Přejít na výpis diskuzí
Zkrvavená Lara Croft přinesla v novém traileru datum vydání
1.6.2012 | Aleš Smutný
80 příspěvků
-
sranda, jak se te hre s blizicim se datem vydani zhorsuje v kazde ukazce grafika az se ustali na urovni "6 let stary konzolovy hardware" :)
-
Vždycky, když někde takovou "chybu" vidim, vpomenu si, jak pěkně to bylo vyřešený v týhle hře: http://www.youtube.com/watch?v=1OhRPcHwzYU
Pak si vždycky řikám: "Když to jde tady, proč ne jinde?" -
Ono už dneska ve 3D aplikacích není problém vlasy simulovat, vlastně je to přesně jak si říkal zadá se délka, tloušťka, barva, atd. Ale herní engin(y) tohle zatím moc dobře neumí. Podle mě je pořád vetší překážka výkon než technologie. Zkrátka teoreticky už dneska by to jakž takž šlo, ale výkon vynaložený na výpočet všech těch vlasů by prostě někde chyběl.. asi tak :)
-
Uprimne ja sem za to rad. Vsechny hry v posledni dobe maj tendenci pusobit jak hrdina prochazi strasnym peklem ale za celou dobu nema ani jeden skrabanec (nebo je to jenom naznaceno) coz tu atmosferu naprosto popira.
A teda GoT referenci jsem vubec nepochopil... -
Hodne "Shut up and take my money" trailer...
-
LARA UNCHARTED HILL... Vidim ty 3 hry v jedné jen já? LARA = Lara Croft postava, Uncharted = herní model, design, HILL = brutalita, slušná atmosféra
-
Jsem rád, že se do diskuse zapojil i někdo z oboru.
Renderování každýho vlasu je jak jsem psal otázka budoucosti. Můžu jen odhadnout, že za takový 4 - 5 let to bude reálný a normální v každý hře. Samozřejmě se grafik nebude dělat s každym vlasem zvlášť, ale napíše se nějakej program (obdoba Speed Tree), kterej podle nějakýho algoritmu ty vlasy udělá. Grafik jen zadá nějaký údaje jako dýlku, barvu atd.
To je ale hudba budoucnosti. Přesto si myslím, že už dneska by mělo bejt možný udělat vlasy daleko líp, než to co předváděj v aktuálních hrách. Spousta lidí to svádí na výkon konzolí, ale třeba takovej The Witcher 2 kterej byl dělanej primárně na PC měl úplně stejný problém a taky tam vlasy vypadaly jak kýbl na hlavě. I když tam to možná bylo použitím DX9 a tak nemohly využít všechny moderní technologie. Nevím, jsem laik a dost dobře do toho nevidím.
Tady je dva roky starý video který je real-time renderovaný a vypadá to moc pěkně. http://www.youtube.com/watch?v=YF8CUSiPDJ0&feature=fvwp
Další dva roky uběhly a ve hrách žádná změna.
Těšim se co na E3 předvede UE 4
*4* -
Tak z tím moc nepočítej, jako grafik ti můžu říci, že vlasy nejsou jednoduchá záležitost na výpočet. Pokud by jsi chtěl renderovat každý vlas zvlášť a ještě k tomu aby to vypadalo realisticky tak... by musel být každý vlas rozsegmentován (rozdělen) na cca 40 segmentů a spočítej si kolik má člověk vlasů.. to by byl pořádný nápor i na výkonné pracovní PC
-
Bože to je snad nejlepší trailer co sem letos viděl. Hlavně aby se to nezvrhlo v bezduchou akci jako většina her s krasným trailerem. Každopádně se Lara vrací na přední příčky mých oblíbených herních postav.
-
Jak to mouhou být záběry z PSV když na PSV to vyjít nemá? *7*
-
Strašně se mi to líbí. Mám rád sérii TR a i když toto s ní asi bude mít společný jen název titulu a hrdinku, rozhodně si nemyslím, že by to měl být propadák. Podle traileru toho moc poznat nejde, ale vypadá to na skvělý příběh se zajímavou hratelností. Pokud nic nezkazí, budu investovat do tohoto titulu .. =)
-
Dafuq?
-
Vůbec by to nevypadalo zle.. kdybychom ale nevěděli, že půlka gameplaye bude tvořená qte-čkama *16* *16*
-
Tak tohle je vážně krutý trailer.
-
Bohužel vlasy to je věčný problém a obzvlášť dlouhé vlasy. Marně vzpomínám na hru, kde by dlouhé vlasy vypadaly normálně a ne jak připláclí cosi na hlavě.
Nevím kde je problém podle mě výkonu je pro tuhle věc dost (neříkám že by se musel renderovat každej vlas), ale asi to dá moc práce a výsledek nestojí moc zato jinak věřim, že by s tim už něco dělali. Vždyť ve všech posledních hrách je to stejný (rozuměj strašný).
Věřim že za pár let (možná, že to už přijde s další generací konzolí) už opravdu bude renderovanej každej vlas zvlášť a každej bude mít svojí fyziku a ovlivňovat ty ostatní a to pak bude pecka. -
No to bude tlacitkovana *7* A neviem si pomoct ale nova Lara mi stale pripomina 15 rocneho chlapca *11*
-
Toto je rozhodně restart série v plném slova smyslu, který zdá se, nemá s předchozími díly společného více, nežli jméno hlavní představitelky a musím uznat, že vypadá náramně dobře. *5*
-
v prispevku jde videt jak mas blbe vyresenou cestinu
-
Co to je? Survival Horror? Tam už asi poklady hledat nebudem co? Ale jako Sillent Hill to nevypadá špatně..
-
Nevypada to spatne, ale taky to nevypada jako Tomb Raider. Pripomina mi to Dooma 3. To je taky strilecka, ale doom to neni.