-
český komik
Lidi, Vlasta Burian,je tím nejlepším českým komikem,ve filmech s ním se člověk zasměje.Na jeho filmy se dá dívat pořád,a objevíte tam výdy něco nového! Taky mi je líto že není mezi námi! Snad se mnou souhlasíte! *4* -
Filmografie?
Co je to proboha za filmografii? Jak můžete takto nekompletní seznam nazývat filmografií? Kde je např. U pokladny stál a další filmy? -
Vlasta
V roce 1988 už Vlasta Burian nežil. Jak tedy mohl hrát v seriálu Chlapci a chlapi? Proč je to tu uvedeno? *13* *7* -
Král Vlasta Burian
Tak co se Vlasty Buriana týká,herec a komik jako on se ještě nenarodil ikdyž dost se mu přiblížil Jaroslav Marvan.Myslím si,že by stálo za zvážení i to,že by byla vyrobena mince s jeho portrétem,datumem narození a úmrtí a na druhé straně ocenění jako komika tisíciletí !!! -
Dotaz
Existuje v CR nejaky fan -club Vlasty Buriana ? Dokaze nekdo identifikovat Burianuv rukopis ? Vlastnim dve divadelni predlohy her , cenzurovane policejnim presidentem v roce 1932 .Jde o hru " Hadrian z Rimsu " a " Duchacek to zaridi " Duchacek neni censurovan . V manualech jsou rukou psane poznamky , rad bych znal autora . Dik -
-
Re: Dotaz
Pokud mi pošlete scan Burianova domnělého rukopisu, rád Vám sdělím, zda je to Burianův rukopis nebo není. Zdravím a těší mě zájem Váš (a všech diskutujících) o našeho krále komiků!
-
-
ja osobne Vlastika Buriana mam moc rada,pro jeho skvelej smysl pro humor,improvizaci a jeho nazory na svet a lidi v nem jsou pravdivy.byl to nezapomenutelnej herec i clovek
-
pozravení
Zdravím vás, rád bych věděl kde je Vlasta Burian pohřben.Chtěl bych mu položit kytku na hrob a poklonit se nejlepšímu českému herci všech dob. *4* -
-
Re: pozravení
nazdar -
-
Re: Re: pozravení
*9*
nazdar
-
-
Re: pozravení
Na vyšehradském Slavíně. Je to místo, které Tě naplní pokorou.
-
-
Smekám . .
Dnes jsem se zaregistrovala mezi fanoušky Vlasty Buriana, tak bych vás všechny ráda pozdravila. Můj vztah k tomuto skvělému herci a člověku se vyvíjel postupně. Už od malička jsem milovala "Filmy pro pamětníky". Koukávala jsem na ně se svojí babičkou, která mi před dvěma lety zemřela. A já si uvědomila, že od té doby, co tu není, prožívám tyto filmy úplně jinak. Mám ráda mnoho herců té doby /Plachtu, Marvana, Trégla atd./, ale Vlasta Burian mi dokonale učaroval. Zrovna dnes jsem si pouštěla jeho film "U pokladny stál" a manžel se na mě chodil dívat, čemu se pořád tak směju. Asi to umocňuje i doba, ve které se tyto filmy natáčely. Protože dnešní doba je šílená. Prostě miluju Vlastu Buriana, jeho neopakovatelný humor a jeho lidskost, která z něj přímo čiší. Z vyprávění vím, že moje babča si to vykračovala po Praze a chtěla přejít silnici. Na přechodu zastavil s vozem V. B., počkal, až babča přejde a ještě jí pokynul kloboukem. Vždycky na to strašně ráda vzpomínala a já jí docela závidím, že ho viděla na vlastní oči. Mám pocit, jako bych se s ním někdy setkala, ale bohužel jsem se narodila až 15 let po jeho smrti, takže to nebylo možné. Všechny zdravím a doufám, že fanouškové ještě přibudou. *4* -
Absolutně jedna!
Zdravím všechny fandy a příznivce Vlastíka i ostatních "válečných" herců! Mám jednu prosbu. Nevíte někdo, kde hledat fotografie/obrázky v jakémkoli stavu, ale větším formátu (A3, A2), těchto herců? Jedná se mi o Buriana, Mandlovou, Gollovou, Nového, Marvana. Nemyslím tím fotky stažené z netu. Za dobrou radu budu velice vděčná. Předem děkuji a posílám pozdrav! Š. -
Můj děda
Vlasta Burian je můj děda.když jsem se to dozvěděl byl jsem na prášky!!!
*4* *1* *1* -
-
Re: Můj děda
Ale není to známý český herec a král komiků,ale jen jeho jmenovec.Víte kolik je Vlastů Burianů na světě a nejsou to všichni králové komiků a čeští herci. -
To leda ze by ses jmenoval Vladimir Kristl. Burian mel pouze nemanzelskou dceru, ktera zemrela v roce 1996 a ta mela jednoho syna...http://www.vlastaburian.webz .cz/emilka.html -
Tak to gratuluju můžeš být na svého dědu opravdu hrdý *4*
-