-
Major Zeman
Ať už pan Čepek hrál jakou roli chtěl, u mě bude mít nadosmrti úctu a pokoru, že odmítl asi jako jediný Majora Zemana a zrovna ty nejpolitičtější a nejhnusnější díly Klauni a Štvanice. Nevíte někdo jak to tenkrát bylo? On to prý odmítl i přesto že na něj byl vyvíjen tlak z Ministerstva Vnitra. Za tohleto zaslouží úctu a pokoru od všech hereckých kolegů že se nebál tuto roli odmítnout i když určitě věděl co ho čeká. Také že to byla bohužel jeho herecká sebevražda. -
-
Re: Major Zeman
Mám jiný názor.Neříkám,že to byl špatný herec, ale jinak to byl politický pablb a přeji těm, co souhlasili s tím to režimem a neprokoukli ani nyní, aby se jim vedlo dál špatně a nedostávali žádné pořádné role. -
-
Re: Re: Major Zeman
Tak, pokud nevíš, že Petr Čepek zemřel v roce 94, a stímto marasmem, který v naší republice je nyní, nemá co společného. Jedinej pablb, a nejen politickej, jsi tu tudíž jeny ty!
-
-
-
Pěkné...
Zdravím všechny, velmi mne těší, jak se to zde rozrůstá, kolik příbývá fanoušků... Já jsem ročník 1981 a Petra jsem začala zbožňovat asi ve svých 15 letech. Jsou zde velmi hezké příspěvky.
*5* -
-
Re: Pěkné...
Ahoj, jsem hrozně ráda, že jsem to tady objevila, a hlavně Tobě chci poděkovat za krásný příspěvky. Popravdě, kromě svojí rodiny, neznám nikoho, kdo by byl vyloženě Petrův fanda. Samozřejmě rádo ho má hodně lidí, ale zas až takhle ne. Takže díky za to, že jsi, a vůbec všichni, pro které Petr neumřel. Já jsem 80 ročník, a dodněška si pamatuju tu hroznou bolest, když jeho smrt oznámili v TV novinách. Ale díky jeho filmům je tady pořád s námi, jen je škoda, že už nebudou další *9*
-
-
skvělý
Petr čepek mě nadchnul svým výkonem v petrolejových lampách- byl úžasný. -
Filmografie
Zdá se mi to a nebo v té filmografii opravdu chybí Petrolejové lampy? To byla přece jedna z jeho nejlepších rolí... -
nepřehlédnutelný a nenahraditelný Petr
Zdravím všechny fanoušky a fanynky "našeho" Petra.Taky se k Vám musím přidat, ať je nás víc. Petr si nás zaslouží:-). Jsem ročník 1976 a s Petrem jsem takříkajíc vyrůstala, co se filmů týče. Byl krásný,okouzlující, charismatický. Kdyby se na mě podíval jako na Viktorku, taky by mě uhranul. Nejen charisma mě učarovalo, ale i jeho herecký talent. Zahrál všechno a krásně. Byl skvělý jak v detektivkách, tak v romantických filmech. Jako herec mi chybí, osobně jsem ho neznala.Dosud ho žádný z herců nedokázal nahradit a že máme skvělé herce. Je opravdu dobře, že tu Petrův fanklub je. Petr si zaslouží, aby se na něj a na jeho mistrovské hercké výkony vzpomínalo. Štěpánka -
P. Čepek
nedávno proběhla anketa o na ČT o oblíbenosti herců či co. Moc mě potěšilo, že se můj jiný oblíbenec (O.N.) dostal do popředí, ale P. Čepek se tam měl dostat taky - ne-li to rovnou vyhrát.
Připadá mi, že výsledky ankety korespondují s počtem víkendových reprízna ČT, dávat pár lidí ve filmu pořád do kola... no škoda, je to zvláštní přístup...
ale: P.Č. se u mě řadí na první místo mezi herci...a to ho nemusím vidět třeba rok:)) *4* -
další čepkoložka
Zdravím fanoušky Čépy! Jsem ráda, že jsem našla tyhle stránky a lidi, pro které Čépa stále žije stejně jako pro mě. Obdivuju Petra už 9 let(!) a hltám každou zmínku o něm. Cením si ho jako výjimečného herce a charakterního člověka. Právě včera jsem mohla zase zažít svůj "Čepkův den", když jsem navštívila Vláčilovu výstavu s fotografiemi z natáčení Údolí včel a trochu i z natáčení Adelheid. Vidět Ondřeje z Vlkova na obrovských fotografiích stálo za to! *14*
*14* *14* -
Díky
Zdravím Martinu a díky moc za slova, která jsi napsala, jsem moc ráda, že vím i o někom dalším, pro koho byl Čépa osobnost a že tím i stále zůstává s námi! Taky zbožňuju jeho filmy a jen jsem ještě chtěla dodat, že pro mě "byl" nejen skvělým hercem, ale i idolem a neodolatelným CHlapem s báječným hlasem... *14* -
Souznění
Souzním s Čépou a tudíž s příspěvky Martuly. Dny 16. a 20.září mám v sobě hodně zaseklé a v těchto dnech si pořádám doma svoji Čepkiádu - nechám na sebe působit všechny zásadní filmy s P.Č.
a ukončuji filmem Lekce Faust, který mě dostane i po x reprízách.
Takže zdravím Čépu (je tu stále s námi) a
Martulu také - vždy mě potěší někdo, kdo má stejný pohled (v reálném životě jich moc nepotkávám - mám kolem sebe hodné a fajn lidi, ale to nejvnitřnější souznění
je opravdu vzácnost). *16* -
Vzpomínka
Dnes 20.9.2007 vzpomeneme již 13 let od úmrtí Petra Čepka!
*9*