Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus
    Jenže ty "bábovičky" mají poměrně dosti-místnou cifru v dolarech.
  • Gonzi
    tak pokud by na tu myš byla nalepena virtuální ruka, tak bych čekal že bude tam kde ji nechám, nezávisle na pohledu (klidně mimo obraz) a co se pohybu hlavy po cockpitu týče, tak bývá dobrým zvykem dovolit hráči "všechno" (je lepší jej nechat projít oknem, než jej zarazit, protože by se z toho taky mohl poblít).
    Scénář s hýbáním s pohledem je naprosto nepoužitelný, jenže ten druhý scénář má jen tu nevýhodu, že můžeš zapomenout kde tvá ruka zrovna je... což můžeš řešit centrováním tlačítkem myši, ukazatelem kterým směrem se máš otočit abys jej viděl atd... To jsou všechno malé věci, navíc snadno řešitelné... samozřejmě ti to vadit může, ale já oculus nemůžu dospat, protože radši budu sedět ve stíhačce, než se na ni dívat na monitoru.
  • Radioaktivni_surikata
    "V prvom rade je naivne si mysliet ze vo firme ktora ma niekolko studii, robi vydavatela dalsim sa da vsetko ukontrolovat?"

    Všechno se ukontrolovat nedá nikdy, leda náhodou, ale je normální, že jsou nějaký priority. A zrovna dlabat na to co dělá Carmackův tým je přešlap jak hrom. V současný době R&D může brát jako černou díru fakt málokdo, protože prachy prostě nejsou. Zenimax je možná měl, a jestliže s nima takhle hospodařil úmyslně, pak se není čemu divit. Tohle měli nějak ostřejc řešit už dávno, a ne teď, když Oculus koupil prachatej Facebook a bude z toho soudní tahanice jak Brno. Prostě selhala kontrola a dost fatálním způsobem. Jinak by se to teď vůbec neřešilo, a nebo když, tak už nějakou dobu...
  • Jack1947
    Jak rikam babovicky babovicky jak 4lety kluci... se hadaji. Akorat o penouze no.
  • Doporucuju ten link: http://www.glassdoor.com/Reviews/Employee-Review-id-Software-RVW4012058.htm tam byvali a soucasni zamestnanci ID Software prave tu vnitrni situaci politikarteni managementu popisuji a zminuji i ten MASIVNI odliv nespojenych zamestnancu na vedeni firmy (vedeni ID Software), ktere posle vseho je to puvodni vedeni pred koupi Zenimaxem. Takze stari znami a podezreli.
  • Cela kauza je k smichu. Kdyz si prectete toto: http://www.glassdoor.com/Reviews/Employee-Review-id-Software-RVW4012058.htm tak zjistite, ze ID Software od ukonceni vyvoje RAGE vnitrne hnije a to diky managementu, ktery nezvladl prejiti z maleho soukromeho teamu do velkych rozmeru velkeho vlastnika. Aneb totalne zadna funkcni idea jak udelat DOOM4 a vyjebavani se Zenimaxem. Co to ma s tim spolecneho? No to, ze nejvetsi prca je, ze celou dobu tomu Zenimax jen prihlizi podle vsech indicii a podle stejnych indicii po koupeni ID Software mu daval hooodne volnosti v tom co si tam delaji. Proste koupil firmu (ZENIMAX) a nechal ji v dobrem at dela dal dobre veci. Takze, kdyz defakto byvali kamosi Johna ho po tom co mu neumoznili pracovat na Virtualni Realite uvnitr firmy, tak jak on chtel a nechali ho dojit do situace, ze se rozhodl kvuli tomu odejit z firmy, ted hazeji klacky pod nohy, protoze si rvou hlavy, jak si nechali mezi prsty utect zlaty dul, tak to je k smichu a k zbliti zaroven. Ale k zbliti ze soucasneho ID Software, ktere stoji za tou zalobou na Oculus. A jen pro doplneni, to ze John sel za tim co chtel delat melo za nasledek, ze s nim sli i ti dalsi ve firme co delali na VR, jenze v tomto konkretnim pripade "ti dalsi" bylo pravdepodobne cele technologicke oddeleni ID Software, 60 lidi!!! :-D takze jim nikdo ve firme nezustal, kdo by dal vyvijel a staral se o ID Tech5 Engine (na kterem se ted pripravuje DOOM4). Ha ha ha ha ha dobry pokus ID Software, respektive pozustali... ale tohle Vam neprojde, pojebali jste to v samotnem zacatku. ROFL muzete si za to sami.
  • 2waltar ... Star Citizen, Elite, War Thunder ... nejsou simulatory, simulator je od slova simulovat - DCS simulator je, nebo trebas sturmovik ... a dalsi. (podotykam, ze za simulator nepovazuju ani sim mod wt, protoze i ten je velmi vyznamne zjednodusen, byt mas k dizpozici prave to ovladani joyem)

    2Gonzi ... to je prave ten problem .. uvedom si, ze ted mas fixni vyhled, se kterym muzes nejak hejbat (jak ti vyvojar dovoli) a v ramci toho pohledu mas fixni kurzor mysi. Ted mi rekni, jak by se ten kurzor mel chovat, kdyz si rekneme prave mackal neco na strope ... a zmenil si pohled a divas se k podlaze. Kde mas kurzor? A mas problem. Bud ti snim budu hejbat relativne s vyheldem a to te bude mast, protoze se ti bude hejbat doslova pod rukama ... nebo to necham na mysi ... a pak budes v haji proto, ze ho proste ztratis z dohledu a nebudes vedet kde prave je.
  • V prvom rade je naivne si mysliet ze vo firme ktora ma niekolko studii, robi vydavatela dalsim sa da vsetko ukontrolovat ? Dalej R&D oddelenia vecsiny firiem su tak nejak brane ako cierne diery do ktorych sa leju peniaze, tazko sa kontroluju a dufa sa ze nieco z nich vypadne. Viac je to potom o tom kolko si ten dany research developer vydupe, ake ma meno/postavenie nez to co naozaj je schopny vynajst alebo priniesiet. No a v tomto bol pre nich predsa len Carmack pojem a zname meno, urcite si ho chceli udrzat takze mu proste vyhoveli. Dalsia vec je ze pre vecsinu sefstva bolo asi VR proste nezaujimava blbost pre par geekov ktory sa len zabavaju. Proste v tom nevideli ziaden potencial, tak len podhodili par drobnych nech maju spokojneho zamestnanca. Podla clanku, ked prisiel uspech Kickstarter kamapne, tak ich samozrejme zaujem ludi asi zdvyhol zo stolicky a zacali vtedy jednat s Palmerom a chceli sa nejak dohodnut.
    Ostatne tato situacia nie je zasa az tak vynimocna. Iste da sa hned vsetko osetrovat zmluvou, lenze ked to zasa zamestnavatel prezenie a zvlast pri zamestnancovi ktoreho si ceni a pripadne ho lanaril tak moze o neho prist. Ludia predsa len maju radsej aspon aku taku volnost.
  • Gonzi
    Co se těch hardcore simů týče, tak tam bych čekal že si můžu v cockpitu klikat myší = rozhlížím se s oculusem a klikám si na jednotlivé přístroje, posouvám táhla apod... a na samotný let mi zase stačí joystick/HOTAS.
  • Vsecicko kolem tohodle Oculusu je na bliti nejvic samotny Oculus *3*
  • Ohladom prenosu vedomosti: tu zalezi od znenia zmluvy. Totiz ak nepouzil zdrojaky, tak je to prakticky nedokazatelne. Nevraviac o tom, ze ak ide o nacrt rieseni, tak tazko sa proti tomu zaluje ( ak nie su patentovane schemy rieseni a pod ). Moj osobny nazor je, ze Zenimax nedocenil potencial nimi vyvijaneho produktu a snazia sa teraz hasit, co sa da. Carmack ma len tu smolu, ze je vhodna obet. Tazko ale povedat, na koho strane je spravodlivost, kedze nepozname presne znenie zmluv a zmluvnych vazieb vsetkych zucastnenych stran.
  • https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9kBMscW_dVg#t=404
  • Lotr
    Z drbů prý šlo hlavně o Carmacka. Brali ty peníze jako investici které ho udrží ve firmě.

    Ale trochu z jiného úhlu pohledu. Dohody mezi velkou firmou a "nadšencem z garáže" bez smlouvy jsou celkem běžné. Většina smluv vás k něčemu váže.
    A její absence vás chrání vůči neúspěchu.
  • Radioaktivni_surikata
    To co jsi tu popsal je exemplární příklad blbosti. Jestliže dám někomu velký prachy, jméno nejméno, a nekontroluju, jakým způsobem jsou vynakládány a neověřuju si výsledky, nedej bože protože jim nerozumím, tak jsem totální blb a je jasný, že to dopadne špatně. "Dát někomu prostor" a "totálně selhat v jakýkoliv kontrole a o nic se nestarat" jsou dost odlišný věci ;) To cos popsal by Zenimax neomlouvalo ani v nejmenším. Navíc v dnešní době, kdy se patentuje každej šroubek a matička. Je to prostě šílený, stejně jako předsatva, že šéfové s výkonou pravomocí akorát chlastaj cuba libre a vozej si zadky na jachtách :)
  • Myslim ze sa na to pozerat zo zlej strany.Iste keby dosiel do Zenimaxu Palmer s tym ze dajte mi k dispozicii Carmacka a par ludi a zaplatte to tak ho poslu do prdele, tu to ale evidetne bolo opacny pripad. Carmack nemal moc asi do coho pichnut - Rage bol uz vydany, Wolfenstein robilo ine studio a Doom4, nuz to niekto nevie v akom stadiu vtedy bol, tak si proste uz Zenimaxu vydupal ze bude robit research (co vlastne aj bola jeho napln prace) ale tereaz mamiesto noveho 3d enginu tak sa bude hrabat vo VR. Zenimax mu v pohode vyhovelo, jednak bol to ich zamestnanec (asi? boh vie aku mali dohodu kedze bol aj jednym z majitelov ID Softu od ktoreho ho odkupovali) a zaroven predsa len vyznamne meno tak preco si ho rozhadat. Tak mu dali priestor. Casom mozno prisiel , mozno ukazal nejake to demo a proste ukecal vedenie ze by sa mu hodilo este par ludi navyse. Nuz a sefstvo, ktore aj tak sa technike vecsinou prdlajs rozumie a ma dolezitejsie veci na praci (chlastat cuba libre a podobne sra*ky na jachte) tak dali chlapcom volnu ruku nech sa hraju. Nuz a dopadlo to tak ako to dopadlo.
  • Jack1947
    Beztak to treba i delaj schvalne, smejou se nad duverivejma hlupakama... ze jim snedli rybu i s udici a naviojakem. *5*
  • Já bych to přirovnal spíš k tomu, že když ti začne soused tu sekačku kopírovat a prodávat a nebude se mít o co soudit, tak to nějak překousneš (obzvlášť když právníci stojí velké peníze), ale když zdědí od strýčka těžké peníze tak ho začneš soudit, protože už je o co *9*
  • Tak běž a udělej něco nezákonného "ve jménu her", když budeš u soudu tak se nebude psat o bábovičkách. Navíc tady bude od tebe klid
  • Jacku, bez urážky, dětinské je pouze tvé uvažování.
  • OMG :) https://www.youtube.com/watch?v=LPszKhewSec http://www.reddit.com/r/oculus/comments/266b86/control_vr_full_upper_body_and_finger_tracking_in/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit