Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "ovšem žádné SLI nebo CrossFire. Každá karta bude renderovat svoji část obrazu"

A jak si jako myslíte, že SLI a CF funguje? Tyhle články dokážou vždycky pobavit.
    • ales.smutny
      Pokud vím, tak v CF/ SLI se obě "střídají" na jednom procesu, zatímco tady budou (mají být) na sobě nezávisle pracující na jiných procesech.
    • Ringwraith
      SLI a CF funguje tak, že karty se střídají v renderování jednotilivých snímků, což má někdy za následek microstutter, ne?

Věta "Každá karta bude renderovat svoji část obrazu" naznačuje, že jedna karta bude třeba dělat postavy a druhá prostředí... tak už před lety fungoval Sega Saturn s dvěma procesory a nebyl to moc dobrej nápad.
      • smejki
        to mi přijde jako hodně hódně šílené
      • SLI nebo CF je prostě jen spolupráce dvou karet. Ty karty můžou pracovat v různých módech jakou jsou AFR, kdy se karty střídají v renderování po jednom snímku nebo třeba SFR, kdy si rozdělí obraz a jedna si vezme horní polovinu a druhá spodní. Těch způsobů je samozřejmě ještě víc.
        • AFR je docela k prdu, mam dualku grafarnu a na co mi je dvojnasobny fps, kdyz pro plynulej chod potrebuju 35-50 v zavislosti na hre. Uplne plynule to jede 60-100 a s jednou bych mel cca 30-50. Plynulych 30-50. Takze SLI znova uz ne.

SFR - v tom bude jeste nejaky hacek, tam to musi jinak scalovat nebo hry nemaji podporu nebo buhvico. Kdyby to slo jen prepnout a zamezit tem nevyhodam AFR tak bych o tom urcite nekde nasel zminku. HW magy si obcas projizdim.

e: mno jak koukam do ovladacu nV, tak je tam na vyber:
          Jedno GPU - tzn SLI off
          AFR 1
          AFR 2 - rozdil netusim
          • Od SFR se upustilo právě na úkor AFR. Byl tam problém s vytížením obou karet, protože jedna měla dost často o dost lehčí úkol.
            Pak existuje např. ještě Super Tiling, který rozděluje celý obraz na dlaždice a o ty se pak GPU podělí.
            • Tak pak je to jasny, kazdopadne jestli se jim povede vymyslet neco co funguje a je to tam "navic" tzn kompatibilni se soucasnyma GF tak jim fandim.
        • Ringwraith
          V tom případě je ta věta asi jen hloupej PR kec... ale co taky dneska není jen hloupej PR kec, že jo?
  • tie specifikacie vykonu, ak je na nich nieco pravdy nevypadaju dobre na rok 2013
  • Takže to vlastně ve výsledku...bude obyč PC akorad s orezanym firmwarem na bázi W8, jehož jedinou výhodou bude že bude dotovaný a proto si ho bude moci dovolit více lidí? :P
    • Já to říkal vždycky, že při honbě za výkonem nakonec stejně zjistí, že z konzole vlastně udělali klasické desktop PC *1*
      • calwin
        trochu paradox ale musím uznať že asi máš pravdu... konzoly sa už nemôžu tváriť ako zásterka lepšieho hrania... budú musieť ponúknuť lepší multiplayer, lepšie tvorenie hier, lepšiu podporu proste to čo už má PC povedzme dávno vybudované ... ak to nezvládnu vznikne z neho stroj ako PS3 (a vlastním ho)... bez možnosti robiť si čo chceš (hodiť tam linux) budeš surfovať nepohodlnou formou... ak sa nezmení radikálne ovládanie pôjdu konzoly iba jedným smerom... hry pre 2 až 3 žánre a čím ďalej tým bude očividné že "protipirátske ochrany" budú uživateľom zväzovať ruky viac a viac (záleží od toho ako sa bude hackerská komunita krkolomne snažiť obísť systém viď reakcia sony na pokusy) utrpia tým uživatelia ktorých táto nechuť jasne preorientuje na PC... svoju rolu v tom hrá pirátstvo pretože na naše pomery sú hry stále "luxus" ja by som za svoju výplatu "podporil" max. 5 vývojárov aj to by som musel celý mesiac žrať korienky...
  • hmmm,dva PC prilepene k sebe. a mysleli 386tku,alebo 486tku?
  • Dneska jsem objednal 7870, ta přežije i XBox720 *5*
    • No vzhľadom na to, že v tom xboxe bude najskôr nejaký ekvivalent 7750 (alebo ešte horšie), tak to asi áno.
      • Moje stávající 4870 současný hry dává s přehledem. Bohužel musim upgradovat kvůli simulátorům DCS, jinak by ještě rok dva stačila...
  • Tak už aby boli rychlo tie buduce vianoce, to som zvedavy kolko za to vysolite, aspoň sa ten vyvoj niekam posunie a chcem, a prajem vam, aby aby to bol skutočne velky vyvojovy skok, pretože potom budete 8 rokov tvrdiť, že Xbox 720 je najlepši na svete a NIKDY INAČ...Zduř *1*
    • Spis se modelte, aby se taky naklad na vyvoj tech her nezdvojnasobil a nevychazely na novou generaci konzoli tak dve hry do mesice, protoze ostatni studia na to proste nebudou mit. Ale doufejme, ze ne :)
  • Whoossain
    Jako jaký 2 PC? Low end? Mainstream? High end?
    • Hairy_Ass
      486 *3*
      • Whoossain
        Takže historický. O.k., to beru *5*
  • Moze mi niekto nieco vysvetlit...Kazda gpu karta ma vraj renderovat cast obrazu bez toho, aby zatazovala cpu? WTH, a tie data do gpu spracovane vo forme vhodne pre gpu kto vypocita??? *6* *6* *6* *8* *8*
    • Spocita to CPU, tohle je nejakej blabol. Pokud tim nemysleli nejakou novou verzi Crossfire, kde si praci rozdelujou samy ty grafiky a CPU to musi pocitat/posilat jenom jednou.
    • Vůbec tomu nerozumím, ale mám takový pocit, že se tomu říká "jiná architektura" *1*
  • ano konzola na TV to je hodlie, ja tiež neurážam PS3 vlasným xbox 360 a som spokojný na PS3 som hral pár hier ale v kuse mi ovladač nesedel v kuke stale sa šmíkal tie analogy a tie predné R2 a L2 na predku sa nedalí ali stláčať ,podľa mna super konzola PS3 ale ovladač strašne dačo ,ale oboje nemaju na počitač ,ale počitač nie notebook tie stoja všetky za nič
  • Umaroth
    Je blbost aby jedno jádro bylo pouze pro kinect, kdyz polovina lidi co ma xbox kinect vubec nema, procesor pro kinect by mel byt v kinectu a jadra v konzoli samotne pro konzoli, a je blbost aby kinect byl primo v konzoli.....to je nepraktické z hlediska umístení konzole v místnosti....ale doufam ze tohle jsou jen spekulace,
    • Mechwarrior_bw
      sry ale píšeš nezmysly....
      • Umaroth
        a to ?
        • Mechwarrior_bw
          je nezmysel použiť dva samostatné procesory a k tomu príslušné obvody ked stačí vyrobiť jeden a vyčleniť jadro. Kinect je sám o sebe dojnou kravou, jeho predaje sú výborné, o hry na Kinect je záujem, sú podstastne menej náročné na vyrobu ale predávajú sa za ceny často nad 1000 kč... a pri pohlade na budúce plány MS bude mať Kinect výrazný dopad na predaj hier ďaľšej generácie.
          • Umaroth
            Vem si to z pozice zákazníka který o kinect nestojí (hardcore hrac jako ja) Ten bude nasranej za plati za neco co nebude pouzivat. Kdyz ten kinect budu chtit, tak si ho koupim, ale mel by se mi starat sam o sebe (kinect)...
            • souhlas.. na blue-ray si taky nikdo nestěžoval..
            • Mechwarrior_bw
              lenže zákazník to bude vnímať ako bonus, nie ako niečo za čo platí navyše, v tom je ten trik *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit