Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ironií osudu je fakt, že právě změny ve verzi 2.0 mne odradily od koupě. Byl jsem tak nadšený, že po dlouhé době konečně vychází RPG, ve kterém jsou zbraně "cítit", takže pokud hráčův avatar inkasuje zásah obouručním mečem, tak reaguje jako živá bytost podléhající fyzikálním zákonům, ne jako kus prkna který se ani nehne (maximálně nějak zaheká) a pouze mu ubyde jakýsi červený pásek někde na okraji obrazovky.

A ejhle, museli to oddělat a jaké je moje překvapení, že hráči něco takového ještě vítají...a pak čteme, jak je elektronická zábava čím dál víc jednodušší. S takovouto se nedivím. A komenty ohledně DARK level mne nechávají chladným. Umělé navyšování obtížnosti tím, že příšery dávají soupeři větší zranění, to je na úrovni moderů, ne vlastních vývojářů.

Sám jsem moder a tak tipuji že DARK určitě bude výzvou, protože taková úprava obtížnosti není nic težkého, prostě se vezme hra a veškerá DMG se násobí zvoleným koeficientem (třeba 10x, to pro super hyper ultra DARK difficulty). Nicméně uvítal bych spíš, kdyby alespoň na tuto náročnou "DARK" obtížnost nechali Geralta reagovat na zásahy od soupeřů, když už zbytku hráčské obce nevadí hrát za netečnou štípací fošnu.
    • Ja neviem chlape čo riešiš, niekto ťa nenúti si patch 2.0 inštalovať. Ja ho napríklad stále nemám nainštalovaný a fičím na patchi č. 1.6 tuším (2.0 má pár sto mega a momentálne mám dosť obmedzený net).. Osobne si ho však určite nainštalujem bo hoci bol súbojový systém veľmi dobrý v tomto smere by mu táto drobná zmena určite iba prospela. Ja som si hru predobjednal a hral som ju hned v prvý den čo bola dostupná bez akýchkoľvek patchov - stopercentne som si ju vychutnal aj tak - čiže opakujem nikto ťa nenúti si nainštalovať ani jeden z patchov.. sú to prázdne keci čo tu táraš - hra je výborná a developeri si zaslúžia aby si si ju kúpil a nie tu prázdne lamentoval a ešte sa sťažoval že ti ponúkajú viac možností ako si hru zahrať respektíve viac užiť...
    • Nejdřív si Witchera 2 zahrej a pak se jdi vyjadřovat do diskuze. Do té doby, prosím nepiš lži, ty modere..
    • U mne například byl problém že jsem nikdy nedosáhl konečné sekvence seků nebo proti triviálním protivníkům takže určitě na to jde koukat z různých pohledů...
      BTW Halapartnu třeba pocítíš či Charge rytíře ze štítem *4*
      Rozhodně kdybys to dovedl do extrému tak jedna dobře mířená rána by Geralta poslala dolu...
      Na vysokou úroveň v aréně se pak tedy musíš chovat velice opatrně a to nemá zkušenosti s tou nejtěžší úrovní :-)
      • Souhlasím s úhlem pohledu na věc. Podle mne byla původní verze v pořádku, pokud měl někdo problém, mohl hrát na nižší obtížnost, kde soupeři útočí takřka jeden po druhém (variace na Assassin's Creed).

Ohledně knockdown útoků: hra se provedenou změnou posunula k tradičnímu action-RPG pojetí boje, kde existují standardní útoky (avatar na ně nereaguje může útočit dál) a sražení (kdy postava spadne k zemi a po určitý čas není schopna útoku). A protože taková změna znamená citelné ulehčení boje, tak je potřeba ji kompenzovat například zvýšením zranění od nepřátel. Zde se dostáváme na pole subjektivního vnímání - osobně mám radši trochu nižší udílené zranění, ale za to viditelnou reakci avatara na jakýkoliv zásah. Tím je pro mne avatar živější, snáze se identufikuji.

Do extrému nic není potřeba dovádět, příklad byl zvolen tak, aby vyhovoval mojí agendě ^_^

Ohledně arény - obět subjektivní pocity. Mám radši pár nepřátel a pořádnou výzvu v podobě každého z nich. Když na hráče pošlou vývojáři sedm vlkodlaků, tak se pochopitelně musí chovat opatrně a takticky, nicméně osobně bych radši uvítal tři vlkodlaky, kteří znamenají pořádnou výzvu. A výzvou nemyslím přemrštěnou výdrž potvory a vysoké udílené zranění od potvory. Apropo v aréně je hezky vidět, že některé potvůrky nejsou na boj ve skupině stavěné ^_^.
        • Před patchem 2.0 jsem hrál jsen chvíli, ovšem nepocítil jsem nějaký extrémní rozdíl v boji. Asi máme jiné verze hry, protože po útoku mi postava nestojí jak kůl v plotě, jak ty naznačuješ. Co jsem postřehl, tak pokud jsem byl sražen k zemi, tak to již pro mě neznamená instantní smrt, protože se mi často stávalo, že než se postava zvedla, dostal jsem další knockdown. Dál také v průběhu odskočení, pokud jsem zasažen, tak odskok není přerušen.

Zmiňuješ se, že pokud měl někdo problém v boji,(z toho jsem pochopil, že tys problém neměl a počet protivníků ti nevadil) mohl si dát nižsí obtížnost, "kde soupeři útočí takřka jeden po druhém?", ale vadí ti více nepřátel v aréně. Jinak asi mam špatnou paměť, ale 7 vlkodlaků si v aréně nepamatuju.

Na druhou stranu, pokud se ti neladí změny v patchi 2.0, není nic jednoduššího, než ho neinstalovat. Nebo pokud jsi moder, tak si udělat nějak mod
          • Před patchem bylo nutné se víc pohybovat - následky toho nechat se obklopit nepřáteli byly fatálnější než nyní - nedalo se totiž pořádně zaútočit protože útok okamžitě přerušil některý z útočících nepřátel. S perkem umožňujícím jedním sekem zasáhnout víc nepřátel z tohohle mechanismu těžil i hráč (rychlými seky v podstatě znemožnil soupeřovi jakoukoliv akci). Osobně mi to tak vyhovovalo víc. Ale jinak náš pravdu, rozdíl až tak velký není.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit