Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ahoj.potreboval bych poradit.dohral jsem xcom a ted si koupil dlc,ale dejova linka me po spusteni dlc prijde uplne stejna jako puvodni xcom.jak to je?musim dohrat puvodni xcom a pote pokracuji v pribehu dlc anebo jak je to.samo ze xcom jsem hral v cz a savy na dlc jsou mi k nicemu bo si dlc co je zatim v angline nerozumi s savy z cz verze a znovu se mi to moc hrat nechce:-).pls help
    • kovar.jakub
      Při spouštění vám dá konfigurátor na výběr, jestli verzi Enemy Within nebo Enemy Unknown, první cca hodina je stejná, už u prvních UFO se ale začínají objevovat kontejnery s MELD.
  • LoS je v hre urcite. Strely nezodpovedajuce mne znamej mechaniky hry som nezazil, aj ked animacia ukazuje niekedy neskutocne blbosti. Ale to je skor graficka chyba. Nikdy som nedostal zasah "cez stenu" ak som stal +1 policko od rohu. Ak stojis za rohom, tak si aj v hre mozes vsimnut ako postavicky raz za cas vykukuju. Teda ma to istu logiku, ten co striela vybieha spoza rohu a zasiahnuty prave vykukol, cize vlastne v drahe strely nebola ziadna stena *3*
    • rancor1223
      Ale zase, já neříkám, že tam není, já říkám, že nefunguje. A ty "špatné animace jsou toho důkazem. Není to totiž chyba animačního systému, ale chyba toho, že hra špatně určuje kdy je nepřítel v LoS. A když to ukáže blbě, hraje blbě animace.
      • Asi hrame kazdy inu hru, lebo animacie "meskaju". Najlepsie to vidno ak ma 4+ vojakov overwatch a spoza rohu vybehne enemak. Prakticky strielaju vsetci naraz, ale ako to vyzera je uz vec ina, vtedy posledne animacie ukazuju uplne absurdne veci. Takisto ak s vojakom vbehnes enemakovi do overwatch tak niekedy vidis animaciu ako strela leti cez dve steny a zasiahne. Hra ocividne zobrazuje nieco ine nez sa vyrata na zaklade LoS. A najcastejsie to vidno u zbrani s "dlhou pripravou" na vystrel ako sniperky, railguny a pod. Budem sa opakovat, ale nezmyselny zasah som nedostal.
  • mně by udělal radost datadisk, který by přinesl zpátky mechanismy z původního prvního dílu
    • Xenonauts na steam early access , remake jedničky se vším co k tomu patři ;-)
      • remake 1:1 je i UFO:extraterestrials, na rozdil od Xenonanuts je dodelane a bez bugu.
    • Dal jsem nesouhlasne minus,uz jenom proto,ze tenhle dil nema nic spolecneho s puvodnimi X-Comy. A pokud vim,nikdy to ani remake nemel byt
      • Děkuji, je vidět že někteří lidi tady i přemýšlí.
        • Co to povidas? To ze tvurci alibisticky rekli, ze to neni pokracovani ani remake, aby se mohli vyhnout vetam "Neni to tak dobry jako puvodni dil", neznamena, ze na to maji pravo. Nevsiml jsem si, ze by se hra jmenovala "Aliens attack Earth", ale "XCOM: Enemy Unknown". Kdyz chteji dojit slavne jemno, mela by tomu odpovidat kvalita.
          • ty budes asi dobry mimon *15* pry "nemaji na to pravo", hahaha ten byl dobry *2*
          • Pokud si na tu značku koupili práva, tak to samozřejmě můžou. A alibistický kecy to nejsou, jelikož to tvrdili od počátku, tudíš se vůbec nesnažili, aby to bylo jako původní hra. A jestli je pro tebe jediný problém ten název, a nedokážeš se přes to přenést, pak je to tvůj problém, ne tý hry.
      • A 100% shoda nazvu bude jenom nahoda?
    • To by museli kompletne predelat jadro hry jako takove. Protoze funguje uplne na jinem principu. V puvodnim jsi mel staminu (neco jako casovy udaj) a tady mas tahy.
      Takze datadiskem tohle vylepsit upravit moc nejde. Je to spis nova hra samotna..
  • když čtu recenzi tak je dobře udělaná opravdu mám chuť to aspoň zkusit ale když jsem znovu rozehrál XCOM... no udělalo se mi špatně při pomyšlení co mě tam ještě čeká... Ano je to jiná hra, bohužel a možná i obhudik... pro mladší generaci to je určitě příjemné zpestření ale pro zaryté fandy? Naštěstí existují alternativní pokračování nebo stará CZ trilogie (která sice změnila hodně žánr, ale pořád má co do sebe)
    • Ta česká UFA byla fajn. Na silnějších Pc už se i celkem hýbala. Koupil jsem dvě hry a obě mě bavily.
    • Problém bohužel není ve hře, ale v tobě. A to jsem taky fanda původní hry (nezarytý).
      • Napodobne. Ano mam rad puvodni XCOM a vim ze tohle neni puvodni XCOM. Da se rici, ze to neni nijak super hra, ma lecos, co by se mohlo upravit a udelat jinak, ale na druhou stranu, urcitou zabavu to dava a je to dobra hra. Osobne nevim, kdy si koupim ten datac, ale planuju to, protoze me ta hra i tak bavila (i pres nastavani, kdy jsem schytal nekolikrat na dulezite misy jen miss miss miss.., coz mohlo znamenat na ironmana konec).
  • Zayl
    No, máme tu rozšíření herního obsahu které je intergrované do hlavní hry a díky svému rozsahu je skutečnou hodnotnou součástí.

Tuto novou a revoluční ideu by to chtělo rozšířít a nahradit jí dosavadní model DLC, který za několik let svého působení způsobil všeobecný úpadek kvality po-releasového obsahu. Až mě zaráží, že to doteď nikoho nenapadlo! Geniální.
    • Nechápu proč ten sarkasmus ventiluješ zrovna tady, vždyť Firaxis jako jeden z mála zůstal věrný více, méně kvalitním datadiskům. Kousky jako Beyond the Sword, Alien Crossfire, nebo Brave new World, patří do síně slávy.
      • Zayl
        Ano, proč používám sarkasmus, kterým jasně implikuju že je Enemy Within skvělé rozšíření, zrovna u Firaxisu, který jako poslední dělá kvalitní expanze do her.

Skutečně otázka hodná filosofického bádání. Whatever, zpět do hry.
    • To splnuje vetsina dlc. Jsou i vyjimky ale ty jen potvrzuji pravidlo.
    • Oblivion, Skyrim,x3 albion prelude a dalsi..jak nikoho nenapadlo?:)
    • Gothic 2: The Night of the Raven
  • Vypadá to skvěle ale bohužel si myslím že cena za datadisk nebo dlc nestojí což je škoda. Protože tím utrpí spíš značka jak hráči :( Jen se bojím že s tímto přídavkem hru už nebudu vnímat jako remake mé nejoblibenější dosové klasiky. To by člověk musel být fakt velký fanda serie xcom aby to za tu cenu koupil. Což budu určitě já. Ke koupi čekám už jen na češtinu.
    • On to ale Remake nikdy neměl být.. *2*
    • rancor1223
      A ona ta hra šla vnímat jako remake originálu i předtím? Já jen, že kromě jména a trochu toho lore co přežilo toho moc společného nemají.
      • myslim ze uz jen to ze jsou obe tahovky je znak toho ze mají spolecneho dost, a zakladni princip je taky stejnej. geoscape,vyzkum,zakladna, mise atd..lisi se to jen jinejma postupama, ale výsledek je skoro totez.
        • rancor1223
          Základní myšlenka je stejná, jinak je to jiná hra. Jakákoli variabilita je zadupaná do země (počkat, přidali tam barvičky!). Která mechanika vlastně zůstala nedotčená? Hmmm... No, možná ten výzkum. Zbytek byl osekanej a jakoukoli variabilitu postupu a taktiky.
          A co toho přidali navíc, bugy, těch přidali hodně a co teprve ta nová AI, která má zřejmě ten nejpříšernější systém zvyšování obtížnosti co jsem kdy zažil.

Jo, skutečný nástupce.
          • Hra se přizpůsobila dnešnímu hráči. Kdyby ji udělali stejnou jako původní hru, jen s lepší grafikou, určitě by to nemělo takový úspěch. To by hráli snad jen pamětníci. Ač i já hrál původní Xcom, u tohohle jsem se parádně bavil.
            • rancor1223
              Ale tak neříkám, že nemůžou pár věcí změnit, ale proč ze hry vyházet všechny zajímavé elementy? Proč se zbavit inventáře? Managementu základny? Proč sakra měnit $ za simoleony (§)?
              A na vrch toho všeho to škálování obtížnosti, které zřejmě nikoho nes*re.
          • Ani ten vyzkum neberu. Problizne od pulky(nebo tri ctvrtin) hry moji vyzkumnici nemeli co zkoumat. Vyvojivy strom chudy az k nevire.
            Nove UFO jsem dokazal hrat az ve chvili,kdy jsem si pripustil ze je to proste nova hra a s X-Comem nema nic spolecneho.
            • Čo je škoda, pretože toto malo obrovský potenciál. A keďže UFO a JA patria k mojim naj titulom vôbec, je toto sklamanie ešte väčšie.
        • Jo a taky mi prijde, vzhledem k tomu z jakou lehkosti a preciznosti to do puvodni hry zakomponovali, ze to tam mělo byt uz od zacatku, jen to jaksi nestihly v den vydani docelat, jak uz to byva dnes zvykem.
    • kovar.jakub
      Pětistovka mi přijde vzhledem k množství novinek jako adekvátní cena.
      • 500 na PC mi příde jako ok. Ale těch 800 na PS3 mi už tolik ok nepříde. Na druhou stranu původní hru mam "zdarma" z PS+, tak bych možná moh zainvestovat. No ještě uvidim.
      • Me ne. Ale v dnesni dobe neni problem 14 dnu nebo mesic pockat a koupit ve sleve. A spokojeni budou vsichni-hraci i vydavatel.
  • Steam sales za 5 ojro ..ale s takovou v létě či až za rok :/
  • Opet vesele strilime pres sloupy, domy, lavicky a cokoliv co zrovna stoji v ceste ale neni povazovano za prekazku protoze...eee protoze proste proto a hotovo. Neva ze uz puvodni xcom defense zvladl tak jednoducho vec jako met dotazeny line of sight, jednoduse a logicky....pred vic jak 15 lety
    • Co se ti nelíbí? Ve skutečnosti přeci taky můžeš střílet přes lavičky a domy(okna). Navíc je to hra, ne simulátor.
      • rancor1223
        To že to nefunguje jak má. Když je mezi mnou a emzákem barák, tak na mě nemá moc střílet. A místo toho si to do mě vesele sype přes dvě zdi, a lavičku. A pokud vím, doteď to nebylo opraveno.
        • Nic takového se mi teda nestalo, aspoň si to teda nepamatuju. Přes okna mě kropili, i já je, ale to co píšeš je fakt divný.
          • rancor1223
            To jsi měl zřejmě velké štěstí, mě se to stávalo každou druhou hru. To co jsem uvedl byl sice extrém, ale střelba skrz zeď u dveří a spousta rohů neskutečně bugovala.
            • rancor1223
              Já to řešim protože vy nechápete. Neni to chyba animace, je to chyba LoS který nefunguje. To způsobuje ty debilní animace.
            • ale to je chybna animace, vojak proste toho ufona vidi, tak na nej zkusi vystřelit...uz to neres..je to jak u blbejch:)
            • rancor1223
              Nepochopil jsi. Já nemluvím o tom, kdy se voják kryje za zdí/rohem (byť mi to přijde neskutečně otravné a stupidní), ale o tom, kdy je taková zeď/roh prostě tak trochu v cestě dráhy střely. A hra špatně rozeznává kdy je a kdy není v cestě dráhy střely překážka. A když se náhodou takhle splete tak střílí skrz zdi.
            • navíc si muzes všimnout ze u tehle krkolomných vystrelu mivaji dost často mensi procenta na zasah. Proste jen blbe sedi ta animace a kolikrat prostrci zbran skrz zed a podobne, a jo vypada to blbe. Ale podle me to je dan za to ze hra je ve 3D, nebo tak něco.
            • Chapes, vojak stoji za zdi u dveri, a není moc tezky vystrcit hlavu (coz delaj) a kouknout na vteřinu dovnitř takze ufona uvidi, prijde mi to vic realny nez v puvodnim ufu. Takze o nem vi a strilet na nej muze tak ze klekne u dveri a vykloni se. To ze nesedi animace , ještě neznamena ze line of sight tam není. Muzes si to docela pekne ověřit u raketometu třeba.
          • on ma mozna na mysli tu animaci. Tam obcas ty strely litaji opravdu pres vsechno mozne. Jinak ve hre stejne jako obcas clovek trefi emzaka s malou pravdepodobnosti, tak se to podari i emzakum. Clovek si mysli, ze ma plne kryti a stejne to chytne, holt i 98% sance obcas nevyjde, tak samozrejme 2% obcas vyjdou.
            • rancor1223
              No ano, přesně ty. Jenže když animace není schopná poslat ty střely kolem překážky, nemělo by tam být možné střílet, ne? To je ten problém, nefungující line of sight.
    • jo strileni skrz věci pusobi divne, ale kdyby tam byl precizni line of sight tak clovek asi nevystreli vůbec, diky clenitosti prostředí, muselo by byt o dost chudsi aby to nebyl opruz jak blazen.
      • To by chcelo sledovať dráhu projektilu a vyhodnocovať kolízie a bolo by jedno, aké členité je prostredie. Samozrejme, to by nesmeli byť len ako efekt, ktorý často pôsobí smiešne (v tom akčnom pohľade), keď dráha ani nekorešponduje s miestom zásahu.
    • a plastove zastavka je povazovana za tezky kryt protože je vysoka
    • To je predsa pokrok. Tvorcovia vybrali to najlepšie, čo bolo v 20 rokov starej hre a prepracovali to k dokonalosti. To ostatné bolo nezaujímavé a otravné a preto to tam nedali. Emzáci sa už dokonca začali aj sami pohybovať, čo je pri kapacite dnešných počítačov skoro zázrak. Síce chodia bezpečne v homogénnych trojiciach, ale oni sa medzi sebou nemajú radi. Systém boja, ktorý bol medzi tým prekombinovaný až na úroveň náročného Jagged Alliance 2 je príliš a preto sa tvorcovia rozdhodli, že to vratia ku koreňom, resp. pred korene. A je to úspech. Hodnotenia vysoké a hráči nadšení.
      • Pocitam ze to je sarkasmus. Me to po ranu nemysli:)
        Ja souhlasim s SK
      • Ti dam takovy prilis, ze ti bude kozich malej.
  • nighters
    Příběhová linka bude úplně stejná?
    • kovar.jakub
      Ta základní ano, ale zasahuje do ní ještě EXALT linka, která jde trochu mimo, plus přibylo pár pěkných misí.
  • BoB.2
    26.11 bude čeština.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit