-
Máš krásné oči, když pláčeš-nevěsto
Milá paní Maruško.
Mám ráda Vaše filmy, protože jsou lehké, odpočinkové a člověk zapomene na všechno, co se momentálně děje kolem a je mu dobře.
Napsala jsem knihu, kde je také obsaženo vše a přiznám se, že jsem to nosila v hlavě jako námět na film. Vím, že je to ode mě troufalost, ale kdyby jste měla zájem si jí alespoň přečíst a říct svůj názor byla bych Vám moc vděčná. Poslala bych Vám ji obratem buď v tištěné podobě, nebo přes PC.Název má stejný jako titulek mého příspěvku. Příběh začíná v letech 70 a končí v současnosti.
Moc a moc Vás zdravím a přeji hodně krásných filmů i osobních úspěchů.
vaše fanynka tami. *14* -
I kojenci Vaše filmy zbožňují
Dobrý den paní Poledňáková,
chtěla bych Vám jménem celé rodiny poděkovat za úžasné filmy, kterými nás bavíte již řadu let. Nyní jsou mi navíc největší oporou na mateřské. Mimo syna (6 týdnů) máme i dceru Evičku (1,5 roku), která se dá přirovnat k neřízené střele, a jediné co jí dokáže zklidnit, jsou právě Vaše rodinné filmy, jež sleduje od svého prvního roku s ohromným zalíbením.
Přeji Vám mnoho dalších dobrých inspirací a úspěšných filmů.
Petra K. -
Pokračování
Dobrý den, Vaše filmy scénaře a ty veškeré režie, se Vám povedly. Naprosto úžasně. K poslednímu filmu Jak se krotí krokodýli byl kouzelný, ale také by chtělo pokračování. Filmy jsou lékem proti depresi. *4* -
DOBRÝ DEN 11.1.2008
dobrý den paní polednáková chci se zeptat je mi 14let a a u nás na škole nám paní učitelka řekla že vyhlašujete konkurz do vašeho nového filmu že sháníte kluka od 14 do 15 let s tmavímy vlasy a s tanečním nadáním a chci se zeptat jestli je to pravda a kde bych popřípadně sehnal informace děkuji moc předem kdyžtak jestli byste mohla poslat informace na e-mail filalien@seznam.cz děkuju filip -
DÍKY
Dobrý den paní Poledňáková, srdečně Vám děkuji za Vaše nezapomenutelná díla. Doprovázíte mě na mé cestě životem už třetí desítku a musím říct, že už jste se mi nejednou opřela do plachet. Mám moc ráda Váš humor, pohled na svět, jednoduché a nenucené podání, milou "tvář", svěžest, lehkost a neutuchající optimismus. Miluji všechny vaše filmy i knížky, ale nejraději se teď s Lukáškem (2 roky) díváme na Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Už abychom potkali taky takového taťku *1* .. Přeji Vám pevné zdraví, neutuchající humor, hodně radosti a dobrých přátel. Ať se Vám daří. Lenka -
Přání k narozeninám
Hodně zdraví přeji - spolužák z gymplu,býv.solista baletu Laterny magiky *3* -
Marie
Vážená paní Poledňáková, dovolte mi, abych Vás pozdravila ze severočeského Mostu.Můj veliký problém spočívá v tom, že jsem se pokusila napsat větší povídku s pracovním názvem Marie ale od té doby leží v psacím stole.Nemám vůbec ponětí jak bych ji mohla někomu nabídnout,aby mohla být otištěna. Protože Vaše filmy jsou skvělé ráda bych Vám tuto povídku věnovala a možná,že by jste mi dokázala poradit. Jen nevím kam bych ji měla zaslat a jestli by jste se neurazila. Přeji Vám hezké dny. Ivana Kolenová, Brigádnická 2682 434 01 Most, tel.602139268 -
Kontakt
Srdecny pozdrav ze zahranici. Vazena Pani Polednakova.Rad bych Vas kontaktoval.Nemam vsak zadny kontakt.Pokud byste mela zajem o tema k Vasemu novemu filmu setkani otce syna po 29 letech.Kontaktujte mne prosim ne uvedeny e-mail. Muhu Vam (pokud budete zajem) poskytnout zivotni trampoty moje osobni trochu deprimujici,ale i vesele setkani tedy pouze po 25.letech s biologickym otcem. Mejte se pekne a preji mnoho dalsich uspechu. Dekuji Richard Pokorny south Florida USA *4* -
VH
Dobrý den,
již léta se chci zeptat paní Poledňákové, zda-li je to ona, která se znala s básníkem Vladimírem Holanem. Jednou jsem dokonce rozepsala dopis na toto téma, ale neodeslala. Mám výstřižek z novin, kde je paní Poledňáková mladá a z profilu, černovlasá, takže si vůbec nejsem jistá. Jen její jiskřivý humor napovídá, že by to mohla být ona, kterou VH opakovaně přijal ve svém domě a řekl jí při prvném setkání : cože, takový talent a vy nemáte hrb ? Dále jsem četla, že byla kvůli těmto setkáním s básníkem vyloučena ze školy, myslím ze střední, grafické, usínala při hodinách únavou, že jí jednou, když odporovala, že nemůže docházet, protože má kvůli tomu potíže, jí řekl, něco jako prosím bez podmínek, beze změny, nebo už nechoďte ... taky jsem četla jeho nádhernou báseň nějak tak to bylo ... taky jsem tam někde podala svědectví a byla přitom přistižena při lži, poslyšte, neměla byste lhát ... anebo ... potkat kněze u benzinové pumpy, není to dvojlomné ? Připouštíte, že mu šlo o únik ?
... nezasvěcenému budu ted připadat jako cvok, omlouvám se, ale tak moc bych chtěla zjistit a číst a slyšet o tom, že spisovatelka Marie Poledňáková je skutečně ta, která měla to štěstí a znala se s VH. Co já bych za to dala. Naprosto ojedinělý a výjimečný básník. Jediný na světě s takovým talentem. Můžete mi někdo něco komentovat k tomu ? Hodnotit příspěvek, to si teda neprosím. mc