Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Oba kotory jsem dohrál, vždy si je jednou za čas projedu a bavím se. Co jsem ale poté nepochopil byla nenávaznost mezi Kotor 2 a MMO The Old Republic. Ve dvojce byla Revan žena, v TOR muž. Ví někdo proč?
    • pokial viem oficialne schvalene lucasom bolo len light side ending pre kotor1,2 vsetko ostatne aj ak si vyberies ze Revan je zena nie je oficial (canon - netusim ako to prelozit)
      • To jo ale Drew Karpyshyn dost událostí z KOTOR 2 v knize Revan a SW ToR změnil jako například že Darth Nihilus neumí vysát silu z planety ale umí to Emperor atd.. takže vlastně dost zásadních věcí buď vyškrtl nebo změnil.
        Tak KOTOR 2 je prakticky celej non-canon událost :) narozdíl od KOTOR 1 kde je canon celá hra za muže s light side endingem
    • Myslím že se tě během toho rozhovoru zeptá dvakrát a musíš u obou říct muž a jo pak zase po Revnovi teskní Bastila :) ale jenom chvilku. Možná ten mod jednou vyzkouším ale KOTOR 2 mě nějak moc nechytl a stejně jeho story dost změnili v knížce a SW TOR takže tam prakticky nic už není canon :)
    • revan mel pohlavi, jaky si zvolil clovek v jednicce... (mmo se radsi vyhejbam obloukem, tak tam ti to snad vysvetli jinej odbornik *5* )
      • V jedničce ano, ale ve dvojce již je pevně dáno Carthem a Kreiou, že šlo o ženu.
        • to bylo jen soucast cestiny, ze si to clovek musel na uvod dvojky vybrat? (aby tam pak byly spravny mluvnicky osoby)
          • Carth hledal svou milovanou Raven, Kreia byla její učitelka, mluvili o ní jako "she". Hraju anglicky, čeština mě nevzrušuje.
            • J, určite to šlo určit. Canon je pevně dán, jak říká Zacapa.
            • Revan byl chlap, exiled byla žena...myslim, že jsem o tom někdy četl nějakej článek...
            • prd si si jistý můžeš určit kdo byl Raven a basta, hrál jsem to tolikrát a naposled (pár měsíců zpět) jsem určil že to byl chlap a byl to chlap a jestli ne, tak máš divnou verzi
            • Hm, jsem si jistý, že jsem mu alespoň jednou řekl muž a stejně to byla žena. Je to možné. Co potom Carth, hledá svého parťáka bez toho love story?
            • Na začatku KOTOR 2 jak osvobodíš a poprví mluvíš s Atonem (myslím že tak se jmenuje už sem to par let nehrál) tak spolu chvilku mluvíte o Revnovi a on plácne něco o tom že je to žena nebo muž podle závislosti tvího charu a ty mu to bud potvrdíš nebo vyvrátíš. A tím vlastně rozhodneš kdo Reven byl v KOTORu 1 pro zbytek hry.
            • no, ale jeji tvurci si dali evidentne tu praci, aby cloveku uchovali kontinuitu *5*
  • Tolik dlouhych prispevku o firme která neudelala jedinou dobrou vlastní hru, nafoukla bublina jmenem Obsidian.
    • Co kdyby jste se ty a Chumbaba chytli za ruce a vrátili se zpátky na Doupě.
      Tam vám tyhle kecy aspoň někdo žere.
      • ještě aspoň pet minut..muzem?..pane?
        • NE! Mazat a nevracet se!
          • *11*
    • Irritated statement: Rubbish.
      Eager threat: Prepare for your termination, organic meatbag.... *3*
    • Pethulla
      Tak Alpha Protokol dobrý i vlastní je.
    • Me se Fallout:New Vegas libil 100x vice nez spatny Fallout 3.
      • Jo jo, New Vegas bylo dobrý, ale mě to vždycky přišlo jako oficiální modifikace. Obsidian vzal nejúspěšnější mody pro Fallout 3 a narouboval je do "nové hry", přidal pár vlastních původních nápadů a výsledkem byla opravená verze Falloutu 3, která se dala celkem slušně hrát.
        • Fallout NV je hra delana na zakazku od Bethesdy. Jedina vlastní hra od Obsidianu je Alpha Protocol..jak dopadl..všichni vime..(a prosim nepiste mi tu zase ze za to muze Sega, uz jsme to slysel 100x a není to pravda, jen dobra vymluva)
          • ...Dopadla to jako jedno z nejlepších RPG poslední doby...?
  • Neznate nekdo odkaz , i autor clanku by to mohl znat, na cesky preklad tslrcm mod ?
    • BoB.2
      Co je tslrcm mod?diky
      • USER47
        The Sith Lords Restored Content Mod
        • Pro něj musíš česky, to je jako bys napsal blablabla
  • KOTOR II mě nějak minul a ani jsem po KOTOR I na něj neměl chut. V kontrastu s tím jsem KOTOR I dohrál snad 5x a pokaždé si jej užil. Při prvním hraní byl skutečně veliký a silný moment zjistit, že já jsem ta hlavní záporák se ztrátou paměti a můj bývalý učeník aktuální rival.

Jinak si myslím, že z celého universa SW měl největší potenciál Galaxies a dneska bych si jej třeba i zahrál. Výsměch bylo, jakej zmetek tuhle MMO nahradil. Galaxies přišlo příliš brzy, tenkrát málo kdo v mém okolí měl rychlé připojení k internetu. A vzhledem k tomu, jak dnes všechno kopíruje WoW to byla spolu s Everquestem čistá a svěží esence MMO
    • Mnozí jedinci tu nepoznají ironii a cynizmus, i kdyby je kousl do zatku. Co Vás ve škole učej?
      • Shaker
        Tyhle dve veci te nauci az v zivote, ne ve skole... Kazdopadne ve tvym prispevku nevidim ani jedno.
    • Ještě že jsem to hrál dohrál už před 10 léty...kdyby ne a chystal bych se na to, měl bych tě za obrovskýho čuá*a 5555
      • Kdo by dneska hrál takový starý hry.
        • Treba ja jsem Kotor I a II dohral pred mesicem a uzil jsem si to kralovsky, az na dvouhodinove rozchazeni hry.
          • No jo, ale určitě jsi to nehrál poprvé a už jsi znal děj, ne?
        • Víš jak se pozná opravdu dobrá hra? Že ji lidé hrají i po několika letech a stále je to baví. Takové KoTORy hraju tak 1x za 3-4 roky, ale SW: Republic Commando každý rok (tady mi absence sequelu vadí víc, než u kterékoliv jiné hry).
          • Shaker
            Boss, We are not moving...
            Sev?
            Boss?
            The button...
            Sorry, boss.

EPIC :D
          • Inquisitor
            jo commando je taky skvělá záležitost.
            • Shaker
              Koko°1: To je uplne jednoduchy, pro me je Republic Commando lepsi v tom, ze je z univerza, ktery znam a bavi me od mala. Halo je pro me jen dalsi scifi, u kteryho sem nedohral ani prvni dil, jak me to nebavilo...
            • Inquisitor
              To nedokážu říct, protože jsem Halo nikdy nehrál.
            • Tak mi prosím vysvětli, v čem je lepší než takový Halo, když jedno lidi vyzdvihují do nebes a druhý zatracují, doopravdy by mě to zajímalo. Já třeba Rep.Com. vydržel hrát tak dvě hodiny a u Halo 1 se bavil od začátku do konce. Přitom ohlasy jsou většinou opačné.
        • Na tom bnezáleží...takhle cíáleně a trotlovsky spoilerovat
          • Co je na tom trotlovskýho? Nějak moc jste se tohle slovíčko naučili požívat. Strašná moda.
        • Inquisitor
          To by ses divil. Zrovna KOTOR jsem si znovu dal tak před dvěma lety. A určitě si ho ještě zahraju.
    • nesmysly a spoilery, swtor je luxusní gameska, a díky bohu za wow
      • SW:TOR herní kvality nemohu upřít ani podpořit, protože jsem hru nehrál, ale zcela jistě mohu odsoudit, jak sežvýkala a vyplivla Revana a HK-47. Tohle si rozhodně nezasloužil.
    • Ehm, spoliers?
      • Magister_Peditum
        To je asi takový spoiler, jako kdybych ti řekl, že Darth Vader je Lukův otec. *15*
  • Moc naročná hra. Po 15 minutách šla z disku
  • Moment. Bethesda někdy byla milovanej vývojář?
    • Pethulla
      Tak ono se ta módní vlna nenávidět Bethesdu rozmohla relativně nedávno.
      • tak tahle modni vlna je jen tady na Games, diky Vavrovi, ostatní si v klidu uzivaji Skyrimu a hate Bethesdy je jim cizi. Jednou az vavra napise clanek 100 duvodu proj je spatne ze mam ptaka, tak jeho stadecko pujde hned pod skalpel.
        • Tobě není pomoci. Tak se o to ani nebudu snažit. BTW tohle video dopodrobna vysvětluje, proč je Skyrim otřesný RPG. Radši se na to nedívej, asi by jsi to nezvládl.

https://www.youtube.com/watch?v=JweTAhyR4o0
          • takovyhle videa najdes ke každý hre, ovšem skutecnej prusvih je když ma hra jen takovyhle videa, u Skyrimu nastesti na jedno takovehle pripada 20 o presnem opaku.
            • *7*
            • Evropský senát existuje ve stejné dimenzi jako tvůj kamarád právník a doktor.
            • Nic jako evropsky senat neexistuje (to mi poradil kamarad pravnik) , mimochodem..kdyz veris v existenci evropského senatu tak je mi jasne ze ti pak skyrim muze prijit debilni, preci jen, na tuhle hru je potřeba to IQ mit

PS: kdyztak to je evropsky parlament
            • A můj kamarád předseda evropského senátu jednoznačně říká: " zakažte Skyrim, děcka po něm blbnou"
            • Asi ne, mam kamaráda co je pravnik, ma statnici z anglictiny a buhvi co ještě a skyrim se mu libil, a to hraje hry od roku 1994, a třeba další co znam je doktor, a Skyrim ma taky rad..na tomhel se dost ty tvoje úvahy hrouti..
            • Jak jsem psal lidé nemají vkus. A tohle je hra dělaná pro tupé masy a děcka. Ano tohle dětská hra, dá se říct infantilní pohádka pro jedince s nevyvinutým IQ nebo hodně nízkým.
            • kdyby tohle video bylo nejak dulezity tak bys jiste video které to vyvraci nasel, ale jelikož není tak ho asi nenajdes. Ale jestli hledas skutecne něco 100% aby sis udelal názor, hru si zahraj a pripadne si muzes projit tech par milionu prispevku na steamu, pac lidi nejsou normalni a presto ze je skyrim tak spatna hra, hraje ji i dva roky po vydani vic jak 50 tisíc lidi denne. Skyrim se proste lidem libi, a i přes obrovskou snahu zdejších antiskyrimu s tim uz nejspis nikdo nic neudela.
            • Rád bych viděl nějaký video, který vyvrací 100% fakta, která tam byla o Skyrimu řečena.
          • Osobně si názor na hru dělám sám, nepotřebuju k tomu videa, kde mi někdo "vysvětlí", jestli je hra dobrá nebo špatná. Skyrim sice utrpěl řadou zjednodušení (dumb-down), ale co do rozlehlosti a propracovanosti světa, tím, co se v něm dá dělat, svobodou vývoje postavy, množstvím questů, propracovaností lore, grafikou atd. je podle mě pořád míle před veškerou RPG konkurencí. Herní doba 140 hodin je pro mě sice horší, než u Oblivionu, ale pořád je to víc, než nabízí jakákoliv RPG z posledních let. Kdo nadává na Skyrim, měl by si ho napřed zahrát.
            • Myslis tech 150 dungu na jedno brdo ? Kde porat dokola pobijis ty stejny moby ? Skyrym je fajn prvnich par hodin, pak to zacne bejt poradnej vopruz ... ke kterymu se navic pridava neprosto tristni technicky zpracovani ... specilene fakt "uzasna" ragdoll "fyzika". Ano, levelovani sveta neni tak viditelny jako v Oblivionu ... ale porad tam je - muzu jit kdy chci a kam chci ... proste lol, zadna vyzva, zadny neprekonatelny oblasti ...
            • *7*
            • Ano mentálku u takových her potřebuješ více než 50 hodin, aby jsi mohl posoudit jestli ta hra za něco stojí a na jakých kořenech je postavená až po nějaké době zjitříš, že má kořeny shnilé až na půdu.
            • zajimavy..mentalni debilovina u které jsi stravil 80 hodin..promin ale pro me je mental ten co hraje hru 80 hodin aniz by ho bavila
            • Víš můj milý mentálku(ano všechny lidi co obhajují Skyrim nazývám mentálky) Víš Skyrim byl tak velká událost, že tu hru zkusil každý.. Já sem u toho strávil sotva 80 hodin udělal jsem všechny cechy + hlavní linii a dread questy čili můžu tuhle debilovinu s klidným svědomím hatevat. Ano chápu, že je to blbá hra pro blbý lidi a těch je spousta, proto je tak populární. Já jsem se nestačil divit, jestli ta hra po celou dobu ze mě děla debila nebo je to schválně parodie a člověk má tu hru brát jako komedii. Napřiklád útok na Bilý Průsmyk to byla legendarní část u které jsem se za břicho popadal. Takový dobývaní hradeb sem ještě neviděl :DDD
            • nezacinej zase s tema sarkofagama, akorát tim ukazujes ze jsi to nehral..davej si na to pozor, lidi co to hrali na tohle nenachytas
            • Naopak je s podivem, že tahle debilovina má tak málo hateru a je tu spousta ovcí, kterým se vyloženě sere na hlavu a oni to ještě kvitují. Jestli se ti líbí questy, které jsou jako přes kopírak a 50% z nich končí u sarkofágu, pokud se ti líbí vývoj postavy, kterou vyexpíš bez problému přes profky, pokud se tí líbí cechy, ve kterých se staneš vládcem a nemají jakýkoliv vliv na skutky apod. tak potěš koště. *7*
            • Jo, jo, já vím, už ti nic jinýho nezbývá.

Ale musím ti říct, že je hodně hloupé předpokládat, že každý, kdo není ze Skyrimu připosranej ho prostě jen nehrál.
          • Aha, ve videu říkali, že je to otřesné. Takže se musím jako správná oFce zařadit, a jít s proudem.
            ANO, Skyrim je otřesný!!! Amen! Amen! Amen!
            • Trubko, proudový ovce jsou možná ti, kteří Skyrim chválí.
        • Bethesda se hejtuje je jen Games? *8*
          Wow ty musíš žít v nějakým paralelním světě.
    • Robotron3
      Tak to si teda piš. Minimálně od Terminator Future Shock po Morrowind to byla modla pc hráčů.
      • A tak to jóóóó. Bévávalo dobře, co?
      • stejnou měrou jako Bioware
  • Jack1947
    KotorII. mam z minuleho SCORE, nikdy predtim jsem se tim nijak nezabyval a je to urcite pravem super hra jen mozna na mne slozitejsi, ja mam radsi primnejsi nerikam ze treba nekdy kdyz zbude cas tomu sanci nedam, jen proste ted nato bych ani nemel pomysleni a hrat to. (to je vic her co usly memu pohledu, mozna nekdy si doplnim znalosti ale casu je malo a kdyz uz rafdsi ho investuju do novejsich her a sem tam neco starsiho ne zas tak moc.)
    • slozitejsi? vzdyt to bylo rpg strizeny na miru konzolistum (a jedno z mala, ktery jako takovy jsem akceptoval), ta degenerace pokracuje milovymi kroky *6*

podle me to byl docela rozumnej kompromis mezi tim, co chtej hraci a casual hraci... sice to nebyla zadna extra vyzva, ale aspon to nikoho neurazilo
      • Jack1947
        To se ma tak no, kdyz si zvykli jit primou cestou pokud mozno a tady to je celkem dost o premysleni , opavte mne jestli se mylim a nato je dneska cas az moc drahy takze ano , zkusim ale preci jenom radsi zaparim neco co mi vyhovuje vic. Vim co a jak. *3*
        • tak zkus nejdriv jednicku, ta je takova primejsi, dvojka je misty trochu chaoticka (jak tam sem tam neco vyrizli)
  • Shodou okolnosti sem prave minulej tejden zacal Sith Lords hrat znova, prave s tymto overhyped modom. Pripomel sem si jak je to fajn hra a stravil v tom par dni, stara republika je hodne dobra zalezitost, a zacal sem i cist tu revan knizku konecne.

Ten mod je precenovana sra*ka, clovek co delal tu mapu na te droid planete by zasluhoval facku a at se vzivote nepriblizi k zadnemu modovani. Behate tam jak kkt medzi postavama, obrovsky velke prazne chodby bez moznosti si to nejak urychlit. Jestli tvrdi ze to ma 2 hodiny gameplay tak 1:30 jen behate jak idi*t. Sou tam transport droidi co vas mohou teleportovat ale je jich tam malo a jeste k tomu jsou blbe rozmistnene. Voice over je tam udelanej, ale naprosto tragicky, nevedi si te hlasy ani zmodulovat aby to znelo jak droid, nektere upravene jsou pekne, nektere nejsou, tak nechapu co tam vyvadej. Udelas jednu varku tak copy paste a udelam i dalsi snad. Kdyz to nedokazou poradne tak tam ty hlasy nemeli ani davat.

(spoilery lol) To co tam podniknete nema naprosto zandej vyznam na hru. Muzete poslat zasoby kolta na telos, nebo nekam neznamo kam, coz nezmeni nic, jedi mastera ktereho tam potkate tak toho bud zabijete vy nebo robot, takze zase nic, a armadu robotu kterou nechate produkovat a oznacite se za mastera, tak to nema dopad taky zadnej. Byl sem temna strana jak cikansa vesnice o pulnoci a zadnou moznost vyuziti tehle droid armady mi nedali.
    Cela ta planeta je naprostej fail, dve mapy tvaru dvou praznych chodeb, jeste ktomu divne udelane takze fps de pekne dolu, naplnene failovskym dabingem a zadnym vysledkem na hru.
    Ten 1.8.2 patch je fajn, v changelogu maj toho opraveneho hodne, ale M4-78 nedoporucuji vubec. Zamer dobry ale tak spackane az je to trapne.

Sem to stahoval s nadsenim, a pred ocima sem mal Fallout 2 Restoration project, jak je epicky dobre udelanej, ze tu hru uplne vyzdvyhuej jeste vice do nebe, ale tohle je spatnej vtip.
    • Je třeba si uvědomit, že M4-78 je samostatný mod, který je sice s TSLRCM 1.8.2. kompatibilní, ale jinak s ním nemá nic moc společného. Souhlasím, že co do designu ale není zrovna nejpovedenější...
  • Zkoušel jsem hrát všechny hry Obsidianu kromě DS3. Dohrál jsem jen Neverwinter Nights 2 a bylo to dost utrpení. U FNV a KotOR 2 jsem odpadl nudou někde v polovině hry. O milovaných vývojářích bych rozhodně nemluvil a s Bethesdou a Bioware bych radši taky nesrovnával. Na druhou stranu se Obsidiani vytrvale snaží dělat velká, poctivá RPG a i když jim to nejde, stejně budu jejich hry dál zkoušet, asi kromě South Parku, ten se mi nelíbí už na první pohled.
    • Dík žes nám to dal vědět.
      A zas někdy napiš.
    • NWN2 bylo hodne zabugovane, ale oba datadisky byly super a lepsi nez puvodni hra. FNV byl dobry, ale jednoduchy a trochu rozplizly. Bethesdou bych urcite nesrovnaval, te se snad nepovedla jeste ani jedna hra :)
      • Nebyt Bethesdy a Bioware, o Obsidianu by nikdo nevedel. Bethesda ma mnohem lepsi hry nez nejakej Obsidian...a hlavne..ma svůj styl a napady..o cemz se namezdnim pracantum z Obsidianu muze jen zdat.
        • Tak jednak, Bioware a Bethesda boli skvele firmy, ktore vydavali skvele hry. Teraz to uz tak uplne nie je. Koniec koncov, Bethesda pouzila prave Obsidian na to, aby zachranili Fallout, po tom prusere co vydali oni.

A za druhe. Aj ked Obsidian skutocne robi hlavne na zakazku, treba si pozriet aj kvalitu tych hier. Kotor2 ja osobne povazujem za lepsi nez Kotor1, ale s tym vacsina ludi nesuhlasi. Zato Fallout NV je jednoznacne omnoho lepsi nez Fallout 3. Ich jedina 'vlastna' hra - Alpha Protocol vysla nehorazne zabugovana, v podstate utrpela tym istym ako v clanku zmienovany Kotor2 - ale narozdiel od Kotoru toto si dokoncili samotni vyvojari - po 2-3 patchoch je to jedna vynikajuca hra, originalne ponata s fajn hratelnostou. Dalsia vec od nich je South Park, ktory budeme moct hodnotit az ked vyjde a samozrejme Project Eternity, jedna z mojich najocakavanejsich hier vobec.

A aby som dodal. Obsidian sice robi len na zakazku, ale nebolo tak tomu vzdy. Staci si pozret kym je vlastne Obsidian tvoreny - robia tam ludia z takych 'legendarnych' (minimalne v istych kruhoch) studii ako Black Isle (Fallout 2; Planescape: Torment; Icewind Dale seria) a Troika (Arcanum, Greyhawk, VtM: Bloodlines). Hovorit o tychto ludoch, ze nemaju vlastne veci, styl a ze su len 'namezdni pracanti' je velmi nemiestne a popravde uplne na hlavu postavene.
      • O těch datadiscích, to jsem slyšel, hlavně Mask of the Betrayer. Ale já jsem byl na konci dvojky tak zklamanej tím, jak to bylo blbý, že jsem neměl na nějakej datadisk náladu... FNV se mi od Obsidianu líbilo asi nejvíc, ale stejně můj celkový dojem byla nuda. Faktem je, že tam toho měli o dost víc, než Bethesda v původním Falloutu 3, ale tam mě questy a zkoumání světa bavilo, ve FNV ne.
      • terminator future shock *5*
        • Ok, na tu jsem zapomel, ale to je fakt davno. *1*
          • morrowind byl docela naslaplej (mne se teda z cely serie libi nejvic)
            • arenu jsem nehral, az buggerfall *5* (to byl fakt extrem, mozna nejvetsi rpg vsech dob, ale taky nejvetsi mnozstvi, mnohdy fatalnich bugu), morrowind me bavil a grafika mi prijde dostatecna i ted, oblivion byl hodne slabej (zjednoduseni pro konzolisty a hlavni linka tak na 8-10 hodin), skyrim je trosku prifouklej oblivion, ale rpg prvky jeste vic priskrceny...
            • No, me se proste TES serie moc nelibi - nema zadny silny pribeh. Jednicka mela bug, ze nesla dohrat a vzdy to bylo o tom = prijit do mesta, zeptat se na artefakt - toto zopakovat 3 krat a pak prolezt 4 patra a na konci kazdeho patra v opacnem rohu byl vchod dolu. Dvojka opet zabugovana, tak ze nesla pomalu hrat. Trojka bez datadisku mela velice plytky pribeh + opet chyby - a jeste ted si vzpominam, jak me jedna potvora honila pres ctvrt mapy, az me dostihla pred mestem, kde me pred strazemi rozcupovala. TES 4 - jsem nehral a ted postupne prochazim Skyrim a zasnu, co vsechno muzou zmrsit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit