Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud už se rozhodnete že chcete mít doma třeba krb, tak se podívejte, jestli by se vám nezamlouvaly nějaké krbové obestavby. Víte, já jsem nikdy nic takového domů nechtěla, ale v poslední době to vidím všude o kamarádů a kamarádek a tak mi to nějak nedá no.

• Při těch dnešních cenách energií to s tím šetřením bohužel asi nebude tak horké. Já jsem například hrozně rád, že už doma dávno netopíme plynem. To bych se asi nedoplatil. Místo plynového kotle teď používáme krbová kamna a musím říct, že zatím si je nemůžu vynachválit. Díky bohu je dřevo ještě pořád relativně levné. 

• Zajímalo
    by mě, jaké topení v dnešní době zvolit? Jak udělat topení levně a potom také
    levně topit?

• Tuhle
      otázku si asi pokládá hodně lidí. Asi nejlevnější topení bude v dnešní době
      pomocí krbu. Ale na to musíte mít prostor a hlavně si musíte chystat dřevo a
      pořád dokola budete přikládat. Já jsem chtěl levné topení, které nebude
      náročné ani na obsluhu. Proto jsem šel do podlahového topení pomocí
      elektrických topných folií. Dá se to udělat levně a pak i levně topit. Navíc
      máme doma perfektní teplo, které je stálé. Nijak nám díky čidlům, která řídí
      vytápění, nekolísá teplota v domě. 

• Jakým
        systémem tedy topíte? Kde se na to mohu podívat? 

• Podívat
          se můžete na stránky https://topimepodlahou.cz/ , kde jsou kompletní
          informace. Můžete se podívat i na formulář https://topimepodlahou.cz/#formular , který když vyplníte, tak vám vypočítají
          cenu, kolik by to u vás stálo udělat. Provozní náklady jsou pak u každého
          jiné podle tarifu, který má na elektřinu. 

• Jakou zkušenost máte s výběrem krbu? Podle čeho vybrat kvalitní krb pro vytápění domu? 

• Ono také hodně záleží pro jaký dům krbovou vložku chcete? Já jsem třeba stavěl nízkoenergetický dům, a tak jsem vybíral speciální krbovou vložku, která je do těchto domů určená. Krbová vložka má perfektní účinnost a tak mi tak díky tomu opravdu hodně ušetříme za teplo. 

• Speciální do nízkoenergetického domu? V čem přesně ta krbová vložka je speciální? Má tedy nějaké rozdílné parametry od klasické krbové vložky? 

• macinan

Už asi dva roky jsme doma řešili právě tuto otázku. Jak jen ušetřit nějakou tu korunu za vytápění. Kalkulačka úspor za vytápění nám nakonec odhalila, že by se nám vyplatila investice do tepelného čerpadla. A měla pravdu. Navíc jsme na tepelné čerpadlo dostali dotaci, takže ta investice pro rodinný rozpočet nebyla až tak velká zátěž.

• Začíná být venku pěkně sychrovo, to není nic pro mě. Já jsem ta žena, která se na podzim zahrabe pod deku a kouká s manžílkem na seriály. Čas od času s manželem letíme na dovolenou do Karibiku, ale letos na to asi nebudou peníze. Udělali jsme doma rekonstrukci a docela drahý designový krb https://rocal.cz/designove-krby nám hodil do plánů vidle. Letos prostě budeme sedět na zadku :(

• Mám takový dotaz. Nemá někdo náhodou zkušenost s takovými těmi nástěnnými infračervenými panely? Mám na mysli něco takového: https://yeselektro.cz/infracervene-topeni/192642-ir-nastenne-topeni-fenix-klima-comfort-200-w-3-m-hladky-povrch.html Nedávno jsem se o nich dočetl a příjde mi to jako docela zajímavý způsob vytápění. Díky.

• Minulou sezónu jsem si pořídil krbovou horkovzdušnou vložku, která mi bezvadně vyhřeje nejen místnost, kde se nachází, ale díky ventilaci protopí také celý dům.

• sanskrybastr

Podle mě super rady. Osobně si ale myslím, že pokud člověk chce za vytápění opravdu ušetřit, tak je celkem dobré dívat se po nějakých alternativních způsobech vytápění. Mně se třeba velmi líbí krbová kamna a už nějakou dobu přemýšlím nad tím, že bych si je domů pořídil.

• joskadevatej

No, já si myslím, že naprostý základ pro to, jak ušetřit na vytápění je mít dobře zateplený dům a také mít zajištěné, aby z něj teplo zbytečně neutíkalo ven. Nejlepší na to jsou podle mého názoru těsnění oken a dvěří. My máme všechna okna řádně utěsněná a díky tomu za topení platíme o dost méně. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit