Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • slavek.skara
    Mě se celkem jeho styl líbí jinak rozdíl mezi filmem a hrou? Já asi tomu nerozumím....koupím auto...auto je mé mužů si ho upravit můžu se v něm předvádět atd..je to moje auto dokonce ho můžu pujčit. Koupím hru / film nesmím s tím dělat nic. Jasně auto je na denní použití hra na pár film to stejné, ale kde je ta laťka? Pakliže nemůže se Youtuber natočit s hrou jak tma hraje a blbne ( přitom ji celou neukazuje) může se Youtuber natočit při čtení knihy jak tam čte pasáže a přitom říká do toho hovadiny? Je to sice nudnější, ale princip je stejný...Mám pocit že u virtuálních díl se snaží všichni dosáhnout toho že produkt nám neprodávají, ale půjčují a že my ho můžeme mít jen půjčený, ale pořád patří firmě a to je dle mého špatně. Stejně jako jsem za to že člověk co si koupí hru, film ho může bez trestně půjčit dál tak si myslím že Youtuběři by neměli být trestání za to že dělají zábavu pro lidi...A pakliže vydělávají s reklam ? Ten výdělek je upřímně za jejich herecké dílo a né za tu hru, když bude nudnej jak vrata od stodoly tak tam lidi nebudou a s reklam nebude mit ani vindru a bude jedno jestli hraje AAA+ titul nebo pinpong. (omlouvám se za hrubky napsal jsme to na rychlo a nemám čas )
    • Jinými slovy, když natočím video svého hereckého výkonu a vložím si tam libovolnou hudbu, je to podle tebe ok? Je potřeba rozlišovat dvě základní věci a to vlastnění věci a licence, která definuje jak lze s danou věcí zacházet. U her a softwareu jsou k odsouhlasení podmínky, to že je nikdo nečte a pak si to vykládá po svém je věc druhá.
      • slavek.skara
        Pokud ta hudba bude pasovat na to co předvádíš a budeš úspěšný tak ano. Hra jen podtrhuje to co předvádíš. Kolik lidí se baví reakci spíše toho člověka co to předvádí než tím co vlastně hraje. Dáme příklad vem si nějaké jeho video a vypni zvuk....a pak se na to celé podívej se zvukem.
    • ucho
      oni se toho nesnaží dosáhnout, tak to prostě je. u her si kupuješ licenci, ne tu hru...
  • Odulin
    Asi jsem divnej, ale mě tenhle fenomén nijak nezasáhl a asi jen tak nezasáhne. Vlastně jednou jsem shlédnul celý průběh Uncharted 1, ale dlouho jsem hledal gameplay bez jakýchkoli komentářů. Jinak jsem asi na straně tvůrců her, kteří by z toho taky mohli něco mít.
    • Inquisitor
      Já jsem neviděl ani jeden. Asi je to daný, jak už psal Aleš věkem. Je to očividně cílený spíš na pubertální publikum. A já osobně nemám zájem koukat na někoho jak hraje a ještě u toho vyluzuje všelijaký zvuky. Jsem rád když člověk najde čas si něco zahrát a ne ještě na někoho koukat :)
    • Nejseš divnej.
      Každýmu se nemusí líbit :)
    • Nejsi divnej,Ja to vidím stejně.
  • Nechápu, nevydělává na streamování herního obsahu na internet, ale ryze na vlastním duševním vlastnictví, SHOW. To že k tomu využívá propriety (aka hry) za které zaplatil a dělá jim VELKOU reklamu přece není nic zlého? Někteří lidi jsou prostě tak nenažraný a ziskuchtiví, že je mi z toho zle a z Fishe především. Tenhle člověk se ztrapňuje neustále a nechápu, že to ještě dokáže po tom fiasku po kterém sliboval, že už se na internet nikdy nevrátí, a porušil ...
  • x_ander
    Jeho letsplaye, ani žádné jiné, nesleduju (a vlastně dodnes jejich existenci a oblibu nechápu), ale v podstatě mu ten úspěch přeju. Možná se štěstím, možná svojí snahou, našel zkrátka něco, na čem se dá "jednoduše" zbohatnout. A proč mu to nepřát.

    A rozhodně nesouhlasím s tím, že by se obohacoval na práci jiných (Fish zase perlil). Jo, je sice pravda, že nebýt těch her, tak on nemá o čem točit videa a ty peníze by neměl. Ale s touhle logikou bychom mohli za "zloděje" považovat i herní časopisy a weby (a nejen herní, ale i filmové atd.) - ty se přece taky "přiživují" na dílech jiných, protože píšou o hrách, dávají na svůj web videa a obrázky z her, udělají třeba svou videorecenzi, a to všechno o hrách, které udělal někdo jiný. A na tom vydělávají. A nebýt těch her, tak nemají o čem psát. A to je přece postavené na hlavu, ne?

    Zrovna letsplayerů se zastávat nechci, protože mě letsplaye fakt nezajímají (párkrát jsem to zkusil a s pocitem šílené trapnosti hned vypnul), ale nazývat je zloději? Sice hru využívají, ale pořád k tomu přidávají nějaký svůj obsah. Spíš má pocit, že tu hru propagují, a pro vydavatele je to reklama zadarmo. Až někdo na youtube hodí záznam celé hry bez jakékoliv přidané hodnoty, a vydělá na tom balík, tak pak se můžeme o něčem bavit.
    • Thorleif_cz
      Souhlasím, navíc jeho prostřednictvím osloví daná hra cca 27M potenciálních zákazníků. To se už dá se zavřenýma očima přirovnat k trhu Česko-Slovensko-Maďarsko (když vyjdeme slepě z počtu obyvatel jednotlivých zemí - spíš bych mohl tedy ještě nějakou další zemi přidat, když se u nás prodeje nad 10k kusů berou za super výsledek), tam je dokonce reálné číslo případných kupců rozhodně nižší. Takže kolik stojí marketing v naší oblasti, který takhle studia dostanou zadarmo? A to že na tom vydělá a nepodojí žádnou PR agenturu je sice špatné pro tu agenturu, ale tvůrci hry to může být šumák... Nebo jsem někde totálně a absolutně mimo mísu?
    • Letsplay mi pride ako strata casu, ale budiz, je to kazdeho vec ako so svojim casom nalozi.

      Ano, hipster Fish by si mal uvedomit, ze to ludia pozeraju koli LETSPLAYEROVY a nie koli hre samotnej. Nehovoriac o tom, ze im naprosto unika aku reklamu im robi. Co bude dalej? Ak sa niekto natoci ako brnka na gitare, tak sa ozve vyrobca gitary ze naval prachy? Proste lol.

      A peniaze mu nezavidim, do hrobu si ich nezobere.
    • seš v česku tady se úspěch neodpouští... Je jedno co dělá tady tudíž neunáší lidi krutej fakt, že "nic nedělá" a má víc peněz než my. (Samozřejmě mě to taky štve, že musí fachat 8hodin týdně a nebudu nikdy mít tolik peněz jak on ale zas ho nemusím zbytečně hatovat. )
  • A na čem vydělává Google? Na obsahu od jiných.
    Na čem Facebook? Na obsahu od jiných.
    Na čem vydělává časopis o hrách? ....
    • Urcite bych se priklonil k nazoru ze je potreba hledat tu paralelu tady. Totiz chtit po nekom kdo v podstate dela vam propagaci jeste penize se mi zda jako hamiznost. Plati snad casopis kde se recenzuji hry nebo filmy poplatky tvurcum za to aby meli "svoleni" toto delat protoze pouzivaji pri recenzi produkt ktery vytvoril nekdo jiny? Nesmysl vidte. *3*
  • Nezapomeňte na další palčivou otázku. Kdy o něm Hollywood natočí film?
    • Né asi.
  • Kdybych vytvořil hru a natočil by ji známý youtuber, který by ji udělal reklamu (pro mě zadarmo) a zvýšil by prodej, tak nevím, proč bych měl chtít po něm ještě podíl z reklam.
    • Ale ze by si neco takovyho vazne udelal, to nehrozi, co? To pak nen iproblem trousit takova moudra a doslova trousit na hlavy lidi, co se snazi ostatnim prinest radost v podobe hry a chteji za to i nejakou tu odmenu...
      • Odměnou je prodej a zisk z něj, co ještě chceš? Obírat někoho, kdo propaguje tvou hru?
  • Fishe fakt nechápu, kdybych vydal hru a na video o ní by kouklo x milionu lidí, tak si nebudu stěžovat, ale skákat radostí. Je sice pravda, že vydělává na obsahu vytvořeném jinýma lidma, ale za hru zaplatil a ještě k tomu jí dělá slušnou reklamu. Porovnání s filmy je podle mě absurdní, youtuber do toho přece přidá vlastní obsah komentářem a jinýma zásahama.

    Jinak na PewDiePie jsem zkoušel párkrát kouknout a nevydržel více než 30 sekund. Když už něco takového tak občas kouknu na TotalBiscuit, ale to je něco trochu jiného, než jenom řvaní do mikrofonu.
  • Mám radši youtube recenzenty, kteří ze hry ukážou právě tolik, aby si z ní člověk udělal obrázek ale nespoilerují, jako třeba Angry Joe nebo TotalBiscuit, nedívám se na průběhy hraní celých her protože to pak postrádá smysl je hrát, hlavně když jsou postavené na příběhu
  • seprah
    no, když mu na to děcka koukaj, proč ne, ono vymyslet jednoduchej způsob, jak přijít ke spoustě peněz, je něco, co neumí každej. mě osobně jeho videa přijdou otřesný, dovedu si představit, že bych někoho mohl přikurtovat k židli a mučit ho tím. ale ty 4 mega ročně mu závidím. a to, že přispívá na charitu, ho šlechtí.
    • Ristoro
      Jo, ony všechny celebrity strašně přispívají na charitu, ale v dnešní době nikdy nevíš, kde ty prachy skončí.
      • seprah
        to, kde peníze doopravdy skončí, těžko nějak ovlivníš, ale už jen to, že má člověk dobrej úmysl, se podle mě cení.
        • Ristoro
          Spíš mi přijde, že to dneska dělají proto, aby zapůsobili na veřejnost, než z dobroty.
    • Tiez nemam rad jeho videa. Dokazal som pozret tak jedno:) ALe ked sa to ludom paci tak preco nie, nech si zaraba.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit