-
Nechápu, proč když se chce někdo nesmyslně vykecávat,vybe re si na to stránky o B.Němcové. Co takhle něco ne o strohé,čítankovéNěmcové,ale něco o živém člověku ? Jak vyplývá ze stránek knih Korespondence Boženy Němcové,ta krásná mladá dívka byla vržena do života s popudlivým a později i násilnickým manželem,s kterým zažila neuvěřitelnou bídu. Řadu let živila rodinu jen z malých příjmů za svou literární činnost a poslední roky života se potýkala s těžkou nemocí. Její talent musel být obrovský,když i v těchto podmínkách dokázala psát tak krásné věci.
-
-
Plně s Vámi souhlasím, Božena Němcová byla někdo a ti, kdo jí tady tak hnusně pomlouvají a nadávají - chtěla bych vás vidět na jejím místě. Určitě měla těžký život a psát v tak těžkém životě tak krásné knížky, to chce opravdu talent a sílu!!! Z její tvorby je poznat, jak moc českou zem milovala. Kdo v dnešní době dokáže psát tak dojemné, krásné knížky o české vlasti a o životě na chudém venkově??? Ona to dokázala všechno tak krásně popsat!!! Hlavně v knížce Babička - ona svou babičku prostě milovala celým srdcem.
Tohle prostě dokáže ocenit jen málokdo a pitomí puberťáci, které strašně obtěžuje, když si mají přečíst její knížku, to tady akorát dokazují. Hlavně, že máte Playstation!!!
-
-
když bylo byto *8* oromujíci *16* *12* *11* *10* *13* *9* *8* *7* *6* *5* *4* *14* *3* *15* *2* *1*
-
MÁM doma Obrazy z venkovskeho života ilustroval AKAD.MALIŘ FR.HORNIK nakladatelstvi VOJTĚCH ŠEBA knihkupectvi PRAHA-ST.STRAŠNICE mnelo by to bit z roku 1855 Nevi nekdo kolyk ta kniha muže stat pište Nna přezdivku *7*
-
-
Ty se radši nauč česky primitive vylízanej. Nechápu, že se nestydíš psát někam příspěvky hlupáku. Doufám, že jsi další z idiotů vymlouvajících se na cosi jako je dislexie -> je to jen smyšlená vada a existuje jen proto, aby intelektuální chudáci mohli říkat, že jsou nemocní.
-
-
No, Vaše čeština také není dokonalá.
Čárky Vám evidentně unikly...
-
-
tvl :D
-
Jenom magor může napsat kolik s tvrdým y -___________________- *1* *15*
-
-
jo no
-
-
-
muj ukol
je to vsechno pekne a lidove ale potrebuju vedet estli je tohle pravda pls napiste a dekuji moc vsem mam ukol a doufam ze dostanu aspon za 2 -
moc pekny referat obdivuji tuto spisovatelku i v te dobe dokazala byt moderni a svobodnou myslenkami zenou
-
-
je to super pomohlo mi to z referátem fakt Dííííííky *3*
-
-
Pomohlo mě to zlepčít znamkůů .. *4* Děkujůů *14* *3* *4*
-
-
božka to nééééééé
mno na referát celkem good..............ale Božka to nééééééé *3* *3* *3* *3* *5* *5* *5*
mno já mno *5* *5* *5* -
-
vreawqqd
rada bych vedela jak se jmenuji jeji rodicove *9* *9* *9* *9* *3* *3* *4* *4* *15* *8* *16* -
-
Re: vreawqqd
vendulko ja taky *3* *7* *7* *7* *7*
-
-
-
ooooou
omg kam sem to zas vlezla xP *5* *8* *8* *1* -
-
Re: ooooou
prosím přeložit *13* *13* *13* -
Re: ooooou
Vrať se do masny! *5*
-
-
Babička
Já ji teď musela číst k maturitě. Na základce mě to vůbec nebavilo, ale teď jsem ráda, že jsem si to přečetla. Moc se mi to líbilo. *3* -
-
Re: Babička
kdy se zactes tak se neodtrhnes *7* *7* -
Re: Babička
To jsem velmi potěšena. *4* -
-
Re: Re: Babička
mas pravdu boženo n. *4* *1* -
-
Re: Re: Re: Babička
Já vím. *3* -
Re: Re: Re: Babička
ty jinak milujess:
-
-
: Babička
babicka je nadherna knizka bozena nemcova bilhttp://img.osobnosti.cz/smiles/1 6.gifa uzasna spisovatelka *4* *4* *14*
-
-
-
Spousta toho, co je tu o Boženě napsáno, je velice přikrášleno. Například její honoráře by stačili na dobrý život jí a jejím dětem, kdyby všechny peníze hned neutratila za nový nábytek, oblečení atd. Její manželství zas nebylo štastné spíše kvůli tomu, že takhle utrácela a svého manžela podváděla...