Přejít na výpis diskuzí

Adina Mandlová

OSOBNOST 31.12.2006 
88 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím,
    fotku s podpisem někde myslím mám, kdybyste měl ještě zájem, napište na potofik@email.cz
  • Adina byla vynikající herečka a na svoji dobu opravdu velmi krásná žena.
  • Koupím fotku popř knihu s orig. podpisem Adiny. Měl by to být dárek. Kdyby jste náááhodou někdo o něčem věděli. Díky lancfik@tiscali.cz
  • Už je to 101 let od narození Adiny Mandlové a stále má určitě mnoho příznivců. Tomu se říká život prožitý naplno! :))
  • Kolaborant by měl být člověk, který hlavně udával, a to Adina nebyla. Ta jen měla pár milenců mezi Němci, ale oficiálně se s nimi neproducírovala. Byla známá a sveráz, proto musela pykat. Kdyby měla syfilis, tak to by se takového věku nedožila a vypadala by úplně jinak. Že byla ke konci života nepříjemná, zlá a unavená? Byla osamělá po smrti manžela, nemocná a tížily ji určitě i finanční starosti. Chtěla umřít v klidu doma, tak jako řada emigrantů, kteří museli odejít a vrátili se do Česka. Jen nechápu, proč urnu její příbuzní neuložili do hrobu její rodiny v Mladé Boleslavi? Nebo, že by už neměli ani tam hrob? Tak ji rozptýlili na loučce v Blatné. Neměli brát ohled na její přání. Snad se jí fanoušci aspoˇn složí na desku se jménem.
  • floridka

Re: Jarmilka

tuto knížku:dnes se tomu směju jsem prečetla za půl dne tak byla poutavá a můžu jen doporučit *5*
  • Re: Re: Re: Hrob Adiny Mandlové

Adina Mandlová je pohřbena v Blatné v hrobě beze jména.
  • jaromirfarnik

Re: prodej

Nevím jestli jsem odborník ale sběratel určitě,fotek s A.M.mám spousty takže jsem přispěl i do knihy o ni.Pokud foto nemám tak bych měl zájem,jinak se podívejte na aukro jaké jsou ceny.
  • prodej

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli jako znalci neznáte nějakého odborníka, který by uměl"ocenit" fotografii s vlastnoručním podpisem paní Adiny? Prosím jen vážné zájemmce, díky.
  • Re: Hvězda

Dobrý den.Zajímalo by mne,kde je pohřbena Adina Mandlová,která v roce 1991 zemřela v Příbrami
    Lída Baarová je pohřbena ve Strašnicích
    děkuji
    Rusnák
  • Re: Re: Re: Zemrela na sifilis?

Souhlasím s tím příspěvkem, kde je psáno že to byla pouze jen její věc to jak se pohlavně zbližovala s muži a kolaborovala. Byla za to potrestána a už je to přes 60.let vyřešené ! PAMATUJTE SI TO !! Mluvte už o ní jen hezky. Už zemřela a o mrtvých se má mluvit hezky ikdyž to byl zlý člověk ..... Mějte prosím pro ni pochopení !! ....
  • Re: Re: Zemrela na sifilis?

Souhlasím s Vámi. Byla to jen její osobní záležitost. Pro nás je důležité, jaká to byla herečka. Měli bychom být na ni upřímní. Byl to také pouze jen člověk ikdyž to byla kolaborantka....
  • Adina byla po smrti rozptýlena na hřbitově v Blatné.
  • Re: Jarmilka

Mam nekolik vytisku s podpisem Adiny M.
    Dneska se tomu smeji ALE nemam knizku
    FAMY A SKUTECNOST...neni k diostani a rad bych ji koupil nwebo vymenil za podepsane knihy dneska se tomu smeji. Dekuji J.D.

Jeden tazatel se ptal jak to ze byla v Kanade. Tak z Malty jela do Salzburku pak do TORIONTO Canada, nakonec se prestehovala do Londyna a kdyz manzel Ben zemrel, odletela do Prahy kde jsem ji privital na vozicku u letadla.
  • tomivojtech

diskuse.

Byla to dobrá herečka a další její kolegyně z filmů první republiky.
  • Adina

Jsem rád, že se Adina dožila konce komančů v ČR
  • Re: Re: nejlepší herečka první republiky

Ahoj,neskonale milujem filmy s Oldřichom Novým, Adinou Mandlovou, Natašou Gollovou.Fascinuje ma ich herecký výkon, ktorý sa už teraz nedá vidieť.Naviac Oldřich Nový sa veľmi podobá na môjho otca vízorovo aj povahovo.Milujem staré české filmy, všetky informácie o nich sú mi veľmi vzácne a budem veľmi vďačný za všetky informácie , ktoré sa mi o nich dostanú.
    PS:Keď vidím Adinu Mandlovú a Oldřicha Nového nič mi nechýba.S pozdravom Štefan

*5*
  • Re: foto

Ahoj, náhodou jsem tady našla tvůj inzerát. Chtěla bych plakát Adiny, máš je také? Případně mě prosím kontaktuj na mail. Díky, Markéta
  • Re: skromný dotaz

Pohřed Adina měla ve Staršnicích, velice se o tom v roce 1991 psalo :-)
  • Re: ADINA

..NA SKLONKU ŽIVOTA.. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit