-
Hele smradi. Ufo i X-Com jsem hrával a dohrával opakovaně a s velkou láskou a tohle je jedinej další díl/remake, kterej mi udělal radost. Kromě délky, která mohla být delší, nemám co vytknout, výborná hratelnost i atmosféra. Bavil jsem se od začátku do konce a nostalgicky vzpomínal. Nejsem si jistej, zda je ta spousta negativistů jen zaprděná ve svých 30+ (a pak děkuji bohu, že mě taková dekadence minula) nebo jsou to jen zapráskaní trollové, kteří chtěj jen držkovat. Zasloužené hodnocení a dobrá recenze.
-
Dík za recenzi. Takže to máme XCom, Dishonored, momentálně rozehrané Borderlands 2. Tenhle kvartál se koukám povedl.
-
-
A ještě ke všemu zítra vstupují do bety Xenonauts:).
-
eště Torchlight, jsem rád, že není zkoušový :)
-
-
Tomu jsem ještě nepodlehl kvůli desítkám hodin u D3. Kvůli práci a jiným koníčkům si budu muset některé hry nechat na svátky.
-
-
-
Trochu by me zajimalo, proc je hra available for US od 8.10. a ve zbytku sveta az od 12.10. Jestli neco podporuje pirateni, tak prave tato rozhodnuti...
Vas nazor? *4* -
-
Protože se pár velkých kamenných řetězců s hrami dohodlo, že se v Evropě novinky budou nasazovat v pátek (stejně jako kina to vždycky dělají ve čtvrtek). Distributor pak může leda tak držet zobák a šoupat nohama, jinak od něj takový obchod nevezme ani jednu krabici... samozřejmě se to týká i online prodeje, kamenný obchod nesmí mít nevýhodu...
-
-
Mozna mi v recenzi neco uniklo,ale nenasel jsem tam informaci o velikosti map a o nepritomnosti inventare?
Recenze vyznela nadsene,ale porad zustavam lehce nevericim, protoze se mi zda, ze puvodni ufo vazne osekali az moc a jako bonus optimalizovane na gamepad i pro PC verzi? -
-
A jak si vyměňuješ výbavu a munici atd?Jestli to tam jde.
-
-
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Kolkokrat uz padlo v komentaroch od X-ludi...do prcic! Nie, vybavu si nemenis (v misii), naboje tam nie su. Vojakov vybavujes na zakladni a co im das, to maju celu misiu. Jesus Fuc*ing Etheral Christ!
-
-
Já to nečetl a demo jsem nehrál :)
To je teda hodně zjednodušená hra.... *9*
-
-
-
-
Nově vzniklý XCOM Fans zve k nahlédnutí: http://xcomfans.webnode.cz/
-
Zpočátku jsem taky srovnával s původní hrou a dost nadával jak je tohle osekané a tamto naprosto jiné a kdesi cosi...
Brzy jsem si uvědomil, že vývojáři neudělali hru tak, jak jsem já očekával a
začal se na ni dívat, jako na samostatnou hru.
Pak jsem se několik dní více než dobře bavil a hru si náramě užil. Těch sedm set kaček za to rozhodně stálo.
Trošku mi je líto lidí, co to nedokáží a zbude jim, k jejich vlastní škodě, jen to nadávání.
Člověk se vždycky může svobodně rozhodnout jestli vidí sklenici vody poloprázdnou nebo poloplnou. ;o) -
Je tady jeden malej detail, nikdo nikoho tu nenutí hrát, když se někomu nelíbí, tak ať to nehraje a nenervuje se kvůli tomu.
-
Tak kluci, zase to nepřehánějte s tím 3/10. Taky jsem dohral původní ufo a x-com z pod moře jsem dohral asi 10x za nadčlověka a pořad to byla bomba. Na novýho x-coma jsem se těšil. Musim rozhodně řict, že hra je kvalitní. Alespoň lehce nadprůměrně. Bavila mě, hral jsem tušim na tu druhou nejtěžší obtižnost. Je tam pár zajímavých nápadů a "vylepšení" ovšem bohužel i spousta nedotažeností a kravin, které štvou a spiše převládají. Délka hry je fakt ubohá. Pak bych moh vyjmenovávat všechny ty odfláknuté věci ve srovnání starý/nový x-com, ale to bych vás opakoval. Souhlasim, je to nedotažený a je to velka škoda.
-
Nevim od kdy je inventar hlavni predpokald pro dobrou strategii? Sachy snad maji inventar? D&D take v samotnem boji inventar vyuzijete jen vzacne a plni uplne jinou ulohu.
Pohyb je stejny jako v D&D, 2 akce za kolo, bud 2x presun nebo presun a utok, to ze vojak nezastavuje pri spatreni nepritele je spravne, nesete nasledky za to kam ho poslete a jak opatrne postupujete.
Inventar by byl sice fine, ale schopnosti vojaku jeho funkci nahrazuji. Velitel preci nebude rikat vojakovi, aby otevrel batoha vytahl lekarnicku, ale da mu rozkaz, aby se vylecil.
Munice tu problem neni, boje jsou prilis kratke na to, aby vojakum munice dojit mohla...
Tohle neni JA2, kde je inventar dulezity, protoze se po vycisteni sektoru nevracite rovnou na zakladu... -
-
Záležitost inventáře, není předpoklad pro strategii, ale pro RPG hry (vývoj postavy, equip, atd). A to je právě to co se nám na UFO líbilo, že to kombinovalo několik, žánrů a prvky RPG tomu dávali to co máme rádi. (inventář měl jagged aliance, gorky 17, a další které jsme měli rádi)...takže absence inventáře trochu ochudila o RPG zážitek...nicméně ano, provedení současných vojáku a jejich abilit je dostačující a funkční. A mě se i zde líbí a baví mě to...baví mě to hodně !..)
-
Vetsinou kdyz nekdo dela remake/pokracovani tak je slusnosti zminit v recenzi rozdily. A inventar velmi postatne ovlivnoval puvodni hratelnost, protoze vojaci mohli do jisty miry menit vyzbroj podle potreby, pripadne vymenit munici (asi bych mel pouzit AP munici proti obrnenym cilum a expanzi proti neobrnenym ...) a bylo to samo nejen o taktice, ale i o te strategii (= jake asi tak ocekavam enemaky => podle toho se vybavim).
Tohle vecny zjednosusovani a mrveni kvuli podelanejm konzolistum me vazne sejri. (viz trebas "inventar" v poslednim TES ... za to by mel byt autor pro vystranu zastrelen) -
-
Ja jsem konzolista a vadi mi to taky. Neni to kvuli konzolistum, ale kvuli dnesnim konzumnim lemplum, protoze se z hrani her stala masova zabava, bez ohledu na platformu.
-
Zminěno to bylo.
Tohle mi připomíná diskuzi manuální převodovka vs padla pod volantem ... ikdyž je to 100x efektivnější řazení, někdo bude pořád řvát že chce řadit ručně, dávat meziplyn atd.
Smiř se s fakty, nikdo tě nenutí to kupovat.
Remake neznamena pouze vylepšit grafiku a všechno ostatní zachovat. -
-
Ty voe tenhle kec typu "nekupuj, nikdo te nenuti to kupovat" fakt miluju.. jde o to, ze clovek vkladal svoje strategicky nadeje do novyho projektu a pak z toho vyleze (mozna) takovahle "americka" vec. Kdyby bylo co koupit, tak by se i koupilo, ale ono neni co!! Dnesni herni svet je tragedie..
-
-
-
-
Souhlasim s nazory pode mnou, puvodni Xcom 1 i 2 to prekonava akorat grafikou, coz by po tech letech bylo tristni, kdyby ne :) Jinak jsme si dobre zahrali s osmiletym synem, kteryho to moc bavilo, ale ja cumel, jak byl najednou konec a hotovo, plny chyb, i kdyz hratelny, ale 9/10? Recenzent bude asi mladsi generace, jinak to nechapu :) Kde je hratelnost starsich her, adventur, RPG, strategii :(. Uz v podstate hraju jen Skyrim, sem tam nakou strilecku na odreagovani a jinak neni co hrat...
-
-
Dnešní hry musí být jednoduché. Proč asi ? *3*
-