Přejít na výpis diskuzí

Lída Baarová

OSOBNOST 31.12.2006 
87 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lída a dvd

Lídě už vyšlo několik dvd jistě by měla radost vždy si zakládala že hrála v neuvěřitelných 70 filmech !!! jak u nás tak v Německu Itálii a ke konci kariéry i ve španělsku
    Zatím vydané dvd u nás:
    Dívka v modrém
    Turbína
    Darmošlapové
    Panenst ví
    Lelíček ve službách S.H.
    Funebrák
    život je krásný
    Pokud víte o dalších dopište budu rád !
    Ale i tak má Filmexport Home Video co dohánět !
    Moc bych si přál například dvd Ohnivé léto,Maskovaná milenka či Italský film Pekařka kde hrála také hlavní roli.
    • Re: Lída a dvd

Ahoj, vyšlo také DVD "Maskovaná milenka".

Karel.
      • Zdravím, tuto diskuzi jsem našel spíše náhodou. Každopádně DVD Maskovaná
        milenka jsem nikde nenašel. Ale mohu přidat odkazy na následující filmy(originály): Pruský příběh lásky/Liebeslegende (1938)...koupil jsem náhodou tento týden v Levných Knihách za 9 Kč http://www.dvdinform.cz/dvd-edice-/levne-knihy-prusky-pribeh-lasky Barcarole/Barcarola (1935)
        ... orig. z US, v EU jsem nenašel http://www.alibris.com/moviesearch?keyword=lida+baarova&mtype=V&hs.x=0&hs.y=0 I vitelloni/Darmošlapové (1953) ... také vyšlo v Levných Knihách http://www.mymovies.it/dizionario/dvd.asp?id=27827 Ti conosco, mascherina!/Mě neoklameš! (1943)
        http://www.mymovies.it/dizionario/dvd.asp?id=25138 Pokud máte někdo info o nějakých dalších filmech LB na DVD, tak prosím dejte vědět. Příspěvek má prý příliš mnoho odstavců, takže jsem to musel dát vše do jednoho. Nechápu, kdo tenhle web programoval... ?!?
  • byla to nádherná žena.
    musíme jen uznat dvě věci : odstranění Heydricha a pobláznění Goebblese.
    Český národ si umí poradit.
  • Moc a moc se těším na film o pí Lídě,jsem zvědava ? ? ? ? *14*
  • K filmu Dívka v modrém

De la Cámara V Praze 1941 Často mi byla kladena otázka,jak vznikl můj námět ,, Dívky v modrém" ? Tento námět je vpravdě obměnou mé ,,Kleopatry v Paříži "Po léta se obírám egyptologií a po léta jsem žil v Paříži. A právě do tamnějšího prostředí - k porovnání obou kultur- jsem ve filmovém námětu , později i v divadelní hře - vzkřísil Kleopatru, nejgeniálnější z žen ...jejíž posmrtné otázky odpočívají kdesi v zahradě francouzské Národní knihovny.Po Paříži následoval můj pobyt v Praze. Na své obvyklé procházce v malém parku na Kampě přemýšlel jsem o novém filmovém námětu... Na druhém břehu: Národní divadlo! Tenkráte se mi v mysli vybavila nezapomenutelná premiéra ,, Cyrano de Bergerac" - Cyrano - Eduard Vojan,hrabě de Guiche-Miloš Nový,Kristian- Eduard Tesař,Le Bret-Jiří Steimar,Ragueneau -Eugen Viesner a Roxana-Anna Sedláčková! Roxana! Roxana se svým půvabem pařížské precieusky! Ale není přece možné pro časký film oživit Roxanu ! A tu jsem si vzpoměl na komtesku Blanku z Blanckenbergu, na ,,Dívku v modrém" , obraz, kterého by byl hoden štětec Škrétův... Čtenáři mých románů a novel dobře znají můj ,,genre", a proto k vysvětlení podotýkám,že jsem se rozhodl napsat vpravdě filmovou satiru na svá obvyklá pojetí, dokonce i na Gretu z Blanckenbergu - hrdinku románu ,,Hvězda která padla".Ostatní vzory pro své hrdiny jsem nemusel hledat, neboť-byť by se zdálo sebe nepravděpodobnější-znám v Praze Dr.Karasovi podobného doktora práv, i Vlastě podobnou vysokoškolačku. A pokud těch vdavekchtivých dam se týče - ty znáte jistě všichni!Námět byl tudíž dán - jeho pojetí a obsazení rolí ve filmu s maestií převzal Otakar vávra - a tak ,,Dívka v modrém",počínajíc zimními měsíci roku 1840, se zjevuje na stříbřitém plátně biografů.
    • Re: K filmu Dívka v modrém

Užasné znalosti a informace děkuji ,ozvěte se prosím zdravím Iva
  • filmové titulky k Dívce v modrém

Libreto : O.Vávra, O.Nový,J.Mach a autor. Scénář a režie : O.Vávra Kamera : J.Roth Hudba : J.S.Nováček Zvuk : F.Šindelář Střih : A.Zelenka Stavby : Arch.Zázvorka Produkce : Lucernafilm Produkci vedl : J.Sinnreich V hlavních úlohách: Komtesa Blanka z Blanckenbergu : Lída Baarová ( poctěná za svůj herecký výkon v ,,Dívce v modrém" státní cenou) Dr.Jan Karas , notář: O. Nový Houžvička,kancelista: J.Láznička Pí Otýlie,hospodyně : A.Nedošínská MUDr.Pacovský : B.Veverka Ing.Čádek : F.Paul Pí Smutná,mladá vdova: N.Gollová Pí Smrčínská : R.Šlemrová Slávinka,její dcera : S.Langová Hrabě Karel Landa : J.Bělský Kylián, kastelán : V.Majer Velkostatkář Kubelka :V.Řepa Elegán :J.Vondrovič Mušketýr a básník :F.Kreuzman v dalších úlohách: J.Hermanová, J.W.Speerger,K.Veverka aj.
  • změna data v příspěvku

Opravuji svůj překlep v datu ...počínajíc zimními měsíci roku 1940,se zjevuje na stříbřitém plátně biografů.
  • Dobře hrála ve filmu Dívka v modrém.
  • Nejkrásnější, nejtalentovanější

Nejkrásnější a nejtalentovanější herečka v historii československého filmu... Kdož jste si ještě nekoupili knihu "Prokletí Lídy Baarové", učiňte tak, opravdu stojí za to. Nemám jinak zaměstnance jisté TV stanice v lásce, ale Stanislav Motl je dosti světlá výjimka.
    • Re: Nejkrásnější, nejtalentovanější

Stanislav Motl pro Lídu Baarovou udělal hodně dobrého.Napsal knihu Prokletí Lídy Baarové kde připoměl těžký osud krásné herečky a natočil dojemný dokument ale také byl s osamělou herečkou stále v kontaktu. Věřím tomu, že pan Motl měl paní Lídu rád a za to mu děkuji *4*
  • Kniha Lídy Baarové Útěky

Sháním knihu o Lídě Útěky vydanou nakladatelstvím Josefa Škvoreckého Sixty Eight Publishers v Kanadě roku 1983.
    Moc ráda bych si ji přečetla, ale není k sehnání...:(
    • milan95

Re: Kniha Lídy Baarové Útěky

tuto knihu si můžete vypůjčit na odkaze:
      http://aleph.vkol.cz/F?fun c=find-c&ccl_term=sys=000007023&loc al_base=svk01
  • Pro Kristynu

Kniha útěky momentálně není v prodeji a dokument na netu také asi není.Můžeš se ale zeptat na oficiálních stránkách Lídy Baarové kde je email kontakt adresa stránek je
    lidabaarova.wbs.cz

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit