-
Možná nová filmová role:
Frontrunners For The Lead Roles In "Arthur & Lancelot" Revealed.
http://www.comicbookmovie.com/fansites/protocida/news/?a=48697
'Game of Thrones,' 'The Killing' Actors Emerge as Frontrunners for Warner Bros.' 'Arthur & Lancelot' (Exclusive)
http://www.hollywoodreporter.com/heat-vi....-killing-251966 -
-
Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot
25.10.2011
Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv z televizní kriminálky The Killing). Který si zahraje kterého, se prozatím neví, ale typově první odpovídá udatnému rytíři a druhý spíš ztrápenému králi. Jejich obsazení je docela velká věc, protože uchazečů byla spousta: Sam Claflin, Hans Matheson, Ben Walker, Liam Hemsworth a další. Film bude stát solidních 90 milionů dolarů a natočí jej David Dobkin, který v Rytířích ze Šanghaje dokázal, že umí nejen komedii, ale i akci a historickou atmosféru. Natáčení začne počátkem příštího roku, premiéra je předběžně naplánovaná na březen 2013. A ano, jde o projekt, kvůli kterému studio zatrhlo Bryanu Singerovi remake Excaliburu, ale utřel i Guy Ritchie se snahami natočit vlastní pohled na artušovskou legendu. (Cervenak) -
-
Projela jsem ty herce co dělali konkurz s ním a došla jsem k závěru, že Hans ho určitě dělal na rytíře Lancelota, nějak mi do té role sedí víc, alespoň co se týče jeho typu /vzhledu/. Ten Kit Harington je velice podobný týpek k Hansíkovi /také takový romantický hrdina s melancholickým výzorem/, jen je o mnoho let mladší, takže se nedivím, že v době kdy jede mládí vpřed, Hansík ostrouhal.. *9* Taky jsem zjistila, že byl ze všech těch uchazečů nejstarší. Tomu nejmladšímu bylo o 15 let méně než Hansovi.. *13*
-
-
Zběžný překlad:
Podle toho co jsem pochopila, tak Hans musel před několika málo týdny dělat konkurs v UK na hlavní roli v připravovaném filmu ‘Arthur & Lancelot’, který by do kin měl přijít v březnu 2012. Režíruje to nějaký David Dobkin a chce tam méně známé tváře. Zatím není na sto procent známo, který herec nakonec hlavní roli / role získal, ale žhavými kandidáty jsou zatím nějaký Kit Harington a Joel Kinnaman. Kromě Hanse a těchto dvou konkurzem prošli také herci jako Dominic Cooper, Sam Clafin, Jim Sturgess, Benjamin Walker and Liam Hemsworth.
Tak ať to vyhraje! *14* -
-
Malá oprava:
Film by do kin měl přijít v březnu 2013. *4* *5* Natáčení by mělo začít někdy v příštím roce.
-
-
Casting Bits: Catherine Zeta-Jones in ‘Broken City’; ‘Game of Thrones’ and ‘The Killing’ Stars Frontrunners for ‘Arthur & Lancelot’
http://www.slashfilm.com/casting-bits-ca....th ur-lancelot/
Brooding TV hunks Kit Harington and Joel Kinnaman front-runners for “Arthur and Lancelot”
http://upandcomers.net/2011/10/21/broodi....-and-lan celot/ -
-
King Arthur's Game of Thrones
Jon Snow may go from a bastard to a king.
http://movies.ign.com/articles/121/1210428p1.html -
-
GAME OF THRONES’ Kit Harrington and THE KILLING Star Joel Kinnaman Frontrunners for ARTHUR & LANCELOT
http://collider.com/kit-harrington-joel-kinnaman-arthur-lancelot/121804/ -
-
‘Game of Thrones’ & ‘Killing’ Stars Kit Harington & Joel Kinnaman Lead Race For ‘Arthur & Lancelot’
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/a....ad_race_for_ar/ -
-
Tady to pro hanse nevypadá moc nadějně... *7*
GAME OF THRONES to Round Table for Kit Harington?
26.10.11
http://www.boomtron.com/2011/10/game-of-thrones-to-round-table-for-kit-harrington/
-
-
-
-
-
-
Obsah dokumentu VENICE REPORT /1997/:
Krátký dokumentární film pořízený roku 1997 v Itálii v Benátkách, zachycující několik zajímavých rozhovorů s hereckými představiteli několika filmů, uvedeném na tomto známém filmovém festivalu...
Krátký irský dokument režiséra Liama O Mochaina z benátského filmového festivalu byl premiérově uveden v Irsku dne 29.10. 1997. Samotný dokument byl natáčen v září téhož roku v Benátkách, ale i v dalších italských městech jako Lido či Veneto. Zajímavostí je, že v originálním znění je slyšet nejen angličtina, ale i irská gaelština. Samotný režisér tohoto dokumentu zároveň zde plní zároveň funkci moderátora a seznamuje diváky s filmy jako ZEMĚ POLICAJTŮ /Cop Land, r. 1997/, SUBWAY STORIES: TALES FROM THE UNDERGROUND /r. 1997/, OSCAR WILDE /Wilde, r. 1997/, MOJO /r. 1997/, PARTA /Face, r. 1997/ a KŘÍDLA VÁŠNĚ /The Wings of the Dove, r. 1997/. Krátké rozhovory poskytují přímo z benátského filmového festivalu např. herečtí představitelé z televizního hudebního britského dramatu Mojo jako Hans Matheson, Ewen Bremner a Ian Hart, ale také americký herec, scénárista a režisér italského původu Sylvester Stallone, který si zahrál hlavní roli ve filmu Země policajtů /Cop Land/. V dokumentu se však v krátkých filmových ukázkách objevují i další herecké tváře jako např. Robert De Niro, Harvey Keitel, Helena Bonham Carter či Vanessa Redgrave. -
KONTAKTY NA HANSE!!!
KONTAKTY NA HERCE HANSE MATHESONA:
c/o British Actors' Equity Association,
Guild House, Upper St. Martin's Lane,
London WC2H 9EG, England
Napiš jeho agentovi:
Hans Matheson
c/o Lou Coulson Agency
37 Berwick Street
London, W1F 8RS
UK
*14* *14* *14* -
Článek /i když starší/
Článek "Risking Everything" (THE SCOTSMAN ONLINE; 16.11. 2002);
Rozhovor s Hansem Mathesonem pořízený v jedné staré pražské kavárně během natáčení filmu "Doktor Živago"...
Podle vyjádření novinářky Karen Hockney je herec Hans Matheson při osobním setkání velmi intenzívní, docela staromódní v jeho principech, má záblesky sebepodceňujícího humoru a lidé z jeho okolí o něm tvrdí, že může být ošidný.
Hans o své rodině, dětství a soukromí...
Hans je synem hudebníka a psychoanalytičky, narodil se v obytném přívěsu roku 1975 na Outer Hebrides, ale své rané dětství strávil v Canterbury. Nemá žádnou stopu skotského přízvuku, ale zůstaly mu pevná pouta k místu, kde byl narozen a často se vrací za jeho rodinou, která tam pořád ještě žije.
,,Strávil jsem první rok svého života na Outer Hebrides, než jsme se přestěhovali na farmu v Canterbury. Pamatuji si, že jsem trávil své letní prázdniny v domě svých prarodičů na ostrovech. Má maminka a tatínek se tam narodili, tam my tam máme stále ještě velkou rodinu co tam žije. Já tam chodím jak často to jen jde - je to neuvěřitelné místo. Je to tam tak nenarušené. Ale problémy tam začínají nastávat s příchodem kapitalismu a kozumního způsobu života a děti chtějí pryč, protože tam není žádná práce. Rybářský obchod umírá, mlýny se zavřou a kultura rychle zmizí. To je to, čeho se bojím na světě nejvíce. Myslím, že je to smutné, ale děti chtějí příležitosti. Nejvíce důležitá věc v životě je rodina. Každý potřebuje pevný základ. Jestliže zemřete v Londýně, druhý den jste zapomenutí, život jde dál. Ale když jste z malé komunity, truchlí kvůli vám. Vaše ztráta má vliv." -
-
Re: Článek /i když starší/
To jsou hlubokomyslné myšlenky od herce, ale Hans není typický příklad. Má obrovské sociální svědomí a vyhýbá se věcným odměnám a faktoru slávy. Rozhodl se vést jednoduchý životní styl, který ho více obohacuje. Žije sám ve velkém viktoriánském bytě v Chislehurstu, hrabství Kent. Relaxuje hraním na kytaru a housle, na které se začal učit hrát před 3 lety kvůli filmové roli. Rozhodl se také všude cestovat vlakem než letadlem. Jeho cesta do Prahy mu zabrala den a půl po souši, nikoliv 2 hodiny letem.
Hans o cestování...
,, S ohledem na výběr bych vždy jel raději vlakem", říká. ,,Letadla jsou smrt pro cestování. Nikdy nevidíte kde jste, když cestujete a procházíte se po podlaze letadla. Ve vlaku si můžete číst knihu nebo myslet na to, co se děje ve vašem životě. Máte absolutně volný čas."
Hans o tom, proč nemá mobil...
,,Nemám ani mobil. Mám rád nepředvídatelné věci, které se stanou, když nemáte mobilní telefon. Nenávidím mobilní telefony, berou spontánnost ze života a kouzelné věci, které se stanou, když je nejmíň očekáváte. Můj agent ví o tom. Chápe, že chci žít svůj život touto cestou. Mám záznamník a všechno může počkat na další den. Je smutné, když jdete na večírek a polovina lidí zjišťuje ve svých mobilních telefonech co se děje jinde, než aby se těšili z toho, kde jsou. Každý se pohybuje celou dobu tak rychle. Připadá mi to hrozné, tohle já nechci." -
-
Re: Re: Článek /i když starší/
Hans o škole...
Hans navštěvoval dramatickou školu Avondale Hall v Claphamu v jihozápadním Londýně, do které ještě dříve před ním chodil např. herec Orlando Bloom. Hanse aktivně povzbudili v jeho snu stát se hercem jeho rodiče.
,,Když jsem odešel ze školy, moje maminka s tatínkem navrhli, že si udělám dramatický kurz. Velmi mě podporovali."
Také dělal kurz osobního rozvoje. ,,Já si myslím, že každý by to měl dělat, když je vám 17 let a jste nejistí ohledně toho kdo jste, učí vás to být jistějšími a vyjadřovat vaše pocity. Akademie herectví mi dala důvěru v první řadě a víru v sebe. Měl jsem učitele Kevina Dowsetta, který byl fantastický, já nemohl chtít lepšího. Hodně vděčím němu. Povzbuzoval a podporoval mě celou dobu. Chybí mi nevinnost toho všeho. V té době ve svém životě děláte všechno pro správné důvody, máte možnost selhání, není žádný tlak a nedostáváte z toho nějaké peníze. Já myslím, že základ stát se hercem spočívá v tom poznat sám sebe, mít důvěru hrát a vystupovat před lidmi. Riziko je velké - musíte riskovat nebo se stane život příliš předvídatelným, dokonce jen když žádáte dívku, aby šla s vámi ven. Nejhůř co se může stát je, že řekne ne - ale co když ona řekne ano? Naučil jsem se přijímat rizika." -
-
Re: Re: Re: Článek /i když starší/
Hans o své práci a herectví....
Hansovo první zlom přišel v jeho 19 letech, kdy ho jeho lektor Kevin doporučil Jezovi Butterworthovi do jeho tv show "Christmas". Další filmové nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat...
Hans říká: ,, Když odejdete z dramatické školy a jsou vám nabídnuty hlavní role ve filmu, agenti jsou horliví o setkání s vámi, měl jsem v tomto ohledu štěstí. Dokonce ještě dříve než to viděli, oni byli horliví. Já se nemusel plazit. Nemyslím, že by se měl kdokoli plazit - jsou šťastní, že tě mají. Máte věřit v sebe."
Hans o svém hereckém kolegovi Samovi Neillovi....
,, Sam je tak pokorný. Je to milý muž. Vzal nás několikrát na večeři, když jsme byli tady."
Hans o Keiře Knightley...
,, Když jsem byl v jejím věku, nevěděl jsem o životě nic v té samé cestě, kterou ona dělá. Je moudrá hlava na mladých ramenech s takovou důvěrou." -
-
Re: Re: Re: Re: Článek /i když starší/
Hans Matheson o sexuálních scénách s Keirou Knightley....
Hans říká, že je to těžké necítit se trapně, když jste úplně nahý v místnosti plné lidí.
,, Sleduje vás 20 nebo 30 párů očí, na sobě nemáte nic a musíte začít předstírat, že se milujete. Není to příjemné - musíte to jen dělat, nemůžete o tom přemýšlet. Máte ukázat, že se tito lidé milují, musíš se odevzdat a všechny bloky musí jít pryč. Může to být trapné. Dělali jsme scénu se mnou ve vaně a Keira mě musela mýt. Někteří lidé se přišli podívat na zkoušky, já jsem ležel minimálně oblečený ve vaně a mohlo si mě okolo prohlédnout 30 lidí. Některé dny chcete jen splynout s tapetou. Ale já nemám problémy s milostnými scénami, nebo s tím, jak vypadá moje tělo. Pokud se lidé budou chtít podívat na můj zadek, dobře, já to nemohu změnit." -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Článek /i když starší/
Děkuji za pochvalu. *3* Dneska jsem měla překladatelskou náladu, tak jsem se na to vrhla, časem jsem hodím další, pořád je co překládat. *1* *5* -
jsi šikovná mě by se s tím rýpat nechtělo (nj moje "znalosti" angličtiny), tak jsem se aspon dozvěděla něco nového o Hansovi *14* *3* -
Hans o slávě...
Po 4 měsících ve východní Evropě se Hans těší na trávení času doma. On ví, že anonymita, ze které se dlouhou dobu těšil, pravděpodobně zmizí po Doktorovi Živagovi a má z toho malinko obavy.
,, Až doteď, je to zcela jednoduché. Nejsem známý podle jména nebo prostřednictvím jakýchkoliv velkých filmů a miluju ten pocit svobody. Myslím, že by se to teď mohlo změnit. Líbí se mi jít na párty a setkat se s lidmi, kteří ještě na mě nemají názor. Musí být nudné, mluvit stále na stejné téma o vašich starších filmech s lidmi, které opravdu neznáte stále znovu a znovu. Ale jakmile jste jednou Doktor Živago, není cesty zpět. Pokud se to lidem nebude líbit, mám problém."
-
-
-
-
-
-
soundtrack Bathory
mam prosbicku pro vsechny dobre lidi *3* doslechla jsem se, ze na netu je volne ke stazeni zvukovej doprovod k hansovymu filmu bathory, bohuzel vsechny odkazy na nej ktery jsem zkousela byly naprosto nefunkcni.. *10* tak kdyby jste nahodou narazili na fungujici, hodte ho sem,thanks. *4* -
-
Re: soundtrack Bathory
Zatím jsem na žádný odkaz na soundtrack nenašla, ale když najdu, o "nález" se podělím. *5* *4* -
-
Re: Re: soundtrack Bathory
to budu ráda *4*
-
-
-
jeho bracha a tata
nu a jeste neco, jak vypadaji a je tady na ne nekde link na osobnostech, jak vubec vypadaji.. *7* *3* -
-
Re: jeho bracha a tata
Najdeš je pod jmény Ado Matheson a William Matheson, profily tu mají oba dva. *4* *3* -
-
Re: Re: jeho bracha a tata
Thanks! *3* *3*
-
-
-
Nemáš zač a krásné pokoukání. *14* *3* *4*
-
-
*4*
-
-
a jeho davna bejvalka
jsem tu nova a tak sbiram informace o hansovi, tak mam jeste dotaz, prej mel mit nejakou pritelku, ale podle data je to uz hodne davno, nejakou herku, nevite o koho se jednalo..? *3* -
-
Re: a jeho davna bejvalka
jj měl přítelkyni:Samantha Morton *3* -
-
Re: Re: a jeho davna bejvalka
*9* no moc velky sebevedomi tenhle "skotskej syn" teda nema.. *9* myslim, ze ho tahle opice klofla jako prvni. *5* -
-
Re: Re: Re: a jeho davna bejvalka
*4* jsem stejnýho názoru *3* není to atraktivní typ, ale herečka je to jinak výborná. -
-
Re: Re: Re: Re: a jeho davna bejvalka
myslím si, že se s ní tahal z lítosti.. *4* -
-
Re: Re: Re: Re: Re: a jeho davna bejvalka
to je přeci jasný jak facka *1* *5* -
Re: Re: Re: Re: Re: a jeho davna bejvalka
možné to je *4*
-
-
-
-
-
-
Zajímavosti:
Hans Matheson se zúčastnil jako VIP host 23.8.2009 hudebního festivalu "V Festival" v Hylands Park v Chelmsfordu ve Velké Británii se svými hereckými kolegy Samem Worthingtonem či Gemmou Arterton, se kterými v témže roce natáčel film SOUBOJ TITÁNŮ (Clash of the Titans, r. 2010).
Koncem roku 2008 se zúčastnil oslavy konce natáčení filmu SHERLOCK HOLMES (Sherlock Holmes, r.2009) v hospodě The Punch Bowl v centrálním Londýně v Mayfair. Tuto vyhlášenou hospodu vlastní režisér tohoto filmu a to Guy Ritchie (bývalý manžel americké zpěvačky Madonny).
Na podzim roku 2008 zahrál na kytaru a zazpíval na soukromém předvánočním londýnském vystoupení pro nejbližší rodinné přátele a rodinu se svým otcem Adem Mathesonem jejich vlastní písně. Zpívali i cizí tvorbu, např. píseň "True Colours". -
-
Zajímavost:
Série uměleckých fotografií nafotili s hercem Hansem Mathesonem např. fotografové Joss Barratt (leden 1998), Nicky Johnston (r. 2002) či Sven Arnstein (březen 2005). -
OPRAVA NĚKTERÝCH ZAJÍMAVOSTÍ!
Koncem roku 2008 se zúčastnil oslavy konce natáčení filmu SHERLOCK HOLMES (Sherlock Holmes, r.2009) v hospodě The Punch Bowl v centrálním Londýně v Mayfair. Tuto vyhlášenou hospodu vlastní režisér tohoto filmu a to Guy Ritchie (bývalý manžel americké zpěvačky Madonny).
Na podzim roku 2008 zahrál na kytaru a zazpíval na soukromém předvánočním londýnském vystoupení pro nejbližší rodinné přátele a rodinu se svým otcem Adem Mathesonem jejich vlastní písně. Zpívali i cizí tvorbu, např. píseň "True Colours".
/TEĎ JE TO SPRÁVNĚ!/ -
-
Zajímavost:
Roku 2008 se odmítnul zúčastnit dalšího natáčení 3.série tohoto seriálu skotský herec Hans Matheson, který hrál ve druhé sérii tohoto úspěšného seriálu skutečnou historickou postavu arcibiskupa Thomase Cranmera z Canterbury. -
-
OPRAVA ZAJÍMAVOSTI:
Roku 2008 se odmítnul zúčastnit dalšího natáčení 3.série seriálu TUDOROVCI /The Tudors, r. 2007 - 2010/, kde hrál ve druhé sérii tohoto úspěšného seriálu skutečnou historickou postavu arcibiskupa Thomase Cranmera z Canterbury.
-
-
-
-
Zajímavost:
Herec Hans Matheson si roku 2000 zahrál ve filmu STATE OF THE PARTY. Natáčení začalo v květnu r. 2000 a probíhalo jen pár týdnů. Tento projekt byl však pozastaven a nebyl nikdy zrealizován. Ve filmu hrála také krajanka Hanse Mathesona a to skotská herečka Kirsty Mitchell (* 28.6.1974, Glasgow, Skotsko, Velká Británie).
http://www.beverleycarpenter.co.uk/karens%20site/Film%20Stills%20.htm