Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • osobne si myslim ze Nintendo je samostatny trh a nie je v priamej konkurenci s PS/XBOX

• ZOLLINO

Sony nemozu porazit exkluzivitami uz len kvoli user base, ktoru ma PS ovela vacsiu a svedcia o tom tie cisla predanych konzol. Preto sa rozhodli ze Xbox as service (xbox hry, game pass, xbox hry pre PC) rozsiria kade len mozu a preco nie rovno nepreniest na uzemie protivnika? Tzn. priamo na PS? Dava to logiku a pomoze to v buducich akviziciach Microsoftu. Prakticky MS nejde na zarobok zo systemu (konzole) ci jednej hry, ale na male zarobky na niekolkatich sluzbach, konzolach... 

Ked uz je dnes jedna architektura, uz tie exkluzivity nedavaju zmysel. V com sa utrvdilo aj Nintendo asi na  priklade Palworld a absencii Pikachu a spol na inych platformach.

• Tak ono jedinou skutečnou konkurencí jim je Nintendo, co prakticky drtí Sony i s MS  :)

• Jasný, chápu, že lidem co mají všechny systémy to může bejt vlastně jedno. Hráli všechno doteď, budou hrát všechno i pak. Ale když jsem si vybíral konzoli někdy v tom listopadu 2020 tak to prostě pro mě bylo buď si nezahraju God of War, Horizon, Spider-Mana nebo si nezahraju Fable, Halo, a další hry od studiíí, který Microsoft skupuje. Vybral jsem si na základě toho Xbox. Ale tohle pro mě potom trošku mění situaci.

• Ja mam vsetky tri krabicky, co je idealna situacia. Ale najviac sa (az teraz na Talos Principe 2, ktory si davam na PS5) hram na Xboxe, kde mam Game Pass, a mozem "ochutnat" mnozstvo hier a vybrat si, ktore ma bavia. Toto mi PS ani Switch neposkytuje a, pre mna osobne, je to skvela value for money.

• medveddd

Radši bych teda, kdyby Sony nějaká konkurence zůstala, ať si nemůžou dělat úplně co se jim zachce.

• No, myslím, že to nevěděli ani oni. Stejné dotazy dostávali už dlouho a v průběhu času se narativ různě stáčel jinými směry. Věřím tomu, že není úplně easy game pass model postavit tak, aby fungoval. Ale třeba v tom bude ještě něco nebo bude realita zcela jiná.

• Jestli chtějí z Xboxu mít jenom software/cloud/službu/cokoliv, která bude dostupná kdekoliv, tak je to fair enough. Jenom je škoda, že jsem to nevěděl, když jsem se rozhodoval, jakou krabičku si pořídím pod televizi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit