Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proč si vývojáři tolik nevyhráli s PC verzí?

Odpověď:
    http://postimg.org/image/mc6o6kxzx/
    • Jako kdyby na konzolích warez neexistoval. X360: http://postimg.org/image/hpnmowdp5/ PS3: http://postimg.org/image/hb1tfjk7h/
      Stejně tak dopadne Xbox One a PS4.
      • Vždyť to nepopírám a schválně jsem hodil do obrázku nejstahovanější verze z PC, X360 a PS3 aby mě někdo neobvinil z jednostranného pohledu. A nepochybuju o tom, že i nové konzole někdy prolomené budou.
        Ale warez na konzolích je tak brutálně nižší, že na PC se dobře prodává akorát Diablo III, kde musíš být stále připojen a warez verze doteď není a Minecraft, který tam má nějakých 15 mega.
        • Ten screen jsem moc nezkoumal. Reagoval jsem spíš na text. V tom případě se omlouvám a souhlasím, že míra pirátství je na konzolích nižší než u PC. Nicméně stále si stojím za tím, že není natolik vysoká, aby se PC port nevyplatil (anebo jeho optimalizace). Pokud by tomu tak bylo, tak ani žádný port nevznikne (případně by zvolili stejnou "ochranu" jako u Diabla a nemyslím si, že by byl problém si to obhájit).
        • Zajímavé, že konzolisti o tom warezu ví nejvíc :D.
          • To bude asi tím, že PCčkáři si o jejich warezení myslí, že je to v pořádku a mají na to svaté právo. Konzolisti vědí, že hry by se měly kupovat...
  • Olejník je mimo, jako vždy. Stačilo přečíst kousek.
  • PC je dobre, hlavne kdyz pecky jako GTA V, RDR, Uncharted, The Last of Us, Halo, GT, Forza nebo treba LBP vydavaji nekde jinde.
    A kdyz se nejake te hry PC prece jen docka, tak to dopada jako tady u WD, sprzneny a temer nehratelny port s konzoli.Dekuji pekne, ale doba herniho PC je uz dobrych par let uplne v prd.li.
  • martin.mares.984
    Sam jsem o tom uvazoval, jestli to mam risknout jako v pripade AC IV: Black Flag a jit do PC verze, nakonec jsem zvolil PS4 a jsem za to rad. Nechapu, ale proc je ta optimalizace tak zkazena... vzhledem k tomu, ze uz Watch Dogs meli vyjit v listopadu, tak to nechapu, ze to nedali doporadku. Pritom AC IV se na PC povedl...

Je to trochu skoda, ze Ubi dal PC verzi na "druhou kolej".... ale ono uz to jedno kontextove tlacitko pro vsechno hackovani (stejne jako u Fable 3 pro interakci) napovidalo, ze Watch Dogs bude vic cilit na konzole.
    • jen tak pro info.. ACIV je na tom s optimalizací podobně, bez patche to nejelo pořádně ani na 780...
      • Veskoslav
        Odkaz na to tvrzení? Rozhodně je AC IV mnohem lépe optimalizovaná než WD.
        • prudislav
          před patchem bylo i AC4 zprasený úplně stejně
      • Zajímavý, že jsem to hrá v pohodě na 660Ti.
  • Nevim no...nemám sebemenší problém na PC. ...Navíc užít si hru na konzoli? Ses posral v kině ? kdo má na těch analogách mířit....zlatá myš.. ;)
  • Další zmnoha her která je dok*rvená pro PC kvůli konzolím.
    Nejhorší je, že k tomu ještě nastoupili tablety a mobily. Nedávno při hraní Shadowrun Returns jsem řešil proč mám přes třetinu obrazovky nacpaný obrovský tlačítka na ovládání a obrovské tlačítko abych se dostal do menu (zvlášť když stačí zmáčknout ESCape abych se tam dostal) a ono ejhle koukám, že Shadowrun return je dostupný na google play.
    Velmi bych ocenil kdyby se vývojáři nesnažili vydávat jediné UI pro všechny platformy, ale vrhli se do pořádného vývoje a provedli optimalizaci pro všechny zvlášť. Protože jinak jsou z toho jen samé polofunkční zrůdnosti.
    A netýká se to jenom her. Stačí se podívat na obludnost jménem Windows 8.
    • Jak jsi prisel na to, ze za mizerne porty her na pc mohou konzole? Kdyz nekdo spatne naportuje pc hru na konzoli, bude to znamenat, ze je ta hra spatna kvuli pc? Divna logika, ne?
    • Dokud se najde dost blbcu kteri si to v takovym stavu koupi, tak to bude presne takto vychazet. A ze tech blbcu je dost je vide i tady - vsude kolem.
      • kennyB
        No jo, jenže pokuď se najde dost blbců, kteří si budou hry jen stahovat, tak to bude ještě horší *9*
        • Ty byt absolveny zakladni skoly? Nevypadat na to ...

Mimochodem, hry se tu vymenovaly driv, nez ses ty racil urodit ... a nebyt warez sceny, tak stoji hra petilitr.
          • kennyB
            Jak ty sakra vědět, kolik mi být??? A že prý nebýt warez scény, tak stojí hra pětilitr *1* Pak já nevědět, kdo tady být blbý *1*
            • kennyB
              Konkurence??? Ty myslíš to, že když si stáhnu nějakou hru, kde více či méně nefunguje to, či ono??? Tomu já tedy říkám zdatná konkurence. Divím se, že se hry ještě vůbec kupují *1*
            • si vygoogli co dela konkurence a zamysli se nad tim, ze warez by mohla byt taky konkurence hre samotne *3*
  • Dlouhpo jsem byl PC hrac a po letech jsem presel na konzole konkretne PS4.Ps4 stoji i s W:D neco kolem 11000 tisic.Tak aby to na PC vypadalo detailne jak na PS4 by jste si museli hoodne priplatit a ted s obchodni strany.Asi tak 50% hracu si tu hru radsi stahne nez koupi,coz ten samotnej vyvoj nezaplati,samo ubi napsalo,ze by bez konzoli nedelalo AAA hry,a dukazem je toho posledni GTA,popravde to na PC nevyjde protoze si to vetsina
    lidi stahne.
    • Konzole 11000Kc + TV (aspon) 15000Kc a ses na cene slusnyho PC. Krome toho na PC si zahrajes jakoukoliv hru, treba i 20 let starou. Kdezto na PS4 si hru z PS3/PS2/PS1 nezahrajes, takze pokud mas sbirku her a chces je porad hrat, musis mit nekolik konzoli. Takze to, ze je konzole levnejsi neni argument. V konecnym vysledku je financni uspora veskera zadna.
      • kennyB
        Sice nejsem žádný expert, ale dá se spustit 20 let stará hra na windowsech, který je nepodporuje???
        • Od dob gog.com je to ta nejjednodussi vec na svete.
        • axell1990
          No dá se cokoliv je jen otázkou kolik úsilí to bude stát. V případě hry z 94-týho by měl stačit nějaky emulátor tipu DOS-BOX.
      • ucho
        No ono záleží, jak se na to díváš. Předně PS4 stojí 10k a i když to nechce většina lidí slyšet, tu televizi člověk využívá i na koukání na televizi a filmy, takže nejde vyloženě o položku, kterou si člověk musí koupit extra, už ji často má doma. To s monitorem neplatí a já mám třeba monitor za 15k, takže tak... :)
        Další věc je, že člověk většinou hraje to, co je, a nějaká stará sbírka je často k ničemu, protože už se k tomu člověk stejně nedostane. Tedy bohatě si stačí zaplatit PS+ a máš tam 2 hry na PS4 zdarma. Ano, zatím jsou to většinou hříčky, ale postupem času se to bude jistě zlepšovat a i to zabaví, takže pro člověka, který hraje svátečně, ty dvě hry (s PS3 4 hry) měsíčně si bohatě vystačí. Tedy takto lze velmi levně hrát celkem dost věcí...
    • Osobně nejsem fanatický PCčkář, ale lehce mě tyhle kecy o zlých pirátech vytáčí. Byla to 90. léta, ve kterých Activision, Blizzard, Ubisoft, EA a další vyrostly v megakorporace a to převážně n PC titulech. Tehdy jedinou vážnou alternativou bylo PSX a na PC se pirátilo daleko víc, protože ceny her se pohybovaly nad 1500 Kč a ani nebyly všude k sehnání. I tehdy se jim to vyplácelo a dnes samozřejmě jakbysmet. Problém s PCkomunitou je ten, že je daleko více hardcore a daleko meně odpouští než konzolisté, kteří jsou dnes ve svěetě opravdovým mainstreamem. A jestli zrovna Ubi nechce vyrábět na PC, tak ať to klidně nedělá - PC je otevřená platforma a tak se na ní vždycky najde spousta schopných lidí, kteří budou schopni prakticky zadarmo vyrobit daleko zajímavější tituly než jsou WD.
      • Nejspis by to pc jenom prospelo. Uz mame na pc 5x AC a dalsich 10 at si klidne konzolisti nechaji.
        • Tak já zas nejsem nevděčník - čím větší nabídka je, tím podle mě líp. Ale zas mě štve, když mě někdo nadává do pirátů a cpe mi DRM, když mu každý měsíc z výplaty alespoň pár stovek dám.
      • S timhle moc nesouhlasim. Zaprve, jak sam pises, driv byli PC hry mnohem drazsi, takze z nich meli vic penez. Za druhe v te dobe nebyly konzole tolik rozsirene jako dnes, takze kupni sila PC byla podsatne vetsi nez dnes. A co je hlavni tak v te dobe nestal vyvoj AAA her tolik, kolik stoji dnes!
        • Pointa je v tom, že velké společnosti zbohatli na těch údajných PC-pirátech. Jinak ceny byly vyšší, ale prodejnost byla oproti dnešním číslům dosti mizivá. Pamatuju si např., že megahit konce 90.let, Heroes of Might and Magic 3 prodal za roky 99/2000 necelý milion kusů. To dnes tříáčka jen na PC zvládají v řadech dní.
          • A to ma znamenat co? Ze se PC hraci citi ukrivdene ze na nich velke spolecnosti vyrostly a ted je ignoruji? Je to proste byznys a PC pro neni proste dostatcne finacne atraktivni. A jak pisu, cena dnesnich AAA her se radove pohybuje nekde uplne jinde nez kdysi, tzn. ze dnes je proste nutne prodat kvuli zisku mnohonasobne vic kopii nez drive.
            • kennyB
              Abel: ano, už vidím, jak si všichni vývojáři řeknou proč vlastně děláme hry na konzole??? Budeme je dělat jen na pc, tam je alespoň všichni ocení, ne jako konzolisti *1* A etika podnikání??? V dnešní době, kdy světu vládnou prachy a na lidi se se.e???
            • Neco jako etika podnikani sice existuje, ale neprijde mi neeticke, ze ty firmy vyrostli na PC a pak se na nej vyprdly. Co uz bych za neeticke klidne oznacil je vymejvani mozku okolo WD, kde uz mi to trochu hranici s klamanim zakaznika. S tim ze PC tu bude furt souhlasim, o vymizeni konzoli muzem leda polemizovat. Jsou tu s nama uz podbne dlouho jako pc a jen tak asi nevymizi, spis bych to videl ze se budou posouvat smerem k PC uzivatelskyma funkcema (pak se teda muzem dohodovat jestli to to teda vlastne jeste budou konzole nebo uz pc).
            • Pravda, ale existuje taky něco jako etika podnikání a v současné době sice konzole jsou mainstreamová zařízení, ale to taky nemusí a nebude platit věčně. Zatímco PC konzole přežije - jedná se totiž o primárně pracovní stanici, na které se mimo jine dají hrát i hry a ta bude potřeba vždy.
    • To samé Crysis. Nejlepší FPS posledních let, exluzivita na PC a ty nuly to všechno zpirátili. Žádná úcta nic, prodeje Crysis okolo mega, totální fiasko. PC=bahno.
      • Crysis jako nejlepsi ftp poslednich let? No to je hodně trapnej výrok ...nebo spíš výron.
        • ftp? co to je? Já psal FPS, pokud máš jiný názor, tak ho napiš, rád si ho poslechnu, ale nechoď na mě s Metrem nebo Wolfem, kde je AI v podstatě neexistuje a volnost pohybu a naplánovaní útoků taky ne.
          • Ta hra mela 5 hodinovou herni dobu :D :D
            Se nediv ze si to kazdej radsi stahne kdyz na hru vydelavas 8 hodin a dohrajes to za 5 tak to by si koupil jenom id*ot *1*
            Multiplayer za investici rozhodne nestal
            • Až na to, že pět hodin měl možná tak datadisk, původní Crysis měl kolem 10 hodin, ale chápu, že to zvěrstvo musíš nějak omluvit..
      • Diablo 3 - pres 13 milionu prodanych kopii (bez datadisku) na pc. Kvalita se prodava dobre *5*
        • Myslíš ta kvalita, která potřebuje mít stálé připojení a proto doteď nejde warezit a proto má těch 13 mega kopií?
          • To je to samé jak u konzolí - nejde warezit, proto se kupuje. Kdyby šlo warezit, tak se warezí stejně vesele jak na PC, pokrytci.
            • Nojo, jenže právě používáš slovo "kdyby". Ať se ti to nelíbí jak chce, na konzolích se víc ty hry kupujou a nějaký kdyby vydavatele nezajímá. Mají větší zisky z konzolí? Mají. To je všechno, co rozhoduje o úspěchu PC her.
            • kennyB
              Tak úplně pravda to také není. Když mě nějaká hra zajímá, tak jí chci mít plně funkční a to i s mulťákem a ne mít jen poloviční něco, hlavně ale mít, že???
          • Jojo, tu myslim. Ja vim, lidi, co chtej hrat diablo na chatě, jsou z toho smutní *1*
      • Není to o PC a konzolích ale o lidech...A ti jsou v téhle zemi debilní...A to taky protože mají nízké platy a všechno kolem je draé jak všude jinde ve světě.. *13*
        • Hry na pc nikdy nebyly levnejsi. Nabidka her na pc nikdy nebyla vetsi.
          Ceny novinek na konzole, to je vostuda *9* ALe zas cena samotne konzole je super!
          • Ne? *1* *1* Watch dogs PC verze 800kc ...verze na konzoli 1500kc jasne no stojej uplne stejne *15* *15* *15*
  • Je stejně otázka budoucnosti, kdy PC jako zařízení na hry zanikne. Dnes už má konzoli skoro každý, ceny her ve slevách na PS STORE jsou neskutečný (až 80% i více sleva]. tam se asi jedině vyplatí nakupovat. Bohužel PCčkáři hry kradou, proto dostávají ve výsledku polotovar.
    • Hm, přes digitální distribuci si koupím hru která je levnější než jakákoliv ps hra po 80% slevě a navíc nejvíc kradou majitelé xbox360 a od doby odblokování ps3 se na tuhle konzoli krade taky ve velkým a s tím jakou herní platformu kdo má to nemá nic společného, i když spoustu lidí si koupí konzoli rovnou s tím, že jí mají na hraní pirátěných her a to nejvíc platí u handheldů. Můj notebook rozhodně není herní mašina a třeba L.A. Noire, které teď hraju na steamu mi fachá krásně, ale až se budu rohodovat pro další herní zařízení tak to určitě bude výkonější desktop než moje staré dvoujádro a nebo lepší notebook, protože nejsem tak bohatý abych si na hry kupoval specializované zařízení a tak si holt těch pár exkluzivit co se mi líbí prostě nezahraju a watch dogs mě zas tak nemrzí, naopak mě štve jejich marketingová kampaň kterou cpou celým internetem horem dolem, že to už znají i lidi kteří hrají maximálně solitaire ve woknech. Největší PC pirátství je v Číně, kde donedávna byly dedikované herní konzole zakázané, tuším do února letošního roku, uvidíme statistiky za pár let, že nejvíc ukradených her na obyvatele planety je na konzole, pokud je v číně zas nezakážou
    • To je kravina, to skor budu tie pocitace konzolovatiet (vid Steambox) ale zaniknut nezaniknu. Osobne tiez hram primarne na PS3/4 (ale to je dane skor druhom hier ktore hravam) a na PC si nechavam veci ako Starcraft ci Football Manager a presne tento druh hier (+veci ako Wasteland, Pillars of Eternity, Minecraft, WoW etc) udrzia PC trh bez problemov nazive, aj ked vacsi ako konzolovy uz nikdy nebude (on ani nikdy nebol, vzhladom na to ze jak v Azii tak na zapade bolo konzoly vzdy veducou hernou platformou - vid SNES, PS1, PS2 etc).
      • Kinet1c
        Dava rozum, samozrejme, ale pc trh je dostatocne velky aby im dali kvalitny produkt si myslim.
    • Kinet1c
      Si hlupak. Je mi ta luto.
    • To je ale hromada stokrát okecaných žvástů!
  • Hej kluci, vzpomínáte, jak jsme podepisovali petici, aby nevzniklo GTA 5 na PC? Ta suprově zabrala. Tentokrát bych byl pro založit další, a to takovou, aby nevycházely vůbec hry na PC. Max. tak INDIE sr*č*y. Už mě to nebaví pořád poslouchat to plákání PCčkářů, kteří si to stejně stahujou z torentů. Teď zas brečej, že jim nejde WATCH DOGS, furt jen bulej, hrůza, a navíc si to ani nekupujou!!!
    • Veskoslav
      No co na tom, že torrenty na Xbox 360 byly už týden před těmi na pc. Ale jo, trolí tupounek jako ty a GGG mají zase o zábavu postaráno.
      • http://postimg.org/image/mc6o6kxzx/

Není právě smutný, že za ten týden méně, co měla PC verze na warezu je počet warezáků na PC mnohonásoně vyšší, než na obou konzolích dohromady?
      • TheGGG
        na xboxu možná, všechno nemůže být dokonalé, ale i tak je to jen 0,000000000001 oproti tomu co upirátí majitelé PC.
      • Keyz
        Pšššt! O tomhle se ve společnosti nemluví. *3*
        • TheGGG
          mělo by se mluvit o retrofilech zakyslích v minulosti co jen vzpomínaj na starý šunty. Doporučuju AVGN, ten krásně ukazuje jaký se dřív hrály mrd*oviny. Možná 1 nebo 2 dobrý hry tenkrát vyšli, třeba Mario, jinak hnus nehratelný, škaredý.
          • hahaha :D ....promiň,ale dneska ty hry jsou z 80% pořád o tom samém....s hrdostí ti klidně iznamuju,že nejlepší hra,jakou jsem kdy spatřil,byla série gothic a v jejich šlépějích jde risenmza což jsem rád.....a nejsem zakrslej pckář,jak si budeš myslet ale proste starý hry podle mě měli v sobě víc než ty dnešní sra*ky *3*
            • řeknu ti jen toto:jsi konzumní hráč,který hraje to,co mu řeknou *4*
            • TheGGG
              lol, vrať se dominulosti, akorát tě hry přestali bavit a nevíš na co se vymluvit. Jak ti důchodci co vzomínaj na komanče.
    • TheGGG
      s hrdostí jsem podepsal a chystá se nová ohledně RDR, tak všichni věrní, připravte se. ZAS TO DÁME.
      • To jsem vůbec nevěděl, díky za info, tomu musíme určitě zabránit, takový klenot už se vůbec nesmí dostat do rukou těm ubulencům z PC scény
        • klenot *1*
        • Keyz
          Klenot *15* KLENOT *1* K.L.E.N.O.T http://kuc.cz/vfsstk

Je to již zastaralé jako metuzalém a oproti velice propracovaným RPG jako Planescape: Torment, kde seznam věcí které jsou i dnes skvělé je velice dlouhý, tak srandovní GTA z westernu opravu nemá šanci.

I když já rád srandovní hry a v GTA jsem vždy dělal hovadiny. Na to, je to ideální hra.
          - Klidně to podepiš za mojí osobu. *5*
          • TheGGG
            Tvůj tournament baldursgejty a podobný 16bitový kraviny si klidně nech, skutečný klenoty vychází z 90% na konzole. To že vy p*šuci pořád vzpomínáte jak se dřív líp hrálo neznamená že to je pravda. bůůů
    • Díky, pobavils. *1* *1*
  • Auto clanku je neschopnej sve stare nastavit hru na PC, takze se PC verzi mame vyhnout? Dobrej trolll

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit