Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • WoW je v kytkách, hranice 10 millionů dětí se zatim stále drží, ale to nepotrvá věčně. Vynikající hru, která z počátku měla docela solidní základnu hráčů 15-25 let, nyní hrají usmrkanci pod 10 let a tak je tomu dlouhodobě hra přizpůsobována. WoW je mrtvá hra, jen to ještě neví, mmorpg hry drží při životě komunita, kterou již WoW v podstatě nemá. S příchodem WotLK bylo celkem jasné, že stávající WoW končí a je deformován a znásilňován až do krve. Cata tuto špinavou práci dokončil. Prostě realita je taková, že blizzard se topí v $$ a tedy mu jde nyní pouze o zisk. A na hře je to zatraceně znát, bohužel...
    Uplně mi to připomíná srovnání s filmovou serií Terminator, 1. díl výbornej, ale trochu strohej, 2. díl teprve pořádnej nářez, 3. díl pouze si namastit kapsu, 4. díl pokračování v pouhém maštení kapsi. Samozřejmě že o prachy jde především, ale 1. a 2. díl v sobě mají stopy, tzv. "duševního vlastnictví". Stejně tak WoW a TBC. WoTLK a CATA - radši zamáčknout slzu...
    • Je to mrtvá hra, která má 10 milionu aktivních účtů. Pravda... Mrtvá hra... A to samozřejmě nikdo nepočítá private servery. Proč by tedy 10 milionů lidí hrálo mrtvou hru, že?
      • Tos to špatně pochopil, nebylo to myšleno jako mrtvá z pohledu hráčské populace, ale mrtvá co se obsahu týče a co se komunity týče. Krom toho sám Blizzard přiznal, že WoW začíná hráče ztrácet. Co z toho že hru hraje ještě možná 10 milionů malých fakanů. V podstatě všechny HC guildy jsou již rozpuštěny. Ve hře již není nic, čim by jste ze sebe udělali borce, jako za starých časů.
        Hra je mrtvá, bez života. Nyní netěží z pravidelně platících hráčů, ale z valné většiny obměnou dětských hráčů, kteří si 2-4 měsíce zahrajou a pak bajko, na jejich místo přijde nové děcko, atd. Starší hráči odchází, ne proto že by je hra začala nudit, ale proto, že se Blizzard vydal špatnou cestou (samozřejmě z mého a jejich pohledu) a hru jim v podstatě znechutil. A to vidím jako ohromný podraz, protože kdyby nebylo právě té komunity "staříků", WoW by se nikdy na špici tak dlouho neudržel, ba ani nedostal.
        Můžete oponovat ve smyslu ať se podívám na MMORPG kolem, že jejich 90% daleko horších než WoW, což je pravda. Jenže je tu zásadní rozdíl. WoW měl neskutečně velkou odezvu od hráčů, kteří denodenně upozorňovali na nedostatky, nelogičnosti a bugy. A vývojáři zpětně reagovali, tak by se dalo říci že byl WoW těsně před TBC dokonalý (berte s jistou rezervou), a to díky zpětné vazbě hráčů a vývojářů. To začalo pomalu končit před WoTLK a s WoTLK definitivně skončilo. Dnes si vývojáři dělají co chtějí a nikoli to co funguje. Mají určitý teoretický nápad a ačkoli v jádru může být dobrý, v reálu je nepoužitelný. Přesto ho do hry implementují a hráči jestli se ti to nelíbí, nezájem... Atd.
        • Ono je taky blbý komentovat WoW, pokud jsi hrál stále na Drak'Thule. To se pak nemůžeš divit, že šlo WoW do prd*le. V guildě máme nejmladšího kluka, kterému je 20 a není žádný problém (podotýkám, že jsem guilda na lepším World Ratingu, raidující 3 dny v týdnu - tzn. lepší progress jak HC guildy).

Ano, Blizzard udělal hodně chyb, ale musíš to brát tak, že tu hru dělají pro širokou veřejnost a ne pro pár set hráčů. Cataclysm se hodně změnil. Snaží se hru dostat do kolejí, ve kterých byla. Neříkám, že TBC bylo nejlepší, že Vanilla byla moc uber, protože to hrálo mnoho starších hráčů, to ne... protože to není pravda, ale chci říct, že například patch 4.2 vypadá hodně slibně. To, že pár lidí neustále brečí na fórech je jasné, protože nemají skill (ano, proto se jebe PvP jak se dá) a pak to dopadá jak to dopadá. Nikdy nemůžeš dosáhnout toho, aby jakákoliv hra byla vybalancovaná... toto nejde ani v CoD.
          • K 1. bodu: Na DrakThulu jsem hrál jenom asi měsíc. Ne že bych měl něco proti Slovákům, ale slovenština byla užívaná více než čeština, a já slovenštinu nesnášim, takže jsem nakonec skončil na Defias Brotherhood, kdysi asi nejlepší realm mezi RP/PVP realmy. A pokud máte lepší progres jak HC guildy, pak jak pořád ještě ty guildy můžeš považovat za HC???

K 2. bodu: Samozřejmě že žádná hra nemůže být nikdy dokonalá a specielně ne MMORPG, ale ještě právě přesně před TBC byl celkem solidní balanc v PvP, eng game epicy měli skutečně jen borci, atp. S příchodem TBC došlo k celkem zásadnímu zásahu do PvP i PvE, ale stále ne každý mohl mít všechno. Pořád si mohl masírovat, a jakej jinej smysl má např. raidování, než prostě ukázat, že si někdo. Dnes je raidování totální nuda, nečeká tě nic objevnýho, nic co z tebe udělá někoho. Vidim pouze honbu za achievementama a to je hodně ubohé. A nakonec s patchem 2.4 došlo i zase na jakýs takýs PvP balanc, který už od té doby nikdy neexistoval. Ale hlavně TBC bylo skutečně něco novýho, jinýho. WoTLK a CATA je o ničem.
            A to uplně vynechávám příběh (ač sám o sobě nic moc), kterej dostal pořádný kapky už s TBC, ale přiznejme si, až Fury of the Sunwell příběh poslal do věčných lovišť. Příběhově je nyní WoW naprosto rozerván.
            A ke skillu, ve WoWu vždy šlo a vždy půjde v prvé řadě o equip a teprve poté o skill. Neříkám že skill není potřeba, ale jak u jakého povolání. Co za skill potřebuje PvP Frostmage nebo PvE Arcane mage?
            K tomu co jsem psal o tom jak blizzard dlabe na hráče dám příklad. Kolik let už combat roguni naříkají nad Killing Spree, nad touto hovadskou abilitou a nic, atd.
            • Pro PsyTomPat (na tvůj příspěvek reagovat nejde): WoW hraju už od Vanilly (no spíš už nehraju, skončil jsem na WotLKu) a souhlasím, že starým hráčům WoWko vděčí za svůj úspěch, ale stejně jako v jiných hrách, nikdo u ničeho nedokáže sedět 4 roky a hráčská základna se neustále proměňuje.
              Všichni si stěžují, že WoW je pořád o tom samém, ale když se Blizz snaží o změnu, snese se na něj vlna kritiky (někdy oprávněně, ale někdy ne).
              Bez urážek nedokážeš reagovat a obhájit si svůj názor? Tak kdo je tady malé děcko...
              A k těm tvým urážkám, seš úplně vedle: Za 1. nejsem děcko, za 2. nehraju a za 3. se denivím, že si stěžuješ na komunitu, pokud si hrál se sobě podobnýma...
              A já si myslím, že ty si nepochopil, co je komunita, jestli to jsou podle tebe HC guildy, tak se stejně WoW drží na špici :D - komunita je možná špatné vyjádření, lepší bude hráčská/ fanouškovská základna a tu WoW stále má dost rozsáhlou.
            • Chlape, mluvíš mi z duše. Jinak docela legrace jak na tebe právě ty usmrkanci, kterym teče ještě mlíko po bradě, reagujou. Přesně ta sorta těch děcek, co to teď hrajou.

Protože nemůžu reagovat na ty dva třeťáky pod tebou, reaguju na tvůj koment. Chlapci naučte se číst, to je jedna věc. A pokud to pude i trochu myslet.. Poslední dva datáče jsou hrozná bejkovina. Speciálně WotLK, kdy celkem atmosferickej začátek za DK, uplně zabije konečná ingame animace. Pak DK ztratí uplně to temný kouzlo a je k smíchu.

2 Dex: ROFL třeťáčku...

2 Anonym: Tys zjevně nepochopil, co to je komunita, to neni pár plků na forech, ale to sou HC guildy. Díky nim vznikají nové a lepší raidy, atd. Prostě ste hoši mladá generace, která hru začla hrát až po uplném jejím překopání a nechápe, že právě těm starejm harcovníkům vděčí za to, že ta hra měla takovej úspěch. Bohužel blbzardi teď koněj, na co sáhnou. Ostatně právě proto, že poslední dva xdisky nepřinesly nic novýho, tak právě ty 4 roky hraješ furt tu samou koninu. A ty veteráni o kterejch píšeš začli WoW opouštět s WotLK, že by se v tu dobu začali nudit? Asi ne... Na vině byl samozřejmě datadisk, kterej zklamal na celý čáře.

Abych předešel reakcím typu, tak to nehraj... Tak to nehraju, definitivně sem přestal po xCata.
            • Nabídka se přizpůsobuje poptávce... a je jasné, že když hru hraje 500 000 hráčů a vše se teprve formuje, vypadá to, že autoři reagují více na požadavky hráčů, ale když hraje hru 11 000 000 hráčů, autoři nemůžou reagovat na vše a vše má svůj čas + nechápu proč si stěžuješ, že se hra vyvíjí, kdo by chtěl hrát pořád to samé 4 roky?
              Že se hra zjednodušuje? Ano i ne, stává se více komerční, kdyby se tak nedělo, hraješ už 4 roky pořád to samé a chodíš jen Vanilla dungy a procházíš jen staré lokace.
              Že WoW nemá příběh? Kravina, WoW má příběh, který se neustále vyvíjí a doplňuje ho i spousta knížek a komiksů...
              Že nemá komunitu? Tady je asi někdo slepý, podívej se trochu po internetu...
              A že WoW hrajou malí fakani? Samozřejmně, jako každou hru... Myslíš, že když hru hraje 11 000 000 hráčů, nebudou tam děti? Budou stejně jako už od začátku... A když počítáš veterány, kdy by vydržel u hry 4 roky a i kdyby 500 000 veteránů se v 11 miliónech hráčů rozrousí a jen to vypadá, že jich je méně. A pozor na to, i z malých děcek z Vanilly můžou už dnes být veteráni.

A zaráží mě, že si na WoW stěžují buď lidé, kteří hrajou i když mají plnou hubu keců jak to jde do kytek, jak se jim to nelíbí apod., nebo lidé, kteří v životě WoW nehráli a nebo lidé, kteří někde něco slyšeli a pak to vydávají za svůj názor.
            • Bez brecet jinam omg
    • no a co ze nepotrvá věčne co jako jaký mas problém kdyz uz te to nebaví co?
      • Je mi prostě líto, že mě hra nezačala nudit (což by bylo v pořádku), ale byla mi znechucena blizzardem.
  • WoW neni blbost kazdy si tam najde co ho bavy, ja kuprikladu lovim Achievements :)
    • Achievementy považuje za naprostý hnus. Denodenně to vidím např. v PvP, kde jen část hráču prostě masí jak se má a velká část loví achievementy a je jim naprosto putna zda vyhrajou nebo prohrajou.
      • On je rozdíl mezi lovením a lovením :)
  • zrovna na něm dělám *1*
  • spis bych rekl, ze wow zije v ocekavani noveho patche :) par achievu z eventu je sice fajn. sam nezapomenu na hledani plamene v ironforge, kde sem k memu prekvapeni dokazal prezit asi 30 minut, ale ohen sem jaksi nemohl vubec najit. nakonec to vse dobre dopadlo a moje kravicka dokazala bezpecne odletet. jizda na mamutu v exodaru, nebo nalet na ohen ve stormwindu uz byla prakticky sebevrazedna mise :D
    • Sry to nebylo na tene ale na dfffdd
    • "sam nezapomenu na hledani plamene v ironforge, kde sem k memu prekvapeni dokazal prezit asi 30 minut, ale ohen sem jaksi nemohl vubec najit. nakonec to vse dobre dopadlo a moje kravicka dokazala bezpecne odletet. jizda na mamutu v exodaru, nebo nalet na ohen ve stormwindu uz byla prakticky sebevrazedna mise :D" zkus někdy jít ven nebo se projet na kole *1* *1* tam uvidíš lepší věci než WOW třeba nahaté baby *1* *1* jinak *12* NO LIFE *12* *12* *2* *2*
      • wow je pro me zabava. hraju kratce a je to pro me spis nova hra. hlavne tyto sezoni eventy. nekdy u toho vydrzim sedet dlouho, jindy me to prestane bavit po par daily questech, nebo me ta moje odtahne od kompu. zkusenost mam takovou, ze at ve wow delas cokoliv, tak je to vetsinou zabavne. muzu jen doporucit pokud si ho nikdy nehral ;)
      • Ultimate ego boost complete.
      • Takovehle reci mivaji podle mych zkusenosti vetsinou ti nejvetsi zavislaci nebo ti,kteri hrali 18 hodin denne a cca pred mesicem s tim skoncili. Nacez maji pocit ze snedli vsechnu moudrost sveta.
        Opravdu prekvapive-na hernim serveru se bavi o hrach!
        A vzhledem k tomu ze jsi tu i ty,tak zrejme jeste nejsi tak zcela vyleceny,jak si sam myslis.
        • Já sem wowko nikdy v životě nehrál tak nvm no, ale znám pár lidí, co kdyby ho nehráli tak by byli úplně někde jinde...... *3*
          • Znám pár lidí ketrý kdyby nechodili na diskotéky apod. tak by byli taky jinde .
            • Erien
              reakce na uff: Ne to je typ člověka: "já jsem kret*n a budu otravovat ostatní lidi" .
            • @Kajaa: Ty jsi ten typ člověka: "Já mám hru z war-fora a nemusím za ní platit, že?"
            • Kajaa:Toho kamaráda si odpust.
              WoWko nehraju jen neškatulkuju lidi jak to je v dnešní době ve zvyku.
              To že prožívá WoW a baví ho neznamená vubec nic .
              Muj kamarád WoW žral a přitom sme věčně chodili ven.
              Já hrál MMO Guild Wars ale nák mi to nebránilo v tom abych si našel holku či čas na kamarády .
            • Nerikam ze kdo hraje hry je hlupak, jen takovi co hrajou hry typu wow, nekonecne MMORPG a jeste za to plati, a co tu delas ty kamarade ? Bez radsi na Wowko *3* *3* *4*
          • A co s tim ma spolecneho WoW? Ja ho taky nehraji. Tvuj predchozi prispevek vicemene rika-jsi hlupak,protoze hrajes hry misto aby jsi si uzival real zivota...
            Ty jsi se nikdy nezabral do nejake hry? Jakekoliv?
            Pokud ne pak mi povez co delas na hernim serveru? Trotlujes?
  • Hra jako hra klidně můžu ztrávit hraním AC 8h deně a hráním Wow hoďku tak dětě s těma No Lide kecama někam.pokud nemáte co napsat tak napište a děte někam ven.
    Tyhle novinky jsou na tomhle webu k ničemu.Ten kdo wow hraje nebo se o něj zajíma tak si zajde na web specialně o wow.Ten kdo se o wow nezájíma tak se logicky nezajíma ani o novinkach.
    • V tom případě by tu nemělo být vůbec nic, protože snad pro každou hru existuje stránka.
      • Ale ostatní nehraje přes 11 miliónu lidí, z nichž polovina to bere za důležitější věc než hygienu, jídlo či vyměšován (sláva pet láhvi!!)
        • smazáno
        • co je na ty hre tak skvelýho?
          • nic, jen k.urevsky chytlavá, člověk začne a za čtyři roky se bude ptát co celou tu dobu dělal, a proč už ho WoW nebaví
  • WoWko, WoWko... Nejlepší hra na světě. Není nejhezčí, není nejzábavnější, nemá hezkou dějovou linku a q jsou hezky řečeno o ničem, ale když jí člověk zahraje tak se probudí až za nějaké tři roky a zbudou mu jen krásné nostalgické vzpomínání na to jak dostal první kill, pak i stý atd., na svůj první dung, na svou první 70ku (wotlk už je moc adiddas. CA ani nemluvě)... Kdy se z WoW stal nudný stereotyp? kdy se stali dungy nudnými? Kdy mě přestalo bavit resskillovat drobné alíky? Kdy mě přestalo bavit hádat se s idioty? WoW je nejhezší období v srdci hráče. No nic jdu se ožrat s kamarády.
    • Ironie tvá, či ironie osudu?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit