Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: O víně a krvi je spíš nová hra než datadisk, věří si tvůrci z CD Projektu
12.5.2016 | Petr Poláček
224 příspěvků
-
Anime děcka vyčítají zaklínačovi barvy? *1* Hlavně nepochopím to srovnávání DS a Zaklínače, však jsou to totálně odlišné hry. Kdo má rád boj tak si zahraje DS, kdo má rád vyprávění a příběh zahraje si Zaklínače.
-
-
anime děcka, to je jako co za sr*čku? Jestli chceš být anime hater, tak to dělej alespoň pořádně a né jak ko*ot... Weeaboos otaku low grade trash nás můžeš nazývat...
-
Ja mam rad oboje a moc :) oboje jsem si uzil, uzivam a uziji...nechapu to kdyz se to nekomu nezda at uz Z nebo DS tak proc to resi a travi tim cas...taky nelezu na diskuzi k Wowku nebo Ordinaci v ruzove...
-
proč se vytahuješ Dark Souls a Anime? Nikdo se tu o Dark Souls nebaví, jenom nevíš, jak reagovat na kritiku, tak musíš vytáhnout Dark Souls, o kterém tu ani slovo nepadlo vůči Zaklínači.
-
-
A psát jako Sam a lol ihned pod sebe je normální? Kdyby jsi aspoň psal nějakým jiným stylem, ale to je naprosto totožné *1*
-
-
Veskoslav jinak řečený Sherlock :D
-
-
-
tak hrát Zaklínače 3 kvůli příběhu taky není dvakrát moudré :D. Záchrana světa a princezen najdeš úplně všude :d
-
-
Ahoj, mam dotaz. Rozehral jsem pred par dny Zaklinac 2: Vrahove kralu rozsirenou edici na Ultra detaily. Imho to vypada to stejne dobre, jako Zaklinac 3. Jelikoz na mem i5 + GTX 960 4GB to jede v prumeru 28 FPS, predpokladam, ze Ultra byla do hry dodana pozdeji (v Extended edition?), protoze v dobe vydani pred 5 lety by si to nikdo nezahral.
Je to tak? Ale hlavne: Jak hodnotite grafiku Zaklinace 2 na Ultra vy, v porovnani s trojkou?
Diky za nazory. -
-
nemáš zaplej supersampling? by ti to melo jit o dost líp. Ten supersampling je i v options myslim napsanej červenou barvou pokud si dobre pamatuju. Ten ti tvoje 960 na 60fps fakt nedá.
-
pokud vim, tak tam Ultra byla vzdy a krome toho tam byl (je) navic supersampling, ktery v te dobe rozumne rozjel jen malo kdo.
Co se tyka srovnani grafiky 2 vs 3, tak to jde tezko porovnavat, ale v zasade si jsou podobne, akorat ve 3 je to rekneme ze sirsiho pohledu, spousta nadhernych vyhledu do krajiny a ,,WOW,, momentu. Samozrejme za ten ,,vyhled,, zaplatis HW vykonem. -
Já dvojku na ultra myslím hrál, teda vše max a pak tam byl nějakej supersampling, nebo co to bylo, a ten jsem měl myslím vypnutej. Hrál jsem na i5 2500k, 8GB RAM a gtx 680 2GB. Grafiku takhle z hlavy porovnat nemůžu, ale v tý době, kdy jsem to hrál, byla super. Trojku jsem hrál taky na max, akorát mám stažený na půlku hairworks, na i5 2500k, 16GB RAM, gtx 980. Trojka mi přijde graficky hezčí, ale to bude pokrokem v technologiích a hardware. Asi není úplně správný porovnávat hry, které dělí 5let od vydání (nebo kolik to opravdu je)...
-
-
Ubersampling. Ten mam prave zaply a dela obrovsky rozdil. Ja bych je taky neporovnaval, kdyby nebyly graficky srovnatelne, coz je prave to, co me na tom prijemne prekvapilo :)
-
-
Já to měl asi taky zapnutý, hrál jsem s gamepadem na TV a zvukem z domácího kina *1* ono už jen to, že dvojka je "koridirivka" a trojka "open world" trojku graficky snižuje. Včera jsem koukal na všelijaký mody do trojky a dá se z toho udělat grafický orgie, ale je na to třeba řádný pc *1*
-
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=_elYktHyKcU
-
-
Ano, YT a google znam taky, ja se ptal na subjektivni nazory zdejsich ctenaru (mozna jsem to nenapsal jasne).
-
-
To po nich nechtěj! Ještě bys je mohl vyděsit. 50% osazenstva tu dává průchod svým komplexům. Veskoslav ti řekne, že máš jít hajat (protože on je místní guru), Magister_Peditum se tomu zasměje a ty vtipnější ti řeknou, že máš následovat červené stopy a otázníky. Nedej bože nechtěj po nich komplexnější analýzu. *1*
Vřele tě tu vítáme!!
PS: Když budeš ten šťastnější, tak ti naklikáváč udělí 80 liku a nebudeš si muset dělat novou facebookovskou profilovku na léto aby jsi zbalil babu... *1* -
-
Zpomněl jsi na zástupy ubrečených haterských děcek, co opakují naučené, leč naprosto nesmyslné fráze a dělají tu ze sebe šašky
-
-
-
-
-
Tak som sa zamýšľal so starším susedom či je vôbec možne , že by bol vydaný labutí patch na hru, ktorá by vyzerala ako na E3 2013 ? i keby to nevídali je to vôbec momentálne uskutočniteľne ?
Lebo jeden môj starší priateľ z Česka z inej branže tu hru videl za dverami osobne v roku 2013 na vlastne oči.
Čo ma dostalo a aj som rád ako to povedal, že súčasna hra vyzerá parádne, ale oproti tomu čo videl vtedy, je to vraj takmer ani nie obyčajný priemer.
Vravel že za posledných desať rokov nič také nevidel, ale že ani už asi neuvidí
Ako sme sa o tom bavili , vravel že to nemalo obdobu, bolo to doslovne vlhké, prirodzené grafické prostredie, ktoré bolo takmer ako renderované, . A na druhej strane to vôbec nebolo prehnane presvetlené čo je u dnešnej väčšiny hier. Až som mal pocit že nielen grafiky ale aj oči ľudi ešte niesu na to dnes pripravene. Ten prvý trailer čo som videl nemá fakt vizuálne konkurenciu dokonca ani oproti súčasnému cry enginu
. .
On to proste zhodnotil jednoducho ako doslovne vlhký prirodzený svet v podobe renederovaného filmečku. To už za niečo hovorí , tak preto som spomínal či by sa dalo takúto grafiku vrátiˇť i keď samozrejme s obmedzeným výkonom. ??? na Zdrawie -
-
ty jsi na tu grafiku hodně založený co? Starší soused prodal pár stovek hektarů a tak jste si koupili PC za 200 000,- a teď brečíte, že musíte hrát na stejné grafické úrovni jako zbytek toho herního p*vlu kolem... ah, vždy mě zlepší náladu, když nějaký pomatený pcmasterace brečí kvůli grafice... příště pozor, co v lese sbíráte za houby....
-
Tvůj známý asi mluví o tom bombastickém traileru, co vyšel kolem E3 2013 a který loni po vydání Zaklínače 3 způsobil trochu kontroverze, když výsledná hra vypadala v určitých ohledech jinak. Samotná gameplay prezentace za zavřenými dveřmi na E3 2013 už ale taky neměla grafickou úrovně zmiňovaného traileru. Byl jsem na ní a hra tam vypadala v zásadě tak, jak vypadá dnes. Čili nadále krásně. :)
-
Ten první trailer je hodně přehodnocenej. Ksichty, textury, LOD apod. tam byly příšerný. Na druhou stranu částicové efekty tam byly daleko kvalitnější, než co později Poláci vydali - ve hře to už byly klasické 2D texturované šmouhy z roku 2005. Taky osvětlení tam bylo mnohem kvalitnější. Nevím jestli to byla Global Illumination, ale moc bych se tomu nedivil a mám pocit, že jsem někde četl, že to později z rendereru vyndali, protože konzole to v open worldu prostě nedávaly.
-
Někde vývojáři zmiňovali (necituji), že takovou grafiku a otevřený svět není momentálně možné nebo spíš velmi obtížné dát dohromady. A taky jak už píšou dole, kdo by to taky utáhl že? :D
-
-
Tak zrejem nikto to hej, ale ako možnosť výberu a ukážky, i keď na druhej strane sú dnes čipy ktoré by to utiahli, napadol ma RADEON PRO DUO, ale problém je že by sme to finančne neutiahli, a či by to malo zmysel, zrejem nie.
E3 2013 bolo niečo neskutočne prirodzene ale zároveň fantasy, páčilo sa mi to ešte viac ako taký samotný Kingdom come alebo Gothic 3 a to už je o čom hovoriť, tým teraz nemyslíme počet pixelov samotnej grafiky a celkového designu.
Znovu sme so starším pánom - lesníkom dúmali možnosť rozdelenia Zaklínača 3 na 5 častí.
Respektíve že by to bolo ako samostatne dlc v jednej hre ako Velen redáánsky,, Novigrad, Kaer mohren a Skellige plus Tousssaint , v rámci možnosti výkonu sme to mysleli.
Samozrejem ten koncept nadvazovanie na jednotlive časti by musel byť možno trošku pre-zmenený ale naša otázka znela, či by sa to prejavilo na , výkone hry , respektíve tej grafickej stránky . (takzvanému upgradu voči downgradu ) ??? -
-
Krajina vo víne krvi a ruži je taka presne ako som si už za čias četby kníh predstavoval, čo som rád že tam vidno naozaj zmenu podnebia subtropu,vegetácie, či architektúry samotnej, ide z toho cítiť historická krajinka severného Talianskaa, zároveň či skôr južného Francúzska, čo ma zase celkom blízko ku sebe. Ale vieme čo sa skrýva pod povrchom, a nejaký bonus v podobe krvi božej, čiže samotného vína od vinice Castel Ravello by som ku hre celkom rád prijal.
-
-
-
-
Bože kolik toho hypu ještě mají v zásobě? To co tihle hoší z Polska předvádí okolo této hry hraničí s vymýváním mozků...
-
-
Je to cílený na duševní mrzáčky, víš....
EDIT: Myšleno tak, aby měli slaboduší jedinci co hatovat *1* -
ale nedělej... už si se třásl na novej článek, aby si měl důvod jít plivat do diskuze... ;-)
-
tak to se nemáš čeho obávat
-
Ještě řekni, že ti zabili matku...
-
-
a šrouba
-
-
Ta negativní hysterie co tahle hra vyvolává je neskutečná.
-
-
Neboj sa, to len tu.. všade inde ľudia, ktorí sú radi, že aj tomto svete neúplných hier s DLC, ktoré stoja 20 Eur a trvajú 2 hodiny, sa nájdu štúdiá, ktoré dávajú do svojich hier kopu roboty, ich hry majú množstvo obsahu a za skvelé ceny (CD Projekt, From Software, Obsidian, Paradox, Rockstar)
-
-
-
-
-
Podle mě to není špatná hra, ale mě osobně nesedí systém alchymie a craft se mi zdá dost chaotický s přehnaným množstvím receptů.
-
-
velice špatné animace hlavní postavy, ovládaní postavy dost čast hapruje,umělá inteligence taky nic moc, díry ve scénáři, díry v lore. Z Geralta udělali ňoumu a za ňoumy se mi špatně hraje. Měli jsem hrát za Letha :)
-
-
jestli z Geralta udelali noumu, tak se presne drzeli lore
-
-
Jako nesouhlasím, ale je to vtipný :)
-
-
-
-
jestli z neceho dostanete rakovinu, tak jsou to diskuze na games, nikde jinde jsem horsi necetl...mozna proto, ze vsude jinde tyhle pochybny existence proste odstranej a je klid...
-
Zaklínač 3 je pro mě nejotravnější hra, co znám. Vím, že je naprosto irelevantní nesnášet nějakou hru až za hrob, navíc když jsem si oblíbil předchozí díly, ale je to tak. Průměrná hratelnost a zbožná glorifikace naprosto fanatických fanboys mi způsobilo, že tuhle hru fakt nesnáším :)
Kdo se přidá? -
-
pokud existuje hra kterou nesnášíš až za hrob, nejsi opravdový hráč...
a z tvého příspěvku chápu, že nejvíc tě na zaklínačovi s*re to, že se stal tolik oblíbený...
víš co seš? víš co seš? ... seš normální pozér :P :D -
-
mě sere, že nejhorší díl je nejvíce oslavovaný, protože jde všem na ruku. Pokud kvůli tomu nejsem opravdový hráč(ať už je to cokoliv), tak budiž...
-
-
ty ses taky nejhorsi dil prosim te.
-
-
Jo.
-
-
Witcher 4 prý bude MMORPG
-
Jó, není nad pořádnej flamewar takhle na pátek.
Oni ti větráci zaklínače jsou skoro větší fanatici než jablíčkáři.
Nepřipouští ani objektivní názory.
Musíš mít prostě přes prsa vytetovaný Witcher a nebo tu vlčí hlavu abys byl aspoň rovnocenej partner do diskuze. -
Jdu do toho *1*
-
-
Původní hru mám od začátku ale ještě jsem ji nehrál tak mám dotaz jak je to s obtížností případně jestli je nějáky mod co by ji zvednul pokud je to moc snadné
-
-
hrál jsem to na na nejtěžší obtížnost od začátku do konce a ani jednou jsem si ji nesnížil. Zezačátku je to docela těžká (tak na urovni Dark Souls), tak od 12-tého levelu už to je snadné i na této obtížnosti. Zvlášť znamení (iqni, quen) byly hrozně overpowered, možná už to upravili. Trochu problém byl až s posledníma třema bossama (už si nepamatuju jejich jména), ale opět asi tak na urovni bossů s Dark Souls.
-
-
celkově mi jde o to že většina her je lehká i na nejtěžší v dnešní době
-
-
jo, toho bych se u W3 moc nebál, určo to není extra lehký na max obtížnost... jinak samo souhlas, hry sou ted celkove dost easy
-
-
mno právě witcher 2 jsem hrál na předposlední obtížnost jen protože bych nechtěl hrát kvůli smrti od začátku ale jinak to nebylo nic strašně těžkého spíš tak průměr většinu her si dávám na co nejvyší obtížnost kromě strategických hned ze začátku
-
-
ne, nejvyšší obtížnost neznamená, že máš jen jeden život. To je možná nějaký hardcore mode, který tam jde zapnout. Takový drsňák ale nejsem. Hrál jsem to na nejvyšší obtížnost ale normálně se save/loadem.
-
-
Insane – for unusually skilled gamers who expect an extremely high difficulty level. Opponents deal very high damage and no saved game can be loaded if Geralt dies. This difficulty level is more difficult than Hard.
-
-
mluvím o W2 :) k přirovnání ne o W3
-
je to možné já to hrál tak před rokem právé na tu nejtěžší normální úroven nebylo to nic strašného ale ani tak jednoduché zase tak doufám že nesnížíli latku
-
sorry, už si to fakt nepamatuju. Já jsem to hrál na Death March (nejtěžší obtížnost). Ten mod s jedním životem nevím jak se jmenoval
-
možná to změnili/přidali od té doby, co jsem to hrál já. Hrál jsem to hned po vydání. Co si pamatuju, tak ten mod s jedním životem se jmenoval Death March
http://www.polygon.com/2015/6/3/8712405/witcher-3-difficulty
-
-
-
-
-
obtížnost? Asi takhle, hraju dá se říct 20 let, W3 byl muj prvni witcher a pro mě byly idealní obtížnost jedna pod maximem. Hru sem prerusil cca na 30 levelu a ted se k ni vracim. Zanedlouho to prepnu na max obtiznost. Tož tak. Nějak super easy to teda neni. Kor pro lidi co to nikdy nehráli. Prijde mi to tak akorat proste.
-
-
Tak,ted jsem to mesic hral,pred par dny dojel hlavni linku.Zacal jsem na dvojce,po par hodinach dal na zlamane kosti a po par dalsich hodinach na deatmarch az do konce,da se to..
-
-
Hele, zkus si dát od začátku nejtěžší (Deathmarch) a hned první souboj (ghúlové na cestě do White Orchard) ti jasně ukáže, jestli je to pro tebe moc těžké nebo málo těžké. Mně přijde Deathmarch tak akorát. Ze začátku dostáváš držkovou, ale časem se vypracuješ a ve druhé polovině hry už to dáváš bez problémů - až datadisk Hearts of Stone datadisk zase trochu zvýšil. Takže to vyzkoušej.
-
Obtížnost se dá měnit v průběhu hry.
-
-
mě jde o to aby to nebylo snadné i na nejtěžší
-
-
hra je mířena na Veskoslavy, takže to na nejtěžší dohraje každý...
-
-
Na CD Projektu je naprosto zásadní jedna věc. Na rozdíl od valný většiny AAA studií mají chlapci z Polska ksicht.
-
-
Navíc DMR Free. To je risk.
Dnes každý využije možnosti restrikce ale CD Projekt ne. -
Ten ksicht se zřejmě udržuje celkem dobře, pokud máš všechny hry v portfoliu z jednoho světa s totožnou mytologií a pokaždé se stejným hrdinou.
-
tj. PR ksicht...
-
-
Když mluvíš o PR, víš vůbec, co to znamená? Bez googlu.:D
-
Aspoň to PR je pravdivý *1*
-
-
na downgrade jsme už zapomněli? A další lži jako slibovaná magická optimalizace na konzole?
-
-
V konzolovém světě se magická optimalizace rovná downgrade, takže tvoje věta je velkou ironií.
-
Konzole mě nezajimají, takže jejich optimalizace mě nebere...
Downgrade? I když to nebyl ten bombastický trailer, pořád je to hodně nadprůměrné.... -
Grafika je výborná i po tom downgradu.
-
-
Zlej, zlej UBI. Moc, Moc hodnej CDP. Oni lhali jeno tři roky a ještě týden před vydáním tvrdili, že downgrade nebyl, nakonec ho pod tíhou přiznali. Tohle tady obhajujete a ještě plivete na UBI.
JE MI ZLE ! -
asi tak, 60 fps na ultra nedá ani 970, tak co by lidi chtěli? Optimalizovaný je to přitom pěkně. Tak esi má někdo 980ti tak si to dá na ultra a 1440p/60fps a je to. Dál sme zatim nedošli, to není problem CDP ale HW. W3 ždíme grafickou kartu ukrutně, těžko chtít víc. Nebo si kup za měsic GTX 1080 a možná to dáš i v 4k. Trailery pred vydáním ukazovali hru tak jak ve finale vypadala, což je fér. Ne jak např UBI, ktery do poslední chvíle chrlej fake trailery, koupis hru a vypada to 2x hur a je to nehratelný i na top HW....
-
-
Nafouknuta bublina ze ktery uch*avaj vsichni opakovaci nazoru nekoho jineho, je k smichu. Downgrade samozrejme byl, to je zcela normalni, a co s tim. Ale jooo, byly to lziiiii, strasne lziiiii, kryste pane. Probud se z ty diskoteky uz.
-
-
-
-
-
víte co je APOBAB? to je Automatická POhádková BABička ze čtyřlístku. Jak to tu čtu, tak spousta hejteru splnuje definici APOBAB, jedou si svoje pohádky který někde četli, nikdy to nehráli a opakujou to jak kolovrátek... viz DS skvadra atd...
-
-
viz komentáře o konzolích skvadra...
-