklad udelat clanek o rozdilech early acces.alpha.beta? myslimn ze by to mohlo byt zajimave, ja sam se v tom nekdy ztracim a trendy porad posunuji hranice oznaceni. Doufam ze se i ty pote vrhnes napriklad na betu popripade full verzi aby bylo s cim porovnavat. nekdo ti tady vycita anglicko cesky slovnik ale ja jsem si toho uprimne u ctení ani nevsiml a nic me nerusilo, takze za me mas male nicotne plus a podekovani:)
-
-
nevím, zda ji čekat ode mě, ale recenze jistojistě bude. Srovnávání verzí, nevím, nevím. Do vydání nebude celá hra přístupná nikdy, takže to asi nemá smyslu. Významné změny designu nečekám. Pokud by k nim přec jen došlo, to by byla jiná, ale to by vývoj potrval ještě rok.
a dík :-) -
-
tva recenzej e hrozna fuj
-
-
je to jednoduchy, dneska launch = early access beta, staci se podivat na ty všechny bf, total wary apd.
-
-
"důvody here", jak už bylo řečeno jsi vohrndíra, která používá českoangličtinu, prostě písáleckej normální barbar. I když je článek dobrej, tak jsi ho tímhle pěkně dojebal, Howgh.
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=vxJ_ao5OWqw
-
-
Ále nevim co furt řešíte, já jsem (za ty prachy co na to dostali) zatím celkem spokojenej. Jasně, některý nedostatky si jim budou blbě odstraňovat, ale tak nic není dokonalý :). Každopádně je fakt, že s takovým padáním jaké popisuje Smejky jsem se nesetkal, takže mě to asi tak nenaštvalo :). Steam mi ukazuje nahraných 16 hodin a hra mě spadla všehovšudy jednou, takže u mě je beta v klidu ;-).
-
-
Tak nevím. Za 3M USD bych čekal více. Ale uvidíme po vydání. I když řeči o to, že to je beta a hodně se to změní často neplatí.
Asi to bude stejně ošklivé apod. Fakt, zajímavý, že na to prostě nejsou prachy. Možná za 6 M by to šlo udělat. Taky dobrá cena. -
-
Všechny hry ktere budou financovány přes kickstarter budou nízkorozpočtové. Jediné na čem se dá ušetřit je grafika(engine), videa a reklama. Horko těško se s takovou summou dá udělat dobrá grafika. I Baldurs gate 1 , stála v té době přes 100M usd. Tak si to porovnejte
-
3M usd stoji vytvoreni a nasazeni jednoho reklamního shotu na ac nebo gta (a to jsou ještě aspoň ty poslední dily rozsahlejsi hry narozdil od joudohubek cod atp., co na hypei taky nesetri)
-
-
Tak snad to takto neutratili. To by byli dost hloupí.
Myslel jsem náklady na hru a určitě velice stručný marketing když na to nemají. Stačí se mrknou na jiné nezávislé hry co udělal z minimem. Jestli to opravu použili blbě na nějakou hovadina viz tvůj příklad tak to je zoufalé. -
-
InXile má kolem 30 vývojářů a pracují na 2 hrách (dejme tomu, že v pruměru 15 lidí dělá na 1 hře). V USA si herní vývojář vydělá průměrně 85000USD/rok a na hře se bude pracovat dohromady minimálně 2 roky. To vychází na 2,75M z 3M jen za těch 15 lidí, pak jestě musí zaplatit nějaké zázemí, vybavení, technologie, apod. Je jasné, že těch 15 lidí muselo ještě slevit z toho, co by dostali někde jinde.
-
-
Pokud v tom jsou jen peníze z Kickstarteru a úspěch kampaně nepřitáhnul další investory, jako je tomu třeba v případě Oculus Rift nebo Star Citizena.
-
-
ne, ja se snazil rict, ze to delaj za hubicku a nechapu tvoje narky, kde byly, kdyz se bastlily overhyped sw old republic napr. (vyvoj taky udajne az ve stovkach milionu $)
musis mit prostory, elektrinu, stroje, programatory, prava na kazdy cinknuti, dubing...
vavruv prototyp stal skoro stejne jako tady cela hra, a taky engine nedelali
-
-
-
-
-
"I believe people had some measure of hope because it's 2013 and there are decades and decades of RPGs and other games to draw from, yet here they are, repeating stupid mistakes and getting schooled in design by random people on the internet. The one thing I have gathered is that the people involved in development probably don't play a lot of CRPGs, and lack the passion and involvement the codex shares and that one would expect from all their rosy words." - Imho překvapivě trefné...
-
-
trefné, ale postrádající vhled někoho s praktickou zkušeností. sauce?
-
-
http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/wasteland-2-beta-release-thread-early-access-now-available.88397/page-84#post-3033146 spíš jde o reakci na již probíhající diskuzi (čti i předchozí posty).
-
-
Tak odkazovat na tuhle stánku moc nemá smysl. Parta lidí co oslavují doby dávno minulé a doufají v návrat nějaké ultimátního pravého podle nějakých šílených pravidel.
Nové postupy jsou všechny špatné a jakmile to nemá přesná pravidla je to taky špatně. Komedie. Hlavně, že jejich pravidla mají tolik mezer a díky technologii lze udělat věci již mnohem lépe. -
ah, žádnej div, že jsem to nemohl najít. tohodle člověka ignoruju. dík
-
-
Tak samozřejmě jsme na codexu, takže pátrání po dobrých argumentech je jako hledání jehly v kupce sena (hoven)...
-
-
chteji open world bez backtrackingu, a jak by si to panove predstavovali? něco jako vesmir, neustale rostouci? mohli by tam prihodit na oziveni sem tam nakej random encounter, a to me by stacilo... když nestravi navratem clovek vecnost, tak se to da pochopit
-
Několik tebou nastíněných věcív článku (absence důvodu vracet se na navštívené lokace) dává tušit problémy už v design dokumentech - už na papíře...
"tak definovaných tímto projektem(první projekt -> omezené finance, nesehraný tým, workflow v plenkách, málo času, omezené lidské zdroje...)" Všechny problémové faktory, které jsi zmínil, jsou samozřejmě pravdivé a definují konečnou podobu díla, ale srovnej to třeba s Falloutem2. Ta hra byla(je) rozbitá, nesourodá a nevyrovaná, ale přesto je očividně dílem velice talentovaných lidí, má jendoduše svoje momenty. Budu se opakovat, ale moje obavy co se týče InXile byly od začátku o tom, že tam chybí lidé kalibru Joshe Sawyera... Jasně, Avellone nadesignoval lokaci a přispěl ke scénáři, ale pokud mám správné informace, neměl klíčovou pozici. V takovém případě je otázka, jestli má W2 na to, aby se zapsal do historie. (jestli bude mít i přes potenciální rozbitost a nevyrovnanost na úrovni celku geniální části)... Ono to nějak dopadne, jen aby to nebyl průměr a šeď (ačkoliv i průměrné CRPG lze asi považovat za úspěch).
U Pillars of Eternity se nebojím, tam je talentu a zkušeností spousta. -
on tohleto napsal moc dobře, akorát mi chybí analýza příčin stavu. "každé lojza jim do toho umí věcně kecat ergo jsou to lempli" je podle mě hodně krátkozraké. Tady se potkává několik problémů a to jak obecných (tvorba designu je fest těžká, iterace je s postupem času náročnější na efektivitu, tvůrčí duše nerady opakují beze zbytku staré postupy, nové postupy mohou neplánovaně vést ke starým chybám...), tak definovaných tímto projektem(první projekt -> omezené finance, nesehraný tým, workflow v plenkách, málo času, omezené lidské zdroje...). Jsem docela zvědav na postmortem WL2, pokud nějaký bude.
-
-
-
-
CODEX!!! Kolik vole CODEXu znas? Existuje jen JEDEN!!! RPGCODEX!!!!!!!
-
-
jeden vole! já bych rád link na konkrétní post, jeho autora a následnou diskusi.
-
-
Ty si vazne hroznej vohrndira...
https://www.google.com/#q=+believe+people+had+some+measure+of+hope+because+it%27s+2013+and+there+are+decades+and+decades+of+RPGs+and+other+games+to+draw+from%2C+yet+here+they+are%2C+repeating+stupid+mistakes+and+getting+schooled+in+design+by+random+people+on+the+internet.+The+one+thing+I+have+gathered+is+that+the+people+involved+in+development+probably+don%27t+play+a+lot+of+CRPGs%2C+and+lack+the+passion+and+involvement+the+codex+shares+and+that+one+would+expect+from+all+their+rosy+words -
-
gogol mi nic relevantního nevrací, masére
-
-
-
-
Umíš psát pouze česky, nebo pouze anglicky? Článek dobrej, ale matlat do českýho článku anglický slova a snažit se to obalit vtipným/sprostým sajrajtem je už dost ubohý, občas sem se za tebe cejtil dost trapně...
-
-
-
smejki díky za dobře sepsané dojmy :) délkou celkem překvapily, na to, že jde o early betu a překonávají leckteré recenze, ale ta hra se opravdu nedá odbít pár řádky *4* po dlouhé době jsem si i přes alfa/beta stav opět užil hraní
chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s češtinou? nebylo na brahmině i nějaké vlákno? pak jsem to už nesledoval -
-
s češtinou to vypadá tak, že pokud by se někdo ujal jejího vedení, má k ruce asi tak 7-10 lidí na výpomoc (včetně mě). Překlad je tak jako tak odsouzen k tomu, že bude čistě fanouškovský (tedy i bez supportu). InXile český překlad WL2 odmítli, u Tormentu ho nevylučují.
http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?f=12&t=11347 -
-
Proč byl vlastně odmítnut? To po obřím modu Resurrection nevidí jaká je tu fanouškovská základna. Nechápu....
-
-
obří mod znamená pouze to, že tu jsou alespoň 4 tvůrčí lidé.
důvody here: http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?p=237615#p237615 -
-
"důvody here", jak už bylo řečeno jsi vohrndíra, která používá českoangličtinu, prostě písáleckej normální barbar. I když je článek dobrej, tak jsi ho tímhle pěkně dojebal, Howg.
-
-
Obří mod může jen znamenat, že tu je jeden obří fanoušek. O velikosti základny to nic nevypovídá ;-).
-
-
-
-
Vím že to nemá být žádný Unity benchmark, vím, že takové hry nejsou o grafice, ale ta grafika je fakt hnusná. Vývojáři ty hnusný tileovací textury na zemi a podlahách snad nevidí? Vizuálně mě to fakt odpuzuje, což se moc často nestává. Škoda.
-
-
Me se to posledni dobou naopak stava velmi casto. Vsechny ty nove hry z komiksovou grafikou jako pro petilete deti...a ze jich neni malo.
S W2 problem nemam,ale soudim jen podle screenu. Betu jsem nehral
-
-
Sorry, ale články od Smejkala se nedají číst.
-
-
nedají, ale tak to je věc vkusu. prostě je nečti. taky to tak dělám.
-
-
Proč se ve mě čím dál více klube pocit, že tuhle hru chci spíš rozcupovat než si jí zahrát? Obávám se, že u HC hráčů to bude mít hodně těžký !