-
Děkuji moc za krásné chvíle u DVD Proč bychom.....Pouštím si je dokola a točí se mi z té krásy hlava.Už se těším ,až si koupím knížky od Z.Šmída je to pro mě balzám v dnešní době honění se za ........Celý život jezdím za romantikou i když sám, ale o to intenzivněji.Proto děkuji Z.Šmídovi a režiséru Nikolaevovi za pěkný zážitek.5.1.2017
-
-
Pozvánka
Vážený pane Šmíde,odvažuji se Vás oslovit a pozvat k nám do Jáchymova.Ve spolupráci s Krajským muzeem Karl.kraje, pořádáme v Královské mincovně v Jáchymově pořady,které jsme nazvali Duchovní mincování.Navazujeme na slova významné osobnosti Johanna Mathesia,který zde žil a působil.Jde o jakýsi cyklus přednášek,besed-diskusí s osobnostmi,které nám mají co říci.Jsem přesvědčen,že k takovýmto osobnostem právě patříte i vy,který máte navíc k našemu kraji blízký vztah.Bylo by možné počítat s Vaší účastí?
Na odpověď se těší
Samuel Palán
Mincovní 681
36251 Jáchymov -
Vodákova zpověď
Vážený pane Šmíde,začínám stejně jako ostatní protože si Vás opravdu vážím.Přečetl jsem téměř všechny vaše knihy.Proto je asi dost odvážné nabízet
vám své zápisky z púsobení naší vodácké
party v průběhu 30ti let.Přesto pokud by jste měl zájem můžete mne kontaktovat a já zašlu část.Potom sám usoudíte zda číst dál nebo ne.V případě nezájmu nadále zůstávám Vaším věrným čtenářem. -
Ještě něco chybí k napsání
Dobrý den pane Šmíde!Četl jsem toho od Vás dost, ale stále mám pocit, že ještě něco chybí, že ještě něco nebylo napsáno.Ve svých knihách mluvíte z duše několika generacím které prožili to samé, co "Vaše" parta - počínaje vodou,přes hory a konče třeba prvními dost divokými poznávačkami zahraničí.Je tu ale ještě jeden fenomén, který naše generace poznamenal a to je "jachtění" - tedy činnost, kterou jsme si splnily naše sny o modravých dálkách,bělostných plachtách,slané tříšti.Na vlastní kůži zažít to co jsme zpívali u táboráku "... žaludek stoupá vejš a vejš na lodi všechno skřípá, do vočí jako mořská sůl, vostrej vítr tě štípá...".Myslím, že je už hezkých pár stovek vodáků, kteří si k moři čuchli z paluby nějakého toho křižníku.Nemám na mysli nějakou snobárnu na luxusní jachtě v Tichomoří, ale jen takovou "větší vodu" ve skromných podmínkách Jadranu.Tímto zpracovaným tématem bych považoval exkurs naším životem za ucelený.Máte zájem si na toto téma pohovořit?S pozdravem Miroslav Bruno Jarý,Tachov