Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc mě baví číst jak si vyčíslujou ztáty *1* Pravdou je, že žádné nemají.Předražený titul si spousta lidí za plnou cenu nepořídí.Tudíž se nedá mluvit o ztrátě.V herním světě, ale vlastně i v hudebním a filmovém průmyslu je něco shnilého.Viděl někdy někdo, že by se výrobce oblečení dožadoval dalších peněz za prodej v second handu?Nebo vydavatel za knihu, která se prodala v antikvarátu?Výrobce vozu za prodej v autobazaru?Tak nějak si říkám, že ten svět je naruby a vydavatelé her nahlavu *12* Nedávno vyšla nádherná statistika, kde stojí:že hráč za utržené peníze(rozuměj prodejem do bazaru)pořídí novou hru... samozřejmě něco přidá navrch.
    • Přesně tak - nakonec tohle už se tu probíralo mnohokráte. Mě na tom fascinuje i to, pokud to nepřekrucují do takových primitivností média, že jistě dobře placení manažeři vydávají takováto směšná prohlášení. Na jednu stranu mohou sdělení schválně zjednodušovat a manipulovat pro svůj prospěch kvůli masám (masy se považují obecně za jednodušší - rozuměj hloupé, nebudu to rozporovat) - aby bylo sdělení srozumitelné a nebo v horším případě to tak vidí sami, což by znamenalo, že jsou to na svých místech zbyteční nedoukové - raději je propustit na pár let do škol a knihoven přemýšlet.

      Samozřejmě každý normální člověk s trochou rozumu pochopí, že nejde takto kalkulovat s čísli. To že se z 100.000 kopií 30.000 prodá do druhé ruky a 200,000 ukradne neznamená, že firma ztratila na prodeji 230.000ks (100K prodala, 200K ukradeno, 30K bazar = 330 teoretický prodej -100skutečný=230K ztráta). To zcela jistě nesmysl. Lidi nekradou hry jen z plezíru mají jistě racionální důvod hru prodat. Má pro ně již malou hodnotu ...např. co s nic moc 6hod. singleplayerem, ještě těžce skriptovaným, po dohrání? Nebýt bazaru a pirátů, viděl bych tyto čísla třeba takto: prodej by klesl ze 100K na 70K (méně peněz za bazar, méně úspor z vypirátěných nekvalitních her), bazar 0, piráti 0 ...výsledek 70K místo 100K + museli být víc solit za marketing.
      Herní magazíny by se takovéto propagandě také bránili jen pomalu (aby nenaštvali čtenáře především), neboť zabránění teoretických ztrát jak jsme uvedli by vedlo k vyššímu vlivu PR a tím tlaku na média (ti by získali vyšší hodnotu pro čtenáře jako zdroj informací a zároveň by na ně vydavatelé více vyvíjeli nátlak - a to i finanční, aby nehanili jejich rychlokvašené produkty a zajistili tak prodejnost).
    • "Předražený titul si spousta lidí za plnou cenu nepořídí." Není pravda (možná jenom u nás a dál na východ). Pravdou ale je, že v západních zemích jsou hry o pár stovek levnější, nemluvě o tom, že platy tam jsou někde jinde než u nás :). Lidi to tam tak neřeší, a tak k rohlíkům a dalším věcem přihodí i nějakou tu hru ;).
      • A to je právě ten rozdíl, platy jsou tam několikanásobně větší a hry několikanásobně levnější než je tomu u nás, což je opravdu na zamyšlenou. To stejný se týká hudebního průmyslu. CD za babku včetně poštovnýho. Naučil jsem se nakupovat CD (dvd) v zahraničí, což se rozhodně vyplatí. Je rozdíl dát za CD tady 1000 Kč a v zahraničí 500 Kč... A v mnoha případech je rozdíl i více než dvojnásobný.
      • Jo to je taky fakt, ale když vidíš management i v ostatních firmách, jaké podnikají kroky ...není se čemu divit, ale je dobré to vše brát z lepší stránky. I my na to máme. :-)
    • přesně tak, navíc když si koupím třeba nový trenky, tak mě nikdo nevnucuje uživatelskou licenci, mám neomezený počet instalací, můžu je půjčovat komu chci, stáhnout si je ode mě taky může kdokoli a když je poseru, tak mi žádný postih za neoprávněný zásah do konfigurace taky nehrozí*1*
    • jn...americký kapitalismus...
  • Pro manažery herních vydavatelství:
    Škoda, že jsem se včas nedozvěděl, že na Vaše místa stačí základní škola. Ach ten informační deficit, kam se mnou zametl. Je holt éra informací. Kdybych věděl, že stačí umět sčítat jednoduchá čísla ... nakonec toho inženýra jsem si mohl koupit, snad asi jako i oni.

    Myslím, že než budou další roky opakovaně vydávat takovýhle paskvil, mohli by se mrknout na něco z logiky, filosofie, statistiky a sociologie například. Moc jim to prospěje a i my ostatní oceníme vyšší IQ následných tiskových prohlášeních.
  • Nech spravia hru na ktoru sa nezabuda a nikto ju do bazaru neda. *zmurk* na krabicu magic carpet 2 na mojej polici
  • Řešení existuje jmenuje se warez a jeho kamarádi torrent a crack.
    Nenažraní vydavatelé si nic jiné nezaslouží.
  • A dáváme vám nefunkční demo.........
    • demo je funkční... *3*
      • neřekl bych, 90% lidí není schopno vytvořit účet, a hráči s Win7 nemají ve hře zvuk........
        • USER47
          U mě se účet vytvořil v pohodě a zvuk na Win7 mám taky:).
  • Nemel tohle uz davno half life 2 a jakakoliv steam-only hra?
    • tady se ale bavime jen o online obsahu, ne o spusteni hry jako takovy. krabicovou verzi zakladni hry muzes koupit z druhy ruky a normalne pojede, ale bez klice nemas pristup k dodatecnejm online vecem (ktery te muzou zajimat, ale taky nemusej).

      ovsem online obsah si muzes vzdycky dokoupit na PSN nebo xbox live a pokud bazarovou hru koupis dostatecne levne, porad se ti to vyplati, navic si koupis jen ty add-ony, ktery te skutecne zajimaj (a za vetsinu DLC musis beztak platit zvlast i kdyz si koupis hru novou). u novinek to sice moc nefunguje protoze cena klesa pomalu, ale u starsich kousku je to v pohode.
    • To omezení? Ano má a je to k ničemu, hra se naváže na účet a bych ji mohl prodat musím ji prodat i se STEAM účtem
  • Nech spravia hru na ktoru sa nezabuda a nikto ju do bazaru neda. *zmurk* na krabicu magic
  • cim ma byt omezena online aktivace? jedine co me napada je meil - v tom pripade muzu po porizeni hry pouzit (vytvorit) novy mail a pripadne pak hru prodat i s nim...
  • Alebo si kupte online kluc lacnejsie niekde na internete, ja plnu sumu platit urcite nebudem a zohnal som ho asi za 390 CZK. Takze uz si len pockam na dorucenie online klucu.
  • co tak kupit bazarovu hru spolu s online klucom? ved to nieje kluc na jedno pouzitie, ved predsa ak o rok si hru znova nainstalujem tak budem chciet znova aj ten online kluc znova pouzit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit