-
Smoljaka jsem moc v oblibě neměla radči mám Svěráka. Ale jako herec se prosadil dobře.
-
On byl skvělý. Vždycky mi přišel hrozně roztomilý *14* Byl úžasný herec i scénárista, měla jsem ho ráda. Úplně poprvé jsem ho viděla na videozáznamu hry Dobytí severního pólu, kde hrál Varla Frištenského. Ale nejradši jsem měla hru Vražda v salonním coupé, prostě senza. Přišli jsme o velkou osobnost *13*
-
Pan Smoljak byl perfektni reziser!
-
nejlepší kniha o Smoljakovi
ráda bych manželovi zakoupila k Vánocům nějakou dobrou knihu o panu Smoljakovi, má ho rád. Poradíte mi někdo. Našla jsem přímo poslední LADISLAV SMOLJAK, ale nebyla u toho dobrá recenze... -
České Nebe
Moje slova asi pochopí jen ti, kteří viděli poslední cimrmanovu hru, české nebe,,,já jsem na ní byla přímo v divadla a mohu říct jen jedno : LÁĎO, TY SE DOSTANEŠ DO ČESKÉ NEBESKÉ KOMISE!!! *3* -
Skoda,ze takovy velikan odesel
Skoda,ze ze takovy velikan odesel na vzdy,ale buze snami na vzdy ve vzpominkach a ve filmech.Dej mu panbuh lehke nebe. -
Doplnil naše kulturní dědictví
S klidným svědomím může náš národ tohoto člověka zařadit mezi osobnosti, které výrazně přispěly k obsahu kulturního bohatství naší země. Jeho filmová tvorba ve spolupráci s p. Svěrákem tvoří samostatnou kategorii. Génius je ten, kdo vytvoří něco naprosto přirozeného a samozřejmého. Dvojice Smoljak a Svěrák dokázali stvořit úžasné filmy na základě naprosto reálných, obyčejných údálostí lidského života. Nemusíte číst titulky, abyste poznali jejich práci. -
-
Re: Doplnil naše kulturní dědictví
Myslím si to taky..a mimochodem si to vystihl skvěle! :)
-
-
Nikdy nezapomeneme
Myslím, že odchod tohoto velkého muže zasáhl mnoho lidí, mě tedy rozhodně, bylo to nečekané, neskutečné, byl to šok. Ale my nikdy nezapomeneme! Odešel jsi na čestné místo v Českém nebi a my na Tebe budeme navždy vzpomínat s úsměvem na tváři, protože jinak to ani nejde. Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo vás se usmívali. Teď jsi odešel s úsměvem na tváři, ale všichni kolem Tebe pláčou. Odpočívej v pokoji -
.
Pana Smoljaka jsem si jako herce a režiséra vždy vážil. Sice mě trochu namíchnul svým postojem k nám, Moravákům a taky mě docela vadila jeho angažovanost v prosazování US radarové základny u nás, ale jeho styl humoru, jeho hry Divadla Járy Cimmrmana a jeho filmové a divadelní postavy budu mít rád už navždy.
"...no a pak jdu na odpočinek... a přijde novej, mladej... ale to bude sekáč, ne jako já, ten se nezakecá..."
Buhužel žádnej novej nepříjde a škoda, že se ve Vašem případě pan Smrtka nezakecal. Budete tady chybět.
"No, Sbohem pane Smoljak a nashledanou. Nashledanou." -
Chybí mi...
Divadlo Járy Cimrmana jsem objevila teprve před asi dvěma roky...ale za tu dobu,jsem si zamilovala úplně všechny...Pan Smoljak a Pan Svěrák spolu s ostatními píší krásné hry a dohromady psali krásné filmy...jejich humor je úžasně laskavý a vždy mě jaksi pohladí...přestože už je to nějaká doba od Smoljakovi smrti,stejně to pořád ještě nechápu a neuvědomuji si to...Nikdy na Vás nezapomeneme,to Vám slibuji!!!!