-
Toto UFO mám pocit, že ani nehraju, totálně mě to znechutilo. Je to jako hrát ty průměrný hry. Nic není na hráči, jen kliknutí na tlačítko OK. Hra vám řekne postav zadržovací celu pro cizáky, vy kliknete jen na OK, ani nemáte možnost vybrat si kde ta kóje má bejt postavená. Nevím ale lepší mi snad přišla i ČR verze. Vojáci tam alespoň vypadají jako lidi a né jako Gorili Ěmerický hrdinové v scifi mazáckým brnění jako v Crysis .Člověk mohl taky v podstatě přeměňit jejich inventář jak se mu chtělo. Tady? Tady vůbec! A to tu hru začínám, ani nechci pokračovat, protože jsem z toho prostě nesvůj, hra mi přijde jako pro malý kluky 12-15 let, který milujou satelity a lasery a rakety a všechno musí bejt hustý! Legendární a OMG. Vy prostě u hry nemusíte vůbec myslet. Jen klikáte myší. Vsadím se že cizáci ani nemůžou zaútočit na vaší základnu. Prostě hnus. A celý je to tak v tuctovým kabátě, Tahle hra by měla mít hodnocení 3/10 a né 8/10. Za to že se vůbec snaží vypadat jako původní UFO! *16*
-
-
Ono to bude asi tak, že jsi to zapnul na normální obtížnost a čekal obtížnost... No, dneska normal = easy, tak to je. Já bych s částí tvého textu i souhlasil, protože mé pocity byly z počátku podobný (včera jsem na to prvně sednul, nahodil normal, tutorial + iron mode *3* ). Jo, obtížnost pro blbečky, jenže kolem a kolem, tutorial má učit..., tedy říkejme obtížnost pro lidi, co hrají stylem - hlavní je rychle dohrát... Nahodil jsem classic / hard, ironman, a je to pro mě těžký, dost těžký... Začnu znovu, budu opatrnější, blablabla. Proč to píšu? No, píšu to pro lidi, co zajímají komentáře od lidí. Tvůj příspěvek by je mohl uvést v omyl, hra se nehraje sama, je tam výzva, jen si ji musíš zapnout...
-
-
Dodatek, pár hodin už mám odehraných, měl jsem s tou první reakcí počkat... Jakub Moravec kritizuje tutorial! Kritizuje tutorial za to, že ho vede za ručičku... Jo, vede, je to tutorial. Obtížnost, to už je spíš k tomu, co jsem ukvapeně postnul já: Normal + ironman je ideální. Zatím se mi nestalo, že bych misi nezvládl, ale rozhodně jsem měl na mále... Asi každýho věc, jaký styl si zvolí, osobně save / load neuznávám, na první zahrání to nejspíš ideální není... Každopádně classic (hard) je fakt hodně hard... Jo, save / load by pořešil vše, obtížnost by se rázem propadla někam hluboko pod původní UFO (matná vzpomínka na save / load skill a četu sprinterů...). Chtěl jsem hrát UFO v moderním kabátku, hraju ho. Jasně, jsou tam i věci horší, než byly v původním UFO, konkrétně přepínaní levelů podlaží mě dosti dráždí... Ale co, jinak se bavím, nesrovnávám to s takticky promakanějším Jagged Alliance nebo třeba Fallout Tactics. Chtěl jsem UFO, hraju parádním UFO!! Sorry, Xcom, a prej už je i 2 *2*
-
-
-
xcom jeeeeeah ... mate někdo informace o ceskem prekladu ?
-
jeden utok na bazi tam byl, ale mam pocit, ze to bylo v ramci pribehu
hra v mnoha ohledech spatna neni, me teda vadi ty triggery, dokud na ne clovek neslapne, tak emzaci jen lelkujou
na druhou stranu diky casovymu limitu ve vetsine misi toho neslo nejak zvlast zneuzivat -
Ahoj ve spolek po donrání klasické hry , když nainstaluji datadisk, můžu pokračovat v hraní datadisku už s věcma ze hry, nebo musím začít od znovu komplet hru ? Dííyk za rychlou odpověď :) A fajn den !
-
-
Ne. Jedeš kampaň znovu. Takže začínáš od nuly.
-
-
ahoj.potreboval bych poradit.dohral jsem xcom a ted si koupil dlc,ale dejova linka me po spusteni dlc prijde uplne stejna jako puvodni xcom.jak to je?musim dohrat puvodni xcom a pote pokracuji v pribehu dlc anebo jak je to.samo ze xcom jsem hral v cz a savy na dlc jsou mi k nicemu bo si dlc co je zatim v angline nerozumi s savy z cz verze a znovu se mi to moc hrat nechce:-).pls help
-
-
Při spouštění vám dá konfigurátor na výběr, jestli verzi Enemy Within nebo Enemy Unknown, první cca hodina je stejná, už u prvních UFO se ale začínají objevovat kontejnery s MELD.
-
-
Opet vesele strilime pres sloupy, domy, lavicky a cokoliv co zrovna stoji v ceste ale neni povazovano za prekazku protoze...eee protoze proste proto a hotovo. Neva ze uz puvodni xcom defense zvladl tak jednoducho vec jako met dotazeny line of sight, jednoduse a logicky....pred vic jak 15 lety
-
-
Co se ti nelíbí? Ve skutečnosti přeci taky můžeš střílet přes lavičky a domy(okna). Navíc je to hra, ne simulátor.
-
-
To že to nefunguje jak má. Když je mezi mnou a emzákem barák, tak na mě nemá moc střílet. A místo toho si to do mě vesele sype přes dvě zdi, a lavičku. A pokud vím, doteď to nebylo opraveno.
-
-
Nic takového se mi teda nestalo, aspoň si to teda nepamatuju. Přes okna mě kropili, i já je, ale to co píšeš je fakt divný.
-
-
To jsi měl zřejmě velké štěstí, mě se to stávalo každou druhou hru. To co jsem uvedl byl sice extrém, ale střelba skrz zeď u dveří a spousta rohů neskutečně bugovala.
-
-
Já to řešim protože vy nechápete. Neni to chyba animace, je to chyba LoS který nefunguje. To způsobuje ty debilní animace.
-
ale to je chybna animace, vojak proste toho ufona vidi, tak na nej zkusi vystřelit...uz to neres..je to jak u blbejch:)
-
Nepochopil jsi. Já nemluvím o tom, kdy se voják kryje za zdí/rohem (byť mi to přijde neskutečně otravné a stupidní), ale o tom, kdy je taková zeď/roh prostě tak trochu v cestě dráhy střely. A hra špatně rozeznává kdy je a kdy není v cestě dráhy střely překážka. A když se náhodou takhle splete tak střílí skrz zdi.
-
navíc si muzes všimnout ze u tehle krkolomných vystrelu mivaji dost často mensi procenta na zasah. Proste jen blbe sedi ta animace a kolikrat prostrci zbran skrz zed a podobne, a jo vypada to blbe. Ale podle me to je dan za to ze hra je ve 3D, nebo tak něco.
-
Chapes, vojak stoji za zdi u dveri, a není moc tezky vystrcit hlavu (coz delaj) a kouknout na vteřinu dovnitř takze ufona uvidi, prijde mi to vic realny nez v puvodnim ufu. Takze o nem vi a strilet na nej muze tak ze klekne u dveri a vykloni se. To ze nesedi animace , ještě neznamena ze line of sight tam není. Muzes si to docela pekne ověřit u raketometu třeba.
-
-
on ma mozna na mysli tu animaci. Tam obcas ty strely litaji opravdu pres vsechno mozne. Jinak ve hre stejne jako obcas clovek trefi emzaka s malou pravdepodobnosti, tak se to podari i emzakum. Clovek si mysli, ze ma plne kryti a stejne to chytne, holt i 98% sance obcas nevyjde, tak samozrejme 2% obcas vyjdou.
-
-
No ano, přesně ty. Jenže když animace není schopná poslat ty střely kolem překážky, nemělo by tam být možné střílet, ne? To je ten problém, nefungující line of sight.
-
-
-
-
-
jo strileni skrz věci pusobi divne, ale kdyby tam byl precizni line of sight tak clovek asi nevystreli vůbec, diky clenitosti prostředí, muselo by byt o dost chudsi aby to nebyl opruz jak blazen.
-
-
To by chcelo sledovať dráhu projektilu a vyhodnocovať kolízie a bolo by jedno, aké členité je prostredie. Samozrejme, to by nesmeli byť len ako efekt, ktorý často pôsobí smiešne (v tom akčnom pohľade), keď dráha ani nekorešponduje s miestom zásahu.
-
-
a plastove zastavka je povazovana za tezky kryt protože je vysoka
-
To je predsa pokrok. Tvorcovia vybrali to najlepšie, čo bolo v 20 rokov starej hre a prepracovali to k dokonalosti. To ostatné bolo nezaujímavé a otravné a preto to tam nedali. Emzáci sa už dokonca začali aj sami pohybovať, čo je pri kapacite dnešných počítačov skoro zázrak. Síce chodia bezpečne v homogénnych trojiciach, ale oni sa medzi sebou nemajú radi. Systém boja, ktorý bol medzi tým prekombinovaný až na úroveň náročného Jagged Alliance 2 je príliš a preto sa tvorcovia rozdhodli, že to vratia ku koreňom, resp. pred korene. A je to úspech. Hodnotenia vysoké a hráči nadšení.
-
-
Pocitam ze to je sarkasmus. Me to po ranu nemysli:)
Ja souhlasim s SK -
Ti dam takovy prilis, ze ti bude kozich malej.
-
-
-
Steam sales za 5 ojro ..ale s takovou v létě či až za rok :/
-
Neviete ci sa da na nete niekde najst info o tom ci v buducnosti este bude vydane nejake dalsie DLC alebo datadisk do tejto hry ?
-
Stejně kvalitní jako předchozí díl. Skutečný král tahovek a na games zase jednou solidní recenze.
-
Vypadá to skvěle ale bohužel si myslím že cena za datadisk nebo dlc nestojí což je škoda. Protože tím utrpí spíš značka jak hráči :( Jen se bojím že s tímto přídavkem hru už nebudu vnímat jako remake mé nejoblibenější dosové klasiky. To by člověk musel být fakt velký fanda serie xcom aby to za tu cenu koupil. Což budu určitě já. Ke koupi čekám už jen na češtinu.
-
-
On to ale Remake nikdy neměl být.. *2*
-
A ona ta hra šla vnímat jako remake originálu i předtím? Já jen, že kromě jména a trochu toho lore co přežilo toho moc společného nemají.
-
-
myslim ze uz jen to ze jsou obe tahovky je znak toho ze mají spolecneho dost, a zakladni princip je taky stejnej. geoscape,vyzkum,zakladna, mise atd..lisi se to jen jinejma postupama, ale výsledek je skoro totez.
-
-
Základní myšlenka je stejná, jinak je to jiná hra. Jakákoli variabilita je zadupaná do země (počkat, přidali tam barvičky!). Která mechanika vlastně zůstala nedotčená? Hmmm... No, možná ten výzkum. Zbytek byl osekanej a jakoukoli variabilitu postupu a taktiky.
A co toho přidali navíc, bugy, těch přidali hodně a co teprve ta nová AI, která má zřejmě ten nejpříšernější systém zvyšování obtížnosti co jsem kdy zažil.
Jo, skutečný nástupce. -
-
Hra se přizpůsobila dnešnímu hráči. Kdyby ji udělali stejnou jako původní hru, jen s lepší grafikou, určitě by to nemělo takový úspěch. To by hráli snad jen pamětníci. Ač i já hrál původní Xcom, u tohohle jsem se parádně bavil.
-
-
Ale tak neříkám, že nemůžou pár věcí změnit, ale proč ze hry vyházet všechny zajímavé elementy? Proč se zbavit inventáře? Managementu základny? Proč sakra měnit $ za simoleony (§)?
A na vrch toho všeho to škálování obtížnosti, které zřejmě nikoho nes*re.
-
-
Ani ten vyzkum neberu. Problizne od pulky(nebo tri ctvrtin) hry moji vyzkumnici nemeli co zkoumat. Vyvojivy strom chudy az k nevire.
Nove UFO jsem dokazal hrat az ve chvili,kdy jsem si pripustil ze je to proste nova hra a s X-Comem nema nic spolecneho. -
-
Čo je škoda, pretože toto malo obrovský potenciál. A keďže UFO a JA patria k mojim naj titulom vôbec, je toto sklamanie ešte väčšie.
-
-
-
Jo a taky mi prijde, vzhledem k tomu z jakou lehkosti a preciznosti to do puvodni hry zakomponovali, ze to tam mělo byt uz od zacatku, jen to jaksi nestihly v den vydani docelat, jak uz to byva dnes zvykem.
-
-
-
Pětistovka mi přijde vzhledem k množství novinek jako adekvátní cena.
-
-
500 na PC mi příde jako ok. Ale těch 800 na PS3 mi už tolik ok nepříde. Na druhou stranu původní hru mam "zdarma" z PS+, tak bych možná moh zainvestovat. No ještě uvidim.
-
Me ne. Ale v dnesni dobe neni problem 14 dnu nebo mesic pockat a koupit ve sleve. A spokojeni budou vsichni-hraci i vydavatel.
-
-