Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jarisko84

Najhorsie na tom je ze podla 10kovych hodnoteni si betesda bude mysliet ze sa im to podarilo ze to ma takto byt ze to ludom "chuti" a na navaria podobny recept aj v dalsej hre... 

• FarkyJTV

realita sa ukazuje uz...aj ked to cez exclusive riadne nahypili metacritic katastrofa a steam to stale klesa a skonci to len v positive kam tie priemerne tituly patria....

• radim.zaty

A je to vlastně problém? Her je jak sraček a když mi hry od Bethesdy nechutnají, tak je nežeru. Pokud to cílovku baví a nevadí jim, že je to zase Potěmkinova vesnice jen s jinými kulisami, tak proč by Bethesda nedodala příště zase to samé?

• Jarisko84

Mne tam strasne vadi ten inventar , nahravacie obrazovky a celkovo taka tazkopadnost... ano niekomu to sedi viac a hru si uzije a to je len dobre kazdy si moze vybrat to svoje mne to proste nesadlo...

• vonTossis

Ano, tobě to nesedlo. Tak proč to tak zobecňuješ ve svém příspěvku? 

• No priznejme si s tim Skyrimem to bylo modovane, F3 a FNV sem taky promodoval co slo... F4 uz sem hral o vikendu zdarma a to mi vydrzelo cca hodinu... Pri trose stesti tomu ale dam za par let sanci.

Ale pro ted kdyz budu chtit nejaky ten uchvatny pohled nekde v galaxii, tak proste nainstaluju Elite, seberu lod, skocim par tisic svetelnych let mimo Bublinu a budu se proste kochat...

• Hra mi pointou a scénářem nepřipadá tak hrozná jako její technické zpracování. OK. Beru, že mám starou grafickou kartu Nivida GTX 1060 se 6GB VRAM, ale ať jsem dal nejnižší kvalitu nebo nejvyšší, tak hra se neustále seká, protože pořád něco dotahuje z disku. Bohužel jsem hru naistaloval na klasický plotňák, protože SSD mám pouze na systém a vše ostatní mám nainstalované na plotňáku, ale zatížení grafické karty je na 1% GPU a VRAM vykazuje 4,5 GB vytížení. Při jakékoliv blbosti se hra zastaví a čeká, než se dohraje z HDD. Hra přitom zabírá něco přes 12 GB RAM.  Čekal bych, že když snížím kvalitu obrazu, tak bude na HDD hrabat méně, ale kdepak. Mám v PC 32 GB RAM. Nedokáže využít dostatek RAM, aby si to nahrávala z RAM a hra tak neztratila na plynulosti, jak to třeba umí Microsoft Flight Simulator X, což jí ubírá na hratelnosti. Kvůli jedné hře se mi do mého stařičkého PC nechce kupovat SSD. Ty dialogy jsou opravdu velmi ubohé a sráží to herní zážitek taky pěkně dolů.

• twicer

SSD se stává jednou s podmínek pro plynulé hraní, už jsem potkal za poslední rok minimálně 4 hry které to vyžadovali. 

Pokud máš na základovce slot na NVMe, tak je to i věc kterou snadno přeneseš do budoucího stroje

• 0011

Na steamu je i u minimálních požadavků napsáno ssd required, ale vzhledem k tomu jak mi běhal bg3 ve třetím aktu tak jsem o koupi na pc ani neuvažoval a vzal to na xbox, ale taky tam uvádí minimální kartu 1070ti, takže jestli ti to jede v pohodě na 1060 tak by mě zajímalo jak by mi to jelo na 970, na hry mám levný m.2 který jsem dokupoval právě kvůli bg3 ale kartu už do toho dávat nehodlám, co máš za procesor?

• Moje PC sestava je:
        CPU - AMD Ryzen 2700X
        RAM - 32 GB 3200 Mhz
        GPU - Nvidia GTX 1060 6 GB
        Mám zkušenost je taková, že nevěřím automatickému nastavení hry. To jsem si vyzkoušel na MS Flight Simulátor X. Když jsem ho nechal automaticky natavit kvalitu obrazu, tak zatížení RAM bylo 15,3 GB. CPU šel cca 30%, GPU 44% a VRAM něco přes 2,5 GB. Když jsem vše nastavil naplno, tak CPU šel na 39%, GPU 100%, VRAM 6 GB a RAM 12,7 GB. Obraz šel daleko plynuleji a záškuby byly daleko menší. Za mě hratelné, i když už uvažuju že GTX 1060 už vyměním za RTX 4060 ti 16 GB

• sugyn

Taky hraju hodne her z "plotny" instalovat kde jakou kravinu na SSD nebudu, tam misto dominantne okupuje MSFS2020 a pak je tam svobodno pro ruzny Starfieldy, Cyberpunky atd. Ale byt tebou nakup SSD pro narocne hry bych zvazil, ceny pro 1 TB zacinaji od tisicovky.

• 0011

Díky, no já mám 4790K tak to fakt riskovat nebudu. Já kupoval series X v době největší tesařské krize kdy se vyplatilo koupit si alienware místo stavění pc, ale já si ještě počkám minimálně na další generaci na 5070, zkrátka něco co využije mojí tv, čili 4k na 120hz, ale starfield na konzolovém ssd běhá bez problémů takže imho by nákup ssd tvůj problém vyřešil. Já taky mám malé ssd na systém a hry jsem hrál z plotny, ale třeba takový spiderman mi po dokoupení m.2 běhá jak po másle, do budoucího pc plotnový disk snad ani nebudu dávat a radši koupím jedno velké ssd.

• Plotny jsou fajn na zálohování a všemožné dokumenty, hudbu, filmy, fotky... Ať už uvnitř case nebo vedle v NASu. Na hry a vůbec na programy už ale nikdy. Poté, co jsem si před lety postavil první PC s SSD (připojeným do SATA) a viděl, jak rychle z něj nabíhá systém, startují programy a načítají se lokace ve hrách, tak už na plotny (které tam mám pořád) nic neinstaluju. To, že jsem si pak ve Skyrimu nestíhal přečíst tipy, co se ukazovaly při načítání, neberu jako velkou nevýhodu.

Při současných cenách SSDček fakt není o čem přemýšlet. Snad jedině o kapacitě. S trochou skromnosti stačí 500 GB nebo 2x250 GB za pár stovek a pokud někdo má hromadu statických dat, tak na starou velkou plotnu vedle. Oproti tomu upgrade grafiky finančně bolí docela dost. Moc se mi do toho nechce, tak využívám Steam Deck, který je o fous silnější, a připojím ho přes dock k monitoru a perifériím. Starfield na tom prý jede, ale s mizerným rozlišením i frameratem.

• Derp_1337

V žádném případě nekupuj 2x 250GB SSD. Ta kapacita disků je na dnešní dobu málo.

Dnešní technologie SSD je postavena tak, že čím % více je to SSD zaplněné, tak tím pomaleji pojede. 

Když zaplníš SSD do těch 50% , tak to zpomalení nejde skoro poznat, ale když se dostaneš nad 2/3 kapacity (66%), tak to je zlom, kdy se to začne dost zpomalovat. Samozřejmě to sice bude pořád rychlejší než klasický plotnový HDD, ale ten propad poznáš.

Uvedu příklad: Většinou je lepší vlastnit 1TB SSD, které je zaplněné z 40% (400GB dat), než mít 500GB SSD, které je zaplněné z 80% (taky 400GB). Ve většině případů to 1TB SDD pojede rychleji.

• 0011

Já hrál hry I z toho systémového ssd, jenže když jsem pc stavěl nebylo běžné aby hry měli přes 100 giga, dneska už je to skoro standart. Naštěstí moje stařičká deska umí m.2 ale v době pořízení byly m.2 nesmysl, malé  a předražené, ale kupoval jsem nedávno tera za tisícovku, rychlejší dražší by mi stejně brzdil zbytek železa. Steamdeckem bych si nekazil zážitek

• Ty rozdíly ve Starfieldu mezi HDD a SSD jsou opravdu značné: https://youtu.be/jkBdUziBRl4?si=WHzcuYc9rbvQxOv1

• bohuzel tohle neustale "docvakavani dat" z klasickeho HDD ma jiz par kazda druha vetsi hra., zajimave ze ne vsechny. Pamatuji jak to zaclo myslim s AC Origins, pak AC Odyssey, Shadow of TR, Control, Snowrunner, Forza Horizon 4, HZDown, Death Strending, nebo samozrejme PC verze TLOU.

• twicer

Zajímavé, v žádné z uvedených her jsem neměl problém s dočítáním dat, ikdyž jsem je měl všechny na HDD. 

Poprvé, kdy se to nedalo přéhlédnout byl remake Dead Space, kde se natvrdo ve videu včas nenačetla scéna ani postavy

• Starfield mě moc baví a užívám si ho, ale možná mi pomáhá, že jsem od něj nic moc nečekal a dostal ho "zdarma" k upgradu grafické karty.

Za mě je to "výborná průměrná hra" - nezanechá ve mně žádnou velkou emoci jako Baldur nebo Witcher, ale těch (od oka tipuju) 50h co v tom asi ve finále strávím si moc užiju - jsem na cca 16h.

Koneckonců, abych tak řekl - takhle nějak přistupuju ke všem hrám od Bethesdy, ani ten Skyrim za mě nebyl kdovíjak úžasnej - podobně jako Starfield, i ten měl hlavní linku neskutečně nezajímavou a nenápaditou... ale přece jen to co nabízí mimo hlavní děj prostě dělá formou, která mě dokáže zabavit.

Chápu že to asi náročnějším hráčům nestačí, ale mně jo. :) 

• TheSuffering

110 hodin, level 59, oženil jsem se s Andreou :D. A o víkendu jsem to dohrál. Ještě mi zbývá dodělat quest pro Crimson Fleet vs. UC SysDef (na achievement, jinak to nechám nedodělané kvůli obchodníkům). A pak se konečně zkusím vrhnout na nějakou tvorbu lodě a rozhodně ještě musím někde postavit alespoň jeden outpost. Mohl bych klidně po vzoru Vávry vydat knihu 100+1 věcí, které se mi na Starfieldu nelíbí, ale mně ta hra prostě sedla a naprosto jsem si to užil. A až letos udělám upgrade kompu, čeká mě pořádné modování.

• Zajímavý, tobě po dohrání zbejvá dodělat quest, kterej já dělám jako snad první, protože jsem někde náhodně sebral kontraband a šéfík SysDef si mě pozval na kobereček.

• TheSuffering

Já ten quest samozřejmě také jel téměř od začátku hry, už mi zbývá pouze poslední část (Eye of the Storm + Legacy's End), kde se budu muset rozhodnout, na kterou stranu se přikloním.

• 0011

*Andrejou, ani jméno vlastní manželky si nepamatuje, ts ts ts 😀 Nechápu jak máš tak vysoký level já mám ve hře skoro 150 a level 40, vzal jsem si Sáru ale na ryujin mise jsem tu moralistickou vojandu musel nechat doma, respektive na lodi, stejně mě pak sjela že by si ode mě pes chleba nevzal... dohrané nemám, v poledne mě čeká operace, v úterý mě pustí tak to odpoledne mám v plánu dohrát, už jsem před koncem a splněné mám skoro všechno.

• TheSuffering

V podstatě celý víkend jsem se věnoval výhradně průzkumu planet a zabíjel vše, co mi přišlo do cesty a tím zároveň expil zbraňové perky. Zabíjení zvířátek je vlastně nejlepší cesta, jak získat hodně zkušeností.

Ryujin dějová linka byla skvělá. Jen ten stealth s parťákem byl téměř nemožný, takže jsem z toho nakonec udělal trochu jatka, ale zas bylo hodně lootu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit