Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sry za offtopic ale mužete mi doporučit nejaké dobré rpg, nejlépe izo s tahovými souboji. Muže být i starší ale zas ne tak staré jako Fallout 1,2 nebo Baldurs Gate. Zaklínače nechci. byl bych vám moc vdečnej
    • Drakensang, Neverwintery, Silent Storm.
    • kickasl
      Dej fallout sanci. Je to porad pecka... dukazem budiz, ze jsem jeste vzhuru.
    • sim city 4
    • jestli ti nevadi starsi grafika a emulace tak Fire Emblem 4-5
      pak Fire Emblem Path of Radiance a Fire Emblem: Radiant Dawn
      final fantasy tactics
      Langrisser 2-4 jsou v anglictine Front mission,Shining Force,
      ,Ogre Battle, La Pucelle: Tactics, Phantom Brave,Disgaea: Hour of Darkness,growlanser,sakura wars 5,Valkyria Chronicles,Eien no Aselia,Kamidori Alchemy Meister celkem dobra hratelnost ale je to hentai :P,Tears to Tiara
    • Já bych nejraději fantasy, a nebo sci-fi - ale raději z pohledu klasického oddáleného a nebo first person. Jako je SW-KotOR, Mass Effecty - Divinity, Skyrim atd. Bohužel už jsem nejspíš všechno kvalitní hrál.
    • Icewind dale 1,2 a nyni se chysta po novem roce Wasteland 2. Dale se dela na hre Torment Tides of Numenera, coz by mel byt udajny nastupce Planescape Torment (ale zatim to vypada ze to nebude takove).
      • to je jasný, na tyhle kickstarterový projekty se teším
    • Thorar
      Shadowrun Returns
      • o tom jsem premýšlel, jen mne odradilo zdejší nízké hodnocení a negativní komentáře v diskuzi
        • Jedina chyba na Shadowrun Returns je kratka herni doba.
          • Thorar
            Hlavní kampaň je krátká, ale hráčských kampaní jsou desítky, obsah tvoří hráči pro hráče.
        • Thorar
          Hodnocení redakce 8/10, čtenářů 9/10, komentáře nejde brát vážně, určitě ne tady :-) Já jako hráč pc rpg a hlavně pnp rpg jsem si hru užil.
    • Neverwinter nights 1 x 2
    • takovych her moc neni pokud nemyslis ty stare .) Dragon Age 1. dil
      • ty jo ted jsem koukal a dragon age prvni dil stoji porad 20 e co to je
        • Na steamu byl predevcirem za 5e.
        • EA (Příspěvek obsahuje příliš mnoho velkých písmen (vypněte si CAPSLOCK))
  • Amylee.Anderson
    Já mam teda s WoW docela velkej problém, ale tenhle článek se četl skoro sám. Až bych si to zas zkusila :)
    • Jojo, pěkně napsané :)
  • Autor sa stazuje na pubertalny chat vo WoW a potom hodi do placu tento vyblitok? Paradox...
    • WoW je placený MMO a já myslel, že v placeným MMO žádný pubertální chat není. Jsem se dočetl na jednom odborném foru o elder scrolls online. *4*
  • Sry, ale tenhle clanek je fakt naprosto o ničem a to je jeste sakra dlouhej, tak bych čekal aspon naky užitečny informace, ale skoro nic sem nenašel, co by mě zajimalo nebo proste cokoliv.. proste nic.
    Tohle bych si uměl představit že najdu tak na nakym blogu, ale urcite ne na games.cz.
  • h0p3
    Osobně si myslim, že tohle je spíš článek na blog. Tady mi to přijde celkem jako zbytečnost.
    • zdeeneek
      Porad si nekdo stezuje, ze na hernich webech jsou jen novinky a recenze. Sotva se tu objevi jinej typ clanku, tak se hned zacne nadavat, ze takovej clanek tu nema co delat a at si ho autor pise na blog ... OMG
      • to nebyla recenze ale popis nakupu v bille, to je rozdil
      • mirekdusinojc
        Tady nejde o to, že je to článek jiného typu, tady jde o to, že nemá dobrou kvalitu. Pokud by tu byly zajímavé články mimo recenze a novinky v kvalitě jakou mají například v Levelu, nebudu mít námitek. Ale jak už tu někdo konstatoval, od toho tu Level je a právě tam poputují ty kvalitnější kousky a na web zůstanou podobné blogýsky.
      • h0p3
        Já si nestěžuju, pouze konstatuju. Jelikož odebírám LEVEL, do toho čtu Games a semtam si projedu Kultůru Kriplů, kam Adam píše. Tak si myslim, že to měl radši hodit tam.
      • Další článek ponese hrdej název "Jak jsem se šťoural v nose... zatímco jsem hrál Call of Duty". To bude obsah, kterej žádnej jinej herní web nemá. A vo tom to je!
  • V zásadě největší výhoda warcraftu je zároveň pro starší generaci hráčů největší fail.
    Hra vypadá infantilně a je neuvěřitelně jednoduchá na naučení. (prcek ji bez problémů zvládal v necelých 7 letech samozřejmě mimo PvP zóny). Díky tomu jí ovšem chybí jakákoli hloubka a výzva (pokud za výzvu ovšem nepovažujeme exp/gear grind jako v Diablu).

Úspěch WoW založený na tom, že se hru naučí ovládat i podstatná část obyvatel klecí zoologické zahrady bohužel vedl k likvidaci MMO scény, protože "převratné novinky" dalších nástupnických MMO se konají v rámci kosmetických úprav tohoto hamburgerového mainstreamového MMO. Prostě uděláme kopii hamburgeru ale místo okurky tam dáme feferonku jako převratné inovativní MMO.

Jádro MMO zůstává díky tomu stále stejně primitivní. Jednoduché repetitivní questy, jednoduché archetypální 3 povolání (s mutacemi mezi nimi), Ikonoklik s cooldownem, minimální postihy za smrt, no-loot v PvP, neuvěřitelně tupý spawn systém s agro-range, hráčská "města" v 0-space bublině mimo reálný svět, ale hlavně nemožnost podílet se na vývoji světa kolem sebe.

Už před 15 lety to šlo jinak, jenže dnes všichni kravaťáci chtějí vydělat na WoW-clonech a nikdo neriskuje, že by opravdu inovativní hru pochopily desetileté americké děti.
    • Já tedy nepovažuji za mínus lehce naučitelné ovládání. Ani to, že do 60lvl se objevují podobné Questy (zkuste si vymyslet 5000 rozdílných questů, aby vás každý bavil). Hra stejně "začíná" až po dosažení max levelu, nasbírání EQ z HC dungů a progress raidů. Tam začíná teprve umění. Co mě štve je neustálé nerfování, kvůli novým hráčům (zjednodušené a rychlejší expení, rychlý a levný zisk ridingu a všemožné raid findery). Pro mě bylo WOWko nejlepší v dobách Ulduaru a hlavně ICC, kdy se prostě chodilo každý týden progress a i přes neustálých wipech vás ta hra prostě bavila. Raid nebyl o tom někam doletět, 10minut rubat bosse, posbírat EQ a nudit se. Raidy a encountery se staly dost promyšlený a na každýho bosse musel znát každej taktiku a jeho úlohu, protože i sebemenší chyba jednotlivce znamenala wipe. Bohužel Cataclism bylo pro mě zklamání, tak jsem po prvním raidu hru opustil (mezitím zkusil Aion, Rift, SW:TOR, GoW2) a nyní po roce a půl tomu zase dávám šanci.

Co se týká trollů a puberťáků na chatu, tak to bylo pouze na Drakhthulu, který se stal konečnou stanicí pro migraci puberťáků z freeček, takže jsme celá guilda migrovali na BUrning Blade, kde si nemůžeme stěžovat, žádný gold selleři ani chat v cz. Nikomu necpu, že WoW je No.1 v MMORPG, sám jsem za ty roky zkusil opravdu hodně, ale subjektivně mě prostě WoWko baví nejvíc.
    • Shania
      No ale zapomnel jsi dodat, ze nez prislo WOW, tak MMO hry byli jen pro nolifery co zvladnou extremni grind, PK a spoustu jinych veci. Takze ne diky, ale driv to opravdu lepsi nebylo.

To ze sedmiletej muze hrat WOW jeste neznamena, ze v tom bude dobrej...

Výzev má WOW vice jak dost a dnes uz se zdaleka nejedna jen o raidy.
      • tonnymontana
        Shania: jj v tom stebou souhlasim, to ze 7let decko rozjede auto jeste neznamena ze ho umi ridit jako profik. ono to zas tak jen o mackani tri skillu neni a to co se vycita WoW by se vycitalo vsem MMORPG ktere by byly v provozu tolik let.. SWTOR se uz ted vycita milion veci a to je tu idealni dobu na vyladeni muchá a idelani na to aby nebyla stara. Presne jak pises pred WOW byla mmorpg scena o poradnej kus kolace mensi a HC, melo to sve kouzlo ktere filtrovalo urcity typy lidi a mladsi jedince, treba takove TSWO kdyby nebylo tolik rozlehle by se uzivlo s par set tisici hraci ale v posledni dobe ma kazda nova mmo strasne moc kilaku jeste rozdelenych na loading zony a potkat tam nekoho normalniho je zazrak. ve WoW jsou nastesti guildy kde kdyz se dostanes do jedsne se starsiom osazenstvem hned je to jina hra i pokec a pokud chci hrat vyzralou hru sahnu po EVE ktere je proste patch od patche lepsi i kdyz ne pro vsechny. WoW si obcas platim i vzdy me pobavi po zaplacenou dobu, hodne se tam toho meni a myslim si ze s nastupem noveho datadisku to zase dostane trosku HC hrany i kdyz asi jen v naznaku mno uvidime
      • eStar
        Xeen má pravdu, ať se ti to líbí nebo ne.
    • Souhlasim, byt resis jen hratelnost.

Ja bych jeste dodal, ze Blizzard na me pusobi naprosto zoufale ve smyslu neschopnosti posunout nekam svet a jeho pribeh – rsp. dokud bylo z ceho vychazet na zaklade puvodnich Warcraftich rts, tak to jeste melo svoje kouzlo – vcetne Lich Kingova pridavku. V ty dobe me to dokonce lakalo k zahrani. Ovsem to, co nasledovalo uz jen reflektuje naprostou bezradnost Blizzardu.

Pribehovy zdimani kravy, co uz ani nema vemeno, ale jen krvavy cary trcici z bricha, korunovany grafickymi facelifty hry, ktery pridavany obsah davaji do prime konfrontace se spoustou stale stejnych propriet z ranejsich World of Warcraftich her, coz taky nikam nevede – krome cirkusove Pandi zeme :) A kdyz holt nic novyho nevymyslis, tak si v dalsim datadisku zacestujes casem do minulosti, ktera tvoji neschopnost snad zamaskuje...

Requiescat in pace – pro me je Blizzard celkem mrtvy studio, neschopny se pustit do zajimavejsich a ambicioznejsich projektu, i kdyz prostredky maji jako asi malokdo... Nejspis je uz davno opustili vsichni kreativni lide (a novy, co prijdou s molochem nehnou) a ted uz to jen ze setrvacnosti tak nejak tahnou dal.
    • Zase jeden velky pseudo chytracek co vsechno kritizuje! A co ta zabavna a pozitvni stranka hry? *12*
      • Ta zmizela s WOTLK.
    • p.s.
      jo a questy nejsou jadrem mmo takže jsi hodne mimo chlapče
      • To slyším poprvé. Co lidi dělaj pořád dokola v MMO kromě grindu? Že by questy? *7*
      • Otázka je, kdo je mimo - questy nejsou jádrem WOW-style MMO. Jenže pokud nic jiného neznáš, tak si nedokážeš nic jiného představit. Pokud celý život žereš jen ten hamburger a největší inovace jídla je u tebe výměna okurky za papriku, pak to chápu. Takových je spousta, na wow a jeho klonech několik milionů.
        Jenže někdo by se v MMO branži mohl zamyslet, že z MMO krávy se dá udělat i jiné jídlo, než to jen pomlít do neurčité mazlavé hmoty, aby to zvládli pokousat důchodci i děti a pak strčit do mikrovlnky a vytvořit WoWBurger. Jo jíst se to dá.
        Ale já bych si už konečně dal z té MMo krávy i pořádnej steak. Kořeněnej kvalitními questy a takovej, co je ho potřeba pořádně žvejkat, aby si člověk to jídlo užil a ne si jen nacpal/nagrindoval pupíček "něčím WOWkoidním". Hambugerů na tisíc WoW způsobů jsem se už přežral. McMMO ale zatím moc jinej výběr nenabízí...
        Tím ale tobě neberu, že ti to chutná. Jen doufám, že kravaťáci z McMMO oboru pochopí, že je tu velmi solidní početná komunita, která má chuť na ten steak.
        • ja mam vuci wowku take zasadni vyhrady ale jineho charakteru než to co píšeš ty, takže nerikam ze mi wow "chutná". jinak questy jsou ve wowku blbe, o tom žádná (i když to postupne vylepšují), ale nepovažuju to za zásadní problém. Totiž co je podstatne v mmo je end game content a questy jsou jen jedna z mozností jak levelovat. jeste mužes delat dungeony a pvp. treba ja vsechyn sve postavy leveloval jen v battlegroundech
      • Asharak
        Jak pro koho, viz článek. Ale naopak jsou na MMO nejdůležitější, protože právě questy tě dostanou do end-game. A když tě od progresu a cestě na vrchol odradí, pak ztratí hra na své hodnotě. Samozřejmě záleží na typu hráče, co čtu každý quest tak mě baví 100x víc.
        Teď to trochu předělali takže je víc XP za ostatní věci jako pet battles nebo minning a profese obecně, + sem tam další blbosti. DOufám že myšlenku pochopí i v nových MMO a že tuhle inovaci levlení taky využijí.
    • s timhle nemužu souhlasit, prcek by nezvladl nejakeho raid bosse, dokonce ani bosse v heroic dungeonu. pvp je plnohodnotna součast hry a je hodne náročne a vizuál wowka je umelecke dilo.
      • Píšu, že prcek se bez problému zvládl hru v 7 letech naučit - ne že soloval epic bossy. Nepotřeboval návod, nepotřeboval umět anglicky. A nebyl tam žádný natolik složitý quest co by bez znalosti angličtiny nedokázal pochopit a 90% z nich i splnit, pokud byly +-pro jeho level. A totéž platí o tuně asijských clonů, sWOWToru atd.. - jakmile se naučil ikonoklik ve WOW, uměl i tohle. To je ovšem opravdu "výzva".
        Pokud je jádrem end content, pak jsou tyto parodie na questy do 90 levelu jen "tupý grind a zdržování" nebo zbytečně dlouhý tutorial...
        Takže buď mají být plnohodnotnou součástí a nebo jsou tam z tohoto pohledu zbytečné.
        • ja s tebou souhlasim jenže je smesny vycitat wowku blbe questy když ty same questy mas i v top ofline rpg, treba tolik opevovany zaklinac nebo skyrim nebo jakekoliv dnesni rpg. tam je to to same, dojdi zabij x nepritel, prines
          • Jenže tady nejde o to, že jsou třeba v Zaklínači. Spíš o to v jakém množství a jak jsou opodstatněné. Jestli mi bylinkář řekne, že potřebuje 10 lístků myrty na to, aby vytvořil lektvar na vlkodlačí kletbu, která postihla nějakého jiného týpka, tak to zkousnu líp než když přijdu ve wowku za želvou, ta mi řekne, že potřebuje prasečí kůže a pak mi za to dá batoh - konec questu a nic víc. Proto je to blbý, ty questy nemají žádnou hloubku.
            • Já ti teda nevim, jasně je ve WoW spousta čistě grind questů, hlavně daily. Ale co si pamatuju z expení v datáčích Wotlk a dál tak příběhový linie questů tam bylo plno a co mohlo začít jak ty říkáš sběrem bobulí pro nemocnýho skončí záchranou vesnice před minibosákem, kterej používá skill podobnej jako jinej boss v dungeonu - > z q bosse se naučíš taktiku na dung, někdo si to spojí někdo ne a chcipne na to v dungu ;) .
          • O questech to neni, treba takova UO zadny nemela. Je to o moznostech a hracich.
            • Teoreticky by si tam questy mohli delat sami hraci mezi sebou, jo to by ale kazdej nesmel bejt robocop, co si da vsechno sam na 2 firebally/2 seky/2 sipy...
    • A ted tu navic kvuli nekvalitnim kopiim mame akorat tak mmo utrum. Snad Elder Scrolls bude za neco stat, ale jsem vuci tomu skeptickej. Vypada to spis jen jako dalsi prodej jmena.
      • Mno me prijde elderscrolls uz dost blizko guild wars mnoho reci ale bude to to stejne.. Ve vysledku dostanete na baru par skillu ktere muzete pouzit s urcitym CD a konec. Pripadne se bude menit podle zbrane v ruce..
      • Já vkládám naděje do UBI a jejich The Division, i když tohle asi nemůžeme nazvat stejným MMO počinem, jako je WoW a další.
    • Konečně někdo, normální. Pane máte velké + .
  • /facepalm
    1) First World Problem: FIO banka.. WTF?
    2) WoWko je zdá se hlavně questech, you sure?
    3) Jde Looking For Raid a stěžuje si na úroveň hráčů a vulgaritu haha
    4) Ten Guild spam jde vypnout :)
    5) tohle raději smažte...
  • Co to má bejt, vcelku průměrnej článek a pak se na konci projeví autorova feminita, která předchozí text uplně zabije.
  • Když se podívám na WoW a jiná MMO, pořád si říkám, jak by vypadaly některá MMO, kdyby měly takový prachy jako WoW. Takový LOTRO má zlomek zisků a přesto je to tak dobré MMO, že kdyby mělo prachy WoW, mám takový dojem, že by bylo mnohonásobně lepší než WoW. A takto bych mohl zmínit další MMO. Musím se pořád ptát, zda-li WoW je opravdu o tolik lepší než ostatní MMO, o kolik větší má zisky. Je to sice čistě subjektivní názor, ale já si myslím, že o tolik lepší prostě není - WoW by za ty prachy mohlo být o dost lepší.
    • hral jsem LOTRo 3 roky,bavilo me to-ted jsem se k nemu vratil a tak tupy grindfest od 65. lvl jsem snad nezazil..jiste stale tam jsou pribehove q ale uz to nezachrani.Priznavam ze LOTRo i v dnesni dobe je pomerne slozite na spolupraci ve skupine (12ti clene raidy,instance pro 6 lidi kdyz byl 50 lvl)a casto byl problem sehnat lidi...obtiznost neberu jako chybu ale cekat 2 dny abys slozil grupu a pak tam 6 x wipenout uz jo :) tohle se podarilo odstranit SW:TOR kde jsou skupiny po 4rech a jeste tam mate pripadne ,pety, kteri jsou skoro plnohodnotnymi zastupci.WoW jsem moc nehral kazdopadne tj jednodussi na skill i v poctu lidi a proto je tolik oblibene
    • Ber to tak, že WoW by se dalo nazvat "otcem" součastných MMO tytilů, Ať už RIFT, LOTR nebo jiný, zadalo to směr a teď se ho všichni drží. Pokud někdo nedostane nějaký nápada a neudá nový směr, vše se bude dělat "přes" kopírák.

Jedno se musí WoWku nechat. Jediná hra, která mě držela 6 let a stále mě bavila.
      • Kolik si zkusil jiných MMO a jaká? Spousta lidí hraje WoW jen ze zvyku a nikdy nezkusila jiné MMO, nebo zkusila jiné MMO a čekali WoW s jinou grafikou, což se nedostavilo, protože WoW klonů je málo - tedy já neznám ani jeden. Je to zvláštní, ale lidi si na jedný straně stěžujou, že je tu moc WoW klonů a na druhou stranu si stěžujou, že jiná MMO nejsou jako WoW. Příjde mi to pitomý.
    • Ano WoW je opravdu o tolik lepší než ostatní MMO.
    • Neni o tolik lepsi, jen je delany pro sirsi skupinu lidi.
  • tonnymontana
    mno tak tohle byl otresnej "clanek" pokud ma autor 14 let a je to prvni co napsal po prvnim emailu tak mozna jo ale pokud zapl pc vice nez sestkrat tak timhle bych se nikde nechlubyl... sileny skoro mi tekla krev z oci pri popisu nejake nezaautorizovane transakce a jeho problem s placenim v bille coz me vubec nezajimalo... nechapu v cem je prinosnej clanek se slohem 8tridy cloveka kterej se pred X lety nedostal ani na max level, neumi si hru nastavit, addony podle nej nejsou nutne pac tam ma sipku a nedokaze porovnat vubec nic..sileny a uprimne tady by bylo lepsi priznat si ztratu a clanek hned smazat..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit