Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mýlíte se, evoluční teorie je prokázaná, proto je to také teorie. Co se nikdy nepodařilo pčíkázat je hypotéza existence boha.

  • gaheris

    Jestli bylo dřív slepice nebo vejce je známý pár set let, vejce snášeli už dinosauři!

  • Tyto otázky zodpovídá kniha Realita VESMÍRU - lidé v tom nemají jasno
  • To že stárneme a umíráme je vliv slunce a naši planety na nás, na člověka.
    Pokud budeme mimo vlivu naši slunční soustavy, tak skoro přestaneme stárnout. Za tisíc let pozemských zestárneme o jeden den vesmírný.
    Pokud tomu někdo nevěří je mi to jedno. Člověk má duši a naše duše existovala již před zrozením vesmíru. Pokud by nebyla, tak by člověk nemohl mít duši a potom bychom zde byly zbyteční.
  • Pokud Bůh existuje určitě existuje mimo náš čas a prostor a tim nás ani nevidí a neslyší.
  • To, že něčemu nevěřím, ještě neznamená, že to neexistuje. Sám jsem vyrůstal jako ateista, ato poslední, co bych si tehdy přál, bylo být věřící...
    Ale když se setkáte se samotným Bohem a nejen jednou, ale ve své podstatě denně, tak je těžké v Boha nevěřit... "o)
  • A co má společného víra v boha s mamonářstvím a nenasytností? Podívej se na katolíky, kolik toho nasyslili :-DDD
  • A proto je vyloučeno, aby Bůh, i kdyby existoval, byl všemocný.
  • My lidé jsme součástí vesmíru a nikoli "nad" ním nebo "mimo" něj. Některé věci prostě nechápeme, protože na to v hlavě nemáme "software" ani "hardware". Např. zrakem vnímáme pouze malou část elektromagnetického spektra, přímo nevnímáme magnetické pole (na rozdíl např. hmyzu a od ptáků, kteří se podle něho orientují) atd. Na základě smyslových podnětů jsme si vytvořili určité představy o světě založené na hmotě.

    Moderní fysika dokazuje, že existuje určitá hranice, za níž se dějí věci v rozporu s našim rozumem. Ukazuje se, že hmotu netvoří "pevné kuličky", ale že atomy sestávají z dalších částic a ty z jiných částic až na konci jsou jakési časoprostorové "smotky" (twistory). Ukázalo se, že prvotní není hmota, ale informace, jejíž "koncentrací" vzniká energie a hmota. Materialismus je chybná představa. Ukazuje se také, že vesmír nemá jen čtyři dimense (prostor a čas), ale těch dimensí je jedenáct. To si samozřejmě nedovedeme představit a těžko to chápeme.

    Předpokládáme, že vesmír má původ v tzv. "Velkém třesku", při kterém vznikl prostor i čas. Uvažovat o tom co bylo "před tím" a "mimo to" nemá smysl, protože nebyl ani prostor ani čas. Jsou samozřejmě snahy nějak to "obejít": fluktuující vesmír, paralelní vesmíry atd.

    Ukazuje se, že spousta "náhod" vedla k tomu, že vesmír je právě takový jaký je a že v něm mohl vzniknout inteligentní život. Klademe si proto otázku zda to jsou pouhé "náhody". Myslet si, že my zde na Zemi jsme vrcholem a tím jediným, k čemu Kosmos dospěl a že v tom není žádný "záměr" a že naše existence nemá nějaký námi nepochopený smysl a účel, to nelze nazvat jinak než jako projev namyšlenosti a omezenosti.

    A tak ve snaze pochopit nepochopitelné jsme si logicky vytvořili představu o existenci jakési Prapodstaty, Entity, která je "příčinou" všeho a všechno "řídí" a tu Entitu jsme nazvali Bůh.
  • Popření boha nevychází z evoluční teorie. Ateisté tu byli dříve než Darwin. Popírání boha a stejně tak i evoluční teorie mají kořeny v racionálním, rozumovém chápání světa, a to je starší než křesťanství...
    Bůh je jen berlička slabých a bič mocných. Vzato kolem a kolem, nemá bůh jiný význam...
  • On je Jaroušek Flegr chvílemi také dost mimo mísu... Je to, myslím, jediný český nositel ceny Ignáce Nobela... :-DDD.
  • Jak vznikl prvotní život zatím nevíme stejně jako vy nevíte, jak vznikl Bůh.
    Ale to neznamená, že dříve nebo později se na to přijde. I živý tvor je pouhou složeninou z chemických prvků a jejich sloučenin.
    A ještě mně napadá, že to není historicky tak dlouho, co církev věřila na čarodějnice a vesele je upalovala a předtím mučila. Nebo to také není doloženo?

    A jaká stará teorie? Že je tady svět podle vás věřících jen několik tisíc let? :o))))
  • Zcela prakticky a fakticky: popření Boha vychází především z evoluční teorie. Evoluční teorie se dodnes neprokázala jako pravdivá. Je to pouze způsob výkladu dat, nic jiného. Evoluční teorie si dodnes neporadila např. s takovou "trivialitou", jakou je vznik prvotní formy života. Neboli - jak se může zcela nahodile stát, že vznikne život schopný se udržet pohromadě , nějakým způsobem se živit, vylučovat a samozřejmě se schopen takové reprodukce, při které přenese svůj program dákle, aniž by se přitom zničila?
    Chápu, že představa Boha e zdá velmi nemoderní, ale zcela upřímně - pokud se neověří nová teorie, platí ta stará. Neboli - dokud je evoluce pouhou teorií, je platné Stvoření a tím pádem existuje někdo, kdo je Stvořitelem.
    Zkuste samo přezkoumat evoluční teorii v jejích zásadních bodech a možná budete překvapeni.....
  • Tahle filosofická smyčka je neřešitelná, protože možnost A vylučuje možnost B a naopak.
  • Když jste tak vzdělaná:Co bylo dříve?Vejce,nebo slepice? *16*
  • Ty to máš v té makovičce tedy pomotané :-DDD...
  • to je tvůj problém. věř si a žij si co chceš ale nech druhé na pokoji jejich svobodné vůli a vývoji, nebo narazíš......
  • Takže sama přiznáváte že komunismus považuje za prvotní hmotu. A byť jeho metody jsou trochu jiné než metody kapitalismu v základním principu se neliší. Mezi komunismem kapitalismem fašismem a jinými ismy jsou rozdíly asi jako mezi katolíky evangelíky pravoslavím svědky jehovovými atd. V principu se komunismus choval podobně bezohledně i když ne tak přímo jako fašismus či kapitalismus. Nejblíže PRAVDĚ a POCHOPENÍ PODSTATY je Budhismus a Taoismus. Proto Čínští komunisté likvidují Tibet.
  • ano, plácání nesmyslů, přesné ohodnocení vašeho příspěvku.
  • co motáš dohromady ateismus a kapitalismus? ateismus je starší než jakékoliv náboženství, ateisté byli, jsou a budou a doufejme, že jih bude čím dál tím více.

    takové zmatené kecy, to je pro každé náboženství typické ať je to sekta nebo celosvětové.. ohlupování lidí a také jejich olupování

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit