Za oponou Games.cz: Proces recenzování, jeho zjevné klady a skryté zápory
-
Stava sa ze hry ktore chcete nedostanete a musite si ich kupit?
Kluce ktore dostavate na recenzovanie ma kazdy aktivne na svojom ucte ci mate dake univerzalne games konto na steame xboxe atd...
-
tímto bych se asi živit nemohl. Hry mám jako koníček a hraju je ve vlnách, tj třeba mne to chytne, zahraju si pár her, a pak se toho přejím a třeba skoro rok nic nehraju. Mít jako povinnost hrát nějaké hry, navíc ještě v deadlinu a s tím že je musím zrecenzovat, by mi to asi zprotivilo. Kdybych to měl jako práci, tak bych si hraní asi neužíval.
-
Díky za skvělý článek, který ukazuje, že hraní her není zábava. :) Když jsem psal recenze pro nejmenovaný web, tak jsme se šéfredaktorem často museli hry kupovat ze svého. Když mně zaujala hra, která se objevila na Games třeba v novince, ihned jsem psal vývojářům. Povedlo se mi sehnat klíče na hry Beast Boxing Turbo a Alea Jacta Est (od AGEod Games) - na to dodneška vzpomínám. Jinak jsem výhradně kupoval přes GOG a Steam. Třeba s CD Projektem to bylo velmi příjemná komunikace, i když jsme nebyli ani nemohli být na úrovní Games, Hrej, Bonuswebu nebo Indiana. :)
-
1) Můžeme zcela bez problémů, kupodivu přísné známky dle reakcí nejvíc vadí čtenářům.
2) Týdny po vydání hra už zajímá minimum čtenářů, řádné zhodnocení se dá zvládnout v tom časovém okně, které máme zpravidla k dispozici.
3) Zpětné hodnocení má smysl u některých velkých her, málokdy je ale hrajeme tak dlouho.
-
Děkuji MOC za článek! Líbí se mi tento styl.
Na příště by mě zajímalo,
- zda si opravdu můžete dovolit dát hře, kterou máte jako jediní v republice od velkého vydavatelství, velmi negativní hodnocení
- zda je tak velký problém udělat recenzi i a na AAA hru třeba několik týdnů po vydání. Zda by to nemohl být Váš diferenciátor. Raději pomalu, ale pořádně. A třeba pak nemuset být "vděčen" za klíč s předstihem
- zda byste mohli dělat recenze třeba rok-dva po vydání u her, kde to dává díky DLC a patchům smysl.
Díky moc