Přejít na výpis diskuzí
Zeschuk z BioWare neodešel, jeho role se rozšířila
10.8.2012 | Adam Homola
97 příspěvků
-
Da2 vyborna hra?
V DA1 + DLC + Awakening cez 180 hodin, presiel som to na nightmare..A to som hral len za maga a planujem aj dalsie rasy a povolania
DA2 som robil vsetko questy a a trvalo mi to prejst tusim za 30 hodin, pribeh stal zahovno, bol som len nejaky pajac, ktory chodil z miesta na miesta a zabijal, recyklovane a navyse prazdne lokacie, ktore sa behom casu nijako nemenili a ludia stale nosili to iste a navyse, cely DA2 a jeho bojovy system, animacky posobil ako lacna budgetova japonska bojovka...tu hru som presiel raz a nikdy viac, prvych 10 hodin je absolutne nudnych a onicom, potom napr hodiniek pribeh chyti spad opat nuda, nuda a nic...A nakoniec sa vsetko dolezite rozvinie v poslednej polhodine hrania..
A ze vraj DA2 ide hlbsie do pribehu postav? A v com? Ked s DA1 v ramci pribehu to nema skoro nic spolocne? Hral si ty vobec tu hru ci len troll? -
-
Taky mám dvojku raději než jedničku (netolkienovské pojetí příběhu, humor, komplexnější soubojový systém, výborně nadesignované boss figthy, Varric...). Každopádně hoši, je zbytečné tu takhle spamovat.... V podstatě po sobě jen hážete špínu a překřikujete se...
-
-
Jo ten perfektní bojový systém kdy se nepřátelští "ninjové" spawnovali přímo před očima a skákali ze stropu fakt nádhera *1*
-
-
Já mluvím o bojovém mechanismu, nikoliv o formální stránce. *3* Jestli se nepřátelé zhmotňují před tebou, vylézají z kanálu či padají z nebe nemá nic společného s kvalitou bojového systému... Tak hlavně, že se fanoušci DAO dušují, jak upřednostňují hloubku hry před její formální stránkou. *1*
-
-
DA2 je FAIL ve všech směrech *1*
-
-
-
-
DA 2 je ve všech směrech horši nez jednička až na příběh ten je daleko originálnějši...
-
-
NJ, pribeh DA2 je originalnejsi...
DA1 pribeh o cliche, ako 1 clovek zachrani svet..
DA2 pribeh cliche o tom, ako sa z nuly snaziacej sa len prezit a ochrani tnajblizsich stal hrdina a clovek s plyvom...
Napisane strucne a bez spoilerov...
Fakt originalne obe pribehy, resp. ich koncepty *6* -
-
No dyt, i kdyz to napises takhle jednoduse, tak je videt, ze dvojku si musel popsat dvakrat delsi vetou ;)
-
-
Aspon jeden! A me jde o dobry pribeh predevsim, takze proto mi ostatni aspekty neprijdou tak hrozne.
-
-
To je u hry docela slabota, když jediné pozitivum je originalita příběhu (oproti jeho předchůdci). *4*
-
-
Hráls? Podle mě neni, i když to všichni říkají. To je jako když chceš vyzdvihnout jednu část, tak logicky upozadíš věci okolo. Když chceš hru s komornějším příběhem, aby jej hráči víc vnímali a je tam mnohem víc rozhovorů a dějových scén, tak odebereš některé prvky jako třeba vybavování členů v partě, atd. Že jsou RPG aspekty horší je podle mě právě rozhodnutí, aby ve dvojce lépe fungoval komorní příběh. Možná jsem jediný, kdo tohle vidí, ale mě se to tak líbí. A když na tu hru všichni tak nadávají, o to víc to musím napsat :)
-
-
DAve:
To čtení těch šílených dialogů, to zase nebere mě. Každý to má jinak, někdo rád čte knížky, někdo zase kouká na filmy. Někdo má čas číst a psát si poznámky, někdo to rád slyší a pouze jednou. Pokud možno bez titulků.
Na dungeon & dragon by člověk pomalu potřeboval druhý život. -
Milop33: Styl dialogů jako v ME celkem jen 3 možnosti za ten dabing nestál. *7*
http://www.geekstir.com/wp-content/uploads/2011/03/rpgs.jpg -
Hlavně postava ve dvojce mluví, ne jako v jedničce za hluchoněmýho *15* .
Upřímně. Po posledních hrách od Bioware mám problém přejít k jiným způsobům vyprávění. Ačkoli se najdou takové, avšak není jich zase tolik. Jediná vada na kráse je prostě vydavatel, EA jsou manageři a jejich hlavní náplní jsou grafy. -
Urcite, ta hra je zjednodusena po vsech strankach, a proto jsem se mohl vic soustredit na dej a to se mi proste libilo. Urcite bych nechtel takhle vsechny RPG hry, ale nemyslim si, ze by to byla spatne udelana hra, kde proste nevedeli jak to udelat, tak by to udelali blbe.
-
Neboj se, hrál. *3* Mně se ve dvojce líbil třeba design, který nebyl tak klišé jako v "pohádkové" jedničce, ale celkově mi to přišlo po všech stránkách zjednodušené.
-
-
-
-
-
Takze kdyz se nekomu hra libi, tak je to troll? Kam ty diskuse uz speji, to nevim :) A pribeh DA2 je rozhodne lepsi, protoze jednicka to bylo takove klasicke zaciname epickou bitvou, az zabijeme draka a zachranime cele kralovstvi. Jestli nekomu vyhovuji takovehle pohadky, tak ok, ale me se prave libi komornejsi veci jako Dragon Age 2.
-
-
da2 je jedina hra od bioware co sem hral a nedohral... Kdyz vynecham pribeh, kterej me teda osobne neprisel lepsi nez v 1 . ok je min klisovitej, komornejsi. Tak me zustane hra -"plnohodnotne pokracovani" ktera je neuveritelna odflaknuta a to za ni chteji prachy jako za plnohodnotnou hru. Tobe nevadi, ze tvurci reycklovali par smesnych lokaci, ve kterych se odehraval celej pribeh? Ze zjednodusili bojovej system, resp ztoho udelali obycejnou mlaticku s vicema postav? ze vynechali celkem stezejni prvek old rpg, tedy tvorbu postavy? Dyt je to jako diablo akorat s 5-10 lokacemi. Oprotoi 1 je to neuveritelne odflakla hra, kterou udelali snad za rok bo dva po vydani 1.. Bioware bohuzel uz neni to studio co bejvalo, alespon to tak vypada, myslim si ze fuze pod EA, bo co to bylo, jim hrozne uskodili a svazalo ruce a jedou po nakym diktatu sefiku EA. To dokazuje i ME3, posledni dil byl pro me nejhorsi z cely serie a ne kvuli konci ale kvuli jinym aspektum, treba rozhovory a rozhodovani nebyly na takovy urovni jako ve 2 a 1 Lokace byly opet smrsteny a bylo jich jen par (napr. citadela). M3t byla jako DA2 zjednodusena - u DA2 je mi to jedno ale u ME ne, serie ktera byla planovala od samyho zacatku, cili bych spis myslel ze bude 3 gradovat a bude vyrazne lepsi nez predchudci.
-
Mne je fuk, ci sa ti ta hra pacila alebo nie, ked sa ti pacila, tak fajn, aj taketo individua sa najdu, ktory sa DA2 pacil, a respektujem to, ale prosim ta, nekecaj mi tu rozpravky o tom, ze DA2 je lepsi a dospelejsi ako DA1, toto uz je fakt moc a nereagovat sa na to absolutne neda...
DA1 hlavna pribehova linka je dlhsia ako cele DA2 so vsetkymi questami, takze...DA2 som hral len preto, lebo som chcel vediet, co sa stalo s univerzom DA1 a postavami...Nakoniec som sa toho dozvedel asi na jednu A4 stranku nepodstatnych informacii a to sa hra odohrava niekolko rokov po tychto udalostiach...Vyhodil som 33 eur von oknom, mohol som si to precitat na wikipedii a mal by som pokoj. -
-
DA2 je nepochybne dospelejsi. Tak si odvypravej pribeh jednicky. To je klasicka pohadka, jedno klise vedle druheho az nakonec zachranis cele kralovstvi a dostanes malem pulku princezny k tomu. Odvypravej si pribeh dvojky a uvidis, ze uz pribeh samotny obstoji jako "pribeh", ktery je zajimavy odvypravet a nehrat jej jen prostrednictvim hry. Chapu, kdyz se nekomu pribeh Dragon Age 2 nelibi, pak se mu ani nemuze libit ta hra, ale pribeh je prave to, co je dal oproti jednicce. Ale zase rikam, muj nazor, ktery rikam prave proto, ze ho nikdo jiny nerekne :)
-
-
No a uz ten duraz na ty cleny rodiny je to, co myslim tim dospelejsim pribehem. Ja preci nerikam, ze je to nejaky uzasny originalni pribeh, jen vidim posun oproti jednicce, a tady me ten pribeh bavilo vic sledovat, vic sem ho vnimal.
-
Promiň, ale co je dospělejšího na tom, že se kluka z chudé rodiny stane hrdina jednoho velkoměsta. Je to jen příběh jedničky v o něco menším měřítku (celé království > velkoměsto). Morální dilemata a nevyjasněné charaktery byly už v jedničce. Skutečně jediný větší rozdíl je v tom, že se zde více klade důraz na ostatní členy rodiny, kteří v jedničce působili více méně jen v tutoriálu.
-
DA1 a DA2 maju oba klasicke cliche pribehy, ktore sa v rpg pouzivaju roky...Pribeh DA2 je asi tak jedinecny ako DA1, ktory bol uz recyklovany pred a aj po a dokonca v hrach od Biowaru...Hral si ty aj ine hry od Biowaru ako DA1 a DA2...Asi nie...
-
-
-
toho jsem si tady taky všiml: líbí se ti něco co většině ne? Jsi De Bill. Nebo naopak - nelíbí se ti něco, co je podle ostatních bomba? Pak jsi přinejlepším troll. Asi nikdo nezná přísloví "sto lidí sto chutí".
-
-
-
"Blizzfuck = achilova päta." Určite každý z vás videl film Wall Street /alebo aj slabé druhé prokračovanie/. Hnus, faloš, podvod, virtuálne prachy, opcie, deriváty. Zvrhlí čur*ci ktorí sa snažia kapitál presunúť do toho svojho chlievika, bez ohľadu na následky alebo to slušnejšie okolie. Súčasný krízu má na triku americký nenažraný žid. Ani tí európe však nespia. Židovská firma Vivendi SA je francúzsky moloch so širokým záberom. Hudba, telka, film, telekomunikácie, knihy, internet a hry, asi 60 000 zamestancov. Pred časom dobre známa fúzia s inou židovskou firmou Activision. A tá zas pohltila Blizzfuck inc. Vivendi je však od vypuknutia krízy v 2008 v pekných sračkách /priam likvidačné poklesy ceny akcií/. Akcionári a podielníci sú nespokojní. Vivendi sa preto rozhodlo trochu "ozdraviť" situácia a ponúkal na predaj časť podielov, kto by to čakal, práve Blizzfuck divízie.
Trh však takmer nereagoval a to ani pomocu výraznej intervencii iných židov z Goldman Sachs and Barclays. Trh nereagoval ani po ďalšom znížení vyvolávacej ceny. Možno ste prekvapený - veď predsa MMO WoW je megaúspešné a Starcraft a Diablo sú la bomba. Skutočnou pravdou je, že MMO WoW je tragédia greckej kvality. Podiel nákladov ku zisku je príšerný, a ďalej sa pred očami závratne rýchlo zhoršuje /pokles predplatieľov padol z 12 na 9M/. Starcraft vybuchol a Diablo je prd vo vetre /iba nedostatočne maskujú reálne problémy/. Vivendi vníma Blizzfuck ako jednotku s nízkou bonitou, likviditou. Suchý konár čo treba odrezať. Ti istí experti čo vnímajú Blizzfuck ako stagnujúcu firmu a WoW ako mrtvolu varujú aj pred nadchadzajúcim MMO Guild Wars 2, ktorá ďalej zníži podiel WoW na trhu a teda aj cenu akcii Blizzfucku a teda aj Vivendi a žid sa nasral. Pamätajte, že som bol prvý , čo pred 2 rokmi povedal, že Blizzfuck je v riti a to hlavne vďaka jedinej hre, ktorá ich drží na vodou /WoW/ a situácia tam už vtedy bola na hrane. Plakať však nebudem. Tie arogantné sv*ne mi už dlhšiu dobu liezli na nervy. -
-
A jé je, nějaký týpek zabloudil z diskusí na idnes do games. *15* Možná bych tě i bral vážně, kdyby na mě z textu nevyskakovali všechny ty "fucky", "čur*ci" a "židi". Jo, a taky bych, jako kolega níže, bral nějaký zdroj o těch ztrátách. *3*
-
Běž si nechat dokončit lobotomii blázne. *7* *1*
-
Mam takovy pocit, ze vsechno co jsi napsal jsou jen zvasty, ale pro jistotu se te zeptam na link s dukazem pro tve tvrzeni, ze "Skutočnou pravdou je, že MMO WoW je tragédia greckej kvality. Podiel nákladov ku zisku je príšerný,".
-
-
Logika 9 000 000 x 10 = 90 000 000 $ měsíčně.A to jsem to počítal pouze v dolarech a ne eura a libry apod. takže pokud si nekupujou zlatej hajzlpapír prachů by měli mít dost *5*
-
-
Zdá se to být hodně, ale otázka je kolik je stojí provoz a údržba serverů pro tolik lidí, obávám se, že se těch 90 mega měsíčně může rozpustit velice rychle. To, že vivendi prodává akcie zrovna blizzardu není samo sebou. Něco asi není vpořádku a s blizzardem to nevypadá dobře.
-
-
-
Utřít a spláchnout.
-
No súdiac podľa tvojich komentov za posledných 5 rokov ti okrem Sony lezú na nervy všetky firmy... *15*
-
-
Greg Zešuk! Greg Zešuk! *1* *1* *1* ZEŠUK! *1* *1*
Z E Š U K
Z E Š U K
*1* -
-
Pořád lepší než třeba Jessica Chobot *12*
-
-
Na druhou stranu, kdo ví, co naše jména znamenají v jiných jazycích. *15*
-
-
Nic, nemnoho jazyků má tak stupidní diakritiku a výslovnost.
-
-
To tady nevím, co je na naší diakritice tak strašně složitého (´, ˇ, °) a výslovnost je taky v pohodě. Minimálně se nemusíme zvlášť učit jak se slovo píše a zároveň jak se i vyslovuje, jako u jiných jazyků. *15*
-
-
Jsem přesvědčen, že se téměř u žádného jazyka se jeho rodilí mluvčí neučí zvlášť jak se slovo vyslovuje a jak se píše v míře o mnoho větší než v češtině. My přece také nepíšeme fčera, nýbrž včera - a nevzpomínám si, že by to někomu na základce dělalo velké problémy. Spřežky nejsou z pravopisného hlediska o nic složitější než diakritická znaménka. Cizincům učení češtiny asi o něco usnadní, ale o tom, že by něco usnadňovala Čechům dost pochybuji.
-
Samozřejmě že Čechům to přijde velice jednoduché, ale zkus se zeptat nějakého cizince, který se snaží česky naučit. A mimochodem, taky jsou v češtině slova jako dcera (cera), sedm,(sedum) vrh (vrch), okenní (okení), hrad (hrat), nehledě na nevyslovitelnost Ř, pochopení Ě (které ve výsledku taky mění výslovnost), takzvané písmeno "CH" a tak dále.
Jo a tu diakritiku jsem zmiňoval kvůli tomu, že ve většině jazyků neznamená nic, takže slova obsahující diakritiku taky neznamenají nic :3
-
-
-
-
-
Ani nevím proč ale zasmál jsem se *1*
-
-
Obligátní "Já to říkal!".
To je tak, když někdo používá značku pro něco zdánlivě podobného, ale ve skutečnosti celkem dost jiného. Ale co, EA a asi i Bioware si peníze nahrabali, takže můžou zavřít Biokrám. -
Ok, tak už se konečně nemusíme tvářit, že ty korporátní kejdy, které z VioWare už nějaký pátek lezou, jsou cool, protože Zeschuk a Muzyka.
-
-
Bioware.
-
-
Tak a BW ro můžou zabalit...Teď když ho má EA ve spárech je s nima konec.Už tak je EA dost zničilo.
-
-
no jo, klasika: za všechno může to zlé EA. To skoro vypadá, že BioWare byli k podpisu smlouvy s EA nuceni s pistolí u hlavy - jinak si tu nenávist k EA a glorifikaci BioWare představit nedokážu.
-
-
ale prosím tě...Proč asi pojmenovali největší zlo v sérii Mass Effect rEApers *1*
-
-
hehe, dobre ty :D
-
-
-
Trochu mi to připomína Interplay.
-
-
Bioware už není to co bývala..nenasytnost EA Bioware zničila.
-
-
Přesně tak DA1 několikrát dohráno skvělá hra.. DA2 jsem nedohrál ani jednou strašná nuda lituju že jsem za to zaplatil plnou cenu *9*
-
Nic není co bývalo a Dragon Age 2 je nejlepší RPG adventura! :) Ať si kdo chce co chce říká, Bioware s EA jdou hodně dopředu a to se tradičním hardcore hráčům nelíbí. Ale stačí nebýt tak konzervativní a zjistí, že žádný úbytek na kvalitě her se nekoná, jen jsou jiné.
-
-
k*kot
-
To je stejný jako říkat:BLIZZARD JE LEPŠÍ NEŽ BYL ZA DOB SC:BW A D2 a wow:cataclysm je lepší než tbc! zkrátka totální nesmysl. Firma která jela parádní singleplayer rpg najednou udělá MMO? Fuck logic
-
-
Tyhle hry nehraju, ale asi to pro většinu hráčů bude lepší, když má s těmi hrami ještě větší úspěch, než dřív :)
-
-
Asi ano proto blizzard ztratil 3 mil aktivních předplatitelu za poslední rok.Ale tohle neni diskuze o blizzardu tohle je diskuze o tom že podle tebe je Bioware která je omezována EA aby jen čerpala peníze z hráčů za poloviční produkty lepší ne tak která udělala KOTOR apod. parádní pecky.Já pamatuju kdy vývojáři dělali hry i pro radost a ne jen z toho třískat prachy za DCL apod. sra*ky
-
-
Ano jako MW3 jejich master sergeant of all sergeants který je výdržnější než king Leonidas a za explozí a zvuku americké hymny porazí sovětské nepřátele! *12*
-
Robotron3: pro dospělejší publikum ? Co ten sex přes spodní prádlo ? Zlatý CD Projekt RED
-
Ja takovou hru pro radost zrovna jednu delam, tak taky vim, jaky to je. :) Jen se mi nelibi, ze na soucasnou produkci EA Bioware lidi tak nadavaji a absolutne prehlizi ty pozitivni prvky, ktere ty hry maji, jako vetsi duraz na pribeh a kvalitnejsi dej, ktery je cilen spis uz na dospelejsi publikum.
-
jenže ať se nám to líbí nebo ne, tahle doba, kdy se hry dělaly hlavně pro radost je u těch velkých firem pryč. Když do toho investují velké prachy, logicky chcou vydělat.
-
-
-
-
Dragon age 1 byla supr hra..dvojka byla trash :) Neznám jedinýho fanouška DA1 kterýmu by se DA2 líbil.
-
-
Tak ted ho uz znas :) Dragon Age 2 je super a cim vic ji lidi odsuzuji, tim vic to budu prosazovat, protoze to vazne nechapu. Dragon Age 2 je naprosto vyborna hra.
-
-
Dragon Age 2 je dukazem talentu Bioware a nenasytnosti EA. Co predvedli Bioware za 11 mesicu produkce je temer neskutecne, ale fakt, ze jim EA dali na produkci hry jen 11 mesicu je proste demence.
-
Vyborna v cem? Ja sem u toho po par hodinach nudou usinal.
-
-
To prave vubec neni pravda a asi to muze rict jen clovek, ktery neda sanci pribehu? Nedokaze se do nej zacist? Dragon Age 2 ma mnohem kvalitnejsi a dospelejsi dej nez jednicka. Dvojka jde v deji a pribezich postav mnohem dal. Ale to samozrejme nechci nikomu vnucovat svuj nazor, ale musim se hry zastat, kdyz se mi libila :)
-
DA2 je nudná, lineární, zjednodušená oproti DA1, je to spíš hack n' slash nez RPG...ta hra nemá žádnou hloubku..zesrali to aby si to koupilo vic kiddos na konzole a aby se jim sypali penízky..
-
V tom, ze dava vetsi duraz na adventuru a pribehy postav, ktery si muzes vybrat do party, protoze jsou ti nejvic sympaticti a ty mas pak cast pribehu sestaveny prave z teto volby. Coz bylo uz v jednicce, ale tady je na to jeste vic kladen duraz, takze Dragon Age 2 je vic zalozeny na pribehu a adventurnich prvcich (umoznuje to kvalitnejsi dej) a to se mi libi. Je to v podstate takova inovace zanru, skoro prvek originality, pritom hraci rikaji, chceme originalni hry, chceme nove napady, nove pristupy, a jakmile presne tohle nekdo udela, absolutne kategoricky hru odsoudi. Dragon Age 2 je podle me hra, ktera byla nepochopena a az se k ni hraci vrati, treba za par let, uvidi, jak prelomova hra to byla, protoze timhle stylem se hry budou ubirat.
-
-
-
-
-
-
Tak tady by mě opravdový důvod docela zajímal. No, uvidíme.