Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To jsou pořád teraflopy sem a teraflopy tam, ale k čemu to je když Microsoft nemá adekvátní nabídku her ani pro svou stávající konzoli. Měl jsem v plánu přikoupit k PS i XBOX, ale těch her má microsoft opravdu žalostně málo. Forza vypadá parádně, ale přiznejme si, že jedna vlaštovka jaro nedělá.
  • Ze souboje PS4 a XBO vysla vitezne PS4 (a proto sem si ji koupil). Ted to ale vyhrava na cele care Scorpio (a tak mam na nej zalusk taky). To neni jen drobny boost proti PS4 Pro, to je o polovinu vyssi vykon GPU, o 2.5GB RAM vic pro hru a vubec veskere parametry masivne vyssi! Tady uz je kutecne potencial na 60FPS FHD nebo 30 fps 4K. Jediny problem je HDD. Porad plotnovy disk, to moc 4K texturam nepomuze. Nejak tu RAM musite naplnit a SSD by sluselo vic. Chapu, cena by byla jinde. Clovek si ho tam muze dokoupit a pripojit pres USB3. Co se tyka vyuziti vykonu, vubec nesouhlasim s clankem. First party tituly porad existuji na obou platformach a ukazuji, jaky potencial ten ktery stroj ma. Ovsem i ostatni vyrobci her muzou snadno poladit par parametru a pridat na kvalite stinu, mlhy, nasviceni, particle efektu, AI.... moznosti je velmi mnoho. Jestli si mam koupit neco pod TV, co mi prehraje UHD BR disk a umozni hrat to nejlepsi na konzolich, pak jedine Scorpio.
    • Na 60fps zapomen a to i u 1080p, ten procesor je proste slabej a s tim nikdo nehne.
      Muze se obevit par her v 60fps, ale to budou vyjimky, stejne jako ted.
      MS se zameril na vylepseni obrazu, tlaci 4K a ostatni bude stejne jako do ted.
      • Procesor potencial na 60fps urcite ma. Momentalne pracuju na jiste AAA ceske hre a uz 900p dokaze XBO zabit na GPU, kdezto CPU mame jeste volneho dost. Neni sice uplne snadne ho vyuzit, ale pokud je technologie navrzena dobre a vytizis 6,5 CPU jadra, co mas k dispozici, je uz jediny bottleneck prave GPU. S 6-ti teraflops uz se da zit. Diky checkerboard renderingu je i "skoro" 4K mozne a viditelne lepsi, nez FHD. A to jde zatim jen na konzolich. Od urciteho updatu pujde casem i na Win10 s DX12. Diky DX12 klesnou naroku na kazdy drawcall na PC. Konzole maji vzdy vlastni API a pracuji s jednim HW, takze tam je overhead minimalni vzdy. Proto z nich lze vymacknout s papirove slabsim HW daleko vic.
  • MS jsou babráci. Jak mrví PC, tak zmrvili Xbox. Zadné hry, zadny progress, jen casualní zabava pro fandy netflixu viz Quantum Break, beztak ten Scalebound zrušili,, protože to bylo těžké jako všechny hry od PT
    • A ako sa Vám hra nivy Blitzkrieg 3, či Company of Heroes 2? Za nedlho vychádzajúci nový Sudden Strike vyzerá tiež pôsobivo.

Prečo si každý konzolista tak presvedčené mysli, že všetkých zaujíma nejaká farebná slatanina na štýl otvorených hier od Ubi, akou je Zero dawn, či ako sa to vôbec nazýva...

Budete prekvapený, ale mne su tie hry ukradnuté a naopak neni sú mi ukradnuté spomínané stratégie, ktoré mi PS nikdy neponúkne. Vyjadril som sa dosť jasne chlapče? Aj tak verím, že ta tie pubertálne stavy jedného dňa prejdu a bude zberba normálny chlapec s otvorenými očami.
      • Tak to bylo od srdce, ovšem typicky bez mozku a mimo, aneb, když si hraju na velkýho herního hocha a nas*ru si mimoděk do vlastní hlavy.

Kolega nahoře se snaží naznačit, že Xbox přes svůj upgrade není podpořen především ze strany MS kvalitním herním portfoliem a ty začneš reagovat žblebtama o konzolistech a bliztkríkách. Bravo ty stave...
  • Veď je to len ekvivalent pre PS4Pro, akurát ešte o niečo výkonnejší. Konkurencia musí nejako zareagovať a toto je relácia adekvátna. To niekto z Games čakal, že príde hracia skrinka s výkonom herného PC? To asi sotva, inak by nestala do 500 EUR. Retardi, ktorý s týmto cyklom konzoli začali, sedia v Sony. Ich užívatelia sú ale tak blbi, že im to zožrali aj s navijakom a vyvezeným úsmevom a teraz ti istý ľudia budú vykrikovať, ale je to výkonnejšie Scorpio k ničomu... Ja to tvrdím stále, väčšina užívateľ PS sú len zakomplexovaný ukecaný maloletý chlapci.

Inak ako niekto spomínal v komentároch, tak ja na PC s 6 ročným CPU a asi trojročnou GTX 970 hrávam v 1440p a 60fps celkom bežne. Trebárs Rise of The tomb raider bolo treba mierne upraviť, ale napr. Arkham Knight bežal jak z praku. Úroveň detailov je ale v PC verziách vždy niekde ďalej, takze je to pochopiteľne a vždy to tak aj bude. Inak na čo nestíham hrabať, čo by som chcel, nie že tam nič nevychádza, ako nejaký trtko poznamenal ... neviem, kde nato niektorí chodia, ale mali chodiť inam a zahodiť už tie vtipne predsudky.
  • spoock
    Mám PS4 a nefandím Pro verzi ani Scorpiu. MS i SONY měli počkat na další generaci, která by mohla být zpětně kompatibilní. Nasázet tam lepší procesory a jelo by se dál. Tahle půlgenerace je zbytečnost. Raději ty prachy vrazit do PCčka, pokud chceš člověk 4k výkon.
  • Nechci nic namítat, ale víc budu věřit osvědčené kvalitě na Digital Foundry ;) Máte to tu z těch jejich údajů nějaké pomotané.
  • Všichni se ženou za tím magickým výrazem "4K" jak za pokladem skrytým někde na konci duhy. Můžete mi najít ty ostrostřelce, kteří ze 3m na televizi rozeznají nativní a simulované 4K a při pohledu na 1080p se jim udělá nevolno? Z každé strany slyším, jak je to nový standard, ale i na PC ho reálně zvládne možná horních 10%.

Microsoft udělá nejvýkonnější konzoli na světě, ale úplně zapomíná na skutečný problém XB1: nedostatek kvalitních her. PS2 byla nejslabší ve své generaci, ale díky herní nabídce a přístupnosti zvítězila a stala se nejprodávanější konzolí všech dob. K čemu mi bude namakaná mašina, na které si zahraju akorát Forzu, protože jedna půlka exkluzivit bude nemastná neslaná a druhou zruší před vydáním? Silný stroj bez pořádných her je jak Ferrari na dědině.
    • ravux
      S druhym odstavcem 100% souhlas.

Ad prvni - hral jsem Zaklinace 3 ve 4K a FullHD na 49p 4K TV. Rozdil je OCIVIDNY. Takze to neni tak, ze to nepoznas nebo ze je to jen bublina. Ano, zalezi, jak to hra umi vyuzit, ale pokud ano, pak je to vyrazny graficky pokrok. Jina vec je, ze nakonec das dycky prednost FullHD @60FPS nez 4K @35-40FPS, protoze zejmena u akcnich her je FPS dulezitejsi nez krasnejsi vizual. 4K bez 60FPS je stejne zbytecne, jako konzole bez exlusivit - hezky, ale k nicemu.
      • Draken69CZ
        "Ano, zalezi, jak to hra umi vyuzit..." Jak hra umí/neumí využít 4K? Hra je to pořád stejná jen je jiné rozlišení a snad každá hra bude ve 4K vypadat lépe.
        • ravux
          Nevim, jestli jen trolis, nebo to myslis vazne. Vypadaj snad vsechny fullHD hry stejne jen proto, ze maji stejne rozliseni? Zkus si do 4K zapnout treba XCOM2 - nepoznas rozdil (nebudu resit proc, jestli na to nema hra uz textury nebo to ma jiny duvod). A pak si zapni toho Zaklinace napriklad. To co pises je bud naivita, nebo neznalost.
          • Draken69CZ
            *15* snad ne ty voe. Ale to je daný že XCOM 2 má jednoduchou komiksovou grafiku ne že by neuměla "využít" 4K a rozdíl tam i tak bude jen nebude tak patrný jako u W3. Netvrdím že hry jsou stejné když mají stejné rozlišení to nevím kde si vzal, jen že to bude stejná hra (extra pro tebe ještě jednou, ta jedna jediná třeba W3) ať to hraješ ve FHD nebo 4K si to pořádně přečti než začneš házet rozumy, dík
            • No tak, nehádejte se, pánové. Celé vlákno je blábol. 4K jde poznat už od nějakých 24 palců (při odpovídající vzdálenosti - která se odvijí...voooillaaaaa - od uhlopříčky a ne od toho, co někdo vytáhne z klobouku). Už to bylo několikrát prokázaný na různých tech sites. Buď si zajděte k očnímu, nebo do elektra, nebo aspoň přestaňte psát nesmysly...
            • ravux: teda mě taky ta věta o tom umět využít 4k vyloženě praštila. rozlišení je jen počet zobrazovaných bodů na obrazovce a to je nezávislé na softwaru libovolného typu. tohle ale předpokládám chápeš a je tedy otázka proč jsi použil tu větu tak jak jsi ji použil. obecně u omalovánek realismus neřešíš a tedy se nehoníš za vysokým rozlišením. u her s cutting edge vizuálem ovšem vyšší rozlišení musí zcela objektivně být na kvalitě poznat.
            • Draken69CZ
              NE za pravdu ti opravdu nedávám to jsi pochopil špatně, ale vzhledem k předešlým komentářům mě to nepřekvapuje *15*
            • ravux
              Aha, takze abych si udelal jasno v tom, co rikas: Kazda hra na 4K vypada lepe, jenom nekdy rozdil "nebude tak patrný jako u W3." Pokud tedy pises, ze ten rozdil je ruzny (nekdy vice a nekdy mene patrny), tak nerikas nic jineho nez co jsem napsal pred tim, a sice ze zalezi, jak konkretni hra 4K dokaze vyuzit. Ze ma nejaka komixovou grafiku nebo slabsi textury je toho samozrejme soucasti. Jsem rad, ze jsi to uz pochopil a dal mi za pravdu, i kdyz ponekud zbytecnou oklikou.
    • naprosto s tebou souhlasím. 4K má smysl u uhlopříčky 3m a více,kde jsou jednotlivé body už relativně velké,ale takovou televizi má doma málokdo :) je to jen marketing,kdy oni říkají že ona konzole toho umí více a podobné žvásty. u konzolí je hlavní ta nabídka her. už jsem zde dokonce zahlédl někde komentář u VR že by to chtělo 4K rozlišení :D
      • Do absurdnosti to dotáhly telefony s 4K displayem. Nechápu k čemu to je, když to stejně nikdo nepozná. Ještě to pochopím u kamery, ale člověk by musl mít kinosál, aby to měl kde smysluplně přehrát. Asi jako honba za FPS, tam je to také limitováno tím, kolik zvládne lidské oko a větší hodnoty a od určitých hodnot už to prostě není poznat. Buďto se to seká nebo je to plynulé. Žádné plynulejší a ještě plynulejší není. To už je jak bílá nebo černá z pracích prášků, ta je také každým rokem bělejší/černější.
        • Paulcz
          S tou plynulostí a FPS se mýlíš, hra není film. Herní smyčka může být naprogramována různými způsoby a s tím jsou spojeny fyzikální výpočty. Je to docela alchymie, pro každou hru se hodí něco jiného. Může být hra, která při 20 FPS a působí plynuleji, než něco co běží 60 FPS. Zejména pokud se narazí na HW limity a nestíhá se počítat pohyb atd.
        • jamar28
          Jenže s FPS byl problém v tom, že nějací magoři tvrdili, že 30 bohatě stačí. *7*
          • Draken69CZ
            Teď i těch 60 bude málo.
        • Draken69CZ
          Ano pravda vidím to že 240 fps už bude strop pak už to nepozná nikdo.
    • Paulcz
      Tady jde spíše o to, že se u konzolí používá lživý marketing než jestli to nějaké PC zvládá. A opakuje se to stejně jako u Full HD, her který jsou schopný v tom běžet je minimum a za určitou cenu.
  • Je fajn číst taky něco z druhého konce světa . Všude se všichni rozplyvaji, nicméně efekt nebude tak odlišný od pspro. Proste bude se hrát ve 4K . Mne už je na pro skoro jedno jestli to běží na 4K nebo fhd, hlavně ze je stabilní frame rate a ze běží paradne vr. Jsem rad ze se v ms pochlapili a poradně na to slapli. Ještě par exkluzivit, dozenou nějaký prodeje a Sony bude mít zase konkurenci. A ta je potřeba , jinak se každá společnost chová jako mrchy ať už jde o Sony, microsoft nebo třeba intel . Ať žije konkurence ! :-)
  • Jsem si nevsimnul, ze by zde nekdo mluvil o tragedii, bude to skutecne silny stroj, tedy na pomery dnesnich konzoli, ale o zaden velky zazrak taky nejde a oznacit to za next-gen by bylo take dost silne.
    Je to hodne dobry upgrade soucasne generace, takove PS4 PRO na steoridech. :-)
    Next-gen na Ryzenu koncem 2019.
    • tak brzo? ja bych to tipnul az 2020, i kdyz mozna budou chtit priste dohnat launch ps pro ultra a postouchnou to
    • Spíš Pro, co si dalo pár proteinových šejků navíc :))
  • ked sem napisal slavny Kufi z gurujoe tak daco na tom clanku bude
    • co sa vyhybas sokyho blogu?...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit