Přejít na výpis diskuzí

Jan Tuna

OSOBNOST 28.11.2016 
17 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dobrý den pane Tuna.Po zhlednutí amerického pořadu FOOD,INC o výrobě potravin v USA jsem se zhrozil v tom,že tento způsob výroby potravin již dlouhá léta probíhá i u nás,zvláště se to zhoršilo po sametu.Co mě nejvíce na tomto pořadu zaujalo je přítomnost enterokoků E-COLI 0157HZ V NAŠÍ PŮDĚ,PODZEMNÍCH VODÁCH A V POTRAVINÁCH.tYTO E-COLI TOTIŽ POCHÁZEJÍ ZE ZVÍŘECÍCH VÝKALŮ KTERÉ JSOU v notných dávkách po celá DESETILETÍ APLIKOVÁNY NA NAŠI ZEMĚDĚLSKOU PŮDU.zVLÁŠTĚ SE V POSLEDNÍCH LETECH se zhoršila situce když se zde rozjely naplno bioplynové stanice na výrobu elektřiny.Exrementy z těchto bioplynek jsou masivně ve velkém množství zapravovány do zemědělské půdy.Podotýkám,že jako startovací látka ve vyvíječích plynu v těchto bioplynkách se používají výkaly z velkokapacitních vepřínů-tedy kejda která je opravdu nabušená těmito e-coli.V těchto vyvíječích se samožřejmě řádně pomnoží a pak je jako odpad vyvážená na pole.Co se týče výroby masa tak již několik desetiletí se naše hovězí válí ve svých výkalech ve velkokapacitních odchovnách a dnes již i na pastvinách,kde v okolí napajedel a krmišt vznikají velké hromady výkalů ve kterých tento hovězí dobytek žije.Po té je tak znečištěn transportován na jatka a zde je takto znečištěn porážen a kruh se uzavírá e-coli je transportována do výrobků z masa.Stejné je to u drůbeže a prasat.Pokoušel jsem se zjištovat zda se v naší vybydlené zemičce zjištuje obsah e-coli v potravinách,vodách,v půdě,v potravinách vyrobených na půdě a bylo mě řečeno,že nikoliv.Jen na doplnění můžu uvést to,že v r.2017 jsem si nechal udělat rozbor vody ve své studně která je hluboká 4,5 m a její zájmové napájecí území je také orná půda kde se masivně valí tyto odpady z bioplynek a světe div se já mám tyto e-coli ve studně taky.Ne tedy ty e-coli0157h7 ale koliformní bakterie,e-coli,intestiální enterokoky a kultivované mikroorganizmy.Ano tato studne není v blízkosti hnojiště,nezasasakují do ní povrchové vody z jejího okolí a je kompletne revitalizována a vyčištěna.Ano pan dokror z laboratoře mě řekl,že se tyto bakterie vyskytují jen z kontaminace zvířecích výkalů.V normální hlubiné studně by se neměly vůbec vyskytovat,můžou se vyskytovat jen u povrchových vod kontaminovaných zvířecími výkaly.Vím,že vás tím zatěžuji ale v této vybydlené zemičce se snad normální občan nemůže doptát pravdy.moje email adresa je.hans51discovery@seznam.cz.prosím o vaši e mailovou adresu,nikde jsem ji nesehnal.Pocházím z Vrážného u Jevíčka.
  • Vážený pane Tuno! Nevím,jakým právem se otíráte o Ortela. Člověk by řekl,že jste možná vlastizrádce.
  • Zdá se, že to je fašista.
  • Tuno,ale to se vážně plateš. Zlo vyvolávají právě takoví lidé jako jsi ty.
  • Zajímavé, že vše z Lídlu je dokonalé. Zachovám si zdravý rozum a budu posuzovat kvalitu objektivně.
    Je škoda, že lidem v této zemi musejí pouštět pořad ujetého moderátora,místo toho aby začali číst štítky na obalu a celkově se sami o daný problém zajímali.Podle mě jsou některé recenze nedořešené a uspěchané jen aby to byl šok. A stejně si myslím,že lidé půjdou stále jen po ceně.Když vidím ty salámy v obchodech chce se mi blinkat.Člověk už ničemu nevěří. Dokud se nezmění zákony,nic se zde nezmění.Kdysi chtěl Čech dobré jídlo,pak jídlo a pak levné jídlo.Dnes by chtěl kvalitní a levné jídlo.Problém je, že u nás je jen málo rodinných forem,které si na jménu velmi zakládají a snaží se to dělat poctivě.Zato třeba v takové Itálii nebo Španělsku to je normální u nás bohužel ne. Co je u nás dobré, kvalitní, tak to prodáme. Neumíme si ničeho vážit a jen CHCEME. Mrzí mě,že Německo se tu pořád vychvaluje a Polsko zavrhuje. Pan Tuna by si měl zajet do Polska a podívat se jak se tamní lidé stravují a hlavně čím aby měl aspoň větší představu. Zajet do Německa a fňukat,že tam to je lepší umí každý hloupý Čecháček. A abych to ukončila,mnoho dobrých potravin se do Německa vyváží z celé Evropy dokonce i z Polska ne jen z Itálie atd...
  • Tuno Ty jseš vážně ubožák jdi se zastřelit blbe
    • Nechtěl bys nejdřív napsat proč? Jinak jsi ubožák Ty!
  • Vážený pane Tuna,
    velice rád se dívám na Vaše pořady, protože způsob Vašeho uvažování i vyjadřování (byť jste o 25 let mradší) je mi velice blízký. Jsem totiž též "kozoroh" a měl jsem
    v životě podobné problémy jako Vy.
    Pokud byste ovšem měl zájem, mohl bych Vám poslat takové podklady, které by Vás
    nejen překvapily, ale možná i šokovaly. Takže pokud byste chtěl se mnou komunikovat, pošlete mi prosím Vaši e-mailovou adresu, zachovám samozřejmě přísnou
    diskrétnost. Moje e-mailová adresa je: oldrich.hein@gmail.com.
    V úctě
    JUDr.Oldřich Hein
  • Jan Tuna 14.04.2017 - 17.04.2017 => 50.7240161N, 15.7901358E
  • Tento týden jsem koupil Tesko máslo.Je zvláštní že oproti jiným máslům mi v chladnici neztuhlo a chuť se rovná máslům rostlinným .S pozdravem fanda.
  • Dobrý den, pane Tuno,

    Vaše pořady si nikdy nenechám ujít a vždy se na další těším. Nebýt Vašich pořadů, tak by se mnoho diváků nedozvědělo výsledky důležitých testů, které obsahují sdělení o zdravotní závadnosti, nebo naopak vhodnosti různých potravin. Bohužel jsem se nikde nedozvěděl žádné (seriozní) testy o zdravotních účincích na potraviny v nich ohřívané (vařené). Obvykle jedna zpráva je opakem druhé. Jistě budete mít kontakt na organizace, které mohou potvrdit jak pro, nebo proti, jejich používání v kuchyni, kde má mikrovlnnou troubu snad každá domácnost.

                        

                                                                                                                    Hezký den

                                                                                                                                               Jan Víšek

    P.S.

    Říká Vám ještě něco Jana Víšková?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit