Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Viktor_H
    Nice. Zrovna hraju Arcanum (poprvé v životě pořádně a tak nějak "vážně") a jsem v sedmým nebi (btw s balíkem záplat a vylepšení od Droga je až nyní vidět, jak ta hra krásně vypadá). To kouzlo old school RPGéček mě zase jednou totálně pohltilo, takže nadrženost na Wasteland přímo úměrně roste s mým postupem klasikou od Troiky.

Jsem opravdu rád za to, že se rozhodli slova nahradit plnými větami, původní nápad zůstane zachován (viz diskuze z minulého článku o neohraničenosti nepředdefinované hráčské postavy), ale z čistě formálního hlediska je to mnohem smysluplnější.

BTW, moje první parta bude čtyřčlenná rodina - máma, táta, synek, dcera. To budou RPG žně, až některej z fakanů natáhne permanentně brka! *1* Až teď si uvědomuju, jakou nelinearitu slibuje už jen samotnej koncept vlastnoručně vytvořené party. Existuje vůbec nějaká nelineární party-based hra se silným příběhem? FT, IWD apod. neuvádět prosím, to jsou právě ty lineární akčňárny...
    • wizradry 8, postaveno na 6 clenou partu, ale dojel sem to i s jednim panackem, nic nemusis, ale hodne toho muzes *5*
  • Kein
    Já osobně se těším. Že tam nebudou děcka, mě sice...trochu zklamalo, jelikož ve Falloutech ti spratci vytvářeli dost vtipné a roztomilé scénky...ale co...paranoia z mrtvého děckého pixelu je očividně silnější, než se dalo očekávat. A vzhledem k tomu, že hra nemá dnes prakticky konkurenci, nepočítáme li staré rpg, které už projel každý správný rpg player alespoň 10x tak ani nic jiného, néž "těšit se" nezbývá. Nečekám, že to bude obsahově lepší, nebo tak dobré jako Fallout 1 a 2, čekám, že to bude obsahově lepší než jákékoliv dnešní rpg.

btw.: http://www.youtube.com/watch?v=ZZ5b7Mj9QBQ
    • Ja jsem rad, ze tam nebudou deti. Stejne akorat stali pred vchodama v Denu a okradali hrace :D
    • ono to spíš bude Fallout Tactics, pouze inspirovaný prvními dvěma Fallouty
      už jen to, že bude hráč ovládat čtyři postavy namísto jedné vypovídá o větším zaměření na boj a stejně tak systém dialogů á la Morrowind, kterým nějakým hlubším konverzacím nehraje do karet

nicméně netvrdím, že je to špatně... vytvořit něco rozsáhlého a komplexního jako první dva Fallouty včetně příběhu a úkolů, co za něco stojí, by si asi vyžádalo více prostředků, nejen finančních, ale i personálních a časových a kdoví, jak by to nakonec stejně dopadlo... to se třeba uvidí u Project Eternity, zda lze vytvořit něco schopného konkurovat kupříkladu Baldurs Gate 2 čistě z crowdfundingu
      • Viktor_H
        "ono to spíš bude Fallout Tactics, pouze inspirovaný prvními dvěma Fallouty
        už jen to, že bude hráč ovládat čtyři postavy namísto jedné vypovídá o větším zaměření na boj a stejně tak systém dialogů á la Morrowind, kterým nějakým hlubším konverzacím nehraje do karet" - Celý ten odstavec prostě není pravda, resp. tvoje dedukce založené na tom, že hra je party based a dialogy mají formu keyword systemu (teď už spíš "keyphrase") jsou non-sequitur... Hlavně ale žádné dedukce nejsou třeba, protože o hře je známo spousta faktů a spousta věcí je veřejně v řešení mezi vývojáři a komunitou na fórech. Buď si o hře něco zjisti, případně se zeptej, ale nepiš sem prosím nesmysly, ještě se toho někdo další chytne.

Co se týče druhého odstavce, tak např. takový Fallout 2 zfoukli za rok a stál asi 3 miliony, tedy stejně jako Wasteland2. *3* Opět jsi tedy úplně vedle.
    • Keyz
      Nemyslím,že bude obsahově lepší než jakékoliv dnešní RPG.
      Kdyby dnešní RPG tohoto stylu pak asi ano.

RPG je hodně a každé není blbé.Zrovna Zaklínač si nemyslím,že je špatný po stránce obsahu.
  • Dekuji za kvalitni shrnujici clanek.
  • Jen tak okrajově: on ty děcka zase někdo přidá :D.
    • Viktor_H
      Must have mod! *1*
  • Díky za komplexní článek!
    Ten keyword system je ale (pohodlnější) přežitek. Já tohle ve hrách nepamatuji, tak ani žádná nostalagie to nemůže nalomit.
  • mě se to líbí je to nádherný :)
  • Pokud W2 splní to, co od něj očekávám a nechá si nějaké překvápko v zásobě, není co řešit. Těším se :).
    • Povsimnete si ale, ale naprosta vetsina nenavistnych a spatne hodnoticich prispevku, ktere lze pod vydanymi hrami najit, zacina slovy: "Ja jsem ocekaval, ze to bude..." :)
  • Tak mne sa to paci, grafika nie je taka zla ako tu niekto pisal.. Len tej cerveno-hnedej "hmle". teda vzdialenost pohladu, neviem prist na chut. Skor by som privital keby to bolo uplne cierne. Ale inak tesim sa na to :).
  • hmm niekto tu spomínal tactics...
    Tak také pokračovanie by som si teda zahral. To musím povedať. To by bola mňamka.
  • jako vždy hezky clanek od smejkiho

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit