Přejít na výpis diskuzí

Michal Horáček

OSOBNOST 31.12.2006 
107 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kam jsme to dopracovali, že se do politiky hrne kdejaký ,, umělec ´´.
  • Horáčku,to si už děláš kampaň na prezidenta..Ty šmejde komedianský.Prezidenten nikdy nebudeš to si piš. *12* *12* *12*
  • Horáček a prezident,to určitě ne.Vlastně dnes může na prezidenta kandidovat,kdejaký vekslák... *1* *1*
  • Děkuji ti paní má,
    teď budu mít řády dva!!
  • Šuškaly vo mně sousedky v domě
    Nedaj-li medaili, že je po mně
    Daj-li ji mně a nebo nedaj-li
    Co jsem se načekal, vona nepřišla!!!
    Já bych do toho kop
    Ta medaile bude můj hrob...
  • Škoda, mohl třeba napsat Gottovi vypovídající text. Kazí si pověst, aniž by to měli zapotřebí. Plýtvají potenciálem. Nepoučeni z chyb předchůdců narazí na krutou realitu. Starý muž + mladá žena = klasická destrukce objektivity.
  • hellraiser
    Aniž bych sem chtěl tahat politiku, dneska máme prezidenta, který zbožně hledí na východ a zatracuje západ (naprosto prokazatelně). *4*
  • hellraiser
    Já si počkám, kdo další bude nakonec v prezidentské volbě kandidovat, nicméně o volbě Michala Horáčka budu vážně uvažovat.
    Jenom připomenu, že kromě toho, že je to textař, spisovatel, producent, je to taky vystudovaný antropolog, takže bych ho rozhodně neřadil mezi nějaké kavárenské povaleče nebo klasické "umělce" jako zpěváky, herce apod. (Ale nikomu jeho názor neberu).
  • Michal Horáček jako textař není špatný, jeho texty kritizovat mi nepřísluší. Co mě víc děsí, že na vysoký post se dere další umělec a kavárenský floutek. Umělců u koryt ve vysoké politice už bylo dost. Hlavně těch co se zbožně dívali na západ a východ zatracovali. Co takhle nabídnout člověka ,který není zatížený takovýmto populismem. Za mě u voleb NE.
  • z Vašich písní mám deprese !!!!
  • Pane Michale, ne že bych Vás nepovažovala za osobnost s velkým O, ne že bych Vám nebyla vděčna za přínos v iniciativě Most, která pro mě v revoluční době znamena velmi, velmi mnoho, líbí se mi také hodně Vaše chytré texty či jiné literární počiny. Jsem dokonce ráda, že se Vám v těch 25 demokratických letech nadstandardně dařilo a byl jste úspěšný snad v každém ohledu života. Dnes jsem si ovšem poslechla Váš rozhovor s L. Výbornou a musím s lítostí říct, že jste mě zklamal. Ne tím, jak jste pragmaticky zhodnotil sametovou dobu a Vaši úlohu v nich, ale až k slzám mě dojal Váš rázný až maloměšťácký názor na vnímání svobody. Měla jsem Vás za intelektuála, dokonce jste prý studoval soc. antropologii, tudíž jsem očekávala, že jste se někam coby učenec a člověk, jež se rád prezentuje jako moudrý muž s nadhledem, někam posunul. Objevil nové modernější vize, ideály , které preferují jak svobodu, tak co největší stupeň solidarity, empatie k slabším a tudíž i sociální vyspělost. O těchto civilizačních vyspělých formách srozumitelně píše Tony Judt a DAhrendorf aj. myslitelé, ti, které by měl znát každý typ vzdělance. Potom také chápat i to, že mnoho lidí, našich spoluobčanů prostě neumí v té džungli života přežívat s takým nadšením jako ten, který je Bohem obdarován, nejen intelektem. Právě ti obdarovaní, i Vy, byste měli chápat slabší jedince, nevysmívat se jejich statusu. Naopak alespoň slovem, kterým vládnete, obyčejný lid chápat a povzbuzovat. To Vaše konzervativní vystupování(archaické) je pak srovnatelné s neopodstatnělým elitářstvím našich zabedněných pravicových politiků a jejich voličů. Arogantních omezenců má náš národ bezpočet, Vás k nim nerada připočítávám.....Upřímně Vám přeji nevyhasnutí Vaší šťastné hvězdy. J. *3*
  • Hodně naivní a zoufalí člověk !
  • dobrý den pane Horáčku, jednou jste v předmluvě ke knize Jak pukaly ledy (Ex libris 1990) napsal: (dovolím si Vás citovat) A přesto jedno bylo zřejmé už tenkrát: zvítězí ti, kdo si na cestu bludištěm momentálních pochyb a obav svítí myšlenkou o příchodu věku lidské důstojnosti. Konec citátu.
    chci se vás jen zeptat na dvě věci:
    1) kdy tato Vaše směšně patetická věta přestala platit ? (nebo platí stále ???)
    2) napadne Vás někdo, kdo by se mohl v hrobě obracet při jejím vyslovení ?
    moje odpověď, (pokud by Vás zajímala), je:
    ad 1) 1991
    ad 2) Václav Havel
    děkuji za upřímnou odpověď
    Jiří navrátil
  • Lidi na lidi jsou jako saně,člověk na člověka jako kat,podívejte se na ně, musíte naříkat V+W
    Hoď kamenem kdos bez viny. Mirek
  • Dobrý den pane Horáčku,vím,že nejsem ani první,ani poslední kdo má na Vás takovou prosbu,ale přesto to zkusím.Přítelkyně byla na mateřské a jakožto kadeřnice přemýšlela,co bude až jí mateřská skončí.Přesvědčila mě,že bude nejlepší,když si postavíme na pozemku vlastní malé kadeřnictví.Vzali jsme si půjčku a těšili se,jak to hezky půjde.Byli jsme ale pořádně naivní,protože jsme chtěli vše udělat řádně a podle zákona,ale úřady nám jenom házely klacky pod nohy...samé obstrukce atd.Dnes už bych to udělal jinak,ale bohužel je situace taková,že se začaly dluhy nabalovat a na zahradě je rozestavěné kadeřnictví.Chtěl jsem Vás proto požádat o půjčku ve výši 700 000 kč na zaplacení dluhů.Mám hodně menších půjček a dohromady platím měsíčně částku,kterou už nezvládám splácet.Potřeboval bych půjčit na delší dobu,aby se mi splátka snížila.Nechci po Vás žádný dar,sepsala by se smlouva Vaším právníkem,byly by tam sankce za případné prodlení a měl by jste na konci zisk....takže žádná charita.Napsal jsem Vám,protože už nevím jak z toho ven.Za lichvářem nepůjdu a banky mi nepůjčí.Kdyby jste mi chtěl pomoci tak mě prosím kontaktujte na můj mail bob79@seznam.cz a domluvíme se co a jak.S přáním pěkného dne Martin Š.
  • Text Vašeho příspěvku Souhlasím,vždycky jsem si ho vážila, hlavně proto, že vždycky pěkně mluvil o své manželce Ruth.Obdivovala jsem ho, že i když byl slavný a úspěšný, měl stále jednu manželku.A ejhle, také ji vyměnil.
  • Napadla mě jedna věc...Horáček dopadne asi jako Helena Vondráčková,která si taky svatbou s MM poštvala proti sobě celou rodinu..Děti prý Horáčka zavrhly,bývalá manželka taky..Nová se na něj vykašle a pak zůstane sám..pak může zpytovat svědomí ale už bude pozdě..
  • Lepší je muž činu než lhář a kecálista Horáček !! *6*
  • Co blbnete? Je prachatej a všechny s přehledem uživí, vlastně vedle něj ani nemusej celej život makat. Tak proč by si nevzal borku o tolik roků mladší. Samozřejmě pokud takto postupuje chlap co chodí co měsíc do práce a má běžnej plat v republice, tak asi je jeho o hodně mladší přítelkyně s růžovejma brejlama, jinak nechápu s příhlédnutím že časem zamilovanost odejde, proč si uvazuje takového staříka na krk. *1*
  • Michal Horáček..
    ...se nakonec zachoval úplně stejně jako každý chlap po padesátce,který se zblázní..
    Ano skutečně to tak je..některé ženy mají po třicítce krizi a snaží se honem s někým mít dítě..po krátkém vztahu aby jim neujel vlak..viz.Lucie Vondráčková,Borhyová..vsadili na pracháče a proto s nimi dítě zplodili téměř okamžitě..jejich dlouhodobé vztahy se rozpadly a ony se zachovaly nesmyslně ! Chlapi po padesátce zase prožívají většinou obrovskou krizi ! Ještě nejsou staří ale mladí už taky ne ! Tak začnou cvičit,držet hladovku,hledat si mladé partnerky...nádherně je to ukázáno ve filmu
    Disco příběh 2 ! Potměšil tam hubne,barví si vlasy,balí mladé ale je všem akorát k smíchu..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit