Přejít na výpis diskuzí
Westernové sci-fi RPG Exoplanet: First Contact si bere inspiraci z Firefly a Falloutu
20.8.2015 | Honza Konfršt
27 příspěvků
-
První řada Firefly rozjížděla velkou a komplexní sérii. Každá z těch postav měla neskutečně našlápnuto a to, že to Joss nemohl dotáhnout do konce a ukázat vývoj postav, mě mrzí snad ještě víc, než že jsem přišel o spoustu zábavy.
Myslím si, že tak krásně napsané postavy se už jen tak někde neobjeví. Každá měla nějaká svá tajemství, nějakou svoji vizi nebo cíl. Každá byla současně člověkem, nikoli archetypem (jak je to třeba ve Stargate) a na danou situaci mohla zareagovat trošku jinak, měnila se, podléhala nebo naopak vzdorovala okolnostem. A ten cast! Oni si spolu skutečně sedli - kupříkladu kulisy využívali i mimo hraní, scházeli se tam a bavili se. Firefly se prostě již opakovat nebude a to v mnoha ohledech. -
Pravda, to asi nejsem. Ja uz to teda videl dost davno, ale jen jsem si polozil otazku, ze kdyz mam teda rad sci-fi i western, proc se mi to tenkrat nelibilo a tys mi na ni zrejme odpovedel. Dik.
-
No vidis, a me napriklad Stargate zase prijde jako preplacana kravina a Firefly se mi libil velmi. Tech par dilu Firefly neni proto, ze by je nechteli udelat, ale proto, ze jej bohuzel zrusili. Kazdopadne, tahle hra tematicky vypada sice zajimave, ale provedeni "na kolene" z toho kouka na sto honu a castka o kterou si rekli na KS taky moc nadeji nedava, ze by se to melo rapidne zlepsi. No, uvidi se...
-
OT: O kulte Firefly som sa nedávno rozprával s otcom, ktorý je sice sci-fi pozitívny ale tvrdil, že mu firefly prišla ako nuda, nakoľko sa tam nič poriadne nedialo. Stargate atď. majú sice rozpracované postavy, no stále je to hlavne sci-fi, zatial čo vo Firefly máš sci-fi ako kulisu a dôraz je na postavách a ich vzájomnej chémii. Proste iba niesi cielené publikum *4*
-
Kdy už se ty kixstartrový kraviny konečně přestanou propagovat. Většinou to nijak nedopadne, nebo jsou to nedodělky (čest výjimkám)..
-
Ja jsem nikdy ten umely kult kolem Firefly nepochopil. Mam sci-fi rad, ale tohle byla vylozene jen takova levnejsi odnoz Stargatu a navic jen par dilu, bez sance dostat se do jakekoliv hloubky.
-
Podle mě už herní verze Firefly existuje a jmenuje se Starcraft... nebo možná Firefly je televizní verze Starcraftu? Každopádně obojí je prima.