Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hnisavec
    Witcher 3 naj rpg od Gothic 2....dufam ze bude este u 4ka
    • Když už mluvíme o Gothic 2, grafik design blood and wine mi trochu připomíná risen 1 :D Ty barvy a ty kamenný zídky kolem vinic ve španělským stylu. . .

Už aby bylo jedenatřicátýho
  • No co by ne. Až dohraju Dark Souls 3 aspoň na NG++, tak si na to čas jistě najdu, i když to mým tempem bude tak za 2 roky :)
  • Hra mne hodně bavila, na druhou stranu mne mrzeli některé herní mechanismy . Například některé monstra mne zklamali - boj s příšerami má být rychlý a smrtonosný (a to nejsem Witcher fundamentalista - je mi fakt jedno jestli Triss má jiný vlasy než v knize). Třeba takový běs - sice vás odhodí 3 metry ale během doby kdy se tak nějak dáváte dohromady si někam jen tak odkráčí, místo toho aby vás dodělal nebo se na vás rozběhl ( u toho vidím promarněný potenciál nějakého glyfu - pro rychlejší vzpamatování se) . Ze základní hry byli asi nejzajímavějším monstrem Mlhavec. Polednice, Lešij taky ušli a doopravdy zábavným soupeřem byl až pavoukovec a ta obří žába.

Pak mne trošku mrzela absence animace pití lektvaru. V jedničce byla. Ve dvojce to bylo vyřešeno elegantně rituálně byť trošku zdlouhavě a ve trojce se zřejmě jen tak stačí zakousnout do kousku kuřete během boje. Když alchymie přidává dobu trvání lektvaru tak ať to má taky význam. Člověk by si pak rozmyslel v jaký chvíli si dát elixír Rafárda bílého

Určitě by si šlo pohrát i se třídami zbroje podobně jako v DS, ale je asi fakt, že by to narušilo koncept úniku.

Tak trošku doufám, že nějaký šikovný modér si s W36 pohraje. Byla by škoda kdyby Nexus byl majortině pro mody do Skyrimu a Falloutu.
    • Ta hra nemá funkční agro nebo jak se tomu nadává, takže pokud tě odhodí tři metry, jsi z dosahu, proto nereaguje. Takhle je to u všech nepřátel v Zaklínače, stačí ujít pár metrů a nepřítel stojí a hledí a ty ho klidně můžeš ustřílet...
      • UH? tak toho sem si fakt nevsiml za celou hru a dost o tom pochybuju, agro tam samo je
        • hype ti vymyl mozek, proto jsi si toho nevšiml

Agro tam je naprosto minimální, proto nepřátelé dost často nereagují

https://www.youtube.com/watch?v=mcGiINmzEyM

tady se podívej, pokud mi nevěříš...
          • to video nema s agrem nic spolecneho, to je jen blbe udelane AI
  • To bude masakr *14* *14* *14*
  • doufám, že recenzi bude psát někdo jiný než nekritický fanboy Bohoněk, rád bych si přečetl recenzi na Zaklínače od Aleše. Aleši pojď do toho...
  • Paul_cz
    Haters be damned, lepší firma momentálně v herním byznysu neoperuje. Tohle bude podobně rozsáhlý jak celej Witcher 2 a přitom to stojí třetinu toho co běžná AAA hra.
    • Levné polské jídlo a hry, čeští důchodci, hrrr na ně :-).
    • To už je prostě moc i na mě *7*
    • iSpirit
      Ach bože...
      • Veskoslav
        DS jádro dorazilo:) Třeste se, smrtelníci:)
        • Ještě chybí lakatosh a Femto.
      • Nefňukej pořád.
    • Kozy
      *1* *1* *1*
    • Still
      Tak tak *1*
  • TheGGG
    Ta stylizace je humpl, ale zahraju to, protože mě zajímá, koho tam Géčko zase bangne... Jinak radši by měli dát nějké story s velkou bitvou, to mě ve W3 chybělo...
  • iSpirit
    Z této diskuze plyne jedno: I kdyby CDP začal vraždit lidi na ulici, tak se to zdejší fanoušci budou snažit zamluvit :)
    • Z této diskuze plyne jedno: Nemá cenu chodit do diskuzí tam, kde vládnou fanatičtí DS trolls pod alter-egama co si naklikávaj.
      • iSpirit
        nevím, proč na mě reaguješ s DS. Už jsem tu několikrát psal, že mě Dark Souls nijak neoslovily...
        • Nevím, proč na mě reaguješ s tím, jestli tě oslovilo nebo neoslovilo DS, když to nesouvisí s tím, co píšu. Ach ta vztahovačnost... *15*
          • iSpirit
            Tak to se omlouvám, pochopil jsem to ve smyslu, že jsem nějaký Dark Souls fanatik, přitom mě štíty a meče absolutně netankuji .)
  • Ano ano, úplně nová hra o úplně novém hledání nových červených fleků v trávě a úplně nových otaznících. A to se vyplatí. *1*
    • Otazníky lze vypnout a stěžovat si, že zaklínač dělá většinu času zaklínačské zakázky mi taky příjde nesmyslné.
  • Hateři neustále řešící otazníky a hledání stop si neuvědomují, že W3 by člověk neměl srovnávat s nějakou bájnou dokonalou RPG, kterou nikdy nikdo neviděl, ale s ostatními současnými open world hrami. Ano, v Zaklínači můžete (nemusíte) oběhávat stovky otazníků. V Dragon Age: Inquisition (ve Far Cry, v Ass Creed) oběháváte stovky kosočtverců - je to totéž a je to mor současných her s světem (na západě se tomu říká syndrom "ikonky na mapě").

Dnešní hry obecně trpí tím, že skoro každý jouda umí vytvořit otevřený svět, ale neví, jak ho zaplnit (totéž platí třeba pro poslední díly GTA, Red Dead Redemption nebo Metal Gear Solid 5 - obrovské, krásné a z herního hlediska prázdné světy).

Podle mého názoru jediný (když nepočítám Japonce!), kdo přišel za ta léta s propracovaným open-world herním obsahem je Bethesda (Elder Scrolls). Ale kromě Bethesdy je otázka "jak zaplnit otevřený svět" zatím nezodpovězena - firmy spíš bezradně tápou. Zaklínač 3 mi přijde ještě OK. Vele otazníků nabízí nepřeberné množství questů a repetitivnost herní činnosti celkem úspěšně dohání zajímavým světem, rozhovory atd.
    • To nemyslíš vážně, hrál jsi Fallout 4? Tak prázdnej svět jsem snad ještě neviděl. Nuda a pořád stejný lokace.
    • Až na to, že Zaklínač není sandbox na rozdíl od TES. Nepotkáš tam náhodné situace, vše je naprosto generované. Je to naprosto lineární hra ve velkém světě takzvaně fake open word...
    • Jenže Bethesda vytváří neskutečně generické světy. Je tam pár druhů nepřátel, které se liší jako vejce vejci, každý v 5 úrovních, které levelují s tebou. Naprostá většina pokladů se generuje automaticky v závislosti na levelu (stejně jako to co prodávají obchodníci), takže až na pár výjimek všude najdeš a koupíš to samé. A to nemluvím o misích, kde volby prakticky neexistují a často ani ten příběh nedává smysl (navíc většina misí se hraje stylem "utíkej za šipkou dál"). IMHO jediné co bethesda umí je vytvořit engine. Nechal bych vždycky někoho jiného, ať z toho udělá hru.
      • "Jenže Bethesda vytváří neskutečně generické světy. Je tam pár druhů nepřátel, které se liší jako vejce vejci"

To je sranda, že Zaklínač je na tom ještě hůř. Několik druhů utopenců, že?
    • W3 si se zaplněním toho světa poradíl líp než Bethesda. Možná to není uplně přesné. Bethesda ty světy umí zaplnit, ale dělá pár katastrofálních designových rozhodnutí, který tu hru ve výsledku hrozně shazují - např. level-scaling, možnost připojit se ke všem guildám a stát se jejich grandmasterem v jednom jediném projetí, možnost vygrindovat svoji postavu uplně ve všem na 100 procent atd. Kdyby Bethesda vzala systém pravidel s DnD s omezením vývoje postav, s omezením, jakou guildu můžeš připojit atd, tak by to nejspíš byly nejlepší hry jaké kdy byly udělané.

Jinak si myslím, že v zaplnění open-world světa je pořád bezkonkurenční Gothic 1+2+3. Ale pokud bys šel dál do historie, našel bys jiná rpg, třeba Wizardry 7, Might and Magicy, Ultimy, které měly open-world, které měly epický příběh atd. Ale těžko porovnávat tyto staré pecky s dnešními hrami.
      • Taky bych řekl, že ty otazníky jsou lepší než to co předvedla Bethesda... Spousta otazníků má nějaký vlastní příběh a v heart of stone jsou některé dovedené do dokonalosti ( kdo hrál tak třeba balista vs Wyverna), tak že se suprově doplňují.

No já myslím, že kdyby neexistovalo 100 skrýší pašeráku, tak se W3 gothicům vyrovná G1 a G2. To už u mne víc haprovalo to, že Geralt je ve trojce taková legenda, že by ho v podstatě měl znát i ten největší poustevník..
        • W3 (hrál jsem jen základní hru) měl obrovské spousty generických questů, které měly všechny uplně stejnou strukturu: pokecej s borcem (přečti nástěnku), sleduj stopy, zabij potvoru, vrať se zpět. Občas tam byl vsunutý nějaký borec navíc, se kterým jsi musel pokecat, než ses dostal k té potvoře.
          Hlavní příběh byl taky hodně průměrný a působil zbytečně natahovaně a nelogicky. Místo aby Geralt z Barona prostě vymlátil nebo na něj použil smysly, kde je Ciri, tak běhá několik dní po bažinách. V Novigradu místo aby se čarodějky teleportovaly, tak si nejsou schopny sehnat loď atd.
          A ty červené stopy byly fakt strašné.
          • Tak mne zaklínačské zakázky připadali z principu docela dobře udělané. Je to prostě standart zaklínače a i mezi nimi byli zajímavé questy (na Skellige s tim společenstvem monster). Sapkwoski nakonec nepopisuje běžné zakázky Zaklínače - o těch se jenom zmiňuje například v sáze, ale ty které jsou něčím zajímavé (povídky)

Ano nelogičností tam bylo spoustu, ta teleportace mne taky napadla. Na druhou stranu mezi mágy bylo spoustu fušerů - alchymistů a zaříkávačů, kteří se asi jen tak teleportovat nemohli.
          • no jeste ze ty scenare nepises ty :)
    • Funkční otevřený svět měl např. Fallout 1 už v roce 1997. A za téměř 20 let jako nejsou vývojáři z největších a nejprachatějších studií schopni vytvořit pořádné RPG? O tom to není. Je to o tom, že herní průmysl zdegeneroval a místo kvality chrlí balast, v poslední době navíc plný chyb. Nikomu fakt nepřipadá divné, že se běžně drze vydá hra buďto nehratelná nebo v polofunkčním stavu, že vycházejí nedodělky, které se dokončují x měsíců po vydání přes DLC a jakési "final edition" apod. hnus? Ano, Zaklínač 3 je mezi slepými jednookým králem, CD Projekt je alespoň schopen vydat funkční produkt, ale příběhově je to částečně obšleh jedničky zkombinovaný s pohádkou o kohoutkovi s několika dobrými questy mezi repetetivním hledání fleků. Bethesda je kapitola sama o sobě. Poslední RPG Fallout 4 je přemalovaná trojka s hloupým příběhem a technicky bídná tak, že je potřeba hrabat se 10 minut v ini souborech, abych si ve hře nepřipadal jako připláclý ksichtem na sklo, stáhnout si 5 módů, aby rozhovory dávaly smysl a ve finále nadávat, že se sesypala grafika při plížení a čekat na opravný patch.
      • Ne. Je to hlavně o tom, že od doby Fallout 1 jsi o 20 let zestárnul? A stejné věci se díváš dost jiným pohledem? V roce 1997 mě bavila fůra činností které by mě dnes nebavily vůbec - a přitom se na nich nezměnilo vůbec nic. U her je to stejné. Nikdo už ti ve hrách nenabídne totéž co jsi u nich prožíval když ti bylo o 20 let míň a byla to první hra z daného žánru.
        • Fordzy
          Máš pravdu, před dvaceti lety mi byly dva roky a rád jsem si hrával s chrastítkem, ale dnes dávám přednost Zaklínači. Lidé se prostě věkem mění.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit