Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když je tady ta recenze, tak mě nedá se nezeptat. V jednom podcastu L.Grygar sliboval, že celou kampaň XCom dohraje na XBox ovladači. Splnil to?
    • janchor
      XCOM nemám, ale až si ho pořídím, hrát budu zcela určitě na gamepadu, protože mi to už v preview verzi přišlo pohodlnější.
  • Mozna mi v recenzi neco uniklo,ale nenasel jsem tam informaci o velikosti map a o nepritomnosti inventare?
    Recenze vyznela nadsene,ale porad zustavam lehce nevericim, protoze se mi zda, ze puvodni ufo vazne osekali az moc a jako bonus optimalizovane na gamepad i pro PC verzi?
    • Keyz
      A jak si vyměňuješ výbavu a munici atd?Jestli to tam jde.
      • MickTheMage
        Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Kolkokrat uz padlo v komentaroch od X-ludi...do prcic! Nie, vybavu si nemenis (v misii), naboje tam nie su. Vojakov vybavujes na zakladni a co im das, to maju celu misiu. Jesus Fuc*ing Etheral Christ!
        • Keyz
          Já to nečetl a demo jsem nehrál :)
          To je teda hodně zjednodušená hra.... *9*
  • Odulin
    Dík za recenzi. Jsem odkojenej starým ufem a hra se mi líbí. Celkově je to trochu zjednodušený, ale čekal jsem to horší, takže spokojenost. To, že se voják nezastaví při spatření nepřítele beru jako jasnou věc, při zvolení mechanismů akcí, tak jak je zvolili. Pak se mi líbí schopnosti vojáků, který dávaj hře nějakou šťávu.
    Taky jsem rád za IronMan mód, kterej sem hned rozjel, protože bez savu, to jsou teprve nervy a dráma.:).. ale jsem zvědavej, jak se budu tvářit až padne můj nalevelovanej oblíbenec.
    Trochu mě mrzí, že nejde otáčet kamerou o libovolný počet stupňů a že nejde zoomovat (in), ale to jsou prkotinky. Trochu divně na mě působilo i občasné střílení "skrz překážky", kde voják na emzáka nemá snad žádnou LOS, ale taky žádnej gamebreaker.
  • No hra se bude asi dobre ovladat na gamepadu, uz si na to tak trochu zvykam. Mam takovy pocit ze jsem hral asi uplne jine demo nez vy ostatni. Jedna kratka tutorial akce, pak na zakladne vyznamenat jednoho vojaka,zadat jeden research v laboratori, a zase jedna mala akce. To bylo jako vsechno? To neberu jako demo to je velkej prd.
  • Mám dotaz, jak je ve hře vymyšleno stíhání Ufo a sestřelování Ufo? Z obrázku jsem pochopil, že je to formou nějaké minihry ale žádná recenze se o tom moc nezmiňuje. Je to čistě otázka náhody nebo je například možné díky hráčově umo sestřelit Ufo v pokročilém stádiu hry se základním letounem ?
    • zatial zo vsetkych videi mi pripada ze nebudes moct do zostrelovania nijak zasahovat, vsetko je to automatika, jedine co mozes, je ked vidis situaciu v tvoj neprospech, stiahnut svoju stihacku na zakladnu...
  • Lávra: dík za link, ale s tímto ať jdou někam, myslel jsem že někdo odpoví reálně, než:

Minimum Requirements
    Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT/ATI Radeon HD 2600 XT or greater

Recommended Requirements
    Video Card: NVIDIA GeForce 9000 series/ATI Radeon HD 3000 series or greater
  • Dobra recenze, jen pridam nekolik pripominek - berte to treba jako druhou stranu mince:
    voják nepřeruší chůzi při spatření nepřítele
    Sice to neodpovida realite, kde by vojak urcite zvolil jinou akci nez vletet nepriteli primo do naruce, ale nevidim to jako problem. Hra s tim pocita - nektere jednotky maji schopnosti, ktere takovato nepratelska prekvapeni neguji. Take to pobizi k vetsimu taktizovani.
    Při střílení puškami je možné mířit pouze na viditelné cíle
    Duvod je doufam jasny. V puvodnim UFO byly veskere struktury voxelove, takze bylo mozne zamerit libovolny voxel a znicit jej. Tady to neplati a dava to i castecne smysl. Napriklad spoustou zbrani by se vam nepodarilo prostrelit zed natolik, aby se ji dalo projit. Porad se ale muze stat, ze minete a zed nahodou prostrelite a objevite dalsi nepratele. U granatu a raketometu tento problem samozrejme neni - spolehlive zlikviduji cokoliv. Ale priznam se, ze puvodni voxelovy system se mi libil vice a umoznoval bohatejsi taktizovani.
    bylo by celkem na místě, aby se „neaktivovali“ tím, že na ně narazí lidský voják.
    Alieni jen tak necekaji na aktivaci - nekteri provadi i obchuzky. Mozna jste chteli napsat ze nepomahaji svym spolubojovnikum? Nekdy pomahaji:
    Na nizsi obtiznosti je ve hre limit na to, kolik muze na hrace paralelne utocit nepratel (je to myslim 5). Na nejvyssi obtiznost zadny limit neni.
    • Keyz
      Je časté je to co bylo na videu,kdy voják byl za autem,vstal, strčil kulomet nějak divně skrz auto a střílel?
      Prostě vojáci strkali zbraně skrz překážky.Vypadalo to dost blbě.

Je možné stát v obrané pozici a čekat na nepřítele anebo ho musím prostě najít pak aktivně postupovat vpřed?Jak píše o obchůzkách,tak by mně zajímalo co se stane když tě objeví protivník?Zavolá pomoc?Bojuje i když chcípne?Zdrhne?
      • Toho strileni skrz neco a strkani zbrani jsem si nikdy nevsiml, asi bych se na to musel soustredit. Nekdy to vypada ze bude strilet prez neco ale strili kolem. edit: aha, asi vim na co narazis, vsimni si, ze ve videu strili sice skrz automobil, ale pres sklo, ktere tim prostreli. Nevidim v tom problem. Obecne sklenena okna a podobne struktury se nepocitaji jako prekazka, ale rozbiti skla zpusobuje hluk, na ktery mohou nepratele reagovat - treba kdyz oknem proskakujes, muze to byt neprijemne.

Schopnost Overwatch umoznuje reakci (strelbu) na nepratelsky pohyb. Existuji i vybiratelne schopnosti, ktere schopnost rozsiri nejen na pohyb, ale take na nepratelskou strelbu ze zalohy. U objeveni to zalezi na nepriteli, treba sectoidi nekdy vyckavaji nebo se stahnou. Mutoni utoci do posledniho dechu (nebo jak se to rika). Kazdy nepritel ma jine reakce na ruzne situace.
  • Koukam dalsi 9 - to bude dalsi zabugovana gamesa ... Jako Borderlands ... sem sel na ofiko forka a jeden velkej thread o tom, jak to co 5 minut pada ...

Mno v xcom (tedy pred !15ti! lety) se kupodivu emzaci premistovali i kdyz je videt nebylo ...

Ad recenze ... tak sei si precet hromadu plku, ale vlastne sem se nedozvedel o ty hre vubec nic. Dotycny by se mel nechat zamestnat jako PR vydavatele, predpoklady ma dokonaly, napsat 5 stranek plku o houne, to jen tak nekdo neumi.
    • kostejnesmrtelny
      Zdá se, že máš problém s pochopením psanýho textu. Zaplať si někoho, kdo ti to nějak shrne do bodů.
      • pochopeni psanyho textu bude jeho nejmensi problem :)
    • Kinet1c
      mam borderlands prejdene ani raz nepadol
    • jak co padá, xcom nb borderlands? ale asi borderlands ptž xcom vlastně ani ještě nevyšel...
    • No pravda, ty jsi napsal plků jen třetinu stránky :)
  • Výborná recenze, moc chválím autora.
    Líbí se mi i styl hraní, že neúspěchy neřešil loadem :)
    Rád bych věděl, na jakou obtížnost to hrál.
  • Sice mám Xbox a na velké obrazovce si to užiju ví předpokládám, ale zajímalo by mě jaké pc je na to potřeba, stačí obyč notebook? DualCore 2,1Ghz , 2 ram, radeon 4250 ?
    • Já to demo zkoušel na notebooku AMD Neo II Dual Core 1,6 GHz, 4GB DDR 3, Radeon HD 4350 1 GB a při rozlišení 1366x768 a nejnižších detailech se hra dala sice hrát, ale bylo to takové utahané a rozhodne ně plynulé, odhaduji cca 15 fps
    • http://www.pcgamer.com/2012/09/07/xcom-enemy-unknown-system-specs-steam-deal/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit