Přejít na výpis diskuzí

Michal Horáček

OSOBNOST 31.12.2006 
107 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kam jsme to dopracovali, že se do politiky hrne kdejaký ,, umělec ´´.
  • Horáčku,to si už děláš kampaň na prezidenta..Ty šmejde komedianský.Prezidenten nikdy nebudeš to si piš. *12* *12* *12*
  • Horáček a prezident,to určitě ne.Vlastně dnes může na prezidenta kandidovat,kdejaký vekslák... *1* *1*
  • Děkuji ti paní má,
    teď budu mít řády dva!!
  • Škoda, mohl třeba napsat Gottovi vypovídající text. Kazí si pověst, aniž by to měli zapotřebí. Plýtvají potenciálem. Nepoučeni z chyb předchůdců narazí na krutou realitu. Starý muž + mladá žena = klasická destrukce objektivity.
  • hellraiser
    Já si počkám, kdo další bude nakonec v prezidentské volbě kandidovat, nicméně o volbě Michala Horáčka budu vážně uvažovat.
    Jenom připomenu, že kromě toho, že je to textař, spisovatel, producent, je to taky vystudovaný antropolog, takže bych ho rozhodně neřadil mezi nějaké kavárenské povaleče nebo klasické "umělce" jako zpěváky, herce apod. (Ale nikomu jeho názor neberu).
  • Michal Horáček jako textař není špatný, jeho texty kritizovat mi nepřísluší. Co mě víc děsí, že na vysoký post se dere další umělec a kavárenský floutek. Umělců u koryt ve vysoké politice už bylo dost. Hlavně těch co se zbožně dívali na západ a východ zatracovali. Co takhle nabídnout člověka ,který není zatížený takovýmto populismem. Za mě u voleb NE.
    • Šuškaly vo mně sousedky v domě
      Nedaj-li medaili, že je po mně
      Daj-li ji mně a nebo nedaj-li
      Co jsem se načekal, vona nepřišla!!!
      Já bych do toho kop
      Ta medaile bude můj hrob...
    • hellraiser
      Aniž bych sem chtěl tahat politiku, dneska máme prezidenta, který zbožně hledí na východ a zatracuje západ (naprosto prokazatelně). *4*
  • z Vašich písní mám deprese !!!!
  • Pane Michale, ne že bych Vás nepovažovala za osobnost s velkým O, ne že bych Vám nebyla vděčna za přínos v iniciativě Most, která pro mě v revoluční době znamena velmi, velmi mnoho, líbí se mi také hodně Vaše chytré texty či jiné literární počiny. Jsem dokonce ráda, že se Vám v těch 25 demokratických letech nadstandardně dařilo a byl jste úspěšný snad v každém ohledu života. Dnes jsem si ovšem poslechla Váš rozhovor s L. Výbornou a musím s lítostí říct, že jste mě zklamal. Ne tím, jak jste pragmaticky zhodnotil sametovou dobu a Vaši úlohu v nich, ale až k slzám mě dojal Váš rázný až maloměšťácký názor na vnímání svobody. Měla jsem Vás za intelektuála, dokonce jste prý studoval soc. antropologii, tudíž jsem očekávala, že jste se někam coby učenec a člověk, jež se rád prezentuje jako moudrý muž s nadhledem, někam posunul. Objevil nové modernější vize, ideály , které preferují jak svobodu, tak co největší stupeň solidarity, empatie k slabším a tudíž i sociální vyspělost. O těchto civilizačních vyspělých formách srozumitelně píše Tony Judt a DAhrendorf aj. myslitelé, ti, které by měl znát každý typ vzdělance. Potom také chápat i to, že mnoho lidí, našich spoluobčanů prostě neumí v té džungli života přežívat s takým nadšením jako ten, který je Bohem obdarován, nejen intelektem. Právě ti obdarovaní, i Vy, byste měli chápat slabší jedince, nevysmívat se jejich statusu. Naopak alespoň slovem, kterým vládnete, obyčejný lid chápat a povzbuzovat. To Vaše konzervativní vystupování(archaické) je pak srovnatelné s neopodstatnělým elitářstvím našich zabedněných pravicových politiků a jejich voličů. Arogantních omezenců má náš národ bezpočet, Vás k nim nerada připočítávám.....Upřímně Vám přeji nevyhasnutí Vaší šťastné hvězdy. J. *3*
  • dobrý den pane Horáčku, jednou jste v předmluvě ke knize Jak pukaly ledy (Ex libris 1990) napsal: (dovolím si Vás citovat) A přesto jedno bylo zřejmé už tenkrát: zvítězí ti, kdo si na cestu bludištěm momentálních pochyb a obav svítí myšlenkou o příchodu věku lidské důstojnosti. Konec citátu.
    chci se vás jen zeptat na dvě věci:
    1) kdy tato Vaše směšně patetická věta přestala platit ? (nebo platí stále ???)
    2) napadne Vás někdo, kdo by se mohl v hrobě obracet při jejím vyslovení ?
    moje odpověď, (pokud by Vás zajímala), je:
    ad 1) 1991
    ad 2) Václav Havel
    děkuji za upřímnou odpověď
    Jiří navrátil

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit