Přejít na výpis diskuzí

Stephen King

OSOBNOST 31.12.2006 
109 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stephen King

Ahoj, mám doma už asi sedmnáct knih od Kinga a naprosto souhlasím s většinou lidí tady, že je to skutečný král spisovatelů. Knihy od něj jsou pro mne něco jako droga a i kdybych neměl doma co jíst, knihu od něj si prostě koupit musím:-) Nejvíc se mi líbí Řbitov zviřátek, Misery, Žhářka, Zelená míle a Pytel kostí. Co jsem nepochopil a tudíž ani nedočetl, je Pavučina snů. Víte o tom něco? A nakonec bych potřeboval poradit, až dočtu Cuja, kterou knihu si od něj dál pořídit? U nás mají Lisey a její příběh a Svědectví. Nemáte odkazy na nějaké recenze? Díky Rudolf
    • Re: Stephen King

Ahoj, já teď právě čtu PULS - sice mi bylo od prodavače řečeno, že po přečtení zahodím svůj mobil *4* ale neodolala jsem si ji koupit. Jsem teprve v půlce, ale čte se velmi dobře (asi jako ostatní) a pořád netrpělivě čekám, co z toho vyjde *15* .
      Dál bych doporučila i PROKLETÍ SALEMU.
    • Re: Stephen King

ahoj, já četla Lisy a její příběh a můžu fakt vřele doporučit, je to skvělý příběh a propracovanost postav taky super. Mimoto mi u téhle knížky letěly představy uplně neskutečně, bylo mi líto, když jsem to dočetla. Takže jen do toho :o))
  • Nejlepší

Knížky od Kinga nemají chybu *14* Sice obcas nechapu, ale to nevadi, stejne jsou naprosto supr ..:) *3* MILUJU, MILUJU!!! *14* *14*
  • Prostě perfektní autor

Stephen je naprosto skvělý spisovatel... První knihou, kterou jsem od něj četla bylo Všechno je definitivní. Bylo mi teprve 14 a už tenkrát mě to nadchlo... Jeho povídky jsou nepřekonatelné. Četli jste Dokonalého žáka nebo Tělo (podle této povídky je napsaný již zmiňovaný film Stůj při mě)? Jeho knihy vás prostě hned od začátku vtáhnou a nepustí. Jsem ráda, že takový autor existuje, protože bez jeho tvorby by byla literatura neúplná... *3*
  • Silná trojka

Vřele doporučuji: Prokletí Salemu, Nezbytné věci a Dračí oči. Dále je taky skvělá Rose Madder, Running Man, Beznaděj, Cujo, Geraldova hra, Řbitov zviřátek, Pavučina snů, Srdce v Atlantidě... *8*
  • K's K

Moje úplně první knížka byly Dračí oči a to se mi líbilo moc. Pak jsem četla Svědectví, ale ne celý, protože u nás se o jeho knížky perem, přestože (troufám si říct) máme všechny *1* A pak jsem četla něco dalšího, ale pro mě je špička všeho CHRISTINA.
  • King?!

Yea King je proste king.Úžasný v každom diele,ktoré napísal.Najmä Zelená míľa.Čítala som stránku za stránkou.Ešte lepšie ako film.A Dievča,ktoré milovalo Toma Gordona tiež úžasné.Proste má moju úctu.
  • King...

King je zkrátka king...Ti co ho čtou, vědí proč. Je to můj nej...spisovatel a vždy nestačím žasnout nejen nad příběhem, který dokáže vymyslet, ale i nad zásobou slov, přesným výstihem, vykreslením postav, je to až zarážející. Ten člověk snad ani není normální člověk. Přečetla jsem toho od malička spoustu a spoustu, ale nad tímto autorem opravdu smekám.Troufám si říci, že jsem až na takové tři knihy přečetla od Kinga vše, co vydal. Jsem šťastná že jsem ho objevila a vy jistě také.Zkrátka ho miluju *14*
  • King

Me se nejvic libila knizka Holcicka, ktera mela ráda Toma Gordona *3*
  • Nej nej

Kinga čtu už více jak deset let a za u dobu mě zasáhly nejvíce dvě knihy.
    Ta první se jmenovala Dolores Claibornová - četl ji někdo? V té době jsem prahla spíše po těch čistě hororových věcech od mistra. A netušila jsem, že King je schopen i něčeho takového a tenkrát jsem byla mile překvapena a pochopila jsem, že u Kinga nejde ani tak o strach, jako o příběh a psychologii postav - v čemž je opravdu mistr.

Další kniha mě dostala až o mnoho let později - Svědectví. Když sem ji četla, měla jsem pocit, že King opět otevřel nějaké to svoje tajné okno kterým může nahlédnout do budoucnosti lidstva a tuhle vizi zkombinoval s něčím tak fantaskní jako je postava Flagga. Nehledě na úžasnou psychologii všech postav. Musím říct, že když v poslední třetině knihy zabil jednu moji oblíbenou postavu - měla jsem co dělat abych to neobrečela a rozdýchala.
  • Stand by me

Také jsem zapměla sem dopsat film Stand by me (stůj při mně)který je opravdu užasný v podání skvělého, ovšem zesnulého herce Rivera Phoenixe!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit