-
Pánové...původní hru jsem dohrál (několikrát) tuším ve třinácti ?...dnes mi je třicet....herní průmyslem jsem si prošel v podstatě od dětství...jen velice těžko se v dnešních dnech (letech) najde hra které mě uspokojí,..cca 1 - 2 kousky ročně,....ale tohle ?...to se povedlo !!...prostě bomba povšech stránkách. zapnul jsem to v sobotu ráno, šel spát v neděli ve čtyři ráno...v osm budíček a jel jsem to do teď...taktické mise jsou perfekltní, vojáci, vývoj, ...prostě to má vše co mělo ufo...hratelnost atmosféru....je to fakt boží..(jinak jedu to na normal obtížnost, a ještě jsem v boji nenechal ani jednoho vojáka...ted už mám eskadru 12ti plukovníků)...asi to pak dám na těžší obtížnost...)....štve mě že musím do práce....)
-
-
Normal je pro novacky. Jako UFO veteran bys mel zacinat na Classic nebo Impossible - to je ten pravy pocit UFO.
Ja zacinal na Classic a take zatim zadne ztraty, ale par vojaku v kritickem stavu a parkrat jsem neodolal nahrat Save, kdyz jsem udelal velmi spatny tah. Na Impossible mam 2 mrtve, ale samozrejme Ironman mod, aby me to nelakalo loadovat.
-
-
Nemám dôvod (zatial) pochybovať o kvalitách nového XCOMu, ale mohol by mi autor vysvetliť, aké sú tie "přebytečné orgány", ktoré boli nahradené novými, modernejšími ? :)
-
-
Někteří jako takový orgán jmenují mozek... jak je to tu, to nevím *15*
-
-
Tak uz to sosam .. . sice zatim piratskou verzi, bo normalni mi spustej az v patek ale co uz .. zaplaceny to mam. Penize uz dostali tak nevim proc bych mel hrat dyl nez lidi co to ani platit nehodlaj :)
-
tak par dojmu..
1. mise i kdyz se jejich prostredi nahodne negeneruje , se objevuji ve vetsine pripadu nahodne, Tzn ze pri kazde nove hre je vetsina misi jinde,krome tech pribehovych.
2.vystavba zakladny je podle me komplexnejsi nez v puvodnim ufu.
3.takticke mise odsypaji jak po masle , 5-10 minut jedna (jestli to je plus nebo minus se rozhodnete sami,pro me spis minus)
3.porad vam nekdo do neceho keca (neprodavej ty mrtvoly alienu , vedci je potrebuji atd)
4.zoufale omezenych prvnich par hodin hry
5.vojaci jsou od zacatku az moc dobry , klidne 60-80% sance na zasah na pomerne velkou dalku.
6.zvlastne nastavene finance , kdy dostavate od velmoci mesicne treba 250 dolaru (coz pusobi smesne s ohledem na to ze jde o globalni svetovou hrozbu celeho sveta) I kdyz samozrejme vystavba a nakup stoji par dolaru.
7.mise jsou zabavne , dobre udelane ale z mojeho pohledu o nejake takticke zranici nemuze byt rec. Vzasade se postupuje porad rovne za nosem a alieni vylezaji. Ale treba se to zmeni v pokrocilejsich fazich hry. -
-
ad . tak si představ že to nejsou údaje o dolarech ale třeba o miodolarech :-) či kilodolarech :-)
-
-
ad6. :-)
-
-
8.Vojaci i alieni obcas strileji skrz prekazky.
9.System zamerovani pusobi podivne , alien schovany za zidkou a kouka mu jen kousicek hlavy a hrac ma 30% sanci ho trefit. Asi dan za to ze to je 3D. Kolikrat se divim ze vojak aliena vidi protoze je zalezly jak mys , diky tomu je strasne spatny odhad jestli teda vojak je dobre schovany nebo ne.
10.Hra je az zbytecne osobni , prilis velky duraz na to ze hrac je ten velitel , asi aby se citil jako pravy americky hrdina:)
11.system pohybu strela/2x pohyb/sprint neni spatny ale akcni body byly lepsi:) I kdyz tady by byli celkem k nicemu.
12.Mise jsou i za bileho dne , fajn.
13.grafika je prumer , coz je zarazejici za pouziti Unreal enginu. Ale zase to krasne plynule bezi a rychle loaduje.
14.ovladani m+k neni zdaleka tak hrozne jak se tvrdi:)
15.hra jako celek pusobi celkem komplexne na dnesni dobu , a i pres vytky se to dobre hraje.
Dojmy jsou ze zacatku hry , takze je mozne ze dal ve hre to bude jinak. -
-
A základnu máš od začátku asi jen jednu, další asi ani nejde.. Po světě však máš cca 5 "podzemních hangárů" kde je interceptor a operuje z tama.. Interceptor se kupuje přímo na danou základnu a defaultně po koupi má rovnou avalanče či co to je.. V základně stavíš buňku jménem "Satelitní centrum" a to zvládne řídit asi 3 satelity.. Satelit vyrobíš na základně za cca 20dnů a vypustíš ho na oběžnou dráhu nad daný stát (cca 20 států).. tam pak máš pokrytí k vyhledávání letících uf... Hrál jsem cca 5hodin a musím uznat jiné než první supr díl, víceméně SUPER... Asi mám dost nahráno nebo nejsu lama :-) bo za těch 5h jsem nepřišel ani o jednoho soldira, loadoval jsem cca 3x....
-
-
obtinost normal asi teda půjde o jedno výše :-)
-
-
Dobre jsi to shrnul, jen doplnim par bodu:
3. pouze poprve
4. vypni tutorial
5. na jakou obtiznost? Ja jsem rad za 50% na dostatecnou vzdalenost, aby mi v jednom kole nevyzabijeli vojaky.
6. to nejsou dolary, ale kredity - vsimni si toho symbolu.
9. nekdy to vypada divne, ale struktury jsou zjednodusenou reprezentaci toho, co vidis na monitoru. Musi to tak byt jinak by AI byla bud uplne hloupa nebo by AI tah trval prilis dlouho (nebyl by cas propocitat vsechny potencialni projektily). Obcas existuji objekty, ktere jsou pouze vizualni, protoze je nekdo zapomnel pridat do hernich struktur - to je obycejny bug, ktery se casem opravi. -
Pěkná sumarizace;)....
-
-
Jo malem bych zapomel , aby hra jela v plnem rezimu je potreba deaktivovat na zacatku tutorial..mozna ze po nem se hra prepne sama..je to podivny..ale se zapnutym tutorialem jde postavit zakladna jen na dvou mistech z peti a treba nektere veci na zakladne nejdou stavet. Moc nevim jak tohle mysleli..
-
-
noname: podle toho kde báse stojí ti dává nějakej bonus...což je rozhodně pestřejší než možnost si hodit základnu do Normandie nebo na Sicílii ale bez jakýhokoliv efektu
-
-
Ostatni bonusy jde dostat tak, ze obsadis satelity tu konkretni cast.
-
-
jak na dvou mistech z peti????? TO si jako nemuzu postavit bazi kam chci ja?
-
-
noname : máš na výběr z pěti kontinentů (možná ze 4...z dema si nepamatuju jestli je jižní a severní amerika rozdělená)...jestli si to prskneš do Rakouska nebo Česka už snad nehraje roli...
-
To zni jakobych mel bejt rad ze me milostive nechaji vybrat alespon z tech 5 lokaci *4* . No musim rict ze ta hra se mi cim dal vic jevi jako docela povedenej vtip *1*
-
Muzes, na jedno z peti mist. Bohuzel po projeti tutorialu to klesne na dve mista, Evropu a Ameriku, jako v demu.
-
-
-
-
-
-
Na tuhle hru se moc těším, hrál jsem demo, to mě dost navnadilo a jen utrvdilo v tom, že předobjednávka na xzone je dobrá volba, už jen kvůli dodatečné češtině a propisce :-)
A ač z recenze a videí je zřejmé, že ovládání je primárně určené pro gamepad, urychlil jsem upgrade PC a čekám na PC verzi, tahle hra si prostě full HD zaslouží a vůbec mi k ní PC sedí více.
Z původních XCOM her jsem hrál pouze Apocapypse, tehdy nám to taťka koupil v Makru ve výprodeji se slovy "Chtěli jste strategicku hru, tak máte tohle." (bylo mi asi 12). Říkám ségře: "Hele to je něco jako ty ufonci, co měl bratránek, akorát s lepší grafikou a není tam ta planeta!" (Ano, u babičky, když mi bylo 7, měl bratránek compa a pařil UFO:EU). A ač byla XCOM Apocalypse jedna z mých prvních PC her vůbec a nikam moc daleko jsem se nedostal (ve 12-ti jsem na to prostě neměl), mám na ni stále nostalgické vzpomínky a hltám každý článek o XCOM:Enemy Unknown od doby, co jsem se dozvěděl, že se hra připravuje...
Tím, že nemám s původními XCOM:EU zkušenost, ale pouze sympatie k celé sérii díky apocalypse, dokážu se snadno poprat se zjednodušením celého konceptu a na hru se moc těším, už aby tu byl pátek! -
-
Ty jsi právě sám sebou definoval cílovku pro novej xcom;)
-
no ano, ale xzone keca, jako uplne prvni ziskaji cestinu exlusivne zakaznici cztorrentu a warfora
-
-
No hra se bude asi dobre ovladat na gamepadu, uz si na to tak trochu zvykam. Mam takovy pocit ze jsem hral asi uplne jine demo nez vy ostatni. Jedna kratka tutorial akce, pak na zakladne vyznamenat jednoho vojaka,zadat jeden research v laboratori, a zase jedna mala akce. To bylo jako vsechno? To neberu jako demo to je velkej prd.
-
V teorii mě na tom štve dost věcí, ale v tuhle chvíli mě štve nejvíc, že to zkusím až v pátek;).
-
Na hru se těším, ale klasickému tiscaláckému hype nemíním podléhat..
Vysoké hodnocení tady se dalo čekat, vzhledem k minimálně přátelským vztahům redakce a tvůrců hry..:/
Ty "chybky, které ukazují, že tvůrci jsou jen lidé", jako neaktivita emzáků, dokud nejsou objeveni a to, že voják nepřeruší pohyb při spatření cizáka mi přijdou poměrně zásadní (uvidíme, jak to bude vypadat ve hře) na to, aby se tu tak bagatelizovaly..
Původní UFO je moje nejoblíbenější hra všech dob, tak doufám, že tenhle "remake" bude stát za to.. *3* -
-
Hele, dejfe, přátelský vztahy? Ježiši. Hned volám Solomonovi na Skype, že seš na nás zlej.
A k "bagatelizování" si dovolím pro zajímavost uvést druhou stranu mince toho nepřerušovanýho pohybu: podle mýho jde totiž o jasnou designovou volbu, aby sis pořádně rozmyslel, kam s vojákem jít a kam se rozběhnout (= vyplýtvat jeho tah). Pošleš ho mimo krytí spolubojovníků? Riskuješ. Pavel to tak nevidí, takže tuhle věc zmínil jako přešlap, ergo nebagatelizoval ani za mák. -
-
Hele, nástěnkáři..mně se prostě jaksi nepozdává takové kamarádíčkování těsně před vydáním očekávané hry, když už rozhovor, tak aspoň seriózně pojatý..tak nějak mi to pak totiž přijde ve stylu "já na bráchu, brácha na mě"..:/
Možná vám křivdím, ale je to prostě můj názor..
Pokud jde o ten nepřerušovaný pohyb - nehádám se, nehrál jsem ani demo, hodnocení konkrétně tohoto si teda nechám na pátek (proto jsem dal taky do závorky tu větu o tom, že uvidíme, jak to bude vypadat ve hře)..
Nicméně, ruku na srdce, přijde ti realistické, že by voják s rozkazem k přesunu nezastavil, kdyby spatřil nepřítele ? Mně to přijde jako pěkná blbost - nemluvě o tom, že není nic snazšího, než dát do Nastavení možnost zapnutí/vypnutí tohoto..
Tvá obhajoba mi v tomto případě přijde trochu zoufalá..:) -
-
Přijde ti "realistické", že se nejdřív pohne jedna strana, zatímco druhá čeká? V tahovým systému to dokončení naplánovanýho pohybu skutečně nevidím jako problém, ale jako součást nějak nastavenejch pravidel. Jak to funguje v praxi (a jak se to bude pozdávat tobě) je samozřejmě věc druhá.
-
Když trochu pogoogluješ, tak zjistíš, že Jake Solomon tak mluví v podstatě se všema, konspirace!
-
Kolegiální a seriózní rozhovory mohou probíhat v kamarádském stylu, to se nevylučuje. To už se tak u lidí, kteří si jsou sympatičtí, někdy semele *3* ...
U her jsem alergickej na slovo "realistické", je-li používáno takhle vágně...
-
-
-
Verim, ze ano. Mna demo pohltilo a stale mam nutkanie si ho znovu zahrat. A to je pre mna dobre znamenie.
Aj ked ta stagnacie emzakov pred objavenim mi tiez vadi, ale asi lepsie nez aby hned na teba vyskocilo 10 enemy a sejmulo partu *3*
Vojak co nezastavy pri spatreni enemy je docela velika chyba..stacil by dotaz hry, pokracovat ci prerusit pohyb. -
nevim no... poslední tahova strategie co jsem hral byl fallout 3 a to mi prislo zabavnejsi nez tohle...
-
-
Trochu mimo, ne? Fallout 3 a tahová strategie?
-
-
Možná se upsal a myslel Fallout Tactics, jinak to taky nechápu.
-
-
Co nechapes? Je to troll a jeste k tomu hloupy
-
-
-
-
-
Tohle Ufo je takový ... no takový ...... nový , kartónový a se spoooustou videí s big fuxking špuntovkama . Kdo by chtěl dneska přebíjet zásobníky a hledat výbavu na mapě . Kdo by dneska chtěl sestřelovat vlastnoručně ufo . Ne Ne , Firaxis je boží a tak nám optimalizuje na gamepady .
Echhh no tak a ted´vystřízlivět a podívat se na to co nám po lobotomii zbylo . Masová tahová strategie pro COD generaci wow ... to zde fakt nebylo už dlouho . No hodně mne odpudilo už pojetí dema . Nelámu hůl ale doufám , že v nějaké ultimate goty edici s firemně posvědceným obsahem od fandů a doladěnou hratelností by to nemuselo hned říct poslední slovo . Ještě že “I-Go-You-Go“ pracují na Extraterrestrials 2 .... -
-
Bouzel castecne musim souhlasit, mel jsem moznost hrat plnou verzi a na muj vkus je to az moc zjednodusene. Na druhou stranu "hardcore" remake by se asi moc dobre neprodaval, takze chapu, proc to tak je :)
-
-
Ale hardcore remaku jsou, s odpustenim, tri p*dele. Sam jsem zkousel UFO AI, docela verne predloze, ale proste uz mne tenhle styl nebavi. Behat 10 minut po mape a honit posledniho schovaneho aliena, nebo otevrit inventar, vzit medikit, prohodit ho se zbrani, zavrit inventar, vypnout setreni action points, protoze jinak nelze pouzit, pouzit ho, otevrit inventar, prohodit zpatky zbran a zavrit inventar je podle mne v dnesni dobe opravdu prekonane. Chapu, ze nekoho to bavi a ten si to muze uzit. Ja se zase tesim, ze tyhle kroky udela ten vojak sam a ja se budu citit jako opravdovy velitel, ktery jen rekne uzdrav toho a toho a vojak se prizpusobi.
-
-
No tak si cielovka tejto hry. Tiez som si ju kupil a cakam ako ma bude bavit ale po vsetkych tych veciach co citam o xcome som si rovno nainstaloval demo na xenonauts a skusil ci ma sancu zachranit pripadne sklamanie z xcomu. A po x rokoch ma ten styl stale bavi rovnako, aj ked je tam vidiet ten priepastny rozdiel v rozpoctoch.
-
-
Nápodobne. Ja som v DOS BOXe znova rozohral XCOM: TFTD a stale je to perfektné.
-
-
-
-
Demo byl jen tutorial co tě na tom mohlo odpudit ?
-
-
demo slouži na to aby si človek udelal obraz o hre
-
to je zřejmé i beze slov.
-
-
-
Dobra recenze, jen pridam nekolik pripominek - berte to treba jako druhou stranu mince:
voják nepřeruší chůzi při spatření nepřítele
Sice to neodpovida realite, kde by vojak urcite zvolil jinou akci nez vletet nepriteli primo do naruce, ale nevidim to jako problem. Hra s tim pocita - nektere jednotky maji schopnosti, ktere takovato nepratelska prekvapeni neguji. Take to pobizi k vetsimu taktizovani.
Při střílení puškami je možné mířit pouze na viditelné cíle
Duvod je doufam jasny. V puvodnim UFO byly veskere struktury voxelove, takze bylo mozne zamerit libovolny voxel a znicit jej. Tady to neplati a dava to i castecne smysl. Napriklad spoustou zbrani by se vam nepodarilo prostrelit zed natolik, aby se ji dalo projit. Porad se ale muze stat, ze minete a zed nahodou prostrelite a objevite dalsi nepratele. U granatu a raketometu tento problem samozrejme neni - spolehlive zlikviduji cokoliv. Ale priznam se, ze puvodni voxelovy system se mi libil vice a umoznoval bohatejsi taktizovani.
bylo by celkem na místě, aby se „neaktivovali“ tím, že na ně narazí lidský voják.
Alieni jen tak necekaji na aktivaci - nekteri provadi i obchuzky. Mozna jste chteli napsat ze nepomahaji svym spolubojovnikum? Nekdy pomahaji:Na nizsi obtiznosti je ve hre limit na to, kolik muze na hrace paralelne utocit nepratel (je to myslim 5). Na nejvyssi obtiznost zadny limit neni. -
-
Je časté je to co bylo na videu,kdy voják byl za autem,vstal, strčil kulomet nějak divně skrz auto a střílel?
Prostě vojáci strkali zbraně skrz překážky.Vypadalo to dost blbě.
Je možné stát v obrané pozici a čekat na nepřítele anebo ho musím prostě najít pak aktivně postupovat vpřed?Jak píše o obchůzkách,tak by mně zajímalo co se stane když tě objeví protivník?Zavolá pomoc?Bojuje i když chcípne?Zdrhne? -
-
Toho strileni skrz neco a strkani zbrani jsem si nikdy nevsiml, asi bych se na to musel soustredit. Nekdy to vypada ze bude strilet prez neco ale strili kolem. edit: aha, asi vim na co narazis, vsimni si, ze ve videu strili sice skrz automobil, ale pres sklo, ktere tim prostreli. Nevidim v tom problem. Obecne sklenena okna a podobne struktury se nepocitaji jako prekazka, ale rozbiti skla zpusobuje hluk, na ktery mohou nepratele reagovat - treba kdyz oknem proskakujes, muze to byt neprijemne.
Schopnost Overwatch umoznuje reakci (strelbu) na nepratelsky pohyb. Existuji i vybiratelne schopnosti, ktere schopnost rozsiri nejen na pohyb, ale take na nepratelskou strelbu ze zalohy. U objeveni to zalezi na nepriteli, treba sectoidi nekdy vyckavaji nebo se stahnou. Mutoni utoci do posledniho dechu (nebo jak se to rika). Kazdy nepritel ma jine reakce na ruzne situace.
-
-